Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Varför spelar Alliansen fulspel gällande arbetslösheten?

Frågan är tillspetsad men det ligger oerhört mycket sanning i frågeställningen därför att det är precis så det förhåller sig vad gäller Alliansens syn på arbetslöshet och inställning till att arbetslöshet är ett måste för att hålla nere löner och övriga förmåner.

I gårdagens inlägg där jag skrev om vikten av en bra och effektiv integration för både arbetslösa och invandrade berörde jag ämnet på ytan och i detta inlägg har jag för avsikt att gå aningen djupare.

Den som bemödar sig med att studera de nyliberala politiska doktrinerna kommer att finna att dessa förespråkar arbetslöshet som ett av nyliberalismens verktyg för att hålla löner och andra arbetsrelaterade ersättningar på lägsta möjliga nivå – Detta för att säkerställa vinstmaximering för företagens och kapitalets ägare.

Värsta tänkbara scenario enligt nyliberalismens doktrin är full sysselsättning – Således det omvända mot den inställning vi Socialdemokrater har om vad som symboliserar ett starkt och jämlikt samhällsbygge där vinsterna av allas arbete ska fördelas någorlunda rättvist.

Det nyliberalismens förespråkare vet är att full sysselsättning leder till högre löner och högre krav på löneförmåner vilket påverkar vinstnivån givet att priserna inte höjs för att bevara de höga vinsterna.

Vad gäller höjda priser så är varje sann nyliberal pinsamt medveten om att sådana blir svåra att genomföra bara mot bakgrund av att vinstnivåerna måste höjas så att fåtalet kan tjäna mer pengar på flertalets bekostnad.

Den vägen försökte man sig på under socialdemokratins storhetstid med ett misslyckande som följd och det är därför man nu låtsas förfasa sig över ökad arbetslöshet trots att man i det fördolda applåderar hela vägen till banken som numera i regel ligger i skatteparadis där man slipper betala skatt för vinsterna.

Alliansens och nyliberalernas påstående om att man bryt sig om att arbetslösheten är därför falsk och ett villospår – Något utvecklingen vad gäller arbetslöshet under Alliansens 8 år vid makten är klara och tydliga bevis på.

Med det sagt så blir det lättare att förstå varför Alliansens företrädare säger att Sverige är på väg åt fel håll trots att budgetunderskott vänts till budgetöverskott och trots att Sveriges ekonomi är starkare än på mycket länge.

Det Alliansen egentligen menar – Dock utan att säga det rakt ut är att det enda som går åt fel håll i Sverige är sjunkande arbetslöshetssiffror och den högsta uppmätta sysselsättningsgraden i EU sedan 1990-talet.

Därför slutar jag inlägget där jag började – Alliansen vill inte se full sysselsättning och minskad arbetslöshet därför att de ser detta som ett  hot mot företagens höga vinstnivåer och mot fåtalets berikande av sig själva på flertalets bekostnad.

Det är därför jag ser spridandet av den sanningen om Alliansens och nyliberalismens syn på nödvändigheten av arbetslöshet som en av mina viktigaste politiska uppgifter att sprida och förankra hos väljarna.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

 

71 kommentarer

  1. Alexander

    Du har rätt. Alliansen är ute efter att förstöra svenskarnas liv. Tur att du och andra socialdemokratiska hjältar räddar landet. Allvarligt talat, är du totalt svartvit?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      I min värld har Alliansens politik inte gjort något som är bra för folkflertalet Alexander.

      Alliansen får driva sin politik så driver jag min och Socialdemokraternas.

      • Jonny Disenfeldt

        ”I min värld har Alliansens politik inte gjort något som är bra för folkflertalet Alexander.”

        Vilken bisarr liten människa du är Anders Forss …
        Det är nog snarare DU Anders Forss som större delen av ditt liv skadat folkflertalet i olika länder inklusive Sverige.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Du får gärna tycka att jag är bisarr för att jag tycker så Jonny – Det har jag inga problem med även om det du skriver gränsar till personangrepp och förtal.

          • Lars Flemström

            Det är inte förtal, eftersom du själv har publicerat kommentaren. Däremot har du själv gjort dig skyldig till förtal genom att utpeka en annan person som brottslig, utan att denne först har givits möjlighet att själv bestämma om detta utpekande ska publiceras.

