Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Vi måste få ett slut på våldtäkterna.

Våldtäkt är ett vidrigt brott som i många fall förstör den våldtagnes liv för resten av dennes liv – Att sådana brott ska bekämpas lika hårt som mord och andra våldsbrott är för mig en självklarhet.

Därför ska straffen skärpas rejält samtidigt som kemisk kastrering blir mer eller mindre obligatorisk för serievåldtäktsmän och för de som återfaller i brott.

I min värld har den som våldtar en annan person förverkat rätten att styra över sitt eget sexliv och över sin egen sexualitet.

Våldtar man en annan människa för sin egen njutning skull utan att ta hänsyn till den man våldtar måste det vara så att samhället med alla tillbuds stående medel kan gå in och styra sexualiteten hos de som inte kan kontrollera den på egen hand.

Sedan tycker jag att det är helt otroligt att någon faktiskt kan bli våldtagen framför ögonen på alla andra mitt i ett folkhav på en musikfestival. Hur det kan ske utan att den som blir våldtagen kan ropa på hjälp eller utan att någon upptäcker vad som pågår förundrar mig storligen.

Med det sagt och då det faktiskt sker så måste vi som samhälle reagera med största kraft och göra något åt alla dessa fega män som använder sig av våld för att tillfredsställa sina egna lustar. Den typen av brottsliga handlingar hör inte hemma i vår tid.

Jag håller helt med Stefan Löfven i påståendet att detta är ynkliga handlingar av vidriga män – Män som enligt mitt sätt att se på saken inte ens förtjänar att kallas män.

Samhället måste reagera och polisen måste få mer resurser för att lösa brotten snabbt och rättssäkert. Dessutom tycker jag att det är hög tid att straffskalan höjs rejält för den som begår våldtäkt – För mig är det helt timligt att lägsta nivån i straffskalan är minst 3-års fängelse.

Därutöver tycker jag att kemisk kastrering ska vara obligatorisk för den som begått mer än en våldtäkt eller gjort sig skyldig till oerhört grova våldtäkter.

Förvisso kan det vara så att risken för att straffas inte förhindrar brott – I vart fall inte initialt men att det förhindrar brott över en längre tidsaxel är jag helt övertygad om

Även om antalet våldtäkter inte minskar och försvinner över en natt med skärpta straff är min tro att en skärpning av straffen samtidigt som skärpningen implementeras med kraft över tid kommer att få avsedd verkan.

Kan vi få en ordning där våldtäktsmän döms snabbt och erhåller kännbara straff som måste sittas av utan straffrabatt för gott uppförande kommer antalet våldtäkter att gå ner.

I Sverige måsta alla kvinnor kunna röra sig fritt utan att känna rädsla för att bli våldtagen då saker som våldtäkt och andra sexuellt relaterade brott inte hör hemma i ett rättssamhälle.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

87 kommentarer

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Våldtäkter har funnits i alla tider och huruvida de ökat på grund av invandring eller inte måste vi få klarhet i vilket borde bli resultatet om vi blir bättre på att ta fast, lagföra och döma de som begår våldtäkter.

      • Sven

        Om du vill veta så kan du ganska lätt få fram fakta om det finns grupper som är överrepresenterade.

        Men vill man inte veta eller om man vill ha ursäkter så är det rätt tveksamt om man faktiskt VILL lösa problemet.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Ska problemet lösas måste de som utför brotten tas fast och straffas. Skulle det sedan vara så att brottstatistiken visar att en specifik grupp är kraftigt överrepresenterad så måste vi fastställa varför det är så och vad som gör att gruppen är överrepresenterad.

          Varken etnicitet eller religion leder till överrepresentation – Finns överrepresentation så beror den på samhälliga faktorer och ska problemen lösas så måste de utlösande orsakerna åtgärdas.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Att det jag föreslår måste ackompanjeras av ändrad lagstiftning är givet Bergis – Ändras lagen så håller det i domstol,

        • Mr Sound

          Vill man ta reda på detta så går det, problemet är att det är ett känsligt ämne då majoriteten, eller princip 100%, av de lagförda är av utländsk härkomst. Så varför är det så? Givetvis är gruppen utländska inte en homogen grupp, vilket lätt kan uppfattas när människor ska försvara en hög invandring till Sverige, men inom denna grupp finns det grupper som är kraftigt överreprenterad i dessa brott. Varför? Tror det är kulturellt, i länder där de kommer i från är synen på tjejer/kvinnor annorlunda så när dessa sk män är på festivaler bl.a. slår det slint.

          Sånt här beteende är inte acceptabelt och ska resultera i utvisning, på livstid.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Tittar du på våldtäkter och därtill på sexualrelaterade brott som helhet så ser du att majoriteten av brottslingarna är svenskar Mr: Sound.

            Att SD försöker lägga skulden på invandring är något som slutat fungera för länge sedan.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag är inte skyldig att hänvisa till några fakta Mr. Sound – Är det någon som är skyldig at göra så är det i sådan fall du som påstår att övergreppen till fullo begås av invandrare som har något att bevisa.

          • Mr Sound

            Klart du aldrig redovisar några källor, för allt du skriver är uppdiktade historier och ett försök att vilseleda allmänheten. Tror du människor inte kan söka och verifiera dina uppgifter? Du är en clown, likt det parti du företräder. Ni är skyldiga till den otrygghet som kvinnor/tjejer nu säger sig ha.

            https://polisen.se/Global/www%20och%20Intrapolis/Övriga%20rapporter/Lagesbild%20over%20sexuella%20ofredanden.pdf

            Varför tror du Bråvalla-festivalen läggs ner? Hur var det på festivalen ”Putte i parken”? Ifjol fick polisen hämta gärningsmän från HVB-hem, men med tanke på att alla är svenskar enligt Anders Forss logik så är även svenskar i majoritet när det kommer till ofredande och våldtäkter. Pajas!

            http://archive.is/hpG85

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Du får gärna kalla mig för clown Mr. Sound jag har inga problem med det. Vem väljarna sedan sätter störst tilltro till Mig eller Dig låter jag dem avgöra.

          • Mr Sound

            Eftersom du aldrig styrker det du vräker ur dig kan jag inte tänka mig att väljarna sätter stor tilltro till dig. Möjligtvis Bertil och Micke. Men eftersom jag kan uppvisa etnicitet på dömda och att du inte klarar av att bemöta mig så kanske du ska hålla dig till ämnen du behärskar och/eller studera hur det faktiskt ligger till i ämnen du ska skriva om.

            Man kan ha olika åsikter om orsaken till att invandrare från vissa kulturer är kraftigt överrepresenterad, dock ska man förstå att alla invandrare från dessa kulturer inte är våldtäktsmän, men att skylla allt på samhället är helt klart ett dåligt och svagt argument. Med tanke på hur hög utbildad människor som kommer är, enligt bl.a. dig, är det konstigt att de inte fick lära sig hur man för sig.

            Så ja, du är en clown och dessutom en farlig politiker.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Hur det står till med tilltron till mig får vi se efter nästa val Mr.Sound – Att mina förslag inte tillfredställer ditt sätt at tänka betyder inte att de inte gillas av andra.

  1. Alexander

    Verkligheten talar sitt tydliga språk när det gäller våldtäkter. Det är priset vi får betala för den invandringspolitik vi fått. Anders är en av dem som propagerar för en stor invandring. Varsågod och ta konsekvenserna.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är inte fastställt att det är så Alexander och varken etnicitet eller religionstillhörighet skapar brottsligt beteende. Finns brottsligt beteende inom en specifik grupp beror det på en samhällelig felorsak – Ska problemet lösas är det således felorsaken som ska åtgärdas och inget annat.

      • Nils Lindholm

        Du menar att då dom kommer över gränsen så tvingas dom våldta pga. i Sverige samhälleliga faktorer.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Vad jag menar är att det måste finnas något i samhällsbygget som gör de som våldtar till våldtäktsmän – Ska vi lösa problemet måste vi hitta den orsaken och förändra den så att den inte framkallar ett brottsligt beteende – Bara om vi gör det löser vi problemet permanent.

