Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

När socialdemokratin går högerut och för nyliberal politik lämnar väljarna.

I går lovade jag en analys av valresultatet i Norge och löften är till för att hållas så här kommer min analys tillsammans med min syn på varför Socialdemokraternas systerparti i Norge Arbeiderpartiet tappar röster jämfört med föregående val.

Innan analysen av Arbeiderpartiet vill jag dock slå fast en viktig sak – Det norska valresultatet påvisar ett tapp hos alla de styrande partierna och ett ökat stöd för vänsterpolitik vilket är en viktig trend att ta fasta på inför det svenska valet nästa år.

Med det sagt så ska jag börja min analys av det norska valet med att att fastslå det jag anför i rubriken – Alla socialdemokratiska partier som överger sin ideologi och går mot mitten och närmar sig en nyliberal syn på samhällsbygget förlorar väljare.

Att detta är korrekt stöds av det faktum att brittiska labour som under Corbyn gjort en vänstersväng och ställt sig till vänster om mittfåran i politiken vinner väljare istället för att förlora dem till partier som alltid varit nyliberalismens naturliga förespråkare.

Att så är fallet påvisar det norska valet med all önskvärd tydlighet då valresultatet visar att partier som står till vänster om den politik Arbeiderpartiet för idag vunnit alla röster Arbeiderpartiet förlorat – Därtill de röster den sittande fyrklövern förlorat.

För egen del är det naturligt att väljarna reagerar på detta sätt då Socialdemokrater aldrig varit och aldrig kommer att bli framgångsrika genom att bedriva nyliberal politik.

Det är av precis den anledningen och för att undvika det Arbeiderpartiet nu genomlider som jag envetet hävdar att den svenska socialdemokratin ska återgå till att driva traditionell socialdemokratisk politik av samma slag som den politik vi socialdemokrater bedrivit historiskt.

Socialdemokraterna måste alltid stå på arbetstagarnas sida och värna den sorts politik som gynnar arbetstagarna och folkflertalet.

En socialdemokrati som går till val på traditionella arbetarklassfrågor och tar arbetstagarnas parti är den vattenledare politiken behöver och det som skapar stöd för socialdemokratisk politik bland väljarna.

Det är därför vi Socialdemokrater ska göra det vårt norska systerparti misslyckats med – Kroka arm med fackföreningsrörelsen och driva på för ett jämlikare samhälle där vinsterna av allas arbete fördelas mer rättvist än idag.

Ska vi Socialdemokrater vinna stöd måste vi driva på i de frågor väljarna tycker är viktiga.

För mig innebär det att välfärdssystemen och de sociala trygghetssystemen måste restaureras till sin forna glans. För mig innebär det att ränteavdragen ska fasas ut och att bostadsbristen ska byggas bort.

Att pensionärer och utsatta grupper i samhället ska få en bättre tillvaro och att arbetsrätten och anställningstryggheten ska bli densamma som den var under vår storhetstid är för mig en självklarhet.

Därtill att vi tar väljarnas oro på allvar och snarast möjligt inför en fullt fungerande integrationspolitik som aktivt bekämpar segregationen genom att sätta även de som invandrat i arbete och egen försörjning.

Som Socialdemokrater ska vi jobba mot avreglering och konkurrensutsättning och mot privata inslag i offentlig sektor och för återreglering och för ett återinförande av den blandekonomi som framgångsrikt byggde välfärdslandet Sverige till positionen som världens ledande välfärdsland.

Därtill måste vi leva som vi lär och säkerställa att vi som parti sätter arbetstagarnas väl och ve i först i samband med offentliga upphandlingar.

Med 12 månader kvar till valet är detta fullt möjligt att göra vilket innebär att vi ska göra allt vi kan för att visa väljarna att vi menar allvar när vi säger att vi är Sveriges enda arbetareparti.

Ska väljarnas förtroende återvinnas i stor skala ska vi aldrig backa från att lägga arbetarvänliga förslag och propositioner i Riksdagen – Detta trots att vi redan i förväg vet att förslagen kommer att röstas ner av våra politiska motståndare.

För mig är en förlust i en omröstning i riksdagen ingen prestigeförlust – Snarare ett bevis på att vi menar allvar med vår politiska agenda och därför söker stöd för den i nästa val så att förslagen kan gå igenom och bli verklighet.