            I stället för att anklaga Jonny för ditt ”förtal” mot dig själv, borde du besvara / bemöta hans påstående att du har skadat folkflertalet i flera länder, inkl. Sverige. På vilket sätt har den verksamhet, som du har bedrivit varit ”omoralisk” (vilket du själv har påstått att den varit) om ingen har skadats? Har du för resten anlitat någon advokat för att få hjälp med att – utan negativa konsekvenser för dig själv – avslöja dina f.d. kunder, som du har hjälpt att slippa skatt?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag har inte skadat folkflertalet i något land Lars.

          • Jonny Disenfeldt

            Så du menar att man INTE skadar folkflertalet genom att gömma pengar utomlands för att minimera sin beskattning… det du hjälpt till med under större delen av ditt yrkesverksamma liv …

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag har inte gömt pengar någonstans för någons räkning Jonny – Därtill inte hjälpt någon att begå lagbrott. Däremot har jag hjälpt människor att skatteplanera på laglig väg och det har jag redan från dag 1 deklarerat och bett om ursäkt för.

            Sedan så är den expertkunskap jag skaffade mig av det värdefull i kampen mot skatteplanering och det är bland många andra politiska frågor det jag ägnar mig åt i dag.

    • Bertil

      Kan faktiskt inte komma på nåt som Alliansen genomförde som var bra.
      Kan du komma på nåt ??
      Vad skulle det vara???

      Däremot utförsäkring av sjuka där borde
      Dels alla som gav sin röst i riksdagen.

      fängslats under hela mandatperioden och de som snickrat ihop det hela fått livstids fängelse för uppsåt till foökmord.

      Det är lite för snällt o Sverige MSN vill sätta dit folk för snatteri men de riktigt kriminella de få gå lösa och hitta på mer dumheter.

    • Bertil

      Alliansen förstörde Sverige skapade klassklyftor ojämlikhet och högre arbetslöshet till värdelös A-kassa för flertalet.
      Sjuka utförsäkrade och arbetslösa sattes i förvaring hade Reinfeldt fått som han velat skulle han fängslat många arbetslösa och låtit privata fängelser nyttja dem för uthyrning.

      Det fanns ingen empati i Alliansens politik allt gick ut på sänka skatter och gynna väletablerade minns ex brutpunktreformen som lustigt nog kunde stoppas med hjälp av SD.

      Alliansen gillar klassklyftor ojämlikhet och att nyttja arbetstagarna på samma sätt som borgarpacket gjorde på 1800- talet.

      Så slutsummering av Alliansens politik
      Vad gjorde de som var bra??

      Jo man sa välfärden hade stärkts när man plundrat de som var i mest behov av en fungerande välfärd.

      Inte en enda reform gynnade svaga grupper. Däremot alla reformer som genomfördes slog just mot svaga grupper,

      Kort sagt en hänsynslös närmast Nazistliknande politik men man var för feg rakt ut visa vilken ond politik man ville genomföra det skedde med falsk retorik och högt huvud.

      Sen sprang man ut bakvägen en och en och sen gömmer man sig med höga arvoden fast man håvar in pengar i sina verksamheter.

      Samma pack som var emot bidrag var de som själva tog emot bidrag som är långt högre än vad en som själv inbetalat till en A-kassa får ut, detta pack såg bara till ta för sig men ville inte bidra.

      Att folk blir f-bannade och ökar på kriminalitet och annat terrorliknande är kort sagt inget konstigt, måttet blir allt mer rågat av vad folk tål av förnedring och politiska lögner.

      Alliansen som grupp har inget gitt syfte för hela folket, de har sådant sossehat
      Så sött det arbetstagarna sedan 30-talet byggt upp vill de rasera helt.

      Det är även därför jag köper min mjölk på
      Lidls detta för att Svenska bönder betett sig som förhindra mot drängar och pigor. Nu åker släktgården där makten över fattiga pågått i sekler,

      Vem sörjer sånt. Bra bondlurkarna åker på eget grepp.
      Detta visar så dumt det är tro att man kan erövra makt genom förtryck.
      En dag slår det tillbaka och i detta fall är det bondlurkarna som åkt på en nit.

