Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Den forna Alliansen har kört fast i skattesänkarträsket.

Det ser ut att råda stor oenighet i Sverige Riksdag och mellan de politiska partierna om vad som är fel med Sverige och hur problemen ska lösas. Det antagandet gör jag baserat på de olika partiernas budgetförslag.

Som Socialdemokrat är bygget av ett jämlikt samhälle där alla människor har lika värde det som kommer högst på agendan – Därtill ett samhällsbygge som innebär att alla som kan arbeta har ett arbete att gå till och att landets arbetsgivare har personal med rätt kompetens att anställa när de önskar göra så.

Att sjukvård och övriga välfärdstjänster ska fungera klanderfritt och att alla får den hjälp de behöver när de behöver den ser jag som Socialdemokrat som så självklart att det inte ens skulle behöva nämnas i sammanhanget.

Att problemen i samhället stavas brister i samhällsbygget därför att många invandrade fortsatt är arbetslösa och därför att det saknas personal såsom sjuksköterskor, läkare och lärare inom välfärden är den problembild som jag som Socialdemokrat ser framför mig.

Den uppfattningen delar inte den forna Alliansen som om man värderar partiernas lagda skuggbudgetar ser ut att se ett enda problem i Sverige – Problemet att de högst avlönade betala för mycket i skatt.

Alliansens lösning på Sveriges problem är därför ensidig och cynisk som jag ser det – Skattesänkningar och nedskärningar är vad de forna allianspartierna förespråkar. Att de gör det kan inte bero på annat än att de inte ser de problem och brister vi Socialdemokrater ser aktivt försöker lösa.

Att vi inte kan sänka skatterna med drygt 100 miljarder som den forna alliansen vill bara för att göra livet bättre för de högavlönade hoppas jag att majoriteten av alla svenska väljare förstår och därför röstar emot.

Ska Sverige utvecklas och problemen lösas finns bara ett val – Det på oss Socialdemokrater som står för ett jämlikt samhällsbygge enligt den svenska modellen.

Avslutningsvis vill jag anslå att både den forna Alliansen och SD är lika fel ute när det handlar om att lösa Sveriges problem och utmaningar – SD skyller allt på invandringen och den forna Alliansen skyller allt på höga skatter

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

52 kommentarer

  1. Ville-Valle

    …ja du Anders Forss, du har verkligen gett ett ”självlysande” ansikte åt den arroganta maktfullkomlighet som är kännetecknande för socialdemokraternas i Umeå.
    När socialdemokraternas hjärtlösa arrogans mot dem som partiet säger sig värna om kommer i öppen dager försöker du vränga till det och skylla på tjänstemännen. Som i det här fallet: https://www.vk.se/plus/2109299/koptes-ut-for-bara-fyra-manadsloner
    Du försöker vränga till det med att skriva: ”Politiken har på inget sätt påverkat och beställt detta sätt att agera.” Om du läser inläggen Anders Forss så ser du att vare sig jag eller någon annan har påstått att någon politiker har blandat sig i besluten i det här specifika fallet. Vad som står där Anders Forss är att det ligger politiska beslut i botten som underlag för hur den här förhandlingschefen ska agera vid sådana här fall. Med andra ord: det handlar om förhandlingschefen mandat som S-styret gett honom. Det här fallet är bara ett i mängden över hur illa och hjärtlöst socialdemokratiskt styrda Umeå behandlar sina egna anställda som blivit sjukskrivna.
    Hur kan man som människa och politiskt parti sjunka så djupt att man beter sig så här mot gamla trotjänare som blivit sjuka…? Och du Anders Forss som till och med har ärats med en uppenbarelse på ett kalhygge i Finland: Hur kan du sjunka så djupt som människa att du försvarar dessa övergrepp i din jakt på ett högt arvoderat politiskt uppdrag på skattebetalarnas bekostnad, på deras bekostnad som du spottar på som den här kvinnan i VK:s artikel…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag hänvisar blott och allena till den ordning förhandlingschefen berättar om i artikeln i VK – Där framgår att det är som jag anför Ville-Valle.