Vägen framåt – Påvisad i det norska valet blir därför att driva den traditionella socialdemokratiska arbetarklasspolitik som gynnar folkflertalet.

Gör vi det är min övertygelse att vi till och med kan överträffa de +35% i väljarstöd jag förutspått och förvandla det till ett väljarstöd runt 40%.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

 

38 kommentarer

  1. Jonny Disenfeldt

    ” ett ökat stöd för vänsterpolitik”

    Svar nej, de som ökade stödet var Centern.

    ”Att SD gjort bra ifrån sig överhuvudtaget, menar man, beror på att S står och stampar i den politiska mitten. Bristen på tydliga socioekonomiska konflikter öppnar upp för sociokulturella. ”Mittenröran” är SD:s livsluft, en passionerad och kompromisslös vänster som bänder tillbaka konfliktskalan till sitt ursprungliga höger-vänster-läge enda motgiftet.
    Varje gång ett S-parti backar i Europa upprepas detta likt ett mantra. Själar har sålts, övertygelser åsidosatts.”

    ”Varje gång vänsterpopulister gör bättre ifrån sig än väntat greppar man efter liknande halmstrån. Spanska Podemos visade på potentialen. Jeremy Corbyn ritade om den politiska kartan. Bernie Sanders är stora framtidshoppet. Låt vara att ingen varit i närheten av att ta makten”

    http://www.di.se/ledare/arvid-ahlund-vansterpopulism-vinner-inga-val/

    • andersforss (inläggsförfattare)

      I Norge så är det de rödgröna som vunnit röster med den styrande fyrklövern och AP som förlorare.

  2. Bertil

    Exakt Anders därför kommer jag förmodligen rösta på Vänstern om inte Sossarna skärper sig.
    Det är en sak driva en politik som stämmer överens med grundidelogi och bli överkörd, men ge efter och dra högern i kjolen gillar jag inte.

    Ta ISK där man vill höja skatten.
    Självklart ska man driva igenom det.

    Skatten på tumrullande kapitalister är löjlig och de måste utföra mer i motprestation bär pengarna jobbar men
    Kapitalister rullar tummarna .

    Jämför med sjuka, arbetslösa som höger dels utförsäkrade men även satte i förvaring där sen som förvarade de dem fick 5000 kr/ mån.

    Skatten på ISK är skrämmande låg detta när pengar behövs till vård omsorg samtidigt som man har högre skatt på sjuka.arbetslösa och t.o.m. Penisonärer.

    Sossarna måste bli skarpare för att de ska få min röst.

    Man måste visa man är ett arbetarparti och då ska inte tumrullande premieras .
    Arbetslinjen ska gälla även de.

  3. Krister

    Kroka arm med fackföreningsrörelsen?
    Jag vet inte om fackets ledning representerar medlemmarna längre.
    Inte bara SD har ett ökat stöd men det som oroar mig är att det är
    så många heltidsanställda personer inom fack och parti som är delegater
    på kongresser hos de olika fackförbunden. Den partipolitiska och den fackliga
    respektive politiskt-ekonomiska maktapparaten flyter helt och hållet samman.
    Tage Erlander uppmanade Olof Palme att lyssna till rörelsen, inte till partiet.

    ”Tvång till frihet” sade Hjalmar Branting om den första LO-kongressens beslut om obligatorisk kollektivanslutning 1898. Fackföreningsrörelsen var ursprungligen partipolitiskt neutral i vårt land,
    som i många andra länder. Men under inflytande av socialistiska idéer började man från 1889 verka för att fackföreningarna skulle ansluta sig till det då bildade socialdemokratiska arbetarpartiet.
    Den som ville gå in i en fackförening måste bli socialdemokrat. LO bildades 1898 och den första kongressen beslöt med 2/3 majoritet om obligatorisk tvångsanslutning till SAP. Och så sent som 1962 slog Fackföreningsrörelsen fast ”Arbetarrörelsen vill och skall dana ett socialistiskt samhälle.

    Men kollektivanslutning i alla tänkbara sammanhang strider direkt mot vår tids demokratiska värderingar om individens åsiktsfrihet. När det påpekas svarar socialdemokraten med total tystnad.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är därför kollektivanslutningen är borta sedan länge Krister.

