Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Tomas Tobé bör avsäga sig rollen som rättspolitisk talesperson för Moderaterna/Alliansen.

Det torde inte ha undgått någon att Anders Borg (Vår förre moderata finansminister) enligt egen utsago druckit för mycket alkohol och därmed drabbats av en ”blackout” som fått honom att begå handlingar han förvisso påstår sig ångra men inte fullt ut kan ta ansvar för därför att han drabbats av sagda ”blackout”- Handlingar som enligt vår lagbok är brottsliga.

Att klämma människor på deras kön, visa sitt eget kön och att kalla kvinnor för slampor och horor är allvarligt, därtill ett lagbrott och en sak som aldrig kan förlåtas med att man drabbats av en ”blackout” föranledd av alkoholintag.

På publika människor som likt Anders Borg sitter i bolagsstyrelser och jobbar som rådgivare åt väl ansedda organisationer ställs högre krav än så – På människor av den kalibern ställs krav på att man besitter så stora mått av självinsikt och självbevarelsedrift att man i alla lägen kan kontrollera sitt alkoholintag.

Därtill tror jag att fler än jag ställer kravet på att människor i Anders Borgs och hans gelikars position ska ha tillräckligt stor självinsikt för att förstå att man om man behöver hjälp för att kontrollera sin alkoholkonsumtion ska söka den hjälpen innan problem av denna kaliber uppstår.

Så långt Anders Borgs beteende vilket självfallet är helt oacceptabelt och som självklart ska utredas och leda till åtal om rättssystemet påvisar att brott begåtts då alla måste vara lika inför lagen – Även politiker och före detta politiker och höga chefer.

Det som är långt mycket allvarligare än Anders Borgs beteende enligt mitt sätt att se på saken är hur idag aktiva Moderater såsom Tomas Tobé tar ställning för Anders Borgs beteende och försöker släta över densamma i förlåtande ordalag.

Att Tomas Tobé som varande rättspolitisk talesperson för Moderaterna och därmed Alliansens justitieministerkandidat avfärdar och slätar över Anders Borgs beteende genom att på Facebook skicka meddelande till Anders Borg som säger citat: ”Alla kan göra fel – Ta hand om dig” slut citat är mycket allvarligt.

Förvisso kan alla göra fel vilket alltid kommer att inträffa så länge människor är människor och förvisso bör alla ta hand om sig men att som Tobé säga så utan att först kraftigt fördöma Anders Borgs beteende medverkar till att skapa ett stort politikerförakt bland vanliga människor.

Många journalister har ställt oerhört relevanta frågor knutna direkt till Tobés kommentar på Facebook – Bland frågeställarna finns Expressens Britta Svensson som frågar Tobé hur han reagerat om det i stället för Anders Borg varit en afghansk flyktingpojke eller vilken tonårspojke som helst som besöker en musikfestival som betett sig på samma sätt som Anders Borg?

Vad hade Tomas Tobé sagt och gjort då? 

Det är i detta den stora skandalen i detta ligger – I det faktum att politiska företrädare som Tomas Tobé slätar ut och har överseende med misstag så länge de begås av partikamrater eller forna partikamrater men samtidigt är oerhört kritisk och fördömande när samma misstag begås av en vanlig medborgare vilken som helst.

Att Tomas Tobé handlat som han gjort i samband med detta borde få konsekvenser – Vore jag Tomas Tobé skulle jag avgå som rättspolitisk talesperson med omedelbar verkan – Då som ett sätt att visa resten av medborgarna att lagen är och måste vara lika för alla.

Man brukar säga att vi har de politiker vi förtjänar och min fråga till moderata väljare är därför om de tycker att det är okej att företrädas av en politiker som Tomas Tobé?

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

98 kommentarer

  1. Alexander

    Anders

    Tobè ska avgå men du är kritisk till misstroendeförklaringarna…. Kommer att tänka på ”kasta sten i glashus”.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Tobé är inte minister och kan därför inte drabbas av en misstroendeförklaring – Detta innebär dock inte att han enligt mitt förmenande bör avsäga sig sin position som rättspolitisk talesperson.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Så vitt jag vrt sitter Anna Sjödin fortfarande djupt instoppad i frysboxen Alexander.

  2. Alexander

    Mona Sahlins återkommande fadäser hindrade inte henne från att åtnjuta Socialdemokraternas förtroende.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Så kan det säkert vara men hennes beteende rättfärdigar på inget sätt Tomas Tobés agerande i denna fråga.

