Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

SD:s syn på att endast invandrare begår sexualbrott har kommit helt på skam

SD och dess företrädare och nättroll har under lång tid försökt skapa en bild av att endast invandrare begår våldtäkter och annan sexuellt relaterad brottslighet och att bevekelsegrunden för att begå sexualbrott står att finna i etniskt ursprung – Den bilden har nu visat sig vara helt fel tack vare uppropet #meToo.

Uppropet #meToo som dominerar sociala medier och nyhetsvärlden visar med all önskvärd tydlighet att SD aktivt försökt sprida en falsk bild av vem som begår sexualbrott enbart i syfte att befästa SD:s syn på att invandring är skadlig för Sverige och svenskarna och roten till allt ont i samhället.

Varför frågar sig säkert många?

För mig är SD:s skäl till det beteendet från deras sida glasklart och lyder som följer – Därför att SD:s ledning anser att det gynnar SD att göra så – Därtill att påståendet bekräftar SD:s världsbild om att merparten av alla invandrade män är hemska kvinnohatare som ser varje kvinnan som lovligt villebråd för alla män som önskar utnyttja dem sexuellt.

Allt SD vill åstadkomma genom detta falska påstående är att föra svensken bakom ljuset för att driva upp en nationell folkstorm mot invandrade män såsom varande ett problem som potentiellt per automatik förr eller senare utsätter alla kvinnor för våldtäkter och sexuella trakasserier.

Att det falska påståendet från SD nu kommer helt på skam är bra – Bra därför att detta påstående från SD tagit fokus från problemet med sexuella trakasserier och sexualbrott och därmed från de åtgärder som behöver sättas in för att lösa problemet från roten och se till att sexualbrott och sexuella trakasserier minimeras till en nivå som är hanterbar för samhället.

I den bästa av världar ska ingen utsättas för sexualbrott eller sexuella trakasserier men att tro att vi kan nå till ett läge där den typen av brott upphör helt och hållet är sannolikt lika naivt som att som vuxen tro på jultomten.

Däremot är min övertygelse att uppropet #meToo kommer att leda till en förändring till det bättre och en klar och tydlig bild av vad som är acceptabelt och inte i vårt samhälle vad gäller relationen mellan människor i frågor som rör sexuellt beteende och sexism – Kan vi nå till det läget har kampanjen nått hela vägen in i mål.

Att uppropet #meToo därtill skjutit hål på SD:s allt igenom falska bild av samhällsbygget känns bara bra och rätt och visar att svinhugg alltid går igen för den som inte har rent mjöl i påsen och drivs av dolda agendor.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

156 kommentarer

  1. Sven

    Du menar alltså att kampanjen på något sätt skulle visa att invandrare är överrepresenterade i tex våldtäktsfall?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag menar att uppropet påvisar att mäns sexualbrott mot kvinnor är en utbredd företeelse som inte har några etniska bevekelsegrunder Sven.

      • Sven

        Må vara att idioter, vilket iofs kan sägas inkludera stora delar av SD, kanske påstår att det är ett etniskt problem. Det är ju iofs skitsnack, men menar du att det inte är stora skillnader dör vissa grupper är kraftigt överrepresenterade? Tex indelat i kulturella grupper?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det enda problem jag ser Sven är mäns beteende gentemot kvinnor – Det är där problemet ligger vilket uppropet #meToo bekräftar med all önskvärd tydlighet.

  2. Ville-Valle

    …som sagt var Anders Forss…
    https://www.svd.se/s-politiker-atalas-for-sexuellt-ofredande
    https://petterssonsblogg.se/2017/09/26/kvinnlig-socialdemokratisk-rikspolitiker-berattar-om-sextrakasserier-av-partikamrater/
    https://www.expressen.se/nyheter/s-politiker-omplacerad-efter-anklagelser-om-sextrakasserier/
    http://www.dagensvimmerby.se/nyheter/politik/e/13210/lanspolitikern-berattar-oppet-om-sextrakasserier-inom-egna-partiet/
    https://www.aftonbladet.se/nyheter/article12655533.ab
    https://login.ntm.eu/pren/default.aspx?sn=NSD&meter=true&action=completerequest&redirect=http%3a%2f%2fwww.nsd.se%2fnyheter%2fpolitiker-utreds-for-sextrakasserier-nm4569529.aspx&callback=http%3a%2f%2fwww.nsd.se%2finc%2feprencallback.aspx

  3. larry

    Men nu får du ändå ger dig Anders tror du att SD skyller att invandrarna begår alla sexualbrott. Det är ju bara nåt du hittar på.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är inget jag hittar på larry – Det argumentet har flera av SD:arna som kommenterar flitigt på min blogg använt sig av ett flertal gånger – Därtill koordinerat och med precis samma ordalydelse – Att det är uppdraget från partiledningen till ”trollfabriken” råder inga tvivel om.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det skulle jag inte vara alltför säker på larry – Därtill är det många SD anhängare och SD-troll som kommenterar.

          • Krister

            Personligen har jag aldrig haft kontakt med SD i någon form.
            Fick en folder när jag gick förbi deras valstuga i city 2014.
            Är inte medlem och de har inte min mailadress eller hemadress eller tel.nr. Sorry!

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Ska inte säga emot men jag värderar inte det du skriver efter det utan efter vilka åsikter och värderingar du framför och står upp för.

      • Bengt Svensson

        Snälla Anders, tror du verkligen att din blogg är så viktig att det sker en koordinerad attack?

        SD har aldrig påstått att endast invandrare begår våldtäkter, de har däremot citerat BRÅ som påstår att invandrare är överrepresenterade när det kommer till bl.a.överfallsvåldtäkter.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          jag vet vad jag tror och när jag pratar om koordinerad attack för att sprida ett falskt budskap så avser jag inte bar min egen blogg utan bloggar och medier i allmänhet.

  4. Björn

    Ja du Anders, man får ju tolka information som man vill. Ett litet tips i all välmening, gå till Umeå tingsrätt och ta en titt i pärmarna med avkunnade domar. Som tur är så har vