Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

SD:s kvinnosyn är ett hot mot jämställdheten och demokratin.

I dagens Expressen på följande länk http://www.expressen.se/nyheter/hanna-wighs-interna-brev-tortyr-hat-och-han-i-sd-/ går det att läsa hur kvinnliga politiker inom SD behandlas av sina manliga kollegor. Läsningen är allt annat än upplyftande och något som påvisar att SD och dess hårda kärna står för en förfärlig kvinnosyn.

Av det handlandet är det oerhört lätt att dra slutsatsen att ett Sverige med SD inflytande över regeringsmakten skulle bli ett totalitärt samhälle där kvinnor ska göra som de blir tillsagda av den manliga partiledningen.

Den typen av samhälle ligger inte långt ifrån den typ av samhällsbygge SD-märkta kommentatörer och nättroll allt som oftast beskyller mig för att vilja bygga – Att det är SD och inte jag som står för ett samhällsbygge likt DDR och Sovjetunionen framstår nu klart och tydligt.

Att den hårda kärnan i SD styr partiet med järnhand och mobbar, hånar och försöker skrämma oliktänkande till tystnad är skrämmande och inget som hör hemma i ett demokratiskt land.

Sedan påvisar SD:s handlande i praktiken att man anser att andra lagar bör gälla för SD:s hårda kärna än för folket i övrigt – Det sagt baserat på att SD bestämt sig för att anlita den för förskingring brottsdömda och avsatte riksdagsmannen Anders Forsberg som konsult åt partiet.

Hur ett politiskt parti som vill kalla sig demokratiskt och laglydigt kan bestämma sig för att använda en avsatt riksdagsman som ska sitta i fängelse som konsult kan bara partiledningen svara på?

För oss övriga framstår det som om sagde Forsberg skyddas och att partiet anser att förskingring trots att straffet är fängelse är helt okay att ägna sig åt om man tillhör SD:s hårda kärna.

Tillbaka till SD:s syn på kvinnor och oliktänkande – Hanna Wigh är inte den första kvinna som trakasserats av SD:s ledning och säkert inte den sista. Som jag sa ovan så påvisar behandlingen av henne hur SD:s ledning ser på kvinnor – Att SD har svårt att attrahera kvinnliga väljare är förståeligt med den typen av kvinnosyn.

Den som lägger sig vinn om att läsa artikeln i Expressen och fundera djupare kommer med all sannolikhet att komma till samma slutsats som jag – Att en röst på SD är en röst på ett parti som mobbar kvinnor och övriga som inte rättar in sig i ledet och gör som partiledningen beordrar.

Att därifrån förstå att SD faktiskt tänker göra allvar av hotet att avsätta chefer de inte gillar inom offentlig förvaltning och tysta etablerade media om de rapporterar på ett sätt som inte behagar SD:s ledning är därför ingen avlägsen slutsats för hur ett samhälle under SD:s ledning skulle fungera.

Den typen av samhälle är jag helt övertygad om att de allra flesta inte vill se – Det är därför att jag är helt säker på att även väljarna kommer att komma till den insikten jag gång på gång säger att SD kommer att landa runt 10%-nivån i samband med nästa val.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

54 kommentarer

  1. Oberoende Observatör

    En fråga som inte har med blogginlägget att göra. Du hävdar ju att du har stöd av många inom socialdemokraterna i Umeå , eller hur ? Lennart Holmlund verkar inte tillhöra din fanclub men för att stärka din trovärdighet kan du väl namnge tre partikollegor som backar upp dina synpunkter och idéer.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att Lennart inte tillhör min fanclub har varit känt länge Oberoende Observatör men det betyder inte att det inte är som jag säger – Senast idag blev jag uppringd av en partikamrat som ringde för att tacka mig och påtala att jag har dennes fulla stöd i det jag skriver om och för den politiska linje jag driver.

      Det är inte min sak att namnge dem – Vill de framträda med sitt namn så får de göra det själva då jag är noga med personlig integritet och förtroenden.

  2. Krister

    S har ett separat kvinnoförbund (S-kvinnor) vilket visar att ni själva inte kommit långt.