      Anni Löf är maktgalen och kan göra vad som helst mot den lilla människan för att vinna makt, samma gäller Björklund.
      Batra är lite annorlunda hon har pressen från alla giriga lobbyister och kapitalister inom högern.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      När mandatperioden är över ska vi titta på det och ta den debatten.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag tar med glädje emot all debatt som handlar om det jag skrivit om i inlägget Jonny – Däremot så ser du ut att vilja undvika den till varje pris.

  2. Jonny Disenfeldt

    FAKTA :
    Arbetslösheten ökan nu snabbt trots brinnande högkonjunktur allt eftersom migranterna kommer in i systemet. I juni var totalt 351 000 personer inskrivna som arbetslösa.
    Det är 5 000 fler arbetslösa än i fjol, och det ger en arbetslöshet på 7,2 procent i nuläget.

    Ännu värre är problematiken med de långtidsarbetslösa.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Arbetslösheten minskar Jonny och sysselsättningen är den högst uppmätta i EU sedan 1990-talet så att vi är på rätt väg står helt klart.

      • Jonny Disenfeldt

        Du är som vanligt inte påläst Anders, senaste mätningar visar som sagt att arbetslösheten nu ökar, se ovan. Du fortsätter med ditt nyspråk där uppåtgående är nedåtgående och ökar är minskar etc…

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag ägnar mig inte åt något nyspråk Jonny och de siffror jag relaterar till presenterades ganska nyligen eller hur.

          Vår politik fungerar och sakta men säkert så går arbetslösheten ner och sysselsättningen upp vilket är det viktiga budskapet.

          Sedan undviker du i vanlig ordning det som jag skriver om i inlägget.

          • Jonny Disenfeldt

            De siffror jag relaterar till presenterades alldeles nyligen och är de senaste.
            Arbetslösheten ökar nu trots brinnande högkonjunktur, ett mycket dåligt tecken Anders Forss.

            Vi kommer nu att få se en alltmer ökande arbetslöshet och när lågkonjunkturen kommer så får du som ”troende” nog be att din gud ska hjälpa den regering som råkar sitta vid makten…

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Trenden är den jag framfört Jonny.

            Den politik vi använder oss av och den väg vi Socialdemokrater slagit in på fungerar och ger resultat.

  3. Bergis

    Fråga istället. Varför spelar sossarna fulspel kring försäljningen av Bostaden? Vill man inte att andra ska spela fulspel ska man inte göra det själv.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      vad gäller försäljningen av delar av AB Bostaden så har jag ryggen fri då jag klart och tydligt angett vad jag tycker om processen som ledde fram till det.

      I övrigt så står jag för det jag anfört i inlägget – Alliansen spelar fulspel gällande arbetslösheten och varför ska alltid ifrågasättas.

  4. Lars Flemström

    Det är inte bara alliansen dom driver fulspel med arbetslösheten. Du gör det själv, när du tävlar med alliansen på att vara bäst på ”integration” och kallar utbud av arbetskraft, som vida överskrider behovet av arbetskraft för att producera de varor och tjänster som vi behöver, för ”investering”. Det är ju inget annat än en ”investering” i sänkta löner för de arbetsuppgifterna, Vinsterna på detta går inte tillbaka till samhället. Du har ju själv kompletterat alliansens förslag om skatterabatter för dem, som utnyttjar den lågavlönade arbetskraften, med förslag om lönebidrag till nyanlända.

    Sluta tävla med Elisabet Svantesson, m, om att vara ”bäst i klassen” på att förnedra lågutbildade och andra arbetslösa, att föreslå tvångsåtgärder mot de svagaste inom den inhemska arbetskraften (d.v.s. infödda och tidigare hitkomna invandrare med PUT). För ingen – ej heller du – har föreslagit tvångsarbetsförmedling för arbetsgivare. Vilket jag dock kan tänka mig, dock i en mycket begränsad omfattning. Du vill i stället ha repressalier mot arbetsgivare som anställer ”sämre meriterade”. När vi andra efterlyser arbetsgivare med ett socialt engagemang.