      Delegationsordningen bestäms av politiken och det finns inget stycke i den som i klartext talar om att tjänstemännen ska handla som de gör – Därför förstår jag inte hur du kan kalla det som sker maktfullkomlighet från politiskt håll.

      Förvisso styr S tillsammans med MP men det finns fler partier i Kommunfullmäktige så hade detta varit något politiken styr hade övriga partier reagerat och tagit upp det i KF.

      • Ville-Valle

        …ja du Anders Forss, antingen försöker du i det längsta att mörklägga eller vilseleda allmänheten i socialdemokraternas smutsiga maktfullkomlighet i Umeå eller också begriper du inte själv vad du yttrar dig om.
        Du svamlar om gällande delegationsordning, vad har det med det här fallet att göra . Det är väl ingen som har ifrågasatt den, utan frågan gäller vem som har ansvaret för den. Läs och lär dig Anders Forss: http://www.knivsta.se/sv-SE/Kommun-och-politik/Nyheter-och-pressinformation/Aktuella-fragor/Mojjen-kommunen/Fragor-svar/Delegationsordning
        Notera raden där det står: ”När ett beslut är fattat på delegation är det fortfarande den som gett delegationen som fullt ut ansvarar för beslutet.”
        Vem i Umeå är det som har gett den här aktuella delegationen till förhandlingschefen Anders Forss…? Vem eller vilka i Umeå har haft makten oavbrutet sedan valet 1994…?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Politiker har alltid ansvar över delagationsordningen Ville-Valle och det ansvaret ska vi aldrig frånsäga oss som politiker. Att från den punkten påstå att vi som politiker pressar tjänstemännen att handla på ett visst sätt är inte rätt och bevisas av det förhandlingschefen angivit i sina svar till VK.

          På samma sött har vi varit tvungna att återkalla och förändra delagationsordningen runt heltidsanställningar och efter att detta uppdagats är jag säker på att vi återkallar delagationsordningen gällande detta.

  2. Leif Andersson

    Ditt resonemang är alltför förenklat. Liberalerna har t. ex. med både nedtrappning av ränteavdragen och höjd fastighetsskatt för obebyggd tomtmark och kommersiella lokaler vilket ditt parti inte förmår. Du kan ju försöka inbilla oss att dessa slår mot svaga grupper.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om du granskar Liberalernas skuggbudget kommer du att se att största delen av den handlar om det jag anför. Att det sedan finns delar värda att titta på har jag inget emot.

  3. Bertil

    Den forna Alliansen har inte enbart kört fast i skattesänkarträsket. man har även kört fast i retoriken och försöker på alla sätt lura folket. Man försöker framstå som att det är de ekonomiskt svaga som man ska ge mest.

    Dock är detta en orimlighet sänker man skatten så drabbar det transfereringar och transfereringar går till ekonomiskt svaga och därmed minskar dessa transfereringar.

    citat
    ”Det är en budget för den som arbetar, har arbetat eller vill arbeta, sa nye ekonomiskpolitiska talespersonen Elisabeth Svantesson.”

    citat Aftonbladet.
    ”Varför vill ni gå fram med ett sjätte jobbskatteavdrag?
    – Det är särskilt riktat mot de med lägst inkomster. Det lönar sig för dåligt att gå från bidragsberoende till arbete i Sverige.”

    Detta stämmer så klart inte. Det är en ren och skär lögn.
    Jobbskatteavdraget planar visserligen ut efter 30 000 kr i Månadslön.
    Men under 30 000 så får den med lägre inkomst allt mindre i jobbskatteavdrag i kronor.

    tar man även i beräkning att Moderaterna vill sänka trösklar för arbetslösa, sjuka, som får jobb så kommer effekten bli lägre låglöner överlag och därmed kommer även jobbskatteavdraget bli betydligt lägre i kronor.

    Så att påstå att jobbskatteavdraget är riktat till de med lägst inkomster är en klockren lögn.
    Det borde Vänstersidan ta upp i den partiledardebatt som sänds på Söndag i Agenda.