  3. Micke

    Mansgrisaktigt beteende av Tomas Tobe. Mest skrämmande är att han inte verkar inse det själv. Vad är det för kult han representerar?

  4. Krister

    Koncentrera dig på regeringens partier och deras ministrar och riksdagsledamöter och
    avsätt inte andra partiers. Var de nån som tyckte du skulle sluta med politiska tyckandet
    efter din finska resa?

      • Ville-Valle

        …jag tror att Krister syftar på din skrytresa till Finland då du fick vara med om din omtalade uppenbarelse på kalhygget, när hen med hornen sökte upp dig…? Det är också märkligt att du konsekvent vägrar kommentera dina partifränders tillkortakommanden. Hur kan du till exempel försvara den höga Coopchefen i Umeå som hade flera tunga uppdrag för socialdemokraterna, bland annat i dåvarande polisstyrelsen, och som sedermera dömdes till fängelse för upprepade stölder…

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det jag skriver om på bloggplats handlar om aktuella händelser Ville-Valle och så vitt jag vet är den förre Coopchefen både dömd och borta från politiken så denne har redan fått sitt straff som jag ser saken.

          Skulle vederbörande försöka sig på en comeback inom politiken skulle jag givetvis komma med kritik men så länge så inte är fallet ser jag ingen anledning att kommentera det.

          Sedan har jag på denna plats även skrivit kritiska inlägg mot mina egna partikamrater så jag känner mig helt trygg med mig själv och den kritik jag framför därför att jag är konsekvent.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Så vitt jag vet har jag aldrig gjort något som ens kommer i närheten av det Anders Borg gjort Krister.

          • Petter

            Nu är det väl så att ingen vet säkert än vad som verkligen hände. Ingen har sett nåt utan bara hört talas om det. Tobes uttalande är ju inte bra, men du ska heller inte döma innan du vet . Det återstår att se i framtiden vad som kommit fram. Men att polisanmäla utan att varit på plats går ju inte. Otrevlig kan man väl få va ,visa snorren ok om gästerna gillar det så .Kalla kvinnor hora osv icke OK !!

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Så kan det vara och det är därför jag baserat det jag skrivit på det som faktiskt hänt – På det Anders Borg och Tomas Tobé skrivit själva.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Så kan det vara och det är därför jag baserat det jag skrivit på det som faktiskt hänt – På det Anders Borg och Tomas Tobé skrivit själva.

            Sålunda dömer jag inte utan återger fakta.

  5. Erik

    Jag tycker att du har rätt för en gång skull. Alltför många politiker har inte integritet nog utan ”fjantar” runt på Facebook. Till och med vår egen Riedel kunde inte hålla sig för kommentarer. Nu väntar jag bara på att AKB ska säga något på Anders Borgs sida i Facebook. I vintras var ju statsrådet Strandhäll aktuell med att sätta i fråga huruvida vita män skulle ha rösträtt eller ej. Magdalena Andersson verkar än så länge hålla en låg profil och ha respekt för sitt ämbete som statsråd.

  6. Jonny Disenfeldt

    Det Anders Borg gjorde är givetvis förkastligt, i hans fall är väl böter förhoppningsvis att vänta.

    Inte för att jag är en stor fan av Tobe men det han gett uttryck för verkar vara högst rimligt att säga kolleger emellan, att du försöker ta politiska poänger är ju inte oförväntat. Du säger att Tobe skrivit ””Alla kan göra fel – Ta hand om dig” och menar att det skulle vara allvarligt ? Löjligt. Skulle detta vara en ”stor skandal”. Ännu löjligare.

    Träd nu istället fram och berätta vilka skatteflyktingars pengar DU hjälpt till att gömma från beskattning Anders Forss. Vi förtjänar definitivt inte att DU ska bli en svensk politiker Anders Forss.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vi har helt olikas syn i den frågan Jonny och min tro är att min linje har fler anhängare än din.

  7. Bergis

    Kom igen Anders. Det var ju bara en fest. Men det fattar väl inte torrbollarna i PK landet Sverige. Snart får man väl inte snyta sig i det här absurda PK landet.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Diskussionen om vad som är acceptabelt eller inte är en helt annan diskussion än vad som i dagsläget är acceptabel Bergis. För mig handlar inte diskussion och debatten om Anders Borgs beteende utan om beteendet av i dag aktiva moderata politiker och deras syn på saken.