    Vi måste nu ha en seriös diskussion varför vi över huvud taget ska ha flyktingmottagning. Ska vi hjälpa flyktingarna eller ska flyktingarna hjälpa oss, så att vi slipper arbeta produktivt långt före uppnådd pensionsålder? Vi har inget stort behov av flyktingarna som arbetskraft. Jobben ska i första hand gå till svenska medborgare och flyktingar som fått PUT (som de endast ska kunna få om de har särskilda skäl), för det är ju dessa som ska bli kvar i landet, och kanske inte har något annat land att åka till, när övriga flyktingar har åkt hem.

    De som har TUT ska använda vistelsen i Sverige till att förbereda återetableringen i hemlandet, så att de om möjligt är bättre rustade för arbetsmarknaden i hemlandet än när de åkte. Det finns massor med jobb att göra – allt ifrån jobb av enklaste slag till synnerligen kvalificerade jobb. På en arkitektbyrå i Berlin arbetas just nu med planer på återuppbyggnaden av Mosul. För att sätta planerna i verket behövs allt från byggnadsingenjörer till duktiga hantverkare och grovarbetare, som röjer upp i ruinerna.

    Och vem ska ta hand om alla krigsinvaliderna? Men den svenska navelskåderi-debatten handlar uteslutande om att validera den hitflydda sjukvårdspersonalens betyg, så att de kan lösa av svenska kollegor så att de kan få sommarsemester. I stället borde planerna dras upp för den enorma utmaningen på sjukvårdens område i Syrien och Irak – på samma sätt som man planer utarbetas för återuppbyggnaden av förstörda hus.

    Alla krig tar slut. Men man kan faktiskt inte vänta tills den sista kanonen har tystnat, innan man börjar planera för freden. För i så fall är det stor risk att kriget börjar om. Det är ju det vi har sett, gång på gång,. Winston Churchill talade aldrig om ”andra världskriget”. Han talade om ”fortsättningskriget” – med särskild betoning på segrarmakternas i första världskriget ointresse för att förebygga nya krig. Deras huvudintresse var att förödmjuka de besegrade tyskarna och lägga extra bördor på tyskarna.

    George W Bush fantiserade om att bara Saddam Hussein röjdes ur vägen och hans officerare och poliskår gjordes arbetslösa, så skulle ett fredligt och demokratiskt Irak växa fram helt automatiskt. Vad som i stället växte fram var terrorstaten IS – som till skinnad mot al Qaida och andra terroriströrelser förfogade över en bred militär kompetens med förmåga att leda stora arméer i krig och inte bara kommendera ut ensamma självmordsbombare. IS lyckades också – med hjälp av kompetenta byråkrater – bygga upp en civil statsförvaltning med domstolar och ett fungerande skatteväsen.

    Så nog finns det ”hål” att stoppa svenska biståndspengar i – och detta ser jag som en mer angelägen uppgift än att Sverige ska vara världsbäst på integration.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag tävlar inte med någon Lars – Politik är ingen tävling utan något som behövs för at skapa ett starkt och jämlikt samhällsbygge där alla människor mår bra och har lika värde.

      Att sätta människor i arbete så att de kan försörja sig själva är den viktigaste komponenten i detta starka samhällsbygge och att propagera för effektiv integration av både arbetslösa och invandrade för att uppnå det är en självklarhet.

      • Lars Flemström

        Politik är en tävling för dig, Anders. Du framställer ju dig själv som bättre på att styra kommunen, Sverige, EU och hela världen än de sossar, som faktiskt styr Umeå. Fastän allt tyder på att de gör det bättre än vad du skulle lyckas med.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag tävlar inte Lars – Det påståendet är gravt oriktigt om det inte är så att du anser att kampen för att förverkliga bygget av ett starkare och mer jämlikt samhälle är att tävla.

          • Lars Flemström

            Du förverkligar ingenting. Du har inte det förtroendet, som behövs för att kunna göra det. Men det förtroendet vill du gärna ha, och är därför i opposition mot ditt eget (vårt) parti. Det är att tävla med dem som för närvarande styr partiet, lokalt och nationellt.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Huruvida jag har det förtroendet eller inte överlåter jag i demokratisk ordning till väljarna att avgöra Lars.