  2. Alexander

    ”Det är inte fastställt att det är så”

    Jo, det är det. Fast det spelar ingen roll hur många bevis du får. Du kan inte ta till dig.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      At påstå att det skulle vara fastställt att det är så är en ren lögn Alexander och det vet du.

  3. Alexander

    Då kan väl du berätta vad ”felorsaken” är och komma med en lösning. Du är ju expert på det mesta och har lovat att Sverige ska blomstra under ert styre. Om jag minns rätt skulle det vara slut på våld och våldtäkter….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vad felorsaken är måste forskningen ta fram genom att sammanställa och jämföra likheter och olikheter Alexander vilket jag tror att du innerst inne vet.

  4. Alexander

    Sveriges Radio rapporterar att antalet dödsskjutningar i kriminella miljöer ökat kraftigt de senaste två åren. Antagligen är det Alliansens fel, eller hur Anders?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det tror jag inte Alexander – I vart fall inte i andra delar än de som skapat ökad segregation och ökade risker för att hamna i utanförskap.

  5. Fredrik

    Vem som helst kan skriva populistiska inlägg, speciellt då förslagen i själva verket inte har stor chans att bli verklighet. Detta inlägg är tyvärr ett sådant. Det finns några problem Anders med detta, ditt senaste inlägg, som du gärna får förtydliga.

    Ett, kemisk kastrering förekommer redan idag i Sverige i domar som blir rättspsykiatrisk vård. Det du föreslår, vad jag förstår är dels strängare straff (minst 3 år i fängelse) och fängelsedom. Alltså måste det till en lagändring för att kemisk kastrering även ska vara tillåtet vid fängelsedom. Hur kontrolleras att den kemiska kastreringen verkligen fungerar i fängelset?

    Två, du förespråkar ingen rabatt vid fängelsedom för våldtäkt. Åter igen måste en lagändring till då vårt rättssystem faktiskt ska vara lika, 3 år som dom ska vara 3 år med rabatt oavsett brottets art. Så, ingen rabatt för något brott eller rabatt för alla brott. Vilket föredrar du?

    Tre, kemisk kastrering fungerar enbart om den dömde tar medicinen. Efter t ex 3 år i fängelset så är den dömde fri och därmed fri från den kemiska kastreringen, och då ökar sexdriften igen vilket kan leda till fler våldtäkter. Ska kemisk kastrering vara permanent? Hur kontrolleras att den dömde tar medicinen när denne är ute i det fria efter sin fängelsetid?

    Till sist, du skriver ”I Sverige måsta alla kvinnor kunna röra sig fritt utan att känna rädsla för att bli våldtagen då saker som våldtäkt och andra sexuellt relaterade brott inte hör hemma i ett rättssamhälle.”, och även om du stavat måste med ett a är jag bekymrad över denna form av populism, för det är populism vare sig du säger något annat eller ej. För, i Sverige ska alla kunna röra sig fritt utan rädsla för att bli utsatt för brott. Inte bara kvinnor. Alla.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Visst är det så att mitt förslag måste leda till förändringar i lagstiftningen – Något annat har jag aldrig påstått.

      För egen del tycker jag att alla som begår en våldtäkt lider av någon form av störning så att kemisk kastrering ska kunna användas även vid fängelsedom ser jag inga problem med.

      • Fredrik

        Åter igen så svarar du inte på frågorna. Jag har slutat att förvånas över varför.

        Vi vet att kemisk kastrering används idag, och att den faktiskt är rätt okej som metod OM den som är dömd till att ta preparaten verkligen gör det. Vi vet också att om man slutar med preparaten så kommer sexdriften tillbaka. Det finns mängder med forskning som säger emot dig Anders när det gäller skärpta straff, att de inte alls har den avskräckande effekt som du efterfrågar. Det är också det som vårt rättssystems högsta instans, HD, bland annat haft som invändning när de varit remissinstans i motioner och propositioner genom åren.