  3. Mr Sound

    Ja, vi har läst att du spår/tror på ett valresultat för SD kring 10%. Det kommer aldrig att ske, även med ”nyheter” som detta, som man ändå inte vet hur man ska ta ställning till.

    Är det så att Hanna blivit behandlad som det framgår är det verkligen tragiskt men jag tror inte att SD ensamt har problem med unken hierarki, det finns inom andra partier också.
    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/nordmalingspolitiker-utfryst-det-ar-vuxenmobbing? Och hur gick det med Carina Hägg? Klart, avskyr man SD så som du gör glömmer man lätt sitt eget partis klavertramp i sin iver att skriva så att ”väljarna” förstår att SD som enda parti har dessa problem. Ni vänstersossar är ena hycklare och livsfarliga för Sverige.

    Sen är det märkligt hur Expressen får tag i dessa interna brev, är det vänsterextremisterna i researchgruppen som varit framme igen? Men det är ju dina kompisar…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vad valresultatet blir vet vi efter valet Mr. Sound – För egen del är jag helt övertygad om att de du påstår aldrig ska ske kommer att ske.

    • Kim

      Håller med om SD-spådomen, men fascineras framförallt om hur SD anhängare gång efter gång slår ner på andra partiers misstag, men negligerar SDs alla klavertramp. Lika selektivt seende som Anders val av vilka fakta som ska användas.

      Man kan ju alltid skylla på ”olyckor” och ”vänstermänniskor”….

  4. Jonny Disenfeldt

    Detta förekommer tyvärr i samtliga partier eftersom partier består av människor. Att du försöker vinna politisk poäng på tyder på att du inte vet så mycket.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Du försöker alltid motivera saker med att jag inte vet något Jonny vilket är helt fel. Det som händer i SD är förfärligt och kvinnosynen i SD är allt annat än bra.

      Vill du försvara det som sker i SD Jonny?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det finns säkert exempel i alla partier Jonny men det som händer nu händer i nutid och i SD.

    • Kim

      Vet inget om Hanna, men känner flera som jobbat kring Lena och som har helt andra uppfattningar kring vem som är ”mobbare” i olika situationer. (Dock inte den som artikeln behandlar.)

      Snyggt även att hitta så pass gamla inlägg om problem.
      Man kan ju inte anklaga SD för att inte släppa fram kvinnor. Vem tror tex att denna kommit fram i annat parti?
      https://www.youtube.com/watch?v=ir9KCHPivkE

      • Jonny Disenfeldt

        Till Kim / Skulle 2016 vara gammalt ? Jag tog bara ett par exempel, det finns mobbningsstrukturer i alla partier, samma sak med totala stolpskott i olika partier, eller hur Kim ?

        Jag försvarar ingen, jag bara konstaterar hur verkligheten ser ut, något som Anders Forss i sitt inlägg tydligen inte var medveten om.

        • Kim

          Artikeln med Lena är från 2004 om jag minns rätt?

          Japp, mobbingstrukturer finns i alla partier (och många organisationer) och det är i sammanhanget även klart intressant att diskutera vad som är ”mobbing” och vad som är att någon upplever sig förfördelad. I Lenas fall kan det tex handla mycket om att hon inte fick det utrymme hon ville, varpå en del har en förmåga att känna sig ”kränkta” och ”mobbade” oavsett om det är så eller ej. (Ingen värdering i de fall vi tar upp då jag inte har alla detaljer, men läs artikeln och innehållet ordentligt och lägg ihop med hur det fungerat i andra sammanhang.)

          Att det finns problem på andra håll innebär dock knappast att man kan tycka det är ok. Det är väl det som gör SD lite unikt. Acceptansen är på en annan nivå.

          Och att det finns stolpskott i alla politiska partier är uppenbart. Den omfattning i form av antal och ”kompetensnivå” som visas i SD är dock rätt fascinerande. Fascinerande utifrån att så många inte reagerar utan väljer att bara stirra på en duktig och karismatisk partiledare. En partiledare som tack vare god retorik och total släpphänthet och inkompetens från övriga partier lyckas sälja kejsarens nya kläder – om och om igen.