  8. Joe H

    Jag är ingen anhängare av Moderaterna eller deras företrädares politiska åsikter, men
    när det gäller Anders Borg och vad han gjort och sagt på en fest är trots allt enbart rykten .
    Vad jag läst och hört är det ingen person som framträtt med namn och bekräftat alla dessa uppgifter som flyter runt i diverse medier.
    Tror nog att man får ta och stilla sig och vänta med att döma, samt inte låta sig så lätt följa drevet när vargarna börjar gläfsa.En enkel och human inställning i ett rättssamhälle som gäller oavsett var var den anklagande befinner sig på samhällsstegen.
    Sedan vad berör Tomas Tobe när han skriver”Alla kan göra fel-Ta väl hand om dig”får nog dessa ordval betraktas som ett generellt stöd till en före detta kollega i ett utsatt läge,utan att ta ställning till vad som hänt på den omtalade festen.
    .

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Så vitt jag vet är det Anders Borg själv som berättat om vad som hänt och det ät inte det utan dagens Moderata politikers handlande jag reagera emot.

      • Jonny Disenfeldt

        Anders Borg har ju tydligen varit så onykter att han inte har något minne alls av vad som skett så ditt påstående ovan stämmer ju inte. Det går däremot lösa rykten om vad som hänt, hörsägen i nuläget.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag går på vad Anders Borg själv skrivit och pa vad Tobé skrivit som kommentar på Borgs Facebookflöde – Så vitt jag vet är det inte hörsägen utan reella fakta.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Se föregående svar och läs hans inlägg på FB där han själv förklarar vad han gjort.

      • Joe H

        OK,har Anders B själv berättat att han benämnt de kvinnliga festdeltagarna på festen med diverse nedsättande ord samt medgett uppvisande av sina kroppsdelar som normalt inte hör hemma i ”städade rum” då skall han så klart stå till svars och måste ta konsekvenserna.
        Om hans Moderata vänner har överseende med detta, är det något ingen kan acceptera..

    • Krister

      Utmärkt kommentar Joe H om Anders Borg. Skvaller som vi vet lite om och kanske inte vill veta om heller. Jag själv blev utkastad från en sunkkrog på Södermalm 1995 där jag bla kladdade på kvinnor och klämde dom på brösten. Jag var ett riktigt fyllesvin. Jag tog mitt ansvar och slutade dricka alkphol
      och är nu nykter sen 22 år tillbaka. Skall jag fort farande skämmas och skall Anders Borg få dras i
      smutsen livet ut? Berätta Anders?

      • andersforss (inläggsförfattare)

        Det jag vill ha sagt har jag sagt i inlägget och det jag sagt där står jag för. På människor som har den ställning Anders Borg har ställs större krav än på andra på det sätt jag beskrivit i inlägget.

      • Bertil

        Jag tycker det är annorlunda med Anders jämfört med om vissa andra gör samma sak.

        Han hade en lön på över 100 000 i månaden som finansminister jag tycker inte det ändå är särskilt mycket med tanke på vilket ansvar en sådan borde besitta. Men det värsta är att när man har en sådan position så verkar inte nåt ansvar finnas. Detta om man är moderat.
        Ansvaret de har är gynna lobbyfirmor som skattebetalrnas förening, Timbro och en massa egoistiska företagare.

        Men när det gällde arbetslösa sjuka eller lågavlönade arbetstagare så där hade Borg inget ansvar.
        En som gjort bort sig och skyller på att han varit pressad på jobbet. Kräver av arbetslösa som minsann verkligen känner press att de ska sluta supa och röka och jobba istället.
        Sen visar det sig att Borgeländet är en festprisse själv av rang och beter sig som ett svin ja om man ska gå efter det man läst.
        Det säger allt för mig hur borgare är och det märks hela tiden i deras attityd och hur man beter sig mot andra.

        Att Borg bör få ett straff tycker jag är helt rätt han får ändå för lite straff betänk alla sjuka som klanen Allinsen med Borg Reinfeldt och resten av packet genomfört när man kom på man skulle utförsäkra sjuka, helt vansinne där hela Alliansen borde åtalas och sättas bakom lås och bom för folkmord.
        Ett land som Sverige har inte minsta anledning utförsäkra sjuka det finns enormavresurser ta väl hand om både sjuka och arbetslösa. Det handlade även i det fallet om ren girighet .
        Borg är en dynghög det visade han redan -89 i tv som yngling där samtidigt någon sa ” denne man är farlig”

  9. Alve

    Ett mkt populistiskt uttalande måste jag säga att tala om en föredetting i det politiska spelet.
    Sedan koppla det till en aktiv politikers uttalande.
    En polis anmälan är upprättad personen är inte dömd för något. Ändå hänger du ut både personen och de dom försvarar personen.
    Enligt dina egna ord i tidigare sammanhang är det bara populistiskt trams för att ta politiska poäng.
    Du sjunker bara djupare Anders och är glad att jag tagit bort dig som vän.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det finns ingen populism alls i det jag skrivit Alve – Det jag återgett är reella fakta och för mig är det ytterst allvarligt att en idag aktiv riksdagsman – Därtill en som är rättspolitisk talesperson inte uppvisar det omdöme en sådan borde ha.