        Men jag förstår varför du skriver om detta, som jag påtalat tidigare så handlar det om populism. Få, extremt få, av vanliga Svenssons ute i samhället skulle ha något emot skärpta straff och/eller kemisk kastrering. Varför? Därför att de är oskyldiga och skulle aldrig begå brottet. Speciellt kvinnorna. Så dina förslag, som kommer ha extremt svårt att få genomslag, är bara fina ord för att du ska få kvinnor med dig i din jakt på makt. Inget annat.

        För, om våldtäktsmän lider av en störning ska vi inte då försöka bota dem? Och hur botar man någon som begår brott? Ja, inte genom att skicka dem till fängelse utan till rättspsykiatrisk vård. Så då är skärpta straff till fängelse verkningslöst eller hur? Enda sättet att använda kemisk kastrering effektivt är att döma färre våldtäktsmän till fängelse och fler till vård.

        Till sist, du säger dig vara religiös/kristen. Är det god kristen tro att döma människor för livet?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          jag är rätt övertygad om att det finns sätt att säkerställa att de preparat som tas verkligen tas och att dessa tas resten av livet vilket jag tycker borde vara fallet om man begått mer än en våldtäkt.

          Huruvida skärpta straff leder till avhållsamhet från brott råder det säkert delade meningar om – Min uppfattning är att det över tid kommer att göra det.

          Att jag skriver om våldtäkter har inget med populism att göra Fredrik – Att jag skriver om det beror på att det blivit till ett samhällsproblem och till ett problem för den kvinnliga delen av befolkningen.

          Som politiker måste man reagera om något blir till ett problem då allt annat vore at stoppa huvudet i sanden och blunda för samhällsproblemen.

          • Krister

            Jag trodde vi var eniga om att POLITIKER är
            man när det har hållits val och man genom detta
            har fått en plats i kommun, landsting eller riksdag.

            Sen finns det forskning gjord redan.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            En politiker behöver inte nödvändigtvis vara folkvald Krister så uppenbarligen är vi inte överens.

          • Fredrik

            Åter igen inga svar på mina frågor utan fortsatt raljerande i det som passar ditt eget syfte Anders, det är populism vare sig du vill kännas vid det eller inte.

            Alla brott är ett samhällsproblem och de allra flesta sexualbrott är ett problem för kvinnor. Detta är inget nytt Anders, våldtäkter har funnits i tusentals år i samhället. Det nya är din jakt på makt där du inser att du inte kommer att få makt utan hjälp av bland annat kvinnor, därav ditt inlägg.

            Forskning visar, bara för dig att leta upp för det finns flera justitieråd i detta land som påtalat detta, att skärpta straff för grova brott INTE alls nödvändigtvis avskräcker till mindre antal brott. Att du inte vill tro på dem är en sak, men du har ingen forskning som visar på motsatsen – det enda du har är din egen tro om saken och den är inte universell och gällande.

            Du förespråkar också livstidsstraff ser jag. Du menar att det är fullt möjligt att se till att den eller dem som begår mer än en våldtäkt ska dömas till livstidsstraff genom tvingande kemisk kastrering. Tror du att en sådan proposition/motion från dig kommer att vinna laga kraft genom alla remissinstanser? Remissinstanser som Advokatsamfundet, Högsta Domstolen m.fl.?

            Och var går gränsen sedan Anders? Om du krockar med din bil mer än en gång där den du krockat med gjort sig illa, ska vi då ta körkortet ifrån den vållande? I några amerikanska delstater, bland dem New Jersey, finns den idiotiska ”three strikes and you are out”-regeln som säger att första straffet blir enligt skalan, andra straffet enligt skalan, men den tredje gången du åker fast döms du till ”25 to life”, alltså minst 25 år i fängelse oavsett brott. Du Anders vill ta detta ett steg kortare, andra gången och då livstid. Vilka röster förväntar du dig av detta påstående? Medelålders män med hög inkomst eller kvinnor oavsett ålder och inkomst?