            Att jag därmed skulle vara förhindrad från att komma med politiska förslag även om de ibland handlar om att påverka mitt parti i en annan riktning än den som gäller för stunden äger inte sin riktighet då det i sådana fall skulle vara emot demokratins spelregler.

          • Lars Flemström

            Personvalskampanjer är mot demokratins spelregler, trots att de är lagligen tillåtna i Sverige. Systemet infördes för att de borgerliga partierna skulle få fler röster, p.g.a. enskilda b-politikers personliga strålglans skulle undanskymma vad de faktiskt står för som partimedlemmar.

            Att du skriver att du överlåter åt väljarna att i ”demokratisk ordning” avgöra vilket förtroende du ska åtnjuta visar att du inte tänker respektera den interna partidemokratin och den rangordning mellan kandidaterna som partiet har fastställt. Då ska du heller inte tala om att laget ska gå före laget och att kollektivet ska stärkas.

            För dig är politiken en tävling, som går ut på att DU ska vinna över alla andra. Du drar dig inte ens från att ta åt dig äran av andras arbete genom att låtsas att du under lång tid har varit en ledande socialdemokrat.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Låt oss diskutera den frågan när valsedlarnas namn och rangordning är bestämd Lars.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Låt oss diskutera den frågan när valsedlarnas namn och rangordning är bestämd Lars.

            Sedan låtsas jag ingeting Lars även om jag alltid varit Socialdemokrat sedan unga år.

  5. Alexander

    Anders tycker inte att det är bra att en lågavlönad undersköterska fått sänkt skatt med 1500 kr. Alliansen har ju inte gjort något bra….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Alliansen har inte gjort något bra Alexander – Alldeles speciellt så när du tittar till helheten av den politik de drivit vilket man alltid måste göra vid en bedömning av politikens resultat.

    • Bertil

      Självklart är det inte sänkt skatt som är bra för en sjuksköterska det tas ju från den verksamhet de får lön av detta ännu mer när välbeställda får ännu mer skattesänkning i kronor.
      Så höjd lön är bättre då få de verkligen högre lön och därmed måste mer pengar in i vårt gemensamma
      Visste no Länder med hög skatt har mindre klassklyftor bättre jämlikhet och framförallt äger folket mer tillsammans.

  6. Alexander

    Anders är precis likadan som de han ständigt anklagar. Alliansen och SD är hemska och Socialdemokraterna är frälsarna. Du, om någon, vill ha ett vi och dem. Naturligtvis kommer du att återigen slå ifrån dig.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag propagerar för ett samhällsbygge som är bäst för folkflertalet – Att det samhället inte byggs med hjälp av Allians eller SD politik är för mig självklart.

  7. Jonny Disenfeldt

    Arbetslösheten ökan nu (trots profeten AF’s utfästelser) och det kommer bara att bli värre och värre när ett par hundratusen ekonomiska migranter från de senaste åren hamnar i statistiken.

    http://www.dn.se/ekonomi/marianne-bjorklund-nyanlanda-bakom-hogre-arbetsloshet/

    Än värre blir det när deras ca 300 000 förväntade anhöriginvandrare fyller på i arbetlöshetskön…

    På ett bräde får vi då nära en halv miljon till i utanförskap i den nybyggda undeklassen som S vill ha, så räkna med ca 1.5 miljoner i utanförskap om några år…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Din tes om 300.000 anhöriginvandrare är helt fel – Något som gör att allt du anför i ämnet blir fel.

      • Jonny Disenfeldt

        Är det fel att arbetslösheten ökat i senaste mätningen Anders Forss ? Är det fel ?
        Är det fel att vi tagit emot ca 200 000 de senaste åren Anders Forss ? Är det fel ?
        Är det fel att bedömningen är att dessa är berättigade att få ta hit ca 300 000 anhöriga Anders Forss ? Är det fel ?

        Är det fel att avvisningen nu ligger på en nivå som är lägre än förra året och att med den takten (ca 1800 om året totalt sett )så kommer det att ta mer än 40 år att avvisa 80 000 (som du utfäst ska avvisas av skörden från 2015) ?

