Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Expressens Anna Dahlberg har helt rätt – Alliansens politik gör ingen glad.

I en ledare i Expressen påstår Anna Dahlberg att Alliansen inte längre rosar marknaden och att Alliansens politik inte gör någon glad – Att så är fallet är jag som Socialdemokrat givetvis beredd att skriva under på helt och fullt då Alliansen som Allians aldrig någonsin företrätt en politik som är bra för Sverige.

Anna Dahlberg går så långt som till att rekommendera att Alliansen bör sluta agera som en Allians för att istället låta varje parti koncentrera sig på sina egna kärnfrågor och köra sitt eget race vad gäller väljarnas förtroende – En uppfattning jag delar helt och fullt.

Att Alliansens tid som en sammanhållen Allians var över i samma ögonblick som Reinfeldt ersattes av Kindberg Batra är något jag påtalat länge – Nästan lika länge som jag påstått att Ebba Bush Thor är början till slutet för KD som riksdagsparti.

Min rekommendation till Alliansens partier blir därför densamma som den som Anna Dahlberg ger – Gå till vall var för sig med helt egna valmanifest för att sedan efter valet försöka bilda den koalition som bäst kan styra landet.

Precis som Anna säger bör alla politiska partier koncentrera sig på två saker – Lägga fram lösningen på de politiska frågor som är viktigast för väljarna samt koncentrera sig på hur främlingsfientliga partier likt SD ska neutraliseras.

Att just det kommer att ske är jag övertygad om – Det är därför jag gång efter annan säger att SD befinner sig i en nedåtgående spiral som kommer att leda till blott 10% väljarstöd i samband med nästa val.

Det parti som vill överleva i nutidens politiska klimat måste frigöra sig från den nyliberala politiska populism och nationalism som präglat de sista 2 mandatperioderna – Detta därför att högerpopulism och nationalism är döda som politiska idéer.

Vill man överleva som politiskt parti och som trovärdigt politiskt alternativ så måste man företräda en politik som är fri från nationalism och högerpopulism – Gör man inte det så kommer man att straffas hårt av väljarna. Att så kommer att bli fallet för M, KD och SD är jag helt övertygad om.

Med det sagt så tror jag att nästa regering kommer at bestå av S, C och L – Med rätt frigörelse från en dödsdömd Allians och förutsatt att C och L går till val på sitt eget valmanifest är min övertygelse att en sådan regering kommer att ha egen majoritet i riksdagen.

Skulle en sådan regering till äventyrs inte ha egen majoritet kommer den ändå att fungera väl då V och MP aldrig någonsin kommer at rösta för förslag som stöds av M, KD och SD.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

 

71 kommentarer

  1. Jonny Disenfeldt

    ”Det är därför jag gång efter annan säger att SD befinner sig i en nedåtgående spiral som kommer att leda till blott 10% väljarstöd i samband med nästa val.”

    Du kan upprepa lögnen men den blir inte sann. Du har inte verkligheten bakom dig. Vad SD får i framtiden vet ingen, det får du mer än gärna gissa men hittills har de inte haft en nedåtgående trend, istället precis tvärtom, givetvis måste det någon gång vända men det har det inte gjort än, du ljuger Anders Forss.

    S lär väl vara främlingsfientligt med tanke på att de driver SD politik på migrationsområdet i allt högre grad.

    Det alliansparti som går in i regering med S kommer att begå självmord, inte mig emot i sig, det behövs inte så många allianspartier, lite utrensning vore bra.

    Vad gäller MP så är du felinformerad, MP har röstat flera gånger med M i ett antal frågor tidigare, som vanligt vet du väldigt lite…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att min analys är den att SD kommer att samla ca. 10% väljarstöd i samband med nästa val är ingen lögn Jonny utan precis vad den analys jag gjort ger vid handen.

      Hur det sedan går med den saken vet vi när valet är avklarat men de tecken jag ser pekar mot at jag kommer att få helt rätt.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det är säkert intressant för en del människor Magnus – Alldeles speciellt så om man använder sig av länkar till sådant som länkar till välrenommerade institut.

      • David

        Alliansens politik gör ingen glad. Men frågan är om sossarnas politik varit mer lyckad. Nu lånar vi som besatta under en högkonjunktur. Vad tror du kommer att hända när lågkonjunkturen kommer, räntorna stiger eller när det helt enkelt inte går att låna sig ur situationen? Vi får en prislapp vi inte kan betala -utan massiva utförsäljningar vill säga.

        Nåja, jag går händelserna i förväg. för den som jobbar inom välfärdsbranschen märks ingen högkonjunktur av. Minusresultat och nedskärningar är vardag i socialdemokratiskt styrda Umeå Kommun. Långtidssjukskrivningarna ökar. Arbetsbelastningen når orimliga nivåer osv.
        Vad har sossarna gjort åt detta? Inte ett skit. Maktfullkomliga idioter är vad det är. Från höger till vänter. Samma jävla pack oavsett partifärg.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Socialdemokratisk politik är alltid lyckad David – Om man lånar så är det som avgör huruvida lånet används till att täcka kostnader elelr till att investera för framtiden – I vårt fall så används eventuella lån för att investera för framtiden vilket innebär att framtida intäkter mer än väl kommer att kompensera för de eventuella kostnader lånet medför.

          • Mr Sound

            Jojo, dra den om Rödluvan också. Vilken investering för framtiden går lånade pengar idag? Polisen skriker efter resurser och personal, likaså vården. De fattiga pensionärer blir allt fler, bostads- och arbetsmarknaden är väl så där. Listan går att göra längre! Så säg mig var investerar ni sossar?