      Att fackföreningsrörelsens ideal bäst sammanstämmer och uppfylls med Socialdemokratisk politik är anledningen till att fackföreningar och Socialdemokratin samarbetar och driver gemensamma frågor och det ser jag ingen konflikt i.

      Tycker fackets medlemmar att det är fel kan de alltid byta ut sina fackliga representanter.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det kommer alltid att finnas fuskare i samhället Ville-Valle – I alla partier och på alla nivåer.

      • Ville-Valle

        …jo du Anders Forss, du skriver: ”Det kommer alltid att finnas fuskare i samhället Ville-Valle – I alla partier och på alla nivåer.” Då måste frågan ställas: Är du Anders Forss en av dessa fuskare ”på alla nivåer” efter dina i ditt eget tycke ”omoraliska affärer” då du gömde skattepengar på ett omoraliskt sätt som annars hade gått till ändamål för de behövande i respektive länder…?

          • Jonny Disenfeldt

            Anders Forss skriver ”Jag har aldrig gömt skattepengar Ville-Valle.”

            Så du menar att det är helt transparent och öppet för de inblandade ländernas skattemyndigheter att se vilka medel som finns på olika individernas bankkonton utomlands då så att dessa kan beskattas i personernas hemländer …

            Stämmer oerhört dåligt med vad du påstår på jukana.com …

            Du har hjälpt till att gömma pengar från beskattning, bara erkänn det.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Alla skatteupplägg jag genomfört är helt transparenta Jonny – Hur pengarna rör sig och vem som äger kontona där pengarna hamnar är inte dolt för någon skattemyndighet.

  4. Per Fjellberg

    Jag håller helt med dig om att S borde lägga förslag som gynnar arbetarklassen men för att kunna förstå vilka dessa är och hur de ska utformas anser jag att S måste uppdatera sin klassanalys både med avseende på hur dagens arbetarklass ser ut och med tanke på att det har uppstått nya klasser, jag tänker bland annat på politikerklassen, de som söker sin utkomst i politiken eller dess närhet men sällan är valda av väljarna.

    Jag tror därför att inte du vet, inte S och det är tveksamt om någon annan vet vilken denna politik är: ”Socialdemokraterna måste alltid stå på arbetstagarnas sida och värna den sorts politik som gynnar arbetstagarna och folkflertalet.”
    Det finns många målkonflikter i ett samhälle och vilka kompromisser som är de ”bästa” hör till det olika partier har olika åsikter om. Alla partier kan givetvis ha fel men varför skulle just S ha rätt?

    ”Kroka arm med fackföreningsrörelsen och driva på för ett jämlikare samhälle där vinsterna av allas arbete fördelas mer rättvist än idag.” Sänkta skatter på arbete, mindre till politikerklassen och postmodernister och mer till dem som arbetat ihop vinsterna menar du?

    ”Därtill att vi tar väljarnas oro på allvar och snarast möjligt inför en fullt fungerande integrationspolitik som aktivt bekämpar segregationen genom att sätta även de som invandrat i arbete och egen försörjning.” en sådan integrationspolitik finns bara i önskedrömmar. Det enda som kan fungera är en hårt reglerad migrationspolitik där just möjligheterna till egen försörjning ska vara avgörande.

    ”Som Socialdemokrater ska vi jobba mot avreglering och konkurrensutsättning och mot privata inslag i offentlig sektor och för återreglering och för ett återinförande av den blandekonomi som framgångsrikt byggde välfärdslandet Sverige till positionen som världens ledande välfärdsland.”

    1. varför ska just arbetarna i den offentliga sektorn fredas från konkurrens! Deras löner finansieras av arbetare som jobbar i det konkurrensutsatta näringslivet. Vill de slippa konkurrens kan de slippa marknadsmässiga löner också. Låt oss gå tillbaka till ”Statens kaka är liten men säker”.

    2. Välfärdslandet Sverige byggdes på de böjda ryggarna på alla arbetare Sverige sög ut i länder som drabbats hårt av WWII. Det var inte någon Marshallhjälp Sverige sysslade med. Istället kunde vi leva gott på exporten och S klappade sig självt på axeln och trodde till slut att det var deras politik som var orsaken istället för att inse att deras politik varit möjlig och framgångsrik endast beroende på Sveriges undfallenhetspolitik under WWII vilken medförde att Sverige hade en intakt produktionsapparat efter WWII.