            Riktat meddelande = Populism. Hur är det annorlunda än när SD hoppar på ALLA invandrare för de brott som sker i Sverige?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Mitt inlägg handlar inte om populism Fredrik utan om att söka lösningar på ett samhällsproblem. Om du vill kalla det populism så får du göra det.

            Huruvida det är aktiva och bra förslag eller som du påstår populism överlåter jag till väljarna att avgöra.

  6. Alexander

    Anders

    Invandrare är alltså inte överrepresenterade när det gäller våldtäkter? Menar du, på allvar, att så inte är fallet? Som sagt, du kan inte ta till dig saker som inte stämmer med din världsbild.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om en grupp är överrepresenterad så måste vi ta reda på vilka orsaker som gjort dem överrepresenterade – Att de tillhör gruppen invandrare om så skulle visa sig vara fallet betyder inte att man kan skylla det på att de är invandrare. Grundorsaken sitter i samhällsbygget som måste innehålla något som leder dem fram mot ett brottsligt beteende och ska vi lösa problemet vi identifiera den utlösande orsaken.

  7. Alexander

    Anders

    Först och främst måste du kunna se verkligheten som den är. Det kan du inte. All tillgänglig statistik bekräftar överrepresentationen. Nu är det bara att hitta orsaken. Du kanske därmed ska fundera en gång till på alla miljoner människor du vill ha hit…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Etnisk bakgrund gör ingen till våldtäktsman Alexander – Tror du det så tror du helt fel. Orsaken till brottsligt beteende sitter aldrig i etniskt ursprung – Brottslighet triggas av samhällsfaktorer i det samhälle man lever i.

      • Jonny Disenfeldt

        ”Brottslighet triggas av samhällsfaktorer i det samhälle man lever i.”

        Snarare av det samhälle man levde i INNAN man kom till Sverige

        DÄR ligger problemet och därför går det inte att enkelt förändra, vi har ingen påverkan på de samhällen och kulturer som befinner sig på medeltiden och vars människor växer upp med en helt annan kvinnosyn än oss. Det vi kan göra är att välja bort dessa människor och istället ta emot människor som har en grund som liknar oss.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Att tro att brottsbenägenheten till sin helhet beror på vart man bodde innan man kom till Sverige är fel och en skröna Jonny.

          Ska vi lösa problemen så måste vi lösa de samhällsfaktorer som påverkar till brott här i Sverige – Därtill säkerställa att integrationen är effektiv så att människor kommer i arbete.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Om det hjälper dig att tycka så är du välkommen att tycka så Jonny – Att du gör det stör mig på inget sätt då det inte är vad du tycker som spelar roll.

          • Sven

            Du menar alltså att varifrån man kommer inte påverkar ens kulturella bakgrund och/eller att kulturell bakgrund inte påverkar ens syn på olika typer av brott???

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Att ens kulturella bakgrund påverkas av varifrån man kommer är självklart Sven. Att man kan ha olika syn på saker i olika länder är även det en självklarhet men att vi misslyckas med att förklara vilken syn och vilka regler som gäller i Sverige och som måste följas om man vill lava här är helt och hållet vårt eget fel.

            När jag bodde i Malaysia så var jag tvungen att följa deras regelverk – Samma sak har jag tvingats göra i andra länder jag bott i och precis samma sak ska vi göra i Sverige.

      • Sven

        Invandring handlar inte bara om etnisk eller religiös bakgrund. Det är till stor del kulturell bakgrund.
        Oavsett vad du har för drömmar om system som ska sudda ut det så kommer det att kvarstå. Man kan inte prata mångkulturellt och tro att man bara får det som är positivt. I synnerhet om mängden nysvenskar är så stora att i princip parallella samhällen skapas.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Med rätt integration så fungerar mångkultur mycket bra och är något som är positivt. Att det fungerar har jag sett i många av de länder jag bott i.

          I det område jag bor i har vi en blandning av många nationaliteter – Mer än 70 och här fungerar det mycket bra. Jag träffar dagligen barn och ungdomar med föräldrar som invandrat och det är ingen skillnad på deras värderingar och de värderingar som finns hos barn med helt svenska föräldrar.