            Kan det helt enkelt vara så illa att utgifterna för förd politik äter upp inbetald skatt och de lånade pengarna endast går till att täppa igen hålen på den båt som nu sakta men säkert sjunker? För studerar man budgeten finns några områden som tar resurser, som dessutom ökar hela tiden och inte verkar dessa utgiftsområden generera några intäkter…

            Kommunistpolitik.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Lån som handlar om att bygga ut offentlig sektorn och lån som tas för att sätta människor i arbete är lån till investeringar Mr. Sound

          • Kim

            Vilka investeringar?
            Är det inte så att en hel del även säljs (om än inte lika mycket som för Alliansen) för att täcka utgifter?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      SD är inget alternativ för den som vill leva i ett demokratiskt, öppet och jämlikt samhälle där alla människor har lika värde Ördög.

      • Mr Sound

        Vadå lika värde? Klart människor inte har ett lika värde, typiskt Sverige att tolka fel. Det handlar om värdighet.

        http://www.dagen.se/kronikor/varde-eller-vardighet-1.779035

        Och varför skulle SD vara mot ett demokratiskt samhälle? Ge exempel? Och varför är SD mot öppenhet? På vilket sätt är SD mot jämställdhet?

        Man kan inte ordbajsa utan att ge konkreta exempel, men du brukar väldigt sällan ge exempel utan det är mest hittepå som torgförs på din blogg.

        För övrigt anser jag att du är en farlig politiker med åsikter som hör hemma i en diktatur. Är du en kommunist?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Alla människor har lika värde Mr. Sound – Att det är så är en grundläggande demokratisk princip och i det svaret från mig finner du även svaret på din fråga.

          • Jonny Disenfeldt

            Ger vi en cancersjuk man som bor i Pakistan och hälsar på i Sverige för att få hjälp samma vård som en svensk medborgare har rätt till ?

            Varför värderar vi då svenska medborgare högre …

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Vilken sjukvård en turist och en som bor i landet får på samhällets bekostnad är självfallet olika – Så ser det ut i hela världen.

            Därtill stipulerar EU hur vården för en EU-medborgare som besöker ett annat EU-land ska se ut oavsett av om man är bosatt i landet elelr inte.

    • Kim

      Lyssnar på sina väljare? Snarare duckar för all kritik ungefär med samma retorik som andra mobbare.

      Nu senast Hanna Wighs behandling. Men … det räknas ju inte?

  2. Per

    Vad är det för tecken Anders, efter dom tecken jag ser så får dom över 20% och dom borde enligt mej ligga över 25 eftersom fler och fler får upp ögonen på S bedrövlighet! Löfven borde inte ens få jobba med att plocka skräp. Länge leve Sd och bevara sverige svenskt./P

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Då har du högst sannolikt sett helt fel Per – SD kommer att landa på ca. 10% vid nästa val.

  3. Per

    Kan man inte bara skänka bort Löfven till något land som vill att han ska dra ned dom i skiten? Han är och kommer aldrig att vara min statsminister, det är Jimmie hela dagen!/P

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det går aldrig att tillfredsställa alla Per – Tack och lov tillhör du en minoritet.

  4. Gerd

    Jag är nog en avhoppad s-väljare. Tror att det blir blankt eller soffan vid nästa val. Jag reagerar starkt mot dina ”beskyllningar” av SDs politiker när det gäller brottslighet och annat. Är inte verkligheten illa nog? Vad jag har förstått så är det inga företrädare för något politiskt parti som kränks och förföljs mer än SDs. De får inte vara ifred ens i sina hem. Förfärligt i en demokrati.
    Tillbaka till dina påståenden om rötter mm. Hoppas att du orkar läsa nedanstående.
    Axplock från socialdemokraters uppmärksammade ”beteenden”. En av Coop Umeås förra chefer som fälldes för stöld finns inte med i förteckningen. Nog finns det fog för att du sitter och kastar sten i glashuset.
    2017: Frank Andersson och Abbas Zarrinpour från Göteborg utreds för urkundsförfalskning.
    2017: Mona Sahlin, f.d. partiledare, erkänner att hon begått brott.
    2017: Roland Peterson från Kalmar hoppas att någon skjuter Donald Trump.
    2016: Solveig Hallin från Mölndal misstänks för misshandel.
    2016: David Svensson från Habo avgår efter sexköp.
    2016: Gymnasieminister Aida Hadzialic avgår efter en rattfylla.
    2016: Stefan Carlsson från Kalmar avgår som Landshövdning efter alkoholproblem och sextjänster.
    2016: Kjell Hedvall från Lidköping porrsurfar och hotar de som uppmärksammat detta med en polisanmälan.
    2016: Susanne Meijer från Hörby tvingas betala tillbaks cirka 50 000 efter att lyft dubbla arvoden.
    2016: Mona Sahlin avslöjas med att ha skrivit falskt intyg.
    2016: Hasan Dölek från Stockholm uppmärksammas för relationer till turkiska fascister.
    2016: Yasin Ipek från Märsta lämnar politiken efter samröre med islamister och extremistisk propaganda.
    2015: Birgitta Lönegård avskedas som vd efter bedrägerimisstankar.
    2015: Riksdagsledamoten Hillevi Larsson deltar i en antisemitisk demonstration i Malmö.
    2015: Harley Johansson från Emmaboda skriver rasistiskt om islam.
    2015: Richard Almqvist från Tingsryd skriver rasistiskt på nätet.
    2014: Tord Tjärnström från Strängnäs är inblandad i medvetet fusk i asylindustrin.
    2014: Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht bygger fyra stugor utan bygglov.
    2014: Ann Hjertén från Mark döms för tjänstefel.
    2014: Jonathan Nilsson, ordförande för SSU i Hofors, gillar Revolutionära Fronten
    2014: Robert Noord från Haninge sextrakasserar ung moderatpolitiker.
    2014: Jonatan Bengtsson grips för mordhot.
    2014: Omar Omeirat från Filipstad uttrycker sig grovt rasistiskt på Facebook.
    2014: Bengt-Olov Innala från Haparanda polisanmäls för trolöshet mot huvudman. Avgår senare under året.
    2014: Lennart Holmlund från Umeå kritiseras för kritik av tiggare.
    2014: Lola Svenssson från Sigtuna avgår efter skulder och hot.
    2014: Ledande Socialdemokrat i Värmland tar timeout efter rattfylla.
    2014: Jila Moradi från Malmö och kandidat till riksdagen 2010, åtalas för grovt bedrägeri och skattebrott.
    2014: Oppositionsborgarrådet Tomas Rudin snattar whisky på Systembolaget.
    2014: En ledamot i kommunfullmäktige Strängnäs hamnar hos kronofogden.
    2013: Märtha Dahlberg från Nykvarn mister körkortet.
    2013: SSU:s ordförande i Halmstad, Manuel Gomez, avgår efter en misshandel, villkorlig dom och samhällstjänst.
    2013: Denise Norström från Västmanland hotade på sin Facebook-sida att skjuta Reinfeldt.
    2013: Arnold Bengtsson från Lindesberg försöker komma undan arbetsgivaravgifter.
    2013: Yasin Mahi från Katrineholm anklagas för människosmuggling.
    2013: Sekreterare i SSU misshandlas av tre partikamrater i Malmö.
    2013: Fredrik Norén från Nora skriver rasistiskt på Facebook.
    2013: Nämndemannen Sven-Olof Svensson från Varberg köper oralsex utanför en förskola.
    2013: Magnus Nyman från Eskilstuna åtalas för misshandel.
    2013: Socialdemokraterna i Kramfors anklagas för valfusk.
    2013: Ingvor Bergman från Falköping anmäls för misshandel.
    2013: Nusreta Kurtanovic Nilsson från Karlskrona lämnar partiet för att en partikamrat är bekant med Sverigedemokrater.
    2013: S-topp frå