    Synd för svenska arbetare att S övergivet denna så framsynta gruppegoism. Hade S inte blivit kapat av verklighetsfrämmande idealister så hade vi säkert sluppit alla humanitära stormaktsambitioner och istället försökt hjälpa de många, inte de få som kan ta sig till Sverige.

    Djävulen bor i detaljerna, istället för att räkna upp en massa punkter så borde du försöka konkretisera den politik du tror skulle uppfylla en eller möjligen två av punkterna. Du behöver inte få plats med alla dina lösningar i ett blogginlägg.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det jag menar är det jag skriver Per – Att vi ska återgå till de ideal som vår politik byggde på när Sverige och svenskarna mådde som allra bäst.

  5. Fredrik

    Valfläsk. Finns egentligen inget annat ord än valfläsk. För, inte någonstans i detta inlägg visar du vad detta kommer att kosta medborgarna i både olägenheter och ekonomiskt.

    Att bygga bort bostadsbristen är en enorm kostnad för samhället om den ska ske genom statens omsorg, detta måste så klart synliggöras för väljarna INNAN valet så att de kan ta ställning ifall de vill vara med och betala för den kostnaden. Att du tidigare hävdat att det inte alls behöver vara statliga/kommunala bolag som bygger bostäder utan även privata bolag betyder att staten måste göra det ekonomiskt försvarbart att bygga nytt, dessutom enklare än vad det är idag.

    Du har envetet hävdat att allt privata ska bort från det offentliga och jag har prompt krävt det motsatta på den privata marknaden – vilket du ibland håller med om, men när det gäller byggandet av bostäder så ser jag inte HUR du ska ge incitament för privata bolag att bygga mer? Framför allt inte mer hyresrätter? Du har i tidigare inlägg krävt att lokalisering av byggande ska ske genom kommunens försorg och att kommunen ska vara den enda som får ställa krav på VEM som får bygga och VAD. Detta är inte att stå utanför den privata marknaden utan tvärtom styra den. Alltså, det som gäller för offentlig sektor ska enbart gynna stat/landsting/kommun och den privata sektorn ska enbart få existera OM de följer de krav som offentligheten kräver.

    Men framför allt, alla dessa löften måste synliggöras ekonomiskt. Detta för att vanligt folk ska kunna se vad det egentligen kostar för den personligen. Alla, de allra flesta, vet hur mycket kronor och ören man har i plånboken varje månad. Och alla kan också se om det blir mindre eller mer. Men ingen kan se detta genom dina löften, löften som de inte vet om du kommer att hålla eller inte. Så hur ska vanligt folk kunna lägga sin röst på dig? Bara för att du påstår att du säger sanningen?

    Så upp till bevis. Med dina kontakter borde det vara rimligen enkelt att få konkreta siffror på vad det kostar att bygga bort bostadsbristen. Redovisa den om du vågar eller kan.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om du läser på i min blogghistorik så finner du många inlägg om bostadsbyggande och hur det ska åstadkommas Fredrik.

      • Fredrik

        Åter igen så ger du svar på en fråga jag inte ställt. Detta är, åter igen, ett fegt sätt att försöka fly från debatten och lyfta debatten till en högre nivå, något du eftersträvar i flera inlägg på din blogg.

        Jag vet hur din syn på bostadsbyggande ser ut, men det jag efterfrågade var HUR mycket kommer detta att kosta de svenska skattebetalarna i kronor och ören?

        Du lovar en massa saker, men du har aldrig berättat vad det kommer att kosta att genomföra. Och detta är ett problem, för folket bör ha all information INNAN valet så att de kan ta ställning till ditt parti är rätt parti för dem att lägga sin röst på, eller tycker du att folket ska lita på dig bara för att det är du?

        När Lennart Holmlund, din partivän, var kommunalråd i Umeå (2012) så han att kommune klarar lätt att nå målet på 400000 besökare på det nya badet. När ett år gått så har besökarna blivit 250000, och tydligen betyder detta i en socialdemokrats hjärna att man nått målet. Hur går det ihop? Om sossarna räknar på detta sätt i en fråga, hur räknar ni då inte kring landets ekonomi? Därför är det av yttersta vikt att DU presenterar HUR MYCKET kommer det att kosta skattebetalarna i kronor och ören att på ditt sätt bygga bort bostadsbristen?