    Det är beklagligt och rent utav F-bannat att Partier med deras partiledare med löner på 100000 och mer i månaden hela tiden ska ljuga och låtsas värna de ekonomiskt svaga när det är precis motsatsen som sker.

    Alliansen försökte med samma trick mellan 2006-2014 och effekten blev enorma klassklyftor som idag enbart växer.
    Nuvarande regering har slängt ut ett redan uppätet hundben. Men det förhindrar inte att klassklyftorna växer.

    Moderaterna vill även i sin skuggbudget höja matmomsen från 12-14 %

    Det försvarar Kristersson med dessa ord.
    Citat:
    ”– Två procentenheter handlar inte om många tior i månaden för en vanlig familj, sa Ulf Kristersson, ordförande för Moderaterna, efter presentationen.”

    Samtidigt vill man ta bort Flygskatten som är på löjliga vad en hamburgare kostar. Det rör sig om färre tior än vad matmomsen innebär. För hur ofta flyger en vanlig inkomsttagare per år.?

    Så behålla flygskatten är så klart självklart för sossarna.
    Men nog lär de vika för högervindarna även där.

    Som sagt jag kommer nog rösta på Jonas Sjöstedt den utan tvekan bäste partiledare i riksdagen.
    Jag väntar bara när Drevet via högermedia kommer mot honom.
    Däremot den halvkriminelle Kristersson lär man inte granska.

  4. Krister

    ”att landets arbetsgivare har personal med rätt kompetens att anställa när de önskar göra så”

    Nu finns det 100.000 tals utan nån som helst kompetens för landets arbetsgivare ÄVEN om de får personerna gratis.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      De som saknar kompetens ska utbildas till den kompetensnivå arbetsgivarna efterfrågar – Svårare än så är det inte Krister.

      • Krister

        Javisst, men om man startar från en låg nivå
        tar det lång tid, kanske år, innan man kommer
        till den nivån PLUS att personen kanske måste
        utbildas i svenska + läsa och skriva dessutom.

        Stackars SVERIGE!

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Min inställning är att kunskap om hur man utför sin arbetsuppgiften är överordnad perfekt kunskap i svenska.

          • Jonny Disenfeldt

            För vissa yrken är det så, speciellt de som inte kräver interaktion med andra i någon större omfattning men för andra inte alls. Ta t.ex läkare, det är oerhört viktigt att läkare/patient förstår varandra till fullo.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Självklart måste de inblandade förstå varandra fullt ut i yrken där detta är viktigt Jonny – Jag har aldrig påstått något annat.

            Därtill är det helt klart så att språkstudier parallellt med arbete i en miljö där språket man ska lära sig talas dominerar skapar snabbare språkinlärning.

        • Bertil

          Vad tar det för en Svensk från graviditet till fullföljd skolgång till denne kommer i jobb och kan bidra till samhället. Som jag ser det är det snabbare väg för nyanlända än för en Född Svensk.
          Så istället för sänkta trösklar som högern vill genomföra och sänkta sociala stöd borde dessa höjas rejält för att Jämlikheten ska bli bättre och klassklyftorna minskar.

          Att som högern föreslå sänkta trösklar bidrar bara till att låglöner sjunker och att även Svenskar drabbas vilket i sin tur medför att man skyller detta på nyanlända istället för skylla på Nyliberalismen där man nyttjar nyanländas sistuation till att öka klassklyftor för att en välbeställd grupp ska få mer i plånboken.
          Så enkelt är det.

          Vad kostar en Svansk medborgare från graviditet till denne kommer i jobb generellt.
          Vet någon det. Vad kostar en nyanländ generellt tills denne kommer i jobb och bidrar.
          Finns nån siffra på det???

          Har aldrig hört eller sett nån siffra om det.

          • Leif Andersson

            Med Bertils resonemang är det bästa invandrare från andra EU/EES-länder samt arbetskraftsinvandrare som måste arbeta för sitt uppehälle och där Sveriges initiala kostnad är i princip 0 kronor. Flyktingmigranter är enormt mycket dyrare, har generellt mycket sämre utbildning och är mer svårintegrerade.