        Fakta biter dig där bak Anders Forss …

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Människor som har TUT tillåts inte ta emot anhöriginvandrare innan de har egen försörjning Jonny.

          Därtill kommer de som får avslag på sin asylansökan att skickas tillbaka så ditt antagande är högst felaktigt.

          • Lars Flemström

            Jag måste ge AF delvis rätt. Hälften av alla, som fått avvisningsbeslut återvänder frivilligt och utan eskort av svensk polis. Att antalet verkställda tvångsavvisningar har minskat, har dock helt andra orsaker. Det kan vara polisbristen och att de, som undgår avvisning, är en hård kärna, som arbetar svart eller försörjer sig på brott, och drar från gömställe till gömställe. Detta ställer allt för väl in på lastbilsmördaren. Det är oförsvarligt av regeringen att inte kalla in beredskapspolisen för att avlasta yrkespolisen enklare arbetsuppgifter som ID-kontroller och liknande.

            Det är dessutom dags att damma av förslaget från Leif Blomberg, s, invandrarminister1994 – 1996, och därefter biträdande inrikesminister med visst ansvar för integrationsfrågorna till sin oväntade och för tidiga död1998, om straff för dem, som gömmer illegala immigranter. Jag minns ”Blomman” eftersom han kom från fackföreningsrörelsen och hade tillhört samma partidistrikt som jag och som även Anna Lindh har tillhört. Han var väl förtrogen med arbetarklassens villkor och risken för lönedumpning genom en okontrollerad invandring.

            Han utsattes emellertid för en hänsynslös häxjakt, inte minst från s.k. partikamrater, som ville ha en annan invandringspolitik. Huruvida detta bidrog till hans död är okänt, men ingen socialdemokrat har offentligt vågat lyfta hans förslag sedan dess. Att den migrationspolitik, som rådde före 24 november 2015, skulle ha varit socialdemokratisk politik är emmellerrtid en mycket grov lögn och historieförfalskning. Den byggde ju på överenskommelser mellan alliansregeringen och mp 2008 och 2011 – och i viss män på uppgörelser mellan den dåvarande s-regeringen och mp i början av 2000-talet.

            Forss´påstående att anhöriga flyktingar, som har TUT, också får komma, är i.o.f.s. riktigt. Men det var allianspartiernas krav för att gå med på den nya migrationspolitiken. Att de, som får ta hit familjen, har lyckats med att tränga ut infödda och tidigare hitkomna invandrare, som har bott länge i landet och har jobbat hela tiden. Vilket är oerhört inhumant. Enbart skyddsbehovet borde ju avgöra rätten till asyl, och enbart starka humanitära skäl rätten till familjeåterförening för den som fått asyl.

            Forss anklagar alliansen för allt möjligt (Har inte alls gjort något bra?), men det verkligt dåliga, hur man använder hyckleriet för att skapa ett B-lag med extra låga löner på den svenska arbetsmarknaden, det tiger Forss om. Han vill t.o.m. bilda allians med ett parti, som vill lagstifta mot partiernas rätt att förhandla (även under konflikt och konflikthot) och träffa avtal om löner och arbetsvillkor, nämligen C. Forss försöker i stället lura oss att tro att om bara han får hälften av en diktators befogenheter, så ska han fixa allt.

            Allt som alliansen lovar, men inte kommer att kunna genomföra även o m de så skulle vinna valet, eftersom det går längre än en regerings befogenheter i ett demokratiskt land. Allianspolitikerna drömmer kanske om en svart underklass av underbetalda tjänar som passar upp på den vita överklassen. Men den ordningen är kanske du, Anders Forss, van vid som varande extremt högavlönad vit överklassperson i andra länder?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            När det gäller en eventuell koalitionsregering så har jag sedan tidigare sagt att vi ska komma överens om de frågor där vi kan nå överenskommelser – Övriga frågor ska vi lösa genom hoppande majoriteter.

            Jag har aldrig hycklat om något A- och B-lag på arbetsmarknaden Lars då min åsikt är och alltid har varit att alla ska tillhöra A-laget.

  8. Alexander

    Anders

    Hur är löneutvecklingen från 2014 jämfört med 2006-2014? Du har lovat att den ska vara bättre. Är det så?