      Kör man inte det ska man kritiseras och det är precis det jag gör.

  10. Alexander

    ”Så kan det säkert vara men hennes beteende rättfärdigar på inget sätt Tomas Tobés agerande i denna fråga”

    Det handlar om ditt partis olika måttstockar. Flera socialdemokrater har varit ute och krävts Tobés avgång, men var tysta som graven när Sahlin fick chans på chans på chans…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag är föga förvånad då du i vanlig ordning försöker rättfärdiga ett misstag med ett misstag någon annan gjort historiskt.

      Mona har avgått och är borta från det politiska eller hur Alexander?

      Sålunda har hon fått sitt straff.

  11. Per

    ”Vad det är för kult han representerar”? Han kanske är muslim, är man det så kan man väl behandla kvinnor hur som helst utan att du Anders reagerar?/P

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Ingen får behandla kvinnor hur som helst Per – Det finns lagar och regler och en social beteendekod och dessa omfattar alla oavsett tjänsteställning och oavsett ursprung.

  12. Jonny Disenfeldt

    Peter Springare (polis)
    ”Att upprätta en anmälan och tillvita brottsrubriceringar mot en person, efter att ha tagit del av uppgifter i olika sociala medier och annan press, tyder på ett mycket naivt och inkompetent polisarbete. … Om vi skulle vara tvungna att upprätta en anmälan varje gång vi läser på Facebook eller Twitter om privata fester som spårat ur, eller i skvallerpressen om olika människors beteende på fyllan vid privata fester, skulle vi hamna ännu längre ner i dyn än var vi redan är idag. Polisens
    trovärdighet och respektkonto skulle hamna på omätbart låga nivåer.”

    https://nyheteridag.se/polisanmalan-mot-anders-borg-ett-rattsovergrepp/

  13. Eva

    Tafsing är tafsing oansett vem som utför det av det andre kön med snopp. Har ingen betydelse om person ifråga är svart,vit,grön eller gul. Också det vokabuläre uttalelser är äckliga och höra som kvinna,det kan aldrig ni män fatta,och förstå. Likadant med mobbing,det är den som blir mobbad som vet hur jävlig det är. Så att andra män försvarar andra män med vad dom företar seg är långt utanför mitt fatteämne och värre blir det att det är politiker,som i kraft av sin position har makt. En makt som kan missbrukas på det grovaste,och som på ett vis tydeligvis ska ursäktas för att man är politiker eller f.d. Sa jag politikerförakt?

  14. Fredrik

    Lev som du lär Anders! Nu blir det extremt tydligt att de krav du ställer på politiker inom Alliansens inte är samma krav som du ställer på politiker i ditt eget parti.

    Tomas Tobé har dessutom förklarat citatet ”Alla kan göra fel – Ta hand om dig” är en personlig hälsning till en vän som befinner sig i en anmärkningsvärd situation.

    Därtill, du har otaliga gånger hårt kritiserat Alliansens eller för den delen också SD för att vara populistiska i sin debatt i svensk politik. En debatt du vill föra ska grunda sig på ideologi och genom dina ögon så skulle då debatten höjas till en nivå som är högre än idag. Då är det ytterst bekymmersamt att du åter igen inte lever som du lär Anders. För, detta inlägg är precis den typ av populism som du kritiserar när den kommer från ”fel” håll.

    Du tar en händelse, personliga kommentarer om denna händelse och vänder till politisk poäng för att vinna mark i debatten. Hur är detta inte populism?

    När du har en vän som beter sig illa, vänder du ryggen mot den vännen? Gör någon det? Sluta vara så plakat-vänster Anders och klä dig i rollen som vanlig människa och inte den über-människa vars tro är den enda rätta. Du har inte patent på vad som är rätt Anders, speciellt inte när du inte lever som du lär.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag ställer samma krav på alla politiker Fredrik oavsett partitillhörighet.