          • Nils Lindholm

            Att det funkar i ditt område beror säkert på att grupperna inte har blivit så stora att dom fått egen makt obildat klaner , många saker brukar funka som atombomben, den måste upp i en kritisk massa innan det smäller.
            Precis som brottsgängen, storleken har betydelse.
            Det har byggts moskeer i Sverige där det framgår från utlagda filmer att dom predikar våld o förtryck mot kvinnor, en god Jude är en död jude, den som inte statigd ber har inga rättigheter till liv . . . . . kulturen dom kommer från alltså
            SCN ger studiemedel för studenter i Islamisk salafistiska studier som sen återvänder till Sverige o predika våld o förtryck enl. politisk salafistisk kultur
            Tror att det levnadssätt som Mena-folket kommer från har präglat dom.
            Betänk sen att dom här salafistiska organisationerna värvar ungdomar att vakta ex. som torget i Rinkeby och där förtrycka muslimska avvikare.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Om man lägger sig vinn om att integrera och interagera över gränserna skapas aldrig underlaget för något klanbeteende och det är det som är mitt huvudargument i denna debatt Nils.

            Att det finns människor som predikar religion fel hittar du i alla religioner Nils och att så görs beror inte på religionen i sig utan på människan som predikar det felaktiga budskapet.

            Att en moské i sig skulle framkalla våld är inte sant – Lika osant som att en viss religion predikar våld.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Det finns problem av olika slag i alla länder men integration är inte ett av de problem som finns i Malaysia.

          • Krister

            Hur är integrationen i Kamerun?
            Hur är integrationen i Malaysia?

            Det finns problem där som här.
            Jag vet faktiskt inte ett land som har löst problemet.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Integrationen i Malaysia fungerar alldeles utmärkt Krister då Malaysia är ett land som består av människor med ursprung från många länder. vad gäller Kamerun så är invandringen dit in te speciellt stor men så vitt jag vet så har de som väljer att bosätta sig där samma möjligheter att arbeta och försörja sig på samma sätt som de som är födda i landet.

            Vad gäller Malaysia så beror Malaysias framgång i mångt och mycket på arbetskraftsinvandring.

          • Kim

            Vilka invandrar till Malaysia och hur påverkar detta integrationen?
            Hur mycket bidrar landet i service till de som kommer?
            Vilken tolerans finns för de som inte köper de regler som finns?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Indonesien, Bangladesh, Thailand, Kina, Filippinerna, Burma bara för att nämna några därtill många från Europa, Australien och från mellanöstern.

          • Kim

            Jag vet varifrån de kommer. Jag vet även orsaker och förhållanden för dem. Eftersom du inte svarar på två av frågorna antar jag att även du vet det och att du därför vet det orimliga med att dra paralleller.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Det som måste göras är att lösa grundorsaken – Därtill att effektivt integrera så att människor hamnar i arbete istället för i utanförskap och sysslolöshet.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          I Indien jobbar man stenhårt på att få ordning på detta – PM Modi har föresatt sig att lyckas och det tror jag att han kommer att göra över tid.

  8. Alexander

    Jag har INGENSTANS påstått att det är den etniska bakgrunden som är orsaken. Däremot försöker jag få dig att förstå att det finns en överrepresentation, hos vissa grupper är den enorm. Hur ska du kunna lösa ett problem du inte erkänner finns?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är inte överrepresentationen som är problemet Alexander – Ska vi lösa problemet måste vi reda ut vad som skapar överrepresentationen och att påstå att det problemet stavas invandring är att söka en enkel och helt felaktig lösning på ett komplext problem.

      Sannolikt är det så att du gått på precis den bluff som Palme varnade för – Den om att människor i tider av oro söker sig till de politiker som kan presentera de tillsynes enkla lösningarna trots att några sådana inte existerar.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Så kan det förvisso vara och det innebär att det ställs stora krav på rättsskipningen. Med det sagt så står jag fast vid mitt förslag.

