Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Kraven på AKB:s avgång är bara början på Moderaternas problem.

Jag har sedan länge förutspått att Anna Kinberg Batra ska falla och bytas ut som partiledare innan nästa val – Att så kommer att bli fallet ser jag som nu som självklart och skulle AKB mot all förmodan sitta kvar som partiledare så måste det anses som en bedrift från hennes sida.

Att förlora stödet i sin egen hemmahamn Stockholm borde vara extra besvärande för AKB och leda till att även hon till sist inser att tåget har gått och att hennes förtroende som partiledare är förbrukat.

Hanif Bali som är partikamrat med AKB och riksdagsman från Stockholms län föreslår dessutom att hela partistyrelsen borde ställa sina platser till förfogande – En lösning som sannolikt är den bästa om Moderaterna ska ha någon som helst chans att bygga tillbaka en del av det förtroendekapital de förlorat under Anna Kinberg Batras ledarskap.

Jag har plöjt runt i mycket av det som skrivits i ämnet och att mätningen som DN/Ipsos gjort visar att nästan lika många moderata väljare (28%) hellre ser Annie Lööf som nästa statsminister jämfört med  de 30% som vill se AKB som statsminister borde få även den mest inbitne moderaten att stanna upp och tänka efter.

Att detta skulle ske har jag förutspått länge även om jag tvingats revidera tidpunkten för AKB:s avgång en aning då jag trott att den skulle komma tidigare. Detta trots att min huvudtes alltjämt varit att AKB kommer att tvingas bort innan nästa val.

Dessutom är min syn att detta bara är början på Moderaternas problem – Början därför att partiet nu går i otakt med tiden och därför att väljarna inte vet vilken sorts poltik Moderaterna står för – Är det gammal traditionell moderat politik som gäller eller är det den Reinfeldtska erans politik som gäller?

Ska jag vara kall, hård och frän i min kritik mot Moderaterna säger jag följande – ”Som man bäddar får man ligga”.

Olof Palme sa ofta att man ska vara trogen sina ideal men otrogen vad gäller valet av metod för att nå idealen – Något vi Vi Socialdemokrater alltid värnat genom alla tider. För Moderaterna gäller det omvända – Förutom att vara otrogen vad gäller metoderna så är man även otrogen sina ideal. Det är därför Moderaterna är ett parti i djup kris.

Sedan är det rätt intressant följa den interna debatten i partiet som nu förs i öppen dager – En debatt där moderater sinsemellan beskyller varandra för att bara tänka på sig själv och sin egen position och sitt arbete som heltidsarvoderad politiker och för att sätta sitt eget bästa framför partiets och medlemmarnas bästa.

Att den debatten blossar upp innebär i allra högsta grad att många ledande moderater ägnar sig åt att kasta sten i glashus – Därtill påvisar den något jag sagt länge – Politik av idag handlar för många företrädare inte om ideologisk övertygelse eller medborgarnas bästa utan bara om ett karriärval och om att värna det egna jagets bästa.

När hela denna debatt lagt sig och moderaterna valt en ny partiledare tycker jag att det är dags att vi som samhälle lyfter frågan om hur länge enskilda människor ska tillåtas verka som heltidsarvoderade politiker – Den debatten är viktig då min inställning alltid har varit att politik ska bedrivas utifrån ideologisk övertygelse och inte utifrån ett karriärval. 

För egen del har jag sedan länge föreslagit att gränsen ska gå vid maximalt 3 mandatperioder som heltidsarvoderad politiker under en livstid – Detta enligt en formel med max 2 mandatperioder i sträck med minst en mandatperiod utanför innan man kan göra sin 3:e och sista mandatperiod som heltidsarvoderad politiker.

Därtill att detta ska gälla oavsett nivå – Dvs. man ska inte först kunna göra 3 mandatperioder på en nivå för att sedan byta och göra ytterligare 3 på en annan nivå. Efter 3 mandatperioder som heltidsarvoderad politiker ska man återgå till att vara fritidspolitiker om man vill fortsätta med politik.

Tittar vi oss omkring runt om i världen är det inte ovanligt att 2 mandatperioder och runt 10 år vid makten är gränsen för de allra högsta ledarna så som presidenter med flera – Huruvida den ordningen även borde tillämpas i Sverige tycker jag bör debatteras ordentligt.