          I övrigt delar vi åsikterna kring Anders (brister i) resonemang och underlag. Något som torde vara uppenbart för de flesta. Men SD kan ju samla en ökande skara anhängare (oavsett profetior) trots stora hål och brister i resonemangen, så det kan säkert även Anders. Även om de vi brukar kalla ”normalbegåvade” ock ”kloka” snabbt kan se bristerna.

          • Jonny Disenfeldt

            Till Kim – Jag tog upp två exempel, det andra nedan var från 2016 om nu DET spelar roll.

            SD är inte unikt och acceptansen där tror jag inte alls är på en annan nivå.
            Kanske var det så när partiet var ungt och oerfaret och kraven på de som uppbar en post var minimala men i nuläget tror jag inte SD skiljer sig nämnvärt från andra partier. Stolpskotten finns i alla partier och på alla nivåer även om de givetvis finns koncentrerade på kommunal nivå och än värre bland de som är ”wanna-be” politiker som har minimal erfarenhet av den demokratiska processen, liten kunskap om egna partiets program och än mindre om andra partiers program och dålig kunskap om hur samhället fungerar i olika aspekter.

            Dessa mänskliga maktstrukturer har inbyggt i sig grogrunden för mobbning och det gäller oavsett partifärg.

  5. Jonny Disenfeldt

    Ett annat exempel …

    De två socialdemokratiska profilpolitikerna Anna Johansson och Lola Svensson vägrar sedan två år tillbaka att inta sina platser i kommunfullmäktiges mötesrum. Därmed sätter de ljuset på motsättningar bland Sigtunas socialdemokrater.

    – Det handlar om mobbning och trakasserier. Jag är orättvist behandlad och det finns ledande företrädare som har ägnat sig åt att sprida lögner och utfrysning, säger Anna Johansson, ersättare i kommunfullmäktige.

    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/tunga-sigtunapolitiker-gar-inte-pa-fullmaktigemoten

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att försöka försvara misstag med någon annans misstag gör inte misstaget bättre Jonny.

  6. Kicki

    Men snälla nån. Visst finns det väl annat att skriva om än Sd hela tiden. Såå tjatigt. Och ni övriga partier är inte så fantastiska som ni tror. Och det finns en anledning till att Sd blir större och större. Och man kan inte ”disss”såpass stor del av folket som röstar på dem och folk käre jimmie. Tänk över det istället

    • andersforss (inläggsförfattare)

      När det finns tokigheter om SD att lyfta är det självklart att göra så Kicki. Jag är inte orolig då min övertygelse är att SD kommer att minska till 10% i samband med nästa val.

  7. Jonny Disenfeldt

    Eftersom du inte är den skarpaste kniven i kökslådan så tar vi det en gång till.

    Jag gav dig snabbt två exempel på liknande händelser inom ditt eget parti.
    JAG försvarar inget av detta, det gör däremot du när du förminskar det som jag gav exempel på inom ditt eget parti.

    Med dina ord ska vi alltså konstatera att

    En röst på socialdemokraterna är en röst på ett parti som mobbar kvinnor och övriga som inte rättar in sig i ledet och gör som partiledningen beordrar.

    Som jag skrev : Detta förekommer tyvärr i samtliga partier eftersom partier består av människor. Att du försöker vinna politisk poäng på tyder på att du inte vet så mycket.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Mina knivar är uppenbarligen mycket vassa Jonny – Att försöka försvara en dumhet i nutid med något som någon annan gjort historiskt gör inte saken bättre Jonny – Om något påvisar det att man inte förmår lära av egna och andras misstag.

      • Jonny Disenfeldt

        Herreg*d vad kniven är slö … vi tar det en gång till , Jag försvarar inte mobbning oavsett vem som gör det, det gör däremot DU som inte visste om att samma saker skett (det jag nämnde är inte så gammalt) och fortsatt sker i ditt eget parti (och alla andra) och när du blir påmind förminskar dessa händelser i ditt eget parti.

        Som jag initialt skrev : Detta förekommer tyvärr i samtliga partier eftersom partier består av människor. Att du försöker vinna politisk poäng på tyder på att du inte vet så mycket.

        Om jag tolkar det du skrivit ovan så menar du nu alltså att : En röst på socialdemokraterna är en röst på ett parti som mobbar kvinnor och övriga som inte rättar in sig i ledet och gör som partiledningen beordrar. Vi ska alltså sky S som pesten ! OK !