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Som varande största parti så är det naturligt att numerären är större Gerd – Räknar du i procent av det totala antalet förtroendevalda finns det bara en grupp som sticker ut ordentligt i all brottsstatistik Gerd – Förtroendevalda inom SD.

      Ska man jämföra så måste man jämföra äpplen med äpplen och inte äpplen med päron.

      Skulle antalet förtroendevalda i SD vara lika många som i S skulle din lista vara flera gånger längre,

      • Gerd

        Jag noterar att du klippt bort det mesta och för S mest ofördelaktiga i mitt inlägg. Det hade varit ärligare att du inte tagit med det över huvudtaget. Alla partier har sina lik i garderoben och borde kanske sopa framför egen dörr för att bli trovärdig.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag har inte klippt bort något alls Gerd – Jag kommenterade inlägget och publicerade det i sin helhet. Om något försvunnit så är det systemet för bloggen som klippt då VK inte godkänner hur långa kommentarer som helst utan har ett maximalt antal tecken som övre gräns – Hur många vet jag inte.

          • Gerd

            Här kommer del 2 (det finns ganska mycket mer som jag skickar eftersom)
            2013: S-topp från Västerbotten jagas av kronofogden.
            2013: Peter Persson från Jönköping rör upp känslor i s-leden genom orden ”Gud finns inte”.
            2013: Hans-Erik Palmqvist från Landskrona åtalas för rasism.
            2013: Mikael Åström från Piteå tvingas lämna sina uppdrag p.g.a. oegentligheter som vd för OKQ8.
            2013: Birgitta Kihlgren från Forshaga åtalas för den förskingring hon stått åtalade för.
            2013: Korruptionsskandalen i Malmö når ända till sossarnas partitopp.
            2013: Håkan Heglert från Upplands-Bro ingår tillsammans med flera från ABF i en stor korruptionshärva
            2013: Kvinnlig politiker i Forshaga åtalas för att ha stulit 3 miljoner från gamlingar.
            2013: Lennart Gard från Söderhamn krävs på 500 000 för obetalda skatteskulder.
            2013: Flera S-politiker ger jobb till anhöriga mot gängse regler och misstänks för mutbrott.
            2013: Nina Latila och Anna Drevenstam från Karlskoga går bakom ryggen på fullmäktige och tecknar avtal med Nordea.
            2013: Islamisten Omar Mustafa väljs in i partistyrelsen.
            2013: Mia Romppainen från Tornedalen fälls för misshandel av sina barn.
            2013: Martin Öberg från Varberg sparkas av sin arbetsgivare Ringhals efter osmakliga Facebook-inlägg.
            2013: Roland Kemppainen från Övertorneå vill protokollföra ett beslut utan att ett möte om beslutet har ägt rum.
            2013: SSU i Södra Älvsborg hyllar Stalin och Mao.
            2013: Taisir Kassem, politiker och imam från Uddevalla, lurar till sig pengar från Studieförbundet Vuxenskolan.
            2013: Jan Emanuel Johansson från Norrtälje, åtalas för skattebrott.
            2013: Elvan Cicen, f.d. fullmäktigeledamot i Borlänge, åtalas för grova ekobrott som pågått sedan 2009.
            2013: Sölvesborgshems ordförande, Per-Olov Larsen, delges misstanke om tjänstefel vid rekrytering av ny vd.
            2012: Salman Karim, läkare och kommunpolitiker i Uppsala, döms till fängelse för sexbrott.
            2012: Polisutredning mot tre socialdemokrater i Forshaga som förskingrat pengar av äldre blir klar.
            2012: Stefan Löfven anklagas för att uttrycka sig främlingsfientligt om arbetskraftsinvandring.