  9. Alexander

    Anders

    Du har inte svarat på varför du inte driver på att jobbavdraget ska bort. Enligt dig är de dåliga, varför ska de då vara kvar? Det enda du sagt är att det inte är möjligt att avskaffa dem. Varför är det inte möjligt om det skulle gynna flertalet? Nu har du chansen att förklara….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vi ska ha en skattepolitik som innebär att de med de högsta inkomsterna och förmögenheterna betalar mer i skatt så att de med låga löner utan förmögenhet kan få lägre skatt. Detta uppnås inte via jobbskatteavdrag utan av bättre och mer effektiva metoder.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag har svarat på frågan så vitt jag vet – Sedan är det jag som bestämmer vad jag skriver på min blogg på samma sätt som du bestämmer vem och dessutom vad som ska skrivnas på din egen.

      • Patrik

        Hej Anders.

        Vilka sänkte skatten på kapitalinkomster?
        När jag började räkna så låg den på 30%, kan minnas fel.
        Sen var det någon som sänkte den till 25% jag tror att det var S som satt vid makten då
        Och idag är den nere på 18% och det var väl de senaste året den sänktes
        En skatt som till större delen slår mot de rikaste! Jag tror att det gör mindre om du på med en kapitalinkomst på 1000 kr få betala 300 kr mot dagens 180 kr men har du kapitalinkomster i miljonklassen så börjar de bli bra skatteintäkter på pengar folk ha tjänat in. Inte som de idiotiska förmögenhetsskatten och fastighetskatten där du kan bli tvingad att betala skatt på något du inte har tjänat en krona på. Där skatten bestäms av hur mycket grannen har fått för sitt hus.
        Så vilket parti har gynnat höginkomsttagare mest och sina f.d. företrädare mest?

        Med vänlig hälsning
        Patrik

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Tveklöst så har Alliansen gynnat höginkomsttagarna mest även om vi Socialdemokrater har del i skulden.

          Skattesänkareran är över – Det har regeringen deklarerat fast och fullt och om du läser min blogg så kan du finna flera förslag från mig om hur skatterna bör höjas för de med de högsta inkomsterna och största förmögenheterna.

          Sedan handlade inlägget om arbetslöshet och varför Alliansen vill ha den och oerhört lite om skatter.

  10. Lars Flemström

    Jag har åtskilliga gånger, redan flera år innan du debuterade som s- och vk-bloggare anvisat en sådan metod, även på din blogg. Men det går tydligen din ära för när att stödja någon, som inte du själv har hittat på. Så gör bara en tävlingsmänniska och linslus. Vill bara synas själv.

    Nu skriver du att ”de med de högsta inkomsterna och förmögenheterna betalar mer i skatt så att de med låga löner utan förmögenhet kan få lägre skatt” . Men hur?

    Dessutom går DIN ekvation inte ihop (vilken min däremot gör). Om bara de, som har de högsta inkomsterna ska betala mer i skatt, så kompenserar inte det bortfallet av skatt från alla andra.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om någon har ett förslag som är bättre än det jag kommit med så ska jag stödja det med glädje så länge förslaget redovisas klart och tydligt – Att ta hjälp av andra som kan komma med input om den inputen gör förslaget enklare eller bättre är en självklarhet.

      kanske beror det på att du inte varit tydlig nog.

      Sedan är det en omöjlighet för mig att googla på alla förslag som jag lägger då detta skulle ta alldeles för lång tid. Mitt sätt att arbeta är att komma med förslag som stödjer den typ av samhällsbygge jag vill åstadkomma och den metoden ämnar jag fortsätta med.

      • Lars Flemström

        Du har fortfarande inte redovisat någon metod. Och dessutom går din ekvation inte ihop. För även om du höjer skatten med 100 % för dem, som har högst inkomst, så räcker inte det till en skattesänkning för alla som har låga inkomster. Och dessutom ska du ju använda skatten till så mycket annat, som vi slipper idag… Att det har blivit så här tokigt för dig, beror kanske på att du inte har förstått skillnaden mellan medellön och medianlön. LO stödjer inte dina förvillelser….