      Om man är en offentlig person vilket Tomas Tobé är och vill uttala sig personligt till en vän gör man i sådana fall så utanför offentligheten och inte offentligt på Facebook.

      Det finns inga som helst populistiska inslag i det inlägg jag skrivit Fredrik – Rakt av är inlägget oerhört konkret och rakt på sak.

      När det gäller mina vänner så får de stöd av mig och jag av dem om så behövs men det stödet är inget jag skriver om på sociala medier eller öppet deklarerar i media. Jag lever i allra högsta grad som jag lär Fredrik,

      • Fredrik

        ”Jag ställer samma krav på alla politiker Fredrik oavsett partitillhörighet.”. Lögn. För, du var snabbt ute och kritiserade Alliansen hårt i samband med IT-skandalen medan du lät Anders Ygeman komma undan kritik, så lögn.

        ”Om man är en offentlig person vilket Tomas Tobé är och vill uttala sig personligt till en vän gör man i sådana fall så utanför offentligheten och inte offentligt på Facebook.”. Är detta citat lag i Sverige? Om inte, är det inte då upp till var och en att själv bestämma hur man uttalar sig personligt till en vän? Vem är du Anders som besitter den positionen i samhället som har rätt att bestämma att Tomas Tobé inte får uttala sig till en vän på Facebook?

        ”Det finns inga som helst populistiska inslag i det inlägg jag skrivit Fredrik – Rakt av är inlägget oerhört konkret och rakt på sak.”. Lögn igen. Det är så klart populistiskt då du tar en händelse som sker på en fest med en före detta politiker som sedan får stöd av vänner på Facebook och gör det till en politisk händelse och kräver avgång för politiker som inte delar din egen tro. Dessutom, du föregår en polisutredning kring en privatperson – inte en sittande politiker. Hur är detta INTE populism i din värld Anders?

        ”När det gäller mina vänner så får de stöd av mig och jag av dem om så behövs men det stödet är inget jag skriver om på sociala medier eller öppet deklarerar i media. Jag lever i allra högsta grad som jag lär Fredrik,”. Det är så klart din rätt att själv bestämma hur du bemöter dina vänner, eller hur du vill bemött av vänner. Om detta sker ytterst privat i slutna rum eller öppet i media, det är din rätt att själv bestämma. Men det är också Tomas Tobés rätt att själv bestämma hur han vill visa stöd för sina vänner och denna gång valde han öppet på Facebook, är det något som vi inte vill är det att ha politiker som sitter i slutna rum eller hur? Du borde således hylla Tomas Tobé för att denne är öppen med sitt stöd till en vän. Men att leva som man lär handlar om att faktiskt behandla alla på samma sätt, det gör du inte. Du utgår ifrån din ideologi i din kritik och dem som inte delar ideologin får en mycket hårdare kritik, och ibland får inte ens dem som delar din ideologi kritik överhuvudtaget – även om de medvetet fört svenska folket bakom ljuset. Då lever man inte som man lär Anders och detta kan du aldrig övertyga mig om.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag har inte försökt skydda Ygeman och så här långt finns inga bevis för att han brutit mot vare sig delegationsordning eller regelverk Fredrik – Däremot har du helt rätt i att jag kritiserade Alliansen och då för att agera populistiskt i en sak där man själv genom det beslut man fattat i regeringsställning har stor del i skulden till det inträffade.

          Man ska tänka sig för innan man kastar sten i glashus och det tycker jag att Alliansen borde tänkt på innan de agerade populistiskt.

  15. Johan

    Vem är du att döma en person?
    Var du på festen då allt hände så du vet exakt vad som hände?
    Som tidigare så sitter du inte med all fakta så sluta upp att döma och svartmåla innan bevisen och domstol sakt sitt.

    Fast nu var det ju moderaterna så då kliar det väl extra i dina skrivfingrar.
    Låt inte din blogg förvandlas till Hänt extra det vore tråkigt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har inte dömt någon Johan utan blott och allena tagit upp det som hänt och kommenterat det och den här bloggen kommer aldrig att bli till något Hänt extra.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Allt som jag anför i mitt inlägg bygger på det Anders Borg och Tomas Tobé själva skrivit så hur det kan vara hörsägen förstår inte jag.

          Vill du påstå att Borg och Tobé inte skrivit det de skrivit Jonny?

      • Fredrik

        Du kräver Tomas Tobés avgång, hur är det inte att döma någon?