          • Gerd

            fortsättning på listan. Nr 3
            2012: Ilmar Reepalu delges misstanke för medhjälp till rattonykterhet.
            2012: Facktoppar vräker kvinnliga hyresgäster och portar arbetarkvinnor från styrelsen till en stiftelse för kvinnor med låga löner.
            2012: Datainspektionen inleder en förundersökning mot partiet sedan 12 000 personuppgifter lämnats till ett opinionsinstitut.
            2012: Den f.d. ordföranden i SSU Skåne, Jens Ohlsson, publicerar en bild på Facebook där han dansar och ler med Mein Kampf i handen. Detta i en protest mot Israel.
            2012: Tage Norgren, kommunpolitiker från Timrå, fäller rasistiska uttalanden på ett möte och hotas med uteslutning från partiet.
            2012: Den socialdemokratiske politikern Adrian Kaba från Malmö ger Hamas sitt stöd på Facebook och förnekar inte att Hamas mål är att förinta judarna.
            2012: Lennart Holmlund, kommunalråd i Umeå, vill införa ett kontrakt vid ett uppehållstillstånd som binder de nyanlända att följa svenska lagar och regler.
            2012: Stefan Löfven anklagas för mutor i samband med JAS-affären med Sydafrika.
            2012: Ran Svanlund, kommunpolitiker i Dorotea, åtalas för ofredande, övergrepp och misshandel. Han döms för skadegörelse och tvingas betala 30 dagsböter och 600 kronor i skadestånd till den utsatta grannen. Strax efter domen tvingas han att avgå.
            2012: Det uppdagas att SSU Piteå ägnat sig åt ett medvetet bidragsfusk i sju år, genom att fingera utbildningar som aldrig ägt rum och på så vis erhållit 600 000 kronor
            2012: SSU Norrbotten polisanmäls och krävs på 1,2 miljoner av landstinget efter fusk med bidrag till ledarutbildningar.
            2012: SSU Helsingborg har tagit emot 800 000 kronor i felaktiga bidrag.
            2012: Nasim Malik från Kalmar kritiseras för att på ett möte i Indien ljuga om sin bakgrund
            2012: Ilmar Reepalu fäller de kritiserade orden om att SD infiltrerat den judiska församlingen i Malmö för att spä på sitt muslimhat och erkänner samtidigt att Malmö inte längre klarar tillströmningen av invandrare.
            2011: Bengt Bohlin från Borås åtalas för sexuellt ofredande.
            2011: Johanna Wall stjäl 540 000 för att betala skulder.
            2011: Omar Mustafa från Stockholm försvarar ökänd islamist.
            2011: Toni Lappalainen döms för förtal av en Sverigedemokratisk riksdagspolitiker. 50 dagsböter och 5 000 kronor i skadestånd lyder domen.
            2011: Håkan Juholt betalar tillbaka 160 000 kronor till riksdagen efter den uppmärksammade hyresaffären.
            2011: Kommunpolitikern Aho Dulan, stoppas av polisen i Södertälje med 0,84 promille alkohol i kroppen. Intill Dulan återfann man också en skarpladdad pistol.
            2012: Marcus Arnesson från Göteborg skickar hundratals hotbrev till människor i hela landet, flertalet under en moderat politikers namn.
            2010: Aqba Ar-Rawi från Landskrona kritiseras hårt för valfusk.
            2010: Roger Sandlund från Haparanda döms för jaktbrott.
            2010: Lars-Olof Hägred, politiker och nämndeman från Östersund, drar kniv inne på en bensinmack..
            2010: Anita Engström från Skellefteå åtalas för stöld av en dator på Coop.

          • gerd

            Fortsättning.
            2012: Ilmar Reepalu delges misstanke för medhjälp till rattonykterhet.
            2012: Facktoppar vräker kvinnliga hyresgäster och portar arbetarkvinnor från styrelsen till en stiftelse för kvinnor med låga löner.
            2012: Datainspektionen inleder en förundersökning mot partiet sedan 12 000 personuppgifter lämnats till ett opinionsinstitut.
            2012: Den f.d. ordföranden i SSU Skåne, Jens Ohlsson, publicerar en bild på Facebook där han dansar och ler med Mein Kampf i handen. Detta i en protest mot Israel.
            2012: Tage Norgren, kommunpolitiker från Timrå, fäller rasistiska uttalanden på ett möte och hotas med uteslutning från partiet.
            2012: Den socialdemokratiske politikern Adrian Kaba från Malmö ger Hamas sitt stöd på Facebook och förnekar inte att Hamas mål är att förinta judarna.
            2012: Lennart Holmlund, kommunalråd i Umeå, vill införa ett kontrakt vid ett uppehållstillstånd som binder de nyanlända att följa svenska lagar och regler.
            2012: Stefan Löfven anklagas för mutor i samband med JAS-affären med Sydafrika.
            2012: Ran Svanlund, kommunpolitiker i Dorotea, åtalas för ofredande, övergrepp och misshandel. Han döms för skadegörelse och tvingas betala 30 dagsböter och 600 kronor i skadestånd till den utsatta grannen. Strax efter domen tvingas han att avgå.
            2012: Det uppdagas att SSU Piteå ägnat sig åt ett medvetet bidragsfusk i sju år, genom att fingera utbildningar som aldrig ägt rum och på så vis erhållit 600 000 kronor
            2012: SSU Norrbotten polisanmäls och krävs på 1,2 miljoner av landstinget efter fusk med bidrag till ledarutbildningar.
            2012: SSU Helsingborg har tagit emot 800 000 kronor i felaktiga bidrag.
            2012: Nasim Malik från Kalmar kritiseras för att på ett möte i Indien ljuga om sin bakgrund
            2012: Ilmar Reepalu fäller de kritiserade orden om att SD infiltrerat den judiska församlingen i Malmö för att spä på sitt muslimhat och erkänner samtidigt att Malmö inte längre klarar tillströmningen av invandrare.
            2011: Bengt Bohlin från Borås åtalas för sexuellt ofredande.
            2011: Johanna Wall stjäl 540 000 för att betala skulder.
            2011: Omar Mustafa från Stockholm försvarar ökänd islamist.
            2011: Toni Lappalainen döms för förtal av en Sverigedemokratisk riksdagspolitiker. 50 dagsböter och 5 000 kronor i skadestånd lyder domen.
            2011: Håkan Juholt betalar tillbaka 160 000 kronor till riksdagen efter den uppmärksammade hyresaffären.
            2011: Kommunpolitikern Aho Dulan, stoppas av polisen i Södertälje med 0,84 promille alkohol i kroppen. Intill Dulan återfann man också en skarpladdad pistol.
            2012: Marcus Arnesson från Göteborg skickar hundratals hotbrev till människor i hela landet, flertalet under en moderat politikers namn.
            2010: Aqba Ar-Rawi från Landskrona kritiseras hårt för valfusk.
            2010: Roger Sandlund från Haparanda döms för jaktbrott.
            2010: Lars-Olof Hägred, politiker och nämndeman från Östersund, drar kniv inne på en bensinmack..
            2010: Anita Engström från Skellefteå åtalas för stöld av en dator på Coop.

          • Gerd

            nästa
            2010: Mikael Sjölund från Sollefteå ertappas med att har fått över 100 000 i felaktiga ersättningar.
            2010: Jörgen Danielsson, landstinget Sörmland, har fått hundratusentals kronor i felaktiga arvoden. Skyller på föregångarna.
            2010: Björn Olov Hallberg från Munkfors har skulder hos Kronofogden på 54 000 kronor efter uteblivna räkningar.
            2010: Två socialdemokrater köper sex av prostituerade i en övernattningslägenhet som ägs av LO.
            2010: Riksdagsledamoten Yilmaz Kerimo anklagas för att ha förskingrat miljontals kronor under hans tid i Assyriska föreningen.
            2010: Abdo Goriya, toppolitiker i Stockholm, misstänks för att ha planerat en kidnappning av en diplomatdotter.
            2010: Iqbal Bashir Butt, ledamot i barn- och ungdomsnämnden i Sigtuna döms för misshandel av en kroggäst.
            2010: Stockholmspolitikern Hasan Dölek pekas ut för valfusk.
            2009: Sven Engvall från Västerås döms till fängelse för rattfylla.
            2009: Wanja Lundby-Wedin och ett flertal fackpampar lät sina respektive bo gratis på lyxhotell i Italien, men lät bli att redovisa förmånen för Skatteverket.
            2009: Wanja Lundby-Wedin godkände ett avtal som gav AMF:s avgående vd, Christer Elmehagen, en pension på 62 miljoner. LO-medlemmarna rasar och strax efter lämnar Wedin posten i AMF:s styrelse.
            2009: Kyrkopolitikern Börje Silk från Bandhagen döms för att ha utnyttjat två barnbarn sexuellt.
            2009: Riksdagsledamoten Per Svedberg raglar omkring onykter efter en julfest, endast iklädd kalsonger, och kräver sex av en kvinnlig partikollega. Svedberg sitter fortfarande kvar i riksdagen.
            2009: En kommunpolitiker i Stockholms län åtalas för hemfridsbrott efter att berusad trängts sig in hos en sovande familj, hamnat i slagsmål med mannen och tillbringat natten i fyllecell.
            2009: Annelie Rudolfsson från Lysekil avgår efter en polisanmälan om förskingring. Hon hade fört över 55 000 kronor från SKTF:s lokalavdelning till sitt eget konto.
            2009: Kommunpolitikern, Charles Eriksson från Ödeshög, hotar att misshandla en kvinnlig partikamrat under ett årsmöte. Kvinnoförnedrande ord som ”kärringjävel” ekar mellan väggarna.
            2009: Trelleborgspolitikern och ungdomsledaren Baki Krasniqi, döms till 80 dagsböter för vapenbrott
            2008: Ulf Andersson från Wilhelmina åtalas för grovt jaktbrott och döms året efter till villkorlig dom och böter.
            2008: Fackordföranden och riksdagskandidaten Heléne Larsson döms till 60 dagsböter för barnmisshandel.
            2008: Mahmoud Haidar, nämndeman i Kalmar, avvisas från en krog, varefter han och en vän misshandlar en person på gatan. Han döms till 50 dagsböter för hot mot tjänsteman.
            2008: Luleå-politikern Mohammed Chaker häktas efter att ha misshandlat sin dotter i fem års tid.
            2008: Bathal Batti från Sandviken åtalas för anstiftan till mord efter ett bråk om underhåll där två familjer är inblandade. Batti frias, men hans släktingar döms till två års fängelse. Dock kvarstår misstankarna och fallet kan komma att tas upp på nytt.
            2007: SSU skämmer ut sig i Bryssel.
            2007: Niklas Sörman, SSU, döms till böter för dataintrång mot sitt egna partis interna nätverk.

            2007: Monica Rydin, fullmäktigeledamot i Surahammar döms av tingsrätten till 70 dagsböter efter att plockat bort Sverigedemokraternas valsedlar i en vallokal under valdagen. Tingsrätten funderade ett tag på fängelsestraff, men nöjde sig med böter. Rydin sitter inte kvar i kommunfullmäktige, vilket hennes make Arne dock gör.
            2007: Riksdagsledamoten Magdalena Streijffert, låter bli att redovisa högt uppsatta partikamraters privata inköp för en sammanlagd summa på 150 000 kronor. Hon är inte längre riksdagsledamot.
            2007: Jan Hammer, kommunpolitiker i Västerås döms till villkorlig dom och dagsböter efter att ha misshandlat sin sambo.
            2007: Håkan Juholt debitterar riksdagen dubbla kvitton för en en hyrbil och sin privata bil samtidigt.
            2006: SSU:s ordförande, Anna Sjödin, grips kraftigt berusad på krogen Crazy Horse och använder grovt ra

          • Gerd

            Här kommer mer
            2005: DN avslöjar att SSU ägnat sig åt medlemsfusk och erhållit hundratusentals kronor genom medlemmar som inte finns. Dåvarande skolminister, Ibrahim Baylan, kände till och godkände utbetalningarna. Baylan är idag vice ordförande i Utbildningsutskottet.
            2005: SSU:s ordförande Ardalan Shekarabi avgår efter det uppdagade fusket med medlemsantalet och uppgifterna om att pengar som avsatts till integrationsprojekt istället gick till hans personliga valkampanj. Shekarabi sitter idag i Regeringen.
            2005: Partidistriktet i Blekinge kritiseras efter att de känt till SSU Blekinges fusk med medlemssiffror, men inte vågat agera för ”rörelsens” skull.
            2005: Nyköpings kommunordförande, Göran Forsberg, blev kissnödig under en tur med partikamrater på Birka Princess och ställde sig jämte scenen där ett dansband uppträdde och kissade. ”Jag minns inget”, säger Forsberg och hävdar att han inte var onykter. Forsberg är idag ordförande i det kommunala bostadsbolaget Nyköpingshem.
            2005: Sören Westerholm, kommunpolitiker och f.d. Metallordförande på Scania döms till 160 dagars samhällstjänst, efter att ha tagit ut 160 000 kronor i a-kasseersättning, samtidigt som han fått ett avgångsvederlag från Scania på 1,5 miljoner.
            2005: Kommunpolitikern Helen Hagström Nordendorph från Uddevalla döms för bedrägeri och urkundsförfalskning, efter att ha lurat till sig 175 000 kronor av försäkringskassan.
            2005: Idrottsklubben Enskede IK misstänks för skattebrott under åren 2000-2004. Under den tiden var vice statsminister Bosse Ringholm styrelseordförande i klubben och samtidigt finansminister.
            2004: Alf Kjerrman, kommunpolitiker i Älvkarleby, döms för bedrägeri och urkundsförfalskning, efter att ha lurat till sig ersättning för förlorad arbetsinkomst.
            2004: Kommunstyrelsens ordförande i Uppsala, Lena Hartwig, ställs inför rätta för ohörsamhet mot ordningsmakt.
            2004: Bosse Ringholm, dåvarande finansminister, befann sig på fotbolls-EM i Portugal. Resan till Portugal flögs reguljärt i business-class till en kostnad av 45 000. För att hinna hem i tid till en LO-kongress beställde han sedan ned regeringsplanet till en kostnad av 100 000 kronor.

            2004: Facktoppar och styrelseledamöter i Livsmedelsarbetarförbundet, samt politiker ger sig själva lägenheter som egentligen är vikta för behövande kvinnor.
            2003: Thomas Bodström och Jan O Karlsson var på ett EU-möte i Grekland. Bägge bestämde sig för att ta en liten mini-semester med sina fruar efter mötet. De lät därför regeringsplanet stå kvar på flygplatsen ett dygn. Notan till justitiedepartementet landar på 125 000.
            2002: Harry Schein till DN: ”I stället för ett multinationellt Sverige borde vi, samhället, arbeta för integration av invandrarna i vårt land. I stället för att satsa skattepengar på hemspråksundervisning, borde vi lära invandrarna svenska, sätta kunskap i svenska och om Sverige för villkor för att bli medborgare i detta land.”
            2002: Två valarbetare i Hässelby döms för valfusk.
            2001: Mohammad Alkazhami från Falun döms för försvårande av skattebrott.
            2001: Fullmäktigeledamot från Norrköping struntade i att betala skatter och dömdes att betala 140 000 i en tredskodom.
            2001: Den svenska regeringen medverkar till att två terrormisstänkta egyptier avvisas till USA. Göran Persson och Thomas Bodström slår skulden ifrån sig och skyller på utrikesminister Anna Lindh. Persson och Bodström anmäls sedermera till KU.
            2000: Mona Sahlin, som tycker att ”det är häftigt att betala skatt”, undviker att betala en restskatt på 30 000 kronor och Kronofogden kallas in.