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Du gillar att använda påståendet att jag inte skulle veta Jonny – Att någon annan begått ett misstag historiskt kan aldrig användas för att försvara ett misstag som görs idag – Om något så visar det att den som begår misstaget idag inte förmår lära sig av egna och andras historiska misstag.

      • Mr Sound

        Vadå nutid? Det Jonny tog upp, som hände inom ditt eget parti, var ifjol (2016), på din beskrivning låter det som det hände på 50-talet. Samma retorik ser vi när du ska försöka argumentera mot ditt partis rasforskning – ”det var ju då, SD var ju skumma på 80-talet”. Härliga logiska tankevurpor.

        Ditt försök att tillskriva något som skulle göra SD unikt spolades nyss ner, vad ska du ljuga om härnäst? Vi väntar ivrigt på att skratta lite, tyvärr förstår du inte att dessa utspel knappast kommer stoppa SD, så du är en av de nyttiga idioter som driver folk till SD.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jonny har hänvisat till sådant som hänt långt tillbaka Mr. Sound.

          Sedan är det viktiga budskapet att någon annans misstag aldrig kan rättfärdiga eller göra ens eget misstag mer accepterat eller förlåtligt.

          • Jonny Disenfeldt

            2016 är långt tillbaka enligt Anders …

            Det viktiga budskapet som jag hade var att :Detta förekommer tyvärr i samtliga partier eftersom partier består av människor. Att du försöker vinna politisk poäng på det tyder på att du inte vet så mycket.

            MEN om vi nu ska resonera enligt Anders Forss sätt att resonera så blir då slutsatsen :
            En röst på socialdemokraterna är en röst på ett parti som mobbar kvinnor och övriga som inte rättar in sig i ledet och gör som partiledningen beordrar.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Förtroendevalda i SD är den enda grupp som sticker ut ordentligt i brottsstatistiken och att försöka försvara misstag begångna av SD:are med misstag gjorda av andra är inget försvar Jonny – Bara bevis på dålig insikt.

  8. Alexander

    Med Anders resonemang kan han dra upp vad som helst som företrädare för SD gjort. Påpekar man då att samma sak sker inom Socialdemokraterna säger han bara att andras misstag inte försvarar det SD gjort. En ”logik” bara han förstår.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Man kan aldrig försvara ett misstag med att någon annan gjort ett annat misstag Alexander – Ett misstag är ett misstag och det bör rättas till.

      Sedan är det bara att titta i statistiken Alexander – Den enda homogena grupp som sticker ut ordentligt i brottsstatistiken procentuellt är förtroendevalda inom SD.

  9. Jonny Disenfeldt

    Bevis på dålig insikt visar du Anders Forss i din löjliga argumentation, jag har bevisat det jag initialt skrev :

    Detta förekommer tyvärr i samtliga partier eftersom partier består av människor. Att du försöker vinna politisk poäng på det tyder på att du inte vet så mycket.

    Jag konstaterar att med dina ord gäller nu : En röst på socialdemokraterna är en röst på ett parti som mobbar kvinnor och övriga som inte rättar in sig i ledet och gör som partiledningen beordrar.

    Varför försvarar du beteendet inom ditt eget parti ?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att du ser min argumentation som löjlig säger nog mer om dig än vad den säger om mig Jonny.

      Sedan är det SD:s kvinnosyn som är förfärlig Jonny – Titta på procenttalen i förhållande till antalet folkvalda så finner du att SD är kraftigt överrepresenterade – Så även i brottsstatistiken där de är den enda homogena grupp som sticker ut rejält.

      • Jonny Disenfeldt

        Men då är ju ditt eget socialdemokratiska partis kvinnosyn lika dålig som SD på exakt samma grunder …

        Du fortsätter att försvara exakt samma beteende inom ditt eget parti. Där står du med byxorna neddragna och hade ingen aning om hur illa det är ställt i ditt eget parti …

        Som jag hekla tiden sagt Detta förekommer tyvärr i samtliga partier eftersom partier består av människor. Att du försöker vinna politisk poäng på det tyder på att du inte vet så mycket.