I Sverige och Europa talas ofta om den eller den kommunens starke man (tyvärr är det oftast män) eller om det eller det landets starke ledare som suttit åtskilliga år vid makten – Låt vara med stöd från sitt parti och valda av folket om och om igen i öppna demokratiska val.

När samma sak händer i Afrika eller någon annan yngre demokrati och någon suttit länge vid makten beskylls de ofta för att vara diktatorer – Detta trots att även de valts av sitt parti och av folket i öppna demokratiska val.

Att vi beskyller andra länder och dess ledare för att göra fel trots att de bara gör samma sak som vi gör hemma hos oss är att inte leva som vi lär och borde leda till eftertanke.

Slutligen ska jag sluta där jag började – Innan året är slut är jag övertygad om att jag ånyo kan utbrista ”vad var det jag sa” denna gång därför att jag redan när AKB öppnade för samarbete med SD spådde hennes avgång innan nästa val.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

65 kommentarer

  1. Bertil

    Tycker A-K Batra ska sitta kvar. Ju mer Moderaterna kan sjunka ju bättre . Än bättre vore om Löf även kunde tappa väljare liksom Björklund och att V gick fram mera och så klart sossarna.

    Gällande mandatperioder . Så Moderater är ofta korta i makt kolla förra Alliansregimen med Reinfeldt finns inte nån kvar av den klan som förstörde Sverige.
    De smet snabbt för att slippa stå till svars för mördande och människoförakt.

    Så detta med korta politiska inhopp för att förstöra tror jag inte på. Politiker ska även se vad de ställt till med och av det kunna fällas.

  2. Jonny Disenfeldt

    AKB är för moderaterna vad Juholt var för S, ett totalt felaktigt val från första början.
    Hon kunde aldrig fylla kostymen.
    Redan från dag 1 har jag sagt detta, långt tidigare än dig, samma var det med Juholt.

    Du verkar för övrigt ha helt glömt bort Juholt eran, i jämförelse med den är AKB historien bara en liten bris …

    Tobe är redan borta vilket är bra, efter att AKB ersatts (det finns flera mycket bra partiledarkandidater) så har M möjlighet att återigen växa och bli alliansens ledande parti.

    Det är för övrigt egentligen bra att M och C är mer jämnstora igen, det är aldrig bra att ett parti i en gruppering är betydligt större än de andra ur demokratisk synpunkt.

    Alliansen har stöd från SD i många frågor, från Mp i andra och faktiskt från S i en hel del frågor så ett snabbt partiledarbyte i M kan leda till en ny era av alliansstyre i Sverige. S lider svältdöden trots sin kamp för att ersätta det svenska folket med en ny bidragsberoende klass.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har inte glömt Juholt och vad mig anbelangar så var Juholt en vänstersosse och hade han fått fortsätta hade slutresultatet säkert blivit mycket bra.

    • Bertil

      Batra var helt rätt för Moderaterna herr Disenfeldt. Men de tål inte kvinnor.
      Moderater är superegoiater och kostymen som är från 1800-talet slänger de inte i brådrasket.
      Batra med sitt Djursholmsförakt varvprwcis sen rätta jag sa tidigt att den f donnan kommer manliga högvuxna egoistiska penningstarka moderater aldrig acceptera. Jag fick rätt.
      Måtte nästa moderat sänka partiet ännu mer blir det Svantesson skrattar jag ihjäl mig.
      Ni vet hon som snackar mer än hon har hjärna till.

      • Leif Andersson

        Helt rätt om Svantesson. Väljer M henne som partiledare finns det bara en väg och det är neråt. Det enda positiva är hennes någorlunda sansade inställning vad gäller flyktingmigranter och begränsade bidrag för denna grupp.