          • gerd

            …sista
            2000: Justitieminister Laila Freivalds köper loss sin lägenhet på Kungsholmen trots att hon själv medverkat till beslutet som ska försvåra ombildning av hyresrätter till bostadsrätter.
            1999: Mona Sahlins obetalda parkeringsböter på 34 000 kronor hamnar hos Kronofogden.
            1998: Stockholms finansborgarråd, Mats Hulth, avgår efter skandaler med vidlyftiga representationer och resor.
            1996: Sigvard Marjasin åtalas för att ha skickat egna räkningar till länsstyrelsen på middagar och taxiresor som andra betalat. Räkningarna har han klippt och klistrat. Han frias från anklagelserna 1997.
            1995: Det avslöjas att Mona Sahlin under sin tid som arbetsmarknadsminister använt statens kontokort för privata inköp. Skandalen kommer att kallas för Toblerone-affären.
            1995: Sölve Conradsson från Motala döms till två års fängelse för att ha använt skattepengar till privata inköp och semesterresor.
            1994: Det avslöjas att Björn Rosengren åkt limousin till en kostnad av 500 000 kronor mellan åren 1991-1994. Rosengren blir sedermera näringsminister 1998-2002.
            1991: Björn Rosengren, då ordförande i TCO, befinner sig på porrklubben Tabu och uppger att han inte trodde det var en porrklubb, utan en nattklubb.
            1990: I en intervju med DN säger Sverker Åström, socialdemokratisk politiker och f.d. FN-ambassadör denna mening: ”Sverige borde akta sig för att ta emot flyktingar som kommer från kulturer med så väsensfrämmande seder och bruk att de skulle få svårt att anpassa sig i ett nordeuropeiskt land”.
            1989: Statsminister Ingvar Carlsson och invandringsminister Maj-Lis Lööw, fattar ett beslut om att kraftigt minska mottagningen av flyktingar. Efter att 20 000 personer sökt asyl i Sverige det första halvåret 1989, tog man ett beslut om att stoppa vidare mottagning av flyktingar, exklusive kvotflyktingar och ett fåtal med särskilt starka asylskäl. Beslutet togs den 13:e december och därav namnet Luciabeslutet.
            1985: Ingvar Svanberg, riksdagsman från Norrbotten, erkänner att han köpt sex på Malmskillnadsgatan.
            1977: Bengt Silfverstrand, riksdagsledamot från Skåne, döms till dagsböter för förtal i de s.k. Ockerbybreven.
            1975: Transportarbetarförbundets ordförande, Hans Ericson, semestrar på Kanarieöarna, trots att LO uppmanat till bojkott av Spanien. Resan bekostades av charterbolaget Scanair som hade goda relationer med Transport.
            1973: Regeringen avslöjas att ha haft ett samarbete med Säpo, i syfte att spionera på vänstersympatisörer. Avslöjandet kom att kallas IB-affären.
            1965: Tage Erlander använder detta kända uttryck: ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden”.

            1945: Under ett tal på Svenska flaggans dag, hörs Per Albin Hansson säga dessa ord: ”Så kunna vi i dag hälsa vår blågula fana icke blott i den befriande känslan av en överstånden fara utan jämväl i starkare medvetande om en levande svensk vilja och förmåga till nationell hävdelse, till beslutsamt värn kring fosterlandet och dess dyrbara värden. Leve fosterlandet, leve Sverige”.
            1941: Per Albin Hansson (statsminister) och Christian Günther (utrikesminister) viker ned sig för Hitler under den s.k. Midsommarkrisen
            1936: Allan Vougt, som avhandlas 1925 nedan, har en starkt nazistiskt ståndpunkt och kritiseras när han yppar dessa ord till stöd för Hitler: ”Vi har ingen rätt att betvivla ärligheten i den tyska ambitionen att skapa ett bättre Europa”.
            1934: Den socialdemokratiska regeringen lägger en proposition om tvångssterilisering. Personer som bedömdes vara tattare tillhörde de som tvingades till sterilisering.
            1930: Riksförbundet Det Nya Sverige bildas, en politisk organisation med fascistisk ideologi som riktmärke. En av de fem grundarna var Ragnar Eriksson (sedermera Edenman), som kom att lämna organisationen för att 1939 väljas till ordförande i Sveriges socialdemokratiska studentförbund.
            192

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Fortfarande är det så Gerd att den enda grupp brottsdömda som sticker ut ordentligt i statistiken är förtroendevalda hos SD – Finns inget parti med så hög procentuell andel brottsdömda någonsin.

    • Kim

      Gerd
      Härligt då SD-trollen kommer med sin retorik på bred front…..
      Kan du ta fram motsvarande lista för SD samt ställa den i relation till antalet verksamma politiker?
      Eller blev retoriken tråkig då den behövde bygga på bred fakta isf på att sprida missnöje?

    • Kim

      gerd
      Alltid kul då SD-trollen väller fram på bred fron för att sprida sin retorik. Retorik som går ut på att odla missnöje så man slipper bekänna egen färg.

      Hur ser motsvarande ”fakta” ut för SD – ställt mot antalet förtroendevalda? Eller blev det inte så kul att göra listor då?

      I synnerhet då man tar med ”tunga saker” som tex lyft dubbla arvoden, ha skrivit falskt intyg, bedrägerimisstankar, deltar i en antisemitisk demonstration, skriver rasistiskt om islam. skriver rasistiskt på nätet, skriver rasistiskt på Facebook, åtalas för misshandel, anklagas för valfusk, anmäls för misshandel osv osv.
      Vad säger du? Testa att göra en lista? Kanske starta med partiledarens släkt och närmaste vänner och kollegor? Hur ser det ut?