  9. Alexander

    ”Det är inte överrepresentationen som är problemet”

    Säg det til alla de som drabbas för att du och andra ska leka godhetsapostlar och inte har någon konsekvensanalys.

    ”påstå att det problemet stavas invandring”

    När invandrargrupper är PROCENTUELLT ÖVERREPRESENTERADE är det ett problem, eller hur? Många män kommer från kuluturer där kvinnan i princip är livegen. Naturligtvis påverkar det hur de behandlas. Är det så svårt att fatta?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Problemet sitter aldrig i vilken etnisk bakgrund en människa har Alexander – Ska problemet lösas måste den rätta felkällan hittas och att göra det är ett grannlaga jobb om lösningen ska bli permanent.

      • Jonny Disenfeldt

        Varför är vissa invandrargrupper EXTREMT överrepresenterade vad gäller grova sexuella brott medans andra är kraftigt underrepresenterade Anders Forss, jämför till exempel nordafrikaner och araber gentemot asiater … varför Anders Forss ?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det är sådana saker som måste undersökas så att vi hittar anledningen Jonny – Etnisk bakgrund i sig är inte anledningen och just därför måste den rätta anledningen identifieras om vi ska lösa problemet.

          • Jonny Disenfeldt

            Kulturell bakgrund är anledningen. De som växt upp i medeltida partiarkat där kvinnor är en ägodel och handelsvara passar tyvärr inte in i vår samhällsmodell.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Alla passar in i vår samhällsmodell förutsatt att vi lär dem hur de ska passa in Jonny.

          • Kim

            Svaret finns redan i flera undersökningar. OM du skulle råka vara intresserad. Fast det brukar du inte vara om inte fakta passar in i ditt tankemönster.

            Kulturella skillnader skapar alltid kulturkrockar. Om det positiva är större eller mindre än nackdelarna kan man diskutera.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Se mitt svar till Sven som svar på din kommentar Kim.

  10. Alexander

    Anders

    Ser du något samband mellan kvinnosynen i MENA-länderna och överrepresentationen? Fundera lite….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag ser inget samband mellan det Alexander. Allt det handlar om är att se till att de faktorer och miljöer som framkallar beteendet inte växer fram – Kan vi göra det och effektivt integrera de som kommer från de länder du avser så kommer de inte at våldta så enkelt är det.

      Det du försöker dig på är den enkla dock inte fungerande lösningen – Skyll allt på de som kommer från de länderna och kasta ut dem så är problemet löst – Något som är en oerhört naiv, falsk och icke fungerande lösning då det inte kommer att lösa problemet med våldtäkter.

      • Kim

        Det är tufft om man bestämt sig för att bara se det man vill se…

        Det blir ganska löjeväckande att sedan prata om att man vill se en lösning, men att man saknar underlag. Extremt löjligt.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag saknar varesig insikt eller förmåga att förstå att problemets lösning ligger djupare än etnisk tillhörighet Kim.

      • Kim

        By the way – jag tror inte heller på enkla lösningar, såsom ”ingen får komma” eller ”kasta ut alla”.

        Att däremot ignorera samband är direkt korkat.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag ignorerar inget Kim – Men att påstå att brottslighet sitter ihop med etnisk bakgrund är att göra det enkelt för sig och däremed undvika att lösa problemen permanent.

  11. Nils Lindholm

    Från brå 2005:17 ser vi att:
    0,04% svenskar våldtar
    0,22% utlänningar våldtar
    sen säger vi att det finns 80% svenskar o 20% utlänningar i Sverige
    Trots fördelningen 4ggr fler svenskar så våldtar fler utlänningar i antal än födda i Sverige av födda i Sverige.
    Så OM vi byter ut alla svenskar mot utlänningar så matematisk kommer då antalet våldtäkter att öka 2,89-ggr.
    Byter vi ut alla utlänningarna mot svenskar så minskar våldtäkterna i antal till 0,53 alltså nästan hälften.
    Tar vi BORT alla utlänningarna så minskar antalet våldtäkter till 0,42 alltså 42% av nuvarande antal personer som våldtar.