        Jag konstaterar att med dina ord gäller nu : En röst på socialdemokraterna är en röst på ett parti som mobbar kvinnor och övriga som inte rättar in sig i ledet och gör som partiledningen beordrar.

  10. Alexander

    Anders

    Om ledamöter för SD är överrepresenterade beror det ju på något, eller hur? Det har ingenting med att de är sverigedemokrater utan något har fått de att begå brott. Samhället måste ta sitt ansvar….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Precis samhället måste ta sitt ansvar och det måste även SD göra.

      Nästa fråga att ställa sig är varför brottsbenägna söker sig till SD i den omfattning de gör?

      • Jonny Disenfeldt

        Varför sökte du dig till S ?

        I det starkt växande SD hade du ju haft större chans till en position jämfört med S som är i en nedåtgående spiral ?

        Är det partikulturen som vi sett hos blomma ut hos t.ex Sahlin och Juholt som är den faktorn som attraherar människor som ägnat större delen av sitt yrkesverksamma liv åt att hjälpa skatteflyktingar ?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag sökte mig till Socialdemokraterna därför att jag är Socialdemokrat i själ och hjärta och därför att jag står upp för partiets ideologi.

          Jag har inte gett mig in i politiken för at göra karriär utan för att förändra och vill man bygga ett starkt, jämlikt och välmående samhälle är SD inget alternativ då deras ideologi är mig helt verklighetsfrämmande.

          SD befinner sig i en nedåtgående spiral vilket Jimmie Åkesson, hans inspirationslösa tal och indignation klart och tydligt påvisar.

          • Jonny Disenfeldt

            Nej, du tänkte nog att du hittat en niche där du med personröster från lättövertalade invandrargrupper skulle kunna armbåga dig fram till det dukade bordet med lite vänsterpopulistiskt tal om att ge allt till alla. Därav ditt starka agg när t.ex en invandrarförening grupperade sig med vänsterpartiet tidigare…

            Ditt yrkesverksamma liv visar med största tydlighet att du inte är en socialdemokrat till själ och hjärta eller är det det det egentligen gör ? Det förklarar ju isåfall alla skandaler med höga S-märkta människor inom parti, fack och rörelseägda bolag som fastnar med handen i kakburken, år efter år, årtionde efter årtionde. Ja, kanske är det så !

            Den nedåtgående Ander-Forss-spiralen för SD har ju lyst med sin frånvarp ända sedan SD tog sig in i riksdagen och SD har stadigt stegat sig upp i opinionen till ruint 20% i nuläget.
            Förvisso måste SD minska förr eller senare men än har vi inte sett några som helst tecken på detta.
            Partiet kan ju inte fortsätta och till slut bli det enda partiet, det förstår ju alla.

            Ditt eget socialdemokratiska parti står och stampar långt under senaste valresultatet Anders, det ser inte bra ut …

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Min politiks gärning handlar om att påverka så att samhällsbygget blir bra och baseras på tesen Av alla efter förmåga – Åt alla efter behov. Därtill ett jämlikt samhälle där alla har lika värde och ett samhälle där vinsterna av allas arbete fördelas mer rättvist än idag.

            Hur, vart och i vilken position jag kommer att göra så bestäms i nästa val Jonny – Av väljarna och inte av dig och mig.

            Hur jag bygger mitt politiska engagemang och hur jag skapar opinion för mina förslag och idéer bestämmer jag och inte du Jonny.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Svikit vilka Alexander? Med fler än 100 kommentarer per dag så måste du vara mer precis med vad du avser.

  11. Alexander

    Varför har samhället svikit de ledamöter som är verksamma inom SD? Samhället är ansvarigt för att invandrargrupper tror att de får våldta, då gäller naturligtvis samma sak i detta fall.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag tror inte att samhället svikit dem – Snarare är det deras parti som svikit dem.

  12. Alexander

    ”Jag tror inte att samhället svikit dem”

    Ingen blir ju brottsling utan anledning, det framhärdar du hela tiden när det hanslar om våldtäkter. Varför resonerar du annorlunda nu?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag resonerar inte annorlunda och din jämförelse haltar då det är långa rader av olika brott SD:s förtroendevalda ägnar sig åt – En mycket relevantare fråga är varför de som är brottsbenägna väljer att samlas i SD?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.