        Dessutom finns inget i dina kommentarer här om att du gör avkall på ditt inlägg då Tomas Tobé förklarat vad han menar med sitt inlägg på Anders Borgs Facebook. Att det skulle ses som stöd till en vän i en anmärkningsvärd situation.

        För Anders, åter igen – du har inte rätt att bestämma HUR människor visar sitt stöd, oavsett om de är politiker eller inte. Du visar ditt stöd på ditt sätt, jag på mitt sätt och Tomas Tobé på hans sätt. Allas våra sätt är rätt, ingens är fel. Det är en normal människans människosyn.

        Du kan anse att vissa saker hör hemma i det privata, men det är din åsikt. Min är att politiker ska vara öppna med i princip hela deras liv, speciellt nu vid denna tid 2017 då många unga inte engagerar sig i politik och när då politiker är öppna menar jag att vi ska hylla det och inte kritisera det. Är du osäker på vad någon menar, fråga. Då får du svar.

        Och än en gång, du har fått svar – Tomas Tobé har berättat tanken med sitt inlägg och då kan du välja en av två saker. Tro på honom eller tro inte på honom.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Som rättspolitisk och därmed officiell talesperson för ett parti så måste man tänka sig för innan man uttrycker sig för att säkerställa att man uttrycker sig på lämpligt sätt sett till sin position.

          Det gjorde inte Tobé och hade han velat ge sitt stöd till en vän hade han om han tänkt efter före använt sig av en annan metod för att framföra det stödet.

  16. Alexander

    Dessa kvinnor har tidigare varit utsatta för liknande saker och då måste man ju ifrågasätta om de på något vis provocerat Anders Borg. Anders har förklarat att de kan ha fel klädsel eller föra sig på ett ovärdigt sätt, för ingen råkar ut för sådana här saker vid upprepade tillfällen om man inte själv har skuld.

  17. Alexander

    Vi kan ju notera att Anders inte hade några större betänkligheter kring Ygeman och hans skuld i att några företagare har hamnat i én livslång ekonomisk kris.

  18. Alexander

    Anders

    Det är alltså okej om Tobè sagt detta till Borg genom ett sms eller personlig kontakt? Med andra ord, gör vad som helst bara ingen får reda på det?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Hur man stöttar sina vänner i det tysta är något som stannar vännerna emellan men att som Tobé torgföra stöd för det Borg gjort är inte korrekt.

  19. Lars Flemström

    När missbrukare begår avskyvärda brott under påverkan av drogerna, brukar de skylla på att de är ”sjuka”. Detta leder till att de, som har de sjukdomar som de våldsanvändande missbrukarna påstår sig ha, utsätts för diskriminering och diverse svåra övergrepp. Nu skyller Borg på att han hade druckit och hade drabbats av en blackout, samtidigt som har förklarar att han inte dricker mer än ”vanliga människor”. Jag tror honom inte.

    För att drabbas av en blackout under berusning, måste man ha synnerligen allvarliga missbruksproblem, som kan komma efter långvarigt missbruk. Vilket Borg har dementerat att han har haft. Jag misstänker att han har pratat med en advokat, som har givit honom råd att skylla på något, för att det inte ska vara uppsåt. Kommer han att skylla på ”psykisk sjukdom” också?

    Det är väl däremot inte ovanligt att alkohol sänker tröskeln, så att vissa spärrar släpper. Många otrohetsaffärer har inträffat under alkoholens inverkan, vilket i många fall t.o.m är anledning till att många dricker, att det ska ske. Helt avsiktligt, och naturligtvis minns de sina aktiva handlingar efteråt.

    Jag tycker att Kinberg-Batra har agerat helt rätt i det här fallet. Hon har avvaktat några dagar, så att Borg har fått chansen att dementera det som påstås om honom. Att man inte själv minns det man anklagas för, uppfattas nog av de flesta så, att de som anklagar ljuger. Såvida man inte har mycket allvarliga missbruksproblem eller långt gången demens. En möjlig förklaring kan naturligtvis vara att någon har blandat någon i drinkarna. Men bör man i så fall inte snarast lämna blodprov för analys, i stället för att dikta upp bortförklaringar som bara en medömkande domstol skulle tro på?

    Mig veterligt är det först sedan hans egen partiledare har sagt att det är ”allvarllgt” som han påstår att det är rykten och hörsägner. Varför har han inte sagt det från början, om så skulle vara fallet? Och så påstår han att det är hon som är ”omdömeslös”. Han kräver en egen gräddfil som ex-minister, vilket en del av hans partikamrater (bl.a. TT) tycks ha varit beredd att ge honom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.