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag har redovisat hur jag tycker att skatterna ska tas ut rätt detaljerat i många inlägg Lars. Därtill räcker de skatteintäkter vi får om vi skriver om skatteavtalen så att skatteplanering för företag och företagsägare omöjliggörs till både sänkta skatter för alla med låga inkomster och en kraftig utbyggnad av välfärden.

          Hur pengarna ska räcka till är således en del av en stor plan där varje delmoment inte kan brytas loss var för sig.

  11. Alexander

    Vilka är då de bättre och effektivare metoderna? Varför driver du inte frågan om avskaffandet? Som Fredrik ofta påpekar svarar du extremt sällan på det som frågas.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      jag svarar på frågor som relaterar direkt till inlägget – Ligger frågan utanför för att försöka avleda uppmärksamheten från det jag skrivit om svarar jag ibland och ibland inte beroende på om frågan har bäring på inlägget eller ej sett ur ett perifert perspektiv.

  12. Alexander

    Jag provar igen. Varför kan inte jobbavdraget tas bort när det är så orättvist? Vad är anledningen till att regeringen har kvar dem?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vi ska över tid se till att skatterna höjs för de med stora inkomster och för de med stora förmögenheter. Jobbskatteavdraget för dessa kommer att tas bort per automatik när deras skatter höjs och för låginkomsttagare gäller lägre skatter i en framtid men inte genom generella jobbskatteavdrag som ges till alla.

  13. Alexander

    ”För låginkomsttagare gäller lägre skatter men inte genom generella jobbskatteavdrag”

    Vad betyder det konkret?

    ”skatterna höjs för de med stora inkomster”

    Var går gränsen för en stor inkomst?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      De exakta skattesatserna för olika inkomster kommer jag att presentera när vi räknat ordentligt på saken men en indikation kan vara inkomster som belastas med värnskatt kan räknas som höga inkomster.

  14. niklas

    ja de borgerliga och socialdemokraterna håller på ger oss med funktionshinder kicken. borgarna gav sig på arbetslös,sjuka och pensionärer med höjd skatt 2007-01-01 och jag fick fast jag jobbat i 20,5 år men var arbetslöshet fick jobb ett halvt år. det skulle jag aldrig gjort från a kassa på 10778 till 8260 på ett halvt år hade jag jobbat extra halvt år missat ännu mer a kassa ner till 7585 i månaden. kontraproduktivt borgarna en stalinism drar ner på arbetslösa,sjuka,pensionärer invandrare som kom fick 11000 och reoatriktiva barnbidrag på 259600 till invandrarna som aldrig gjut ett handtag i sverigeö detta togss bort 2013-12-31+ ge sig på dessa tre grupper jag nämnde medan utlänningar som kom fick lyxliv med 11000+ i tre år den arbetslösa fick högst a kassa i två år och retroaktiva barnbidrag med 259600 utan gjort ett jävla dugg reinfelt öppna era hjärtan låt invandrarna få lyxliv i sverige mot arbetslösa,sjuka och pensionärer. vi fick betala reinfeldts invandrare som han månade så jävla bra för slösa bort våra skattepengar invandrarna först svenskarna sen reinfelt tydningen älskade invandrare 259600 bra inkomst utan behöva f gör något plus 11000i månaden och allt gratis med läkarvård sjukvård tandvård månadskort med mera medan arbetslösa sjuka fick mindre och låna tilltandvård. jag gick på arbetslöshetskurs med nyanlända 20 personer 5 personer med funktionshinder 15 invandrare+ vilka fick gratis körkort för det var så jävla svårt få jobb jo sjävklart 15 invandrare och 5 svenskar med funktionshinder söka jobb kurs jag betalat skatt i 20 år men självklart dom som inte gjort ett jävla dugg fix ck lyxkörkort som sjuka och arbetslösa svenskar fick betala fy fan i invandrare först sen vi svenskar gratis tandvård,medicin,läkarvård gratis bostad med mera månadskort alltså 15000 i månaden

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Publicerar som ett inlägg fullt av felaktigheter och då bara för att människor ska kunna läsa och förstå vilken sorts felaktig information som florerar på sociala media – Bland annat på sajter som avpixlat och fria tider med flera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.