          • Petter

            Ja du Bertil men då är det väl bättre med att S inför tvångssterilisering av svenska kvinnor igen som S gjorde 1934-1941 .Och enbart tar hit flyktingar om de är billigare i ”drift”

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Publicerar som Petters svar till Bertil med följande tillägg.

            På den tiden tvängssterilisering genomfördes var det på vetenskapens uppmaning och då backat av alla politiska partier som jag förstått saken – Att försöka skuldbelägga S för något som vid den tidpunkten var kutym i hela västvärlden är inte korrekt då det måste sättas i sin rätta kontext för att förstås.

            Det viktiga är att vi upphörde med saken och att vetenskapen nu vet bättre än att tvångssterilisera.

  5. Krister

    Övrigt:
    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/regeringen-minskar-inflytandet-i-sas
    Bolaget (SAS) kritiseras för att man allt oftare flyger med utländsk personal och dumpar löner. Men näringsminister Mikael Damberg säger till SVT att regeringen inte tänker använda det statliga ägandet för att stoppa en sådan utveckling.

    Man kan verkligen fråga sig varför regeringen INTE stoppar lönedumpningen. Lika lön för lika arbete och bästa möjliga villkor
    borde vara grunden för S, särskilt där man är ägare.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vi är förvisso ägare i SAS men inte majoritetsägare som kontrollerar mer än 50% av bolaget vilket gör det svårare att göra det du vill att vi ska göra Krister.

      SAS är en relik från den tiden när världens länder ägde flygbolag och lönenivåerna är därefter. I dagens avreglerade flygvärd gäller helt andra villkor och det vi borde ta ställning till är om staten överhuvudtaget ska äga flygbolag eller inte.

      Den bästa tjänst vi kan göra de anställda i SAS är att jobba för att utstationeringsdirektivet som stipulerar att svenska löner ska gälla i Sverige om man arbetar här – När det gäller flygbolag är den saken inte lika självklar då ett sådant kan välja att ha sin bas i andra länder än Sverige och ändå flyga på Sverige.

      Det sagt tycker jag dock att vi ska ingripa så länge bolaget flyger inrikestrafik i Sverige och kräva at den personal som jobbar med inrikesfabriken har löner och arbetsvillkor som följer svenska avtal.

    • Bertil

      ”Man kan verkligen fråga sig varför regeringen INTE stoppar lönedumpningen. ”
      Skriver Krister.
      Man kan ju inte i enskilda fall gå in och göra så. Bättre sätt är att låta arbetstagare få avdrag för att bli fackanslutna och att åter låta fack och A-kassa vara i Symbios.

      Lönedumpning kan också hejdad genom högre sociala stöd som A-kassa, sjukförsäkring, försörjningsstöd.

      Det ska helt enkelt löna sig jobba genom att höja de sociala stöden och skapa en facklig motkraft till storbolagens mål att erhålla slavarbetskraft.

      Man hindrar inte lönedumpning genom att göra som höger sänka de sociala skydden sänka ingångslöner och minska balansen mellan fack arbetsgivare så vågskålen faller över till Näringslivets vilja.

      En äkta arbetslinje ger goda sociala skydd så det blir lönsamt ta ett jobb.
      Sådant kan även stärkas KU mer AI och
      Teknik som kommer, detta genom en produktionsskatt som kan variera vart efter hur konjunkturer ser ut.

      Att värna om jämlika Samhällen måste bli ett mål inte nåt man springer förbi.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Precis – neddragningar i välfärden och att sparka på de som redan har det svårt är de forna allianspartiernas sätt att finansiera skattesänkningar för välbeställda.

      • Krister

        Vi borde kräva av media att man ställer frågan om vad man måste spara på istället. Den som kommer med tex en skattesäkning måste
        svara så man kan bedöma vad det kostar på. Jag tycker att skatten är rimlig men att de förmögnaste kan betala mer. Skatt efter bärkraft.

      • Bertil

        ”neddragningar i välfärden och att sparka på de som redan har det svårt är de forna allianspartiernas sätt att finansiera skattesänkningar för välbeställda.” skriver Anders.