    Våldtäkt här är sannolikt från penetrering med finger.

    Sen från kriminalvårdsstyrelsen i svenska fängelser ->2009 var 47,5 % av samtliga klienter födda i Sverige och var fortfarande svenska medborgare.
    OBServera I dessa 47,5 finns alltså då även födda i Sverige av utlandsfödda.
    Från KOS2015 eller om det var 2016 tror jag det var, så är 5,6% av dom som sitter i svenska fängelser på mer än en vända ’rattfylla’ av Afrikansk anknytning, största gruppen är ju naturligtvis från Europa, men finnarna är nu omåkta som största enskilda land i våra fängelser fastän dom är kanske ännu största enskilda gruppen i Sverige.

    Vi vet också exakt vilka det är genom tingsrättsdomarna.

    – – – –
    ref:
    Utländsk bakgrund och registrerad brottslighet
    – överrepresentationen i den svenska kriminalstatistiken
    Johan Kardell
    Rapport 2011:1
    Kriminologiska institutionen Stockholms universitet
    – – – –
    KOS 2015 Kriminalvård och statistik
    Kriminalvård Och Statistik 2015
    Omslag: Kriminalvården
    Tryckning: Kriminalvården Digitaltryck 2016
    ISSN: 1400-2167
    Beställningsnummer: 4460
    Kriminalvården
    601 80 Norrköping
    Tel: 077-22 80 800
    E-post: [email protected]
    Hemsida: http://www.kriminalvarden.se
    – – – – –
    Långtidsdömda män och kvinnor i Sverige
    Kriminalvårdens riksmottagningar 1997-2009
    David Johansson, Mats Dernevik & Peter Johansson Kriminalvårdens Utvecklingsenhet

    • Krister

      38% av dömda våldtäktsmän, oavsett ursprung, saknar svenskt medborgarskap.
      De fyra största grupperna utländska våldtäktsmän, irakier, afghaner, somalier och eritreaner.

      • andersforss (inläggsförfattare)

        Det du bör fråga dig är vilka orsakerna till att en människa begår en våldtäkt är – Etniskt ursprung är inte en av dem Krister oavsett representation i statistiken.

  12. Alexander

    ”I din vär kanske men inte i min”

    Du har ju efterfrågat källor/statistik på överrepresentationen, nu har du fått det. I stället för att komma med ett raljerande svar så kanske du kan ta till dig av folks oro/ilska? Du vill ha en stor invandring och därmed bör dessa siffror få dig att reagera. Men icke…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det jag säger är att viljan att våldta inte sitter i etniskt ursprung – Viljan att våldta är något som adderas i Sverige och det är orsaken till att den viljan uppstår vi måste åtgärda för att få ett stopp på våldtäkterna.

      I övrigt se föregående svar på din kommentar.

  13. Alexander

    Anders har berättat att ”många” som kommer från andra länder är välutbildade. Ändå är de inte tillräckligt lärda för att förstå att man inte får trakassera/våldta kvinnor, utan där måste vi bli bättre på att informera. Anders Forss, hur i h-vete tänker du?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att man som man har rätt att begå våldtäkter är inget man har med sig från sitt hemland Alexander – Att ta sig den rätten är något som tillkommit efter flytten till Sverige och det är orsaken till att det beteendet uppstår vi måste finna om vi ska lösa problemet.

      God integration så att människor hamnar i arbete istället för i utanförskap är bästa vägen framåt.

  14. Alexander

    ”att ta sig den rätten är något som tillkommit efter flytten till Sverige”

    Då borde ditt parti ha ansvaret….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Alla partier har ansvaret Alexander – Att integrationspolitiken inte fungerat faller på alla.

  15. Alexander

    Anders

    Så de som blir arbetslösa och hamnar i utanförskap tror att de har rätt att våldta kvinnor?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Som vanligt är du oerhört enkelspårig Alexander – Läs det jag skrivit och tänk så kanske du förstår innebörden i det jag skrev.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.