        Kan du inte svara på en sådan konkret fråga så bör du inte söka arbete som politiker.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Ett ökat bostadsbyggande kommer inte att kosta skattebetalarna överhuvud´taget Fredrik – vad får dig att tro att det kommer att kosta skattebetalarna pengar att bygga ikapp bostadsbristen?

          • Fredrik

            Att bygga bostäder är inte gratis Anders. Speciellt inte bostäder inom allmännyttan då dessa är kommunal bolag. Och allmännyttan är det du vill ska öka i andel bland de bostäder som byggs.

            Den bostadspolitik som idag förs, av S, är inte tillräcklig för att de bolag som finns idag bygger ikapp bristen på bostäder så då krävs incitament från de ledande politikerna för att ändra på detta. Och dessa incitament kostar pengar, att du som påstår dig vara ekonom inte förstår detta är obegripligt.

            Så åter igen, hur ska kommunerna bygga nytt och beställa nybyggen av privata bolag utan att det kostar pengar?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Allmännyttan precis som privata bostadsbolag belånar när de bygger så deras byggande kostar inga skattepengar Fredrik.

            Jag har skrivit oerhört många inlägg om hur vi bästa kan skapa bra, billiga lån med förutsägbara lånekostnader – Bläddra i min blogghistorik så ser du hur det är möjligt att bygga utan att spendera skattepengar.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      På inget sätt – Vi behöver ta ett rejält kliv åt vänster för att återgå till den politik vi förde tidigare när Sverige och svenskarna mådde som allra bäst.

  6. Lars Flemström

    SD har – i framtoning och retorik – gått mot mitten, och har enligt Forss förlorat massor med väljare. Mp har däremot ökat och blivit näst största parti, genom att överge det förhatliga mittfältet (som har intagits av SD). I Frankrike har Socialistpartiet i det närmaste utraderats och pajasen Macron, med sin framtoning som mittenpolitiker, har valts till president. I Sverige har C också övergivit mittfältet och har – i framtoning och retorik – lagt sig längst till höger av de åtta riksdagspartierna.

    S har alltid varit ett mittenparti och hade starkt väljarstöd så länge partiet uppfattades som ett bålverk mot extremvänstern. När det går dåligt för S, vädrar vänstertomtarna ,som är en starkt bidragande orsak till att det går dåligt, morgonluft, och kräver ökat inflytande för sin fördärvliga politik.

    Problemet för S är att partiet inte längre är ett arbetarparti utan har blivit ett intresseparti för klassresenärer. Till följd av klassresandet har S förlorat sin traditionella väljarbas, den infödda arbetarklassen som har växt upp med socialdemokratiska värderingar. Vi håller på att få en ny underklass, som söker sig tillbaka till sina egna rötter i andra länder och deras kultur.

    Samtidigt som den infödda delen av arbetarklassen har högre utbildning än någonsin tidigare, trängs arbetarklassen alltmer ut från ledande politiska positioner och röstar på SD i protest.

    Om du, Anders Forss, verkligen vill ha vänsterpolitik, i en mer traditionell mening än den borgerliga ”vänsterns” och klassresenärernas mening, skulle du inte framhäva dig själv och dina fantastiska chefsegenskaper så mycket, och i stället lämnat plats åt partikamrater med en mer genuin arbetarbakgrund.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag driver på för att förflytta socialdemokratisk politik åt vänster och dit den borde vara – Det kommer jag att fortsätta med att göra.

  7. Eva

    Vad tänker du om ledarskapet? Kan man ”bara”skylla på ledaren eller hela ledelsen? Dom måste ju ha missat nåt fundamentalt i den socialdemokratiska ideologien. Tror du har rätt i att partier måste se och höra på välgarna och inte minst komma med motargument till andra partier varför man mener annet och hur man tänker jobba med saken. I Norge sa AP att dom skulle høja skatterna med 15 miljarder, och då vill man som välgare veta varför och till vad. (Stoltenberg,nu NATO chef, han kom inte med reformer om det inte var inkluderat i budsjettet f.eks). Men det var mycke annat också, där dom stoppa huvudet i sanden och inte kom med klara besked hur flykting och migrationen skulle handteras. Det ble bara en ”käfting på Frp” det tror jag också bidro lite grann, och inte minst att flyfotiljen på Andøya las ner och där hörte dom inte ställning, väldigt vagt. Nord Norge har straffat AP, det dåligaste valet sen krigen, och det säger mycket. Tycker dom var lite frampå ,kanske för liberal!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Precis Eva – Arbeiderpartiet har blivit för mycket nyliberaler i den politik de vill föra – Till sån grad att väljarna inte känner igen sig och därför röstar på ett parti vars politik ligger till vänster om AP.