        Ja man blir så upprörd när politiken formas på det viset och än värre F-bannad blir man när det sker under lögner och ord som att man satsar på ekonomiskt svag.
        Det är kort sagt Bullshit det Högerpartierna kommer med.

        Utförsäkra sjuka, vad är det för nöje göra så. Känns det bra för den som har allt och mer därtill ta
        av en sjuk sjukförsäkringen.
        Tycker man det då är man en ond människa eller oerhört ”len ” bak pannbenet,.

        När klassklyftorna ökat som de nu gjort. Borde inte en enda krona gå till skattesänkning för de högst avlönade eller i övrigt förmögna.-
        Bara ISK konton har ju berikat rika nåt oerhört sedan 2012 när det infördes.
        Sen löner där jobbskatteavdrag gjort att löntagare som fått vara friska och sluppit arbetslöshet fått mer i plånboken med hundratusentals kronor sedan det infördes. så har sjuka, arbetslösa får betala hela priset.-
        man ligger inte ens i samma skattetabell på lika lön trots att man från högern knyckt deras sociala välfärdsskydd.
        Visst i F borde ni allianstyper högerdjävlar och nazister skämmas.
        Det är vidrig politik som förts och till vilken nytta.
        bara bostadsprishysterin har orsakat enorma klassklyftor och högern står bara och funderar över hur man ska få mer i plånboken genom att styla bostaden så man kan lura unga och ekonomiskt svaga till lånebubblor.

        Nyliberal politik som den blivit är sjuk. Och sjukdomsteckent ser vi Nyliberalismens vagga hur Trump beter sig.
        Castro var fanken i mig bättre människa än Trump, Reinfeldt och Borg inte fanken har jag läst nåt om att Castro hävdade sin makt genom att visa snoppen.

        Vakna sjuka allianstyper som skriver lågintelligenta kommentarer till Anders. Ni är lågintelligenta svin.
        Det är ytterst sällan ni har nåt vettigt att komma med.

        Upprörd? Gissa!
        Men det är väl det Högerpartierna vill driva folk till.

        • Petter

          Kuba har sedan Fidel Castro fick makten aldrig haft demokratiska val eller yttrandefrihet.Förstår av ditt snack av döma att du vill ha en riktig mysig vänsterdiktator vid makten så vi slipper val och så.Att alla ska leva halvt i misär, att vi ska leta mat när vi behöver .För på cuba får man ta det som finns i butikernas tomma hyllor.Försår inte hur du gång på gång hyllar Castro. ??

  6. Per Kjellén

    Alliansens jobbavdrag var en minskning av skatt på arbetsinkomst men gav inte en minskning av staten skatteintäkter. Tvärtom så ökade de. Fakta som finns för den som vill.

    Så finns det en uppfattning att välfärd skapas av välstånd. Välstånd skapas av företagsamhet, små som stora företag. Bland människor finns en del entreprenörer, som har förmågan att med arbete skapa kapital och med kapitalet skapa stora företag som i sin tur ger lön till många människor med olika kompetenser. Just dessa människor betyder mycket för välståndet. De betyder också mycket för samhällets skatteintäkter. 10 procent på 10 miljoner är 1 miljon. 10 procent på 1 miljon är 100.000. Om du inte tro på det skall du rösta på V eller S. Men tror du på det kan du rösta på vilket Alliansparti som helst.

    Vilket är bäst för Sverige?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Välstånd skapads av alla människor Per – Även av de som arbetar inom offentlig sektor.

      • Per Kjellén

        Välfärd skapas av de offentliganställda, skola, vård och omsorg. Kultur, idrott och annat är med att skapa välfärd. Självklart skall den offentliga sektorn vara produktiv, skattemedel skall inte förslösas är ju socialdemokraternas eget mantra. Givetvis betalar offentliganställda skatt, men det är ju på sätt och vis onödigt eftersom de offentliganställda är betalda med skattemedel.

        Genom din blandekonomi så driver stater och kommun en del produktionsverksamheter men som ibland inte är så produktiva. Dessa verksamheter ligger långt, långt ifrån att ha en avgörande del i skapandet av välstånd. Däremot finns många exempel på socialistiska stater, t.ex. Sovjetunionen, som faktiskt skapade fattigdom i stället för välfärd.