      • Gerd

        Kim, alla uppräknade exempel finner du bland socialdemokrater. Jag har försökt lägga ut hela listan men vet inte om det fungerar. Du kan ju få den via Andersfors. Som socialdemokrat så skäms man ju över detta (så klart). Vad jag vill ha sagt med mitt inlägg är att alla borde lägga band på sig när det gäller att häckla sina motståndare. Granska politiken och kritisera detta men personangreppen är inte ok. Alla människor har ju lika värde… eller hur.

        • Sven

          Poängen är väl just att det bara är ett parti du tar upp.
          Listan är mer relevant om du tar med alla partier och då i synnerhet SD och ställer de uppräknade mot antal förtroendevalda. Men som många ”fakta” som sprids på bloggar och forum från SD-trogna är den, precis som Andrers fakta, extremt selektiv. Extra tydligt då den är en av de ”fakta” som troll brukar klistra in när de vill flytta fokus från det egna pariet och fortsätta sin mission – att odla missnöje.

  5. Per

    Och vad ska man kalla dessa S troll som förpestar Vk blogg..? Anders är ju ett, är du ett också Kim….?/P

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Du bör nog ta reda på vad som avses med begreppet nättroll Per – jag är S-märkt politiker och har aldrig försökt framställa mig som något annat.

    • Kim

      Ömma trolltår Per?

      Ser man vad jag tycker/skriver är det rätt att klart att jag inte är så förtjust i s (eller politiker i allmänhet).

      Men som vanligt då det gäller frågor som ställer SD mot väggen så är det lättare att hoppa på person än att prata om saken. För pratar man om SD-saken kan det ju upptäckas att kejsaren är utan kläder?

      Då det gäller ”förpestar bloggen” så trodde jag det var högst frivilligt att läsa och kommentera olika bloggar och att man kan välja vilka man själv vill läsa och följa? det borde isf vara rätt lätt att undvika ”förpestningen”.

  6. Per

    Absolut…..och jag står för att jag avskyr Löfven och S partiet, även deras värdelösa invandringspolitik Alltså är man inte ett troll. Och Sd kommer att öka och öka och öka…härligt härligt. Och S kommer att få under 30%, och jag har inget problem med det. Länge leve Sd och sverige åt svenskarna./P

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Så länge man inte kränker någon person eller uttalar främlingsfientlighet så får man tro vad man vill.

      Att du sedan tror att SD kommer att växa får stå för dig – Vi övriga vet att så inte kommer att bli fallet.

      • Jonny Disenfeldt

        Vadå ”vi övriga”, talar du nu för alla förutom Per ? Du måste vårda det svenska språket bättre Anders !

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag vårdar mitt språk Jonny och att 100% av alla medborgare inte håller med tror jag alla som läser det jag skrivit förstår.

      • Oberoende Observatör

        Vadå vi övriga ? Tala för dig själv vi andra får tycka vad vi vill, vi lever i ett samhälle där alla har möjlighet att ha sin egen åsikt utan att någon tar sig friheten att tala för samtliga.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Vilket språkbruk jag använder på min blogg avgör jag Oberoende Observatör. Att 100% av medborgarna inte tycker som jag är jag medveten om och jag är helt säker på att de som läser är medvetna om samma sak.

  7. Per

    ”Vi övriga” vilka skulle det vara, när man läser tidningar och annan media så tror man att Sd kan fortsätta öka!? Men så är du ju ingen riktig politiker heller som inte heller begriper varför och hur dom kan öka i din egen lilla fantastiska värld, och jag har inget problem med det. Länge leve Sd och Jimmie./P

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Fundera en vända till Per så kanske du finner svaret på din fråga – Ett tips kan vara att leta bland de 90% som inte kommer att rösta på SD nästa val.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Min tro är att S kommer att samla mellan 35-40% i nästa val och kan vi tillsammans i koalition med andra partier bilda en majoritetsregering så är det den som bestämmer om vi ska följa demokratiska spelregler eller hur Jonny.

  8. Alexander

    ”vi övriga vet att så inte kommer att bli fallet”

    Fast vet du verkligen det? Är det inte vad du tror?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vad jag tror har jag skrivit i både inlägg och kommentarssvar Alexander.

      • Jonny Disenfeldt

        Förstår du inte skillnaden mellan att tro och att veta ??? Vi får hela tiden bevis för att så är fallet

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Att det jag vet och de förslag jag lägger inte faller dig läppen Jonny har vi vetat från dag 1 – Att du tycker olika utgör inget problem för mig då det är omöjligt att frälsa alla.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Både arbetslöshet och sysselsättningsgrad är högre än under Alliansen – Den senare den högst uppmätta i EU sedan 1990-talet.

  9. Alexander

    Anders

    Varför vill du inte kommentera att långtidsarbetslösheten är den högsta på 10 år?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har kommenterat den förr och att arbetslösheten sjunker är viktigt – Lika så att sysselsättningsgraden är den högsta uppmätta på mycket länge i Europa.

      Att det sker visar att vi är på rätt väg och lägre arbetslöshet och högre sysselsättningsgrad visar att åtgärderna fungerar som avsett – Med det sagt så kommer även långtidsarbetslösheten att sjunka. Frågan är inte om utan bara när och hur fort.

      • Jonny Disenfeldt

        FEL, nu ökar arbetslösheten igen, trots brinnande högkonjunktur …ca 5000 mer nu är för ett år sedan och det kommer att fortsätta öka kraftigt nu …

          • Jonny Disenfeldt

            Som vanligt har du fel Anders Forss, du är inte uppdaterad med senaste statistiken märker jag…

          • Larven

            Fel all tillgänglig dtqtestik påbevisar att att den ökar bland utom eripiska födda. Då det beror på vilken statestik man vill läsa Mr Anders.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.