      • Jonny Disenfeldt

        Till Bertil – Den som har dålig kvinnosyn och kvinnoförakt är du Bertil, vedervärdiga kommentarer om kvinnor har du och du har gjort liknande kommentarer om S-kvinnor som inte passatdin politiska smak…

  3. Petter

    Som du vet röstar jag till höger och kommer så att fortsätta trots den lekstuga som försiggår där för tillfället. Tror att vi alla vill få bort AKB från M-toppen och få in nån som fokuserar på politiken istället än för en privat vendetta mot Löfven. Detta beteende är katastrofalt för svensk politik ,både för höger och vänster. AKB har fullständigt tappat fokus på politiken och verkar enbart tänka på sin framtida makt.
    Tror att även du vill ha en vettig motpol i politiken och inte en vimsig flamskärring

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Precis – Det är viktigt med en motpol och det har jag påpekat förra gången jag sa att hennes avgång är nära förestående.

  4. SixtenJonsson

    Brukligt är att alla partier hanterar sina nomineringar till förtroendeuppdrag intern. Journalistiken har som uppgift att förmedla viktiga förändringar.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Så var det historiskt men så har det inte varit på ett bra tag nu – Du får fråga moderata företrädare varför de hellre för debatten i media än internt i partiet.

      • Jonny Disenfeldt

        Kom ihåg Juholt och rosornas strid om honom …. haha… det var en kioskvältare under låååång tid

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Förvisso var det det – Det har jag aldrig förnekat men det gör inte det som händer nu mindre skadligt för M.

          • Jonny Disenfeldt

            Det är mer skadligt för M att INTE göra något åt partiledningen. Man måste rätta till misstaget man gjort. Att låta det pågå länge kommer bara att straffa sig än mer.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Det kan jag hålla med om fullt ut Jonny. Det som behövs är en ny partiledare som direkt stänger alla dörrar som står öppna för samarbete eller verkande med stöd av SD.

  5. Micke

    Moderaternas ideologi är inte i takt med tiden. Att skylla på partiledaren är att göra det lätt för sig.

    Moderaternas ideologi är begränsad till inga skattehöjningar till våra kärnväljare de rikaste i samhället. Då hotar man med misstroendevotum. Sen om det är fördelningsmässigt orättvist bryr man sig inte det minsta om.

    Behåll förmåner som ränteavdrag (då går det bra med bidrag) och ROT-avdrag som om de försvann skulle kosta deras kärnväljare de rikaste en massa pengar. Den rikaste tiondelen av hushållen får 20 gånger mer subventioner än den ekonomiskt svagaste.

    FAKTA: DET HÄR RÄCKER 30 MILJARDER I RÄNTEAVDRAG TILL

    Fattigpensionärer till EU:s minimistandard: 4,5 miljarder kronor
    Gratis förskola för alla: 4 miljarder
    Gratis kollektivtrafik i hela landet: 18 miljarder
    Regeringens satsning på försvaret: 1,2 miljarder
    Gratis inträde till museer: 80 miljone

    https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/rika-far-mest-av-statens-30-miljarder-i-ranteavdrag

    Satsa enorma summor på försvaret och polisen.

    Missgynna hyresgäster skattemässigt så mycket som möjligt och gör om hyresrätter till bostadsrätter.

    Viktigare att riskkapitalbolag tjänar pengar än att skattemedel går till välfärden.

    Sammanfattar i stort sett moderaternas ideologi.

    • Jonny Disenfeldt

      Till Micke –
      30 miljarder räcker precis för att täcka kostnaden för 30 000 ”ensamkommande barn”.

      Ca 100 miljarder i år totalt sett av statens medel till det migrantidustriella komplexet …lägg till det kostnader för kommuner och landsting…

    • Leif Andersson

      Det är tecken på ett sjukt samhälle och odugliga politiker alternativt bostadslobbyisternas marionetter som tillåter ränteavdragen att vara kvar helt ograverade.

      • andersforss (inläggsförfattare)

        De kommer att åtgärdas med tiden Leif men vi följer den tågordning som fastlagts och då kommer andra förbättringar före.

