Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Personalomsättningen i Vita Huset når nya rekordnivåer.

Det är inte utan att man slås av den höga omsättningstakten av personal i Donald Trumps administration – En omsättningstakt som dessutom ser ut att öka ännu mer i och med att Anthony Scaramucchi innehade positionen som kommunikationschef i blott 10 dagar innan han fick sparken av Trump.

Hur en chef – I detta fall Trump kan gå från att ”tokhylla” en person och dennes påstådda förmågor för att sedan sparka vederbörande efter 10 dager och använda sig av nedsättande kommentarer om samma person förvånar och påvisar åtminstone för mig att Donald Trump i grund och botten inte vet vad han gör,

Att det är på detta sätt tror jag är resultatet av att Donald Trump helt saknar insikt om att det är stor skillnad på att driva ett egenägt företag och att vara president i USA.

Följer man internationella och amerikanska media så utkristalliserar sig ett klart och tydligt mönster – Varje gång något går fel och Trump emot i omröstningar och i domstolar villa han utse en syndabock istället för att erkänna att det är han själv som missbedömt situationen.

Att Trump skulle erkänna att misstaget är hans eget och inte andras har inte inträffat hittills så vitt jag vet.

För mig är en av de stora frågorna hur länge det dröjer innan det finns andra människor för Trump att anställa annat än de som tillhör familjen Trump eller är ingifta i densamma – Detta sagt väl medveten om att sådana anställningar är förbjudna enligt den amerikanska konstitutionen.

Som jag sagt tidigare så gungar marken ordentligt under Trumps fötter och min tro är precis som tidigare att han kommer att skapa sitt eget Watergate och avgå innan mandatperioden är till ända.

Med den personalomsättningstakt Donald Trump har är min tro att nästa utvecklingsfas i hans administration blir att många nyckelmedarbetare kommer att lämna sina positioner självmant – Detta för att skydda sig själva från inblandning i Trumpadministrationens fall.

Sedan tycker jag att det finns klara och tydliga bevis för att Donald Trump i grund och botten har ett mycket dåligt självförtroende.

För mig är beviset på det att han gör allt för att synas och höras varje dag på ett eller annat sätt – Detta därför att han tror att man måste synas för jämnan för att anses vara handlingskraftig och betydelsefull vilket givetvis är helt fel.

Kombinationen dåligt självförtroende, dålig självkänsla och oförmåga att inse skillnaden mellan att driva ett eget företag och att vara president är ingen bra kombination för en person som är vald att leda världens för närvarande mäktigaste nation.

Därtill är den mixen definitivt inget som bygger en president som har ett långsiktigt brett stöd bland folket.

Även om man råkar heta Donald Trump måste man förstå att politik är något seriöst och långsiktigt och inget som kan jämställas med lyteskomik i en såpopera på TV som sänds under bästa sändningstid.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

 

25 kommentarer

  1. Fredrik

    ”Att Trump skulle erkänna att misstaget är hans eget och inte andras har inte inträffat hittills så vitt jag vet.”, ni har något gemensamt då Anders? Du och Trump.

      • Fredrik

        Problemet Anders är ju att det är inte du som ska bestämma när ett misstag har skett utan det är andra, precis på samma sätt som du anser att misstag har gjorts av Donald Trump så är jag övertygad om att han inte ser det på samma sätt.

        När andra människor, med fakta har kritiserat dig så har du inte erkänt detta utan hävdat att din ideologi är den du står upp för och om den inte passar andra så är det inte ditt fel. Men faktafel är inte baserat på ideologi Anders.

  2. Alexander

    ” Att Trump skulle erkänna att misstaget är hans eget och inte andras har inte inträffat hittills så vitt jag vet”

    Gäller även dig.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om jag gör misstag eller missbedömningar så har jag inga problem med att erkänna dem Alexander. Däremot står jag upp för den ideologi jag tror på och för de lösningar jag presenterar och at göra så är något helt annat.

  3. Jonny Disenfeldt

    Ersätt ”Donald Trump” med ”Anders Forss” ovan och märkligt mycket av texten stämmer fortfarande …

    • andersforss (inläggsförfattare)

      I dina ögon Jonny men jag törs lova att du har helt fel. Är det något som präglat mitt chefsskap så är det trogna och lojala medarbetare som trivs på sit arbete därför att de känner sin chefs fulla förtroende.