        Men det är klart, att om du inte tror på den fria marknadsekonomin, då skall du rösta på socialdemokratin och V och inte förvänta dig annat än dålig effektivitet i de välståndsskapande krafterna.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Många av de produktionsverksamheter som det offentliga driver i egen regi har helt andra mål än effektivitet och lönsamhet Per – I regel har de till syfte att skapa arbetstillfällen för de som av olika anledningar inte passar in på den reguljära arbetsmarknaden och att förstå det är viktigt när man ska prata om dessa verksamheter.

    • Bertil

      ”Alliansens jobbavdrag var en minskning av skatt på arbetsinkomst men gav inte en minskning av staten skatteintäkter. Tvärtom så ökade de. Fakta som finns för den som vill.”

      Visa den faktan då och hur den är framtagen!! Fakta kan alltid debbateras

      Minns hur Alliansen talade om Sysselsättning som hade ökat. Men man ville inte tala om arbetslösheten. Sysselsättningen ökade men arbetslösheten steg oroväckande högt.
      Idag sjunker den. Samtidigt kan man även där ifrågasätta hur arbetslöshetsstatistik och sysselsättning tas fram.

      Gällande att statens inkomster ökade är rätt enkelt ifrågasätta. Ökar befolknigen med antal hundratusen så ökar ju även antalet jobb. Dessa behöver kläder mat så det är rätt logiskt.
      När sedan fler jobba även om arbetslösheten stiger så kommer mer kronor in till statskassan.

      Men inte bara det löner ökar och därmed ökar även skatteuttaget även om skatter sänks varor, tjänster blir dyrare alltså ökar äevn skatteinkomsterna av det.

      Att slå sig för bröstet och påstå att sänkta skatter är medlet för att staten ska få in mer pengar
      är kort sagt lika dumt twittrande som det Trump håller på med.
      Populistiska slogans utan nån närmare djup förklaring är nåt som jag ogillar mycket skarpt.

      Sen att folks välmående kan skapas av att en massa företag och storföretag skapas är också lika
      ifrågasättande. Folks välmående är mer komplicerat än att enbart en massa varor, tjänster ska kunna köpas. En del njuter av att vara rika och kunna köpa. Samma motsats finns där människor utan pengar blir desperata och tar till vad som helst.
      Däremot om folk har det jämlikt då mår även alla bäst även om dessa inte är stormrika utan nöjda med en balancerad ekonomi.
      Vem blir lyckligare om de har en miljard och lyckas genom girighet plundra till sig en till miljard.
      Många av dessa är kort sagt sjuka. Denna sjukdom har i många fall skapat enorma inovationer , så sjukt är det dessutom.

  7. Michael Rönnlund

    Moderaterna vill sänka skatten för höginkomsttagare precis som liberalerna. Moderaterna vill höja momsen på mat som drabbar i stort sett bara de med svag ekonomi.

    Skattesänkningarna genom historien har främst gynnat höginkomsttagarna och de med svag ekonomi har fått smulorna som ramlat ner då höginkomsttagarna smörjt kråset.

    Är man en låginkomsttagare och röstar med plånboken kan man inte rösta på något av allianspartierna.

    De står på de rikas sida.

  8. Bergis

    Sanningen är mer komplicerad än så. Alliansens styre var hårt och brutalt. Vi såg hur cancersjuka utförsäkrades och sängliggandes väntades söka arbete på den öppna arbetsmarknaden. Det är moderat politik i ett nötskal. Nu har moderaterna tillsatt en ny partiledare. Ett nyliberalt stenansikte som givetvis inte förmår att ta väljare från SD tillbaka till moderaterna. Vi ser också en socialdemokrati som väntas lagstifta om inskränkningar i strejkrätten därför att de LO anslutna facken inte har förmågan att ta tillvara de fack anslutnas rättigheter på arbetsmarknaden. När LO facken sviker sina betalande medlemmar därför att ombudsmännen hellre vill glida på en räkmacka så skapas frustration och grogrund för vilda strejker ute i landet. Vi ser sopgubbarna och hamnarbetarna strejka. Vi såg också Åsa Romson gråta i TV när Sverige inte förmådde ta emot 10000 ekonomiska flyktingar per vecka på landets tågcentraler. Något har gått mycket snett i Sverige. Vi har fått politiker och fackpampar som hellre ser om sitt eget hus än arbetar för landets bästa.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Min politiska gärning handlar om att föra en politik som gynnar folkflertalet Bergis – Ska sådan politik genomföras finns bara ett enda parti att rösta på – Socialdemokraterna.