  6. Ville-Valle

    …Anders Forss skriver: ”Politik av idag handlar för många företrädare inte om ideologisk övertygelse eller medborgarnas bästa utan bara om ett karriärval och om att värna det egna jagets bästa.”
    Har du Anders Forss börjar ägna dig åt någon´ form av självrannsakan…? Jag pratade med ett par av dina partifränder under Noliaveckan som påpekade, om än i något muntra ordalag, att du Anders Forss stod i en egen division när det gällde att i god tid försäkra dig om välarvoderad platser efter nästa val. Enligt dina partikamrater har du redan lagt S-föreningen på Ersboda under dig så att du kommer med på alla möjliga S-listor, inklusive riksdagslistan, där du med din ”omoraliska bankaffärer” som bakgrund ser dig själv som en självskriven kandidat till posten som finansminister efter nästa riksdagsval. När du nu har så storslagna planer, hur kommer det sig då att du skriver som ovan nämnt…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har aldrig presenterat några storslagna planer Ville-Valle och jag är inte i politiken för att göra karriär utan snarare gör att påverka samhällsbygget i den riktning jag önskar.

      Sedan har jag aldrig någonsin ens tänkt tanken på att kandidera som finansminister Ville- Valle – Skulle jag vilja bli minister finns det andra ministerposter jag hellre aspirerar på än den.

      Sedan är det ju människorna som röstar och bestämmer och föreningens medlemmar som nominerar och om de vill ge mig stöd så är jag glad för det.

      Det går aldrig att lägga en S-förening under sig Ville-Valle – Hur skulle det gå till menar du?

      • Jonny Disenfeldt

        Anders skriver ”Sedan har jag aldrig någonsin ens tänkt tanken på att kandidera som finansminister Ville- Valle – Skulle jag vilja bli minister finns det andra ministerposter jag hellre aspirerar på än den.”

        Härligt, en ny Juholt’are fast ett par magnituder värre ! Gnuggar händerna ! ROFL !

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Så får du gärna tycka Jonny. Mitt svar var rakt och konkret så jag har inget att skämmas för.

  7. Alexander

    ”jag ånyo kan utbrista vad var det jag sa”

    Vad menar du med ånyo? Du har tre gånger sagt att Batras avgång kommer inom de närmsta dagarna. Vilka andra förutsägelser har du gjort som du menar är en prestation?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det jag sagt hela tiden är att den kommer innan nästa val – Därtill hade jag vid ett tillfälle spått att den skulle komma tidigare – Något jag reviderade innan tidsfristen jag angett gått ut.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Den frågan är en oerhört öppen fråga och något moderaterna själva måste bestämma så om det har jag ingen direkt åsikt.

  8. Bergis

    Tobias Billström (m) hävdade i ett utspel för länge sedan att volymen av invandrare bör minskas. Han blev utpekad som rasist och nazist i media. Sedan fick vi migrantvågen till Sverige och Jimmie Åkesson sa att vi måste införa Europas strängaste asylregler. Idag lever vi i ett Sverige där Stefan Löfven varit tvungen att ta Jimmie Åkesson på orden och har infört Europas strängaste asylregler. Varför hackar du fortfarande på Sverigedemokraterna Anders?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      jag hackar på Sd på grund av dess ideologiska rötter Bergis och det kommer jag att fortsätta att göra. Anledningen till att vi bromsade upp mottagandet av flyktingar har helt andra anledningar än de SD använder sig av.

  9. Per

    Haha…..Sd är inte samma parti nu som för 15 år sedan. Precis som S är ett annat parti idag, än det var när dom nazi älskande Socialdemokraterna lät tyska soldater färdas genom sverige på 40 talet. Men det som är intressant är ju det att S är samma skit nu som då, bara några få ändringar. Länge leve Sd som kommer att öka och öka, härligt härligt!/P

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Socialdemokraterna har aldrig älskat nazister Per – Det har däremot SD gjort som har nazistiska och rasistiska rötter.

  10. Per

    Få se nu…..ska skattepengar gå till välfärden för oss svenska eller ska pengarna gå till att föda dessa enorma mängder invällare som inte bidrar med någonting alls nu eller i framtiden? Men vi har ju fått hit en fin kultur med skjutningar, gruppvåldtäkter mm mm! Sd 2018/P

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Min tro är att de som invandrat med rätt integration kommer att bidra på ett positivt sätt och välfärden sak omfatta alla.

  11. Alexander

    Anders

    Du är ju expert på att förutspå framtiden så du kan väl tipsa om vem som tar över efter Batra?