      Därtill är jag inte president i USA och kommer så heller aldrig att bli.

  4. Alexander

    Räddningstjänst lockad i fälla och utsatt för stenkastning. Verkar inte riktigt gå åt rätt håll?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Saker går åt rätt håll Alexander men det du måste förstå är att vissa saker tar tid. Sedan kan man säkert alltid hitta felaktiga beteenden om man som dig spenderar tiden med att systematiskt leta upp sådana saker istället för att ingjuta optimism och skriva om sådant som är bra.

  5. Ville-Valle

    ..jo du, den svenska motsvarigheten till Trump är din store idol Stefan Löfven. Lovar guld och gröna skogar, nyval med mera och allt är bara svammel. Så även med sparkandet av flera ministrar, däribland den kanske bäste av dem alla Ygeman.
    Ännu en gång besannas det också att socialdemokratiska politiker och blivande sådana som du Anders Forss bara är intresserade av sina egna löner och förmåner…
    Läs och begrunda: ”Ministrarna i Stefan Löfvens regering fick sina löner höjda med sammanlagt 49 procent året efter valsegern 2014, visar inkomstuppgifter från Skatteverket. För Löfvens del uppgick löneökningen mellan 2014 och 2015 till 38 procent.
    Källa: https://www.svd.se/chockhojda-loner-sa-mycket-tjanade-ministrarna

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Stafan Löfven får svara för sig själv men vad mig anbelangar så är egen lön och förmåner på inget sätt det som driver min politiska gärning.

      Det enda som driver mig är ideologisk övertygelse och en aldrig sinande motivation för att bygga ett jämlikare samhälle där alla människor har lika värde.

  6. Alexander

    Anders

    Det är bra att ingen i räddningstjänsten dödats under dessa stenkastningar. Nu var jag optimistisk och positiv!

  7. Alexander

    Anders

    Det är inte du som avgör om Trump begår misstag. Han anser sig göra rätt med tanke på sin ideologi och sina åsikter, det kan aldrig vara fel. Så brukar du nämligen försvara dig när någon påpekar dina misstag/fel….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Precis det är inte jag utan amerikanerna som avgör den saken men det innebär inte att jag inte skulle vara fri att få tycka om saken.

  8. Alexander

    Anders

    2014 under Alliansen var antalet attacker med handgranater åtta, 2016 var det nästan sju gånger fler. Vem har ansvaret?

  9. Alexander

    Enligt Global peace index så har Sverige blivit klart mer konfliktfyllt och mindre fredligt. Artondeplaceringen är den sämsta någonsin och trenden är nedåtgående. Vem bär ansvaret?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att spänningen i landet ökat beror på den politik som förts och i det har Alliansen större skuld än sittande regering då politiska åtgärder för att ändra på detta tar tid på sig för att få effekt och bli mätbara.

      Sedan är du i vanlig ordning långt utanför inläggets ämne som handlade om Vita Huset och dess personalomsättning.

      • Jonny Disenfeldt

        Anders skriver ”då politiska åtgärder för att ändra på detta tar tid ”

        Standardsvaret, då något går dåligt beror det på föregående regering och det tar tid att förändra, när något går bra så är det tack vare nya regeringen och då går allt fort att ändra, löjeväckande argumentation Anders Forss. Ingen trovärdighet, bara dålig populism

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Du må se det som ett standardsvar Jonny men faktum är att effekten av många politiska beslut tar god tid på sig för att bli synliga och påtagbara.

  10. Alexander

    Naturligtvis är även detta till största delen Alliansens fel. Fast om det kommer positiva siffror är det regeringens förtjänst

    • andersforss (inläggsförfattare)

      När man tittar på statistik och siffror så måste man titta på de beslut som ligger till grund för utvecklingen som statistiken påvisar – Det försöker jag göra när så är möjligt.

  11. Alexander

    ”Det är inte jag utan amerikanerna som avgör den saken”

    Och Trump är vald ”fair and square” så han har stöd.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Visst är han vald men min förutsägelse till vilken fler och fler ansluter sig är att han kommer att tvingas avgå i förtid därför att han skapar sitt eget Watergate.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.