  8. Tobias Holmbom

    Jag håller med dig, vi behöver ett (S) som har värderingar och står för dessa.
    Det är därför problematiskt när Löfven ständigt försöker locka (L) och (C) till en regeringsbildning efter nästa val. När han gör det så pratar han alltid om vikten med samarbete, aldrig om politiken. Det som för mig blir svårt att förstå är hur (S) ens kan överväga att samarbeta med partier som med lagstiftning vill tvinga ner lönerna för utsatta grupper på arbetsmarknaden.
    Jag tror på en enad arbetarrörelse och jag tycker att det är ett problem att (V) idag målas ut som ett extremt parti som inte går att arbeta med.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      jag håller med dig vad gäller de stora dragen i din kommentar. Beroende på hur valresultatet kommer satt se ut så är min linje att vi ska försöka bilda en regering som får majoritet – Detta genom att komma överens i de frågor där det går att komma överens för att sedan förlita oss på hoppande majoriteter i riksdagen.

  9. Leif Andersson

    Din analys av Arbeiderpartiets mindre bra val känns märklig. Under parollen ”Alle skal med.” presenteras partiprogrammet som på inga sätt kan anses vara mer mittenpolitik än den politik svenska S för.

    Så min analys av ditt inlägg är att om inte S förändrar sin politik i mer traditionell riktning till valet 2018 så riskerar man att förlora (vad nu detta innebär med det nuvarande egendomliga parlamentariska läget i riksdagen).

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är därför jag hela tiden propagerat för och fortsätter att propagera för en återgång till traditionell socialdemokratisk politik.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Utveckling sker alltid framåt Krister – Men framtiden kan utvecklas bättre om utvecklingen sker på de ideal vi socialdemokrater tillämpade när Sverige och svenskarna mådde som allra bäst.

  10. Jonny Disenfeldt

    Anders Forss skriver ovan ”Alla skatteupplägg jag genomfört är helt transparenta Jonny – Hur pengarna rör sig och vem som äger kontona där pengarna hamnar är inte dolt för någon skattemyndighet.”

    På sin skatteflyktsite skriver han däremot :
    ”Client Confidentiality

    Jukanas client information is kept in a secure and safe manner and is extremely difficult, on the verge to impossible, for any unauthorized party to access. Jukana does not divulge client information to any third party without the prior written consent of the client – except when compelled by law to disclose such information. Since Jukana is not a licensed advisor, the company does not fall under the European reporting requirements in consideration to the new money laundering regulations.
    About Tax Optimization Services

    Jukana can build extremely strong tax optimization structures for its clients. However, it is important to understand that no fail-safe asset protection strategy exist today. If a government agency, acting in its own or on someone else’s interest, and is keen enough, has enough evidence and is willing to spend enough money, then all forms of protection to your assets can be penetrated. The most important factor is the time consumed and money involved in breaking up trough a strong TOM – Structure. The TOM – structures provided by Jukana normally withstand all such trials. E.g. it is not worth the effort to try to break it up, so in most cases they will not even try after evaluating their options.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att klienters namn hålls konfidentiella så länge de inte äger det konto som pengarna i slutändan hamnar på är fullt naturligt och går på inget sätt emot det jag anfört om transparens i min kommentar.

      Den stora fråga Jonny – Den fråga du borde ställa dig är varför det ska vara fullt lagligt att skatteplanera på detta sött – En fråga du fram tills nu aldrig tillstått att du vill ställa till dig själv och andra då du envetet hävdat att det är rätt at företag ska få skatteplanera på samma sätt som nu.

      Min fråga till dig är därför naturlig Jonny – Hur vill du ha det Jonny . Ska vi förbjuda eller försvåra skatteplanering eller inte?

      Min inställning är helt klar – Med enkla medel och beslut ska vi förhindra dagens möjlighet att skatteplanera.

  11. Krister

    Personligen tycker jag att snacket om ditt arbete som ekonomisk konsult
    blir oftast personangrepp och jag tycker inte det är så relevant. Vi är överens.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.