    ”Jag hacker på SD på grund av deras idelogiska rötter”

    Vad tycker du om Vänsterpartiets ideologiska rötter?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag ser inget större fel på vänsterpartiets rötter då de aldrig ägnat sig åt rasism och främlingsfientlighet även om jag föredrar demokratisk socialism framför Vänsterpartiets politik.

      jag ser ingen anledning att förutspå men ska jag göra någon förutsägelse så tror jag att det blir endera Kristersson, Odell eller Svantesson.

  12. Lars Flemström

    AKB är helt klart den tråkigaste partiledaren, men Moderaternas ras under det senaste halvåret är inte hennes fel, utan hennes företrädares. Och naturligtvis Anders Borgs fel. Lavinfara har det varit länge, men lavinen utlöstes först i början av detta år, när AKB gav efter för den partifalang som vill kohandla med SD. Lavinfaran har funnits sedan Anders Borg drev igenom slakten av det svenska försvaret för att finansiera skattesänkningarna. Och späddes på i takt med att de nytillkomna M-väljarna 2006 har genomskådat bluffen med ”det nya arbetarpartiet”.

    Som jag skrivit tidigare gick bluffen ut på att alliansen inte skulle stöta sig alltför mycket med de heltidsanställda LO-funktionärerna för att i stället försämra vanliga LO-medlemmars anställningstrygghet genom att kraftigt öka utbudet av arbetskraft inom främst LO-yrkena. Detta under humanitetens och antirasismens täckmantel, med häftiga anklagelser mot LO-medlemmarna för att vara just rasister.

    Elisabet Svantesson, som av vissa ”experter” förs fram som en möjlig nu M-ledare, är om möjligt ännu tråkigare än AKB, och åtnjuter noll förtroende hos LO-medlemmarna. Eftersom hon förespråkar samma arbetsmarknads- och integrationspolitik som Anders Forss. Om än inte i samma ideologiska förpackning. Blått paket med gula snören i stället för rött paket med vita snören. Men övertron på sig själv är densamma. Och retoriken ”Om bara jag får bestämma” kommer alla problem att lösas.

    Båda har gått på myten, som har propagerats av Näringslivets tankesmedja att LO-medlemmarna inte vill ha utlandsfödda arbetsramrater. Vilket är direkt löjligt eftersom nästan var 3:e LO-medlem är invandrare. Eller att arbetslösheten bland ”nyanlända” (som kallas så även om de bott tio år i Sverige för att de aldrig har haft ett jobb i Sverige) beror på dålig integration.

    Jodå, den höga arbetslösheten bland utlandsfödda sticker i ögonen, och därför är Svantessons
    (och Forss’ ?) recept att sopa DEN arbetslösheten under mattan antigen genom någon form av förtur eller genom gigantiska subventioner till arbetsgivare, som anställer dem. Dessutom erkänner Svantesson öppet att det handlar om lönesänkningar, vilket Forss däremot inte vill erkänna.

    Men faktum är att priset sjunker, och sjunker ännu mer, ju mer skillnaden mellan utbud och efterfråga ökar. Detta gäller även arbetarlönerna, vilket var kärnan i Reinfeldts bluff om ”det nya arbetarpartiet”. LO-medlemmarna är inte dummare, vilket Svantesson (och Forss?) tror, än att de begriper att arbetslösheten hos svenskfödda och tidigare hitkomna invandrare kommer att sticka i ögonen på samma sätt som arbetslösheten bland ”nyanlända” gör idag, om rollerna skulle bli ombytta.

    Vi kommer då att få höra att svenskarna är lata och inte vill jobba, utan hellre vill leva på bidrag. Det är i så fall inte första gången i idéhistorien, som vi får höra det. Den beskrivningen av den svenska ”nationalkaraktären” fanns med i de gamla läroböckerna i rasbiologi. Ty det hade rasbiologerna hört från arbetsgivare, som använde utländska strejkbrytare för att krossa de svenska fackföreningarna.