          • Krister

            V och S är för mig väldigt lika i sin politik.
            Om man är vänster i själ och hjärta så vore
            V att föredra framför S. Dom behövs även
            om jag inte röstar på dom.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            För folkflertalet är S det naturliga valet Krister – Även för de som i själ och hjärta vill se mer av vänsterpolitik i vardagspolitiken.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Ann Linde kommer att stå till fullt förfogande för den utredning som görs av KU och resultatet av den kommer att offentliggöras och läser du det pressekreteraren säger så är det den vägen de politiska partierna är överens om att följa.

  9. Bertil

    Svar till Leif Andersson som skriver.
    ”Med Bertils resonemang………………”
    vidare. citat: ”Flyktingmigranter är enormt mycket dyrare, har generellt mycket sämre utbildning och är mer svårintegrerade.”

    Vad jag skrev var en beskrivning hur det logiskt enligt mig ser ut kortfattat.
    En nyfödd har definitivt inte mer utbildning än en flyktingmigrant.
    Sen om en flyktingmigrant är dyrare det låter jag vara osagt.
    Däremot kan en baby vara mer lättintegrerad än en Flyktingmigrant beroende på Flyktingmigrantens ålder.
    bebisar lär sig ex; språket oerhört snabbt.Lär sig nya saker också väldigt snabbt.

    Migration har andra problem som beror på en massa faktorer främst där näringslivet ser möjligheten nyttja dessa och där Svenskar därmed blir förlorare som saknar jobb är sjuka eller på annat sätt inte har jobb. Även de som har jobb utsätts för näringslivets ökande makt med lönepress neråt.
    Detta har dessutom förstärkts av Alliansen genom att de sänkte fackföreningarna och skapade obalans på arbetsmarknadens arbetsvillkor.

    Hela denna migrationsgrej är frukten av Nyliberalism. Där människor ska ställas mot varann och där
    högburet folk med stora mängder pengar genom pengars makt kan ställa människor mot varann.

    USA är orsak via Irakkriget genom flyktingströmmen. En flyktingström som förstärks genom EU-s fria rörlighet och närmande till att vi ska bli nåt slags förenta stater.

    Migration är i sig ingen fara människor från olika länder har biologiskt precis samma känslor behov
    o.s.v som oss. Kort sagt Människan är i stort sett lika var i världen vi än är oavsett hudfärg
    sexuell läggning o.s.v. En skala av olikheter men som finns överallt på vår planet därför att Människan tillhör familjen hominider.

    Det som förändrar oss och som sker bak pannbenet är miljö politik kultur och en massa annat
    blandar man människor från olika kulturer så kommer problem så enkelt är det.
    men för vissa skapar dessa problem vinstmaximering och rop efter fler och mer skattesänkningar för just de som vill enbart åtnjuta vinstmaximering.

    Så blanda folk från olika kulturer ÄR ett problem. Samtidigt finns inom oss ett hjärta där vi vill hjälpa utsatta men tyvärr så finns hos människan precis det motsatta vilket högerpolitiken visat där man vill skapa klassklyftor ojämlikhet och där målet är utan att de hymlar större löneklyftor klassklyftor och skillnad mellan vi och de.

    Detta hörde vi redan tydligt 1997
    Lyssna https://www.youtube.com/watch?v=5T5EHa6H8ZM

    hela nyliberalismen går ut på ökande klassklyftor. Att det därmed uppstår spänningar mellan folk
    bryr man sig inte om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.