    Historien upprepar sig, men inte i exakt samma former. Ett väljarstöd på c:a 15 % är historiskt sett inte alls dåligt. Och tyder alltså inte på att AKB är en dålig partiledare. Och det är ju inte hennes fel att partier har en ex-minister, som springer omkring och viftar med könsorganet och vill jämföra detsamma med andra mäns. De, som nu vill avsätta AKB, tycker att detta är en bagatell och att HON har visat dåligt omdöme – genom att säga ”Om det är sant är det allvarligt”.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Publicerar som ett inlägg i debatten med följande tillägg:

      jag har aldrig någonsin påstått att LO:s medlemmar inte skulle vilja ha invandrade arbetskamrater – Om något är jag en av dem som propagerat för att LO medlemmen i gemen vill ha fler arbetskamrater och då utan att ha synpunkter på deras etniska ursprung.

      Att de vill ha fler arbetskamrater bottnar i en enda orsak – Att råda bot på en alldeles för hög arbetsbelastning.

  13. Lars Flemström

    Sign Micke skrev 24 aug 12.37 ”FAKTA: DET HÄR RÄCKER 30 MILJARDER I RÄNTEAVDRAG TILL” och anför (förutom några småposter till bl.a. välfärden) ”Gratis kollektivtrafik i hela landet: 18 miljarder”. Anders Forss har svarat ”Kan bara hålla med” Forss har därigenom åter tappat ansiktet som en totalt oseriös blivande (?) politiker, som lovar allt till alla.

    Enligt en artikel i tidskriften Bussmagasinet, som Forss brukar citera ur när spårbundna trafikmedel görs ner, är den samlande kollektivtrafikens marknadsandel bara 25 % av det motoriserade resandet. Det är bara i de tre storstadsregionerna (inkl Uppsala län) som marknadsandelen är 25 % eller högre. I resten av landet är den väsentligt lägre, exempelvis 13 % i Västerbottens län.

    Eftersom det talas om en marknadsandel på 50 % som ett mål, så är det lätt att räkna ut att de totala driftkostnaderna kommer att MINST fördubblas om målet uppnås, vilket betyder att subventionsbehovet kommer att hamna på minst 60 miljarder, om resandet ska vara gratis.

    I själva verket är dessa krav ett mycket allvarligt hot mot kollektivtrafikens kvalitet, eftersom de som likväl inte kommer att använda kollektivtrafiken inte vill anslå tillräckligt med pengar. Det är ett politiskt omöjligt projekt. Det är populism av värsta sort.

  14. Mats Lindell

    På första sidan tillåter du Bertil Lund att fälla nedlåtande kommentarer om bla Elisabeth Svantesson. ” hon som saknar hjärna ”…
    Är det den nivån du vill ha på kommntarerna på denna blogg?’
    Hur kan du med kristen grundsyn tillåta det ??

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Så länge ett inlägg håller sig inom vad som kan accepteras och inte åtalbart har jag från dag 1 lovat att släppa igenom den sortens kommentarer.

      Kommentaren kommer från Bertil och får stå för honom.

  15. Alexander

    ”Endera Kristersson, Odell eller Svantesson”

    Blir ju som sagt inte så svårt att förutspå rätt när man garderar friskt.

    ”Jag ser inget större fel på Vänsterpartiets rötter”

    Direkt sprungna ur kommunismen som är en av historiens värsta mördarideologier. Sila mygg och svälja kameler.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Renodlad kommunism har förvisso ingen åtråvärd historia – dock en som i alla stycken är bättre än den nazistiska.

  16. Alexander

    ”Renodlad kommunism har förvisso ingen åtråvärd historia”

    Fast du hade ju inga problem med Vänsterpartiets rötter?

      • Jonny Disenfeldt

        ”Jag har betydligt större problem med SD.s rötter än jag har med V:s Alexander”

        Ditt parti hade avsevärda problem och betänkligheter vad gäller V (tidigare VPK). Det gick så långt att S bildade ett illegalt övervakningssystem mot V-sympatisörer etc …

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag uttalade mig inte om historiska händelser Jonny utan om nutid och det jag skrivit till Alexander står jag för.

  17. Alexander

    ”Jag har betydligt större problem med SD.s rötter än med V.s”

    Min fråga är hur du ser på Vänsterpartiets rötter?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har mindre problem med V:s rötter än med SD:s vilket jag svarat dig tidigare och det svaret står jag fast vid.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Se föregående svar – Sedan är den synen din syn och inte allas syn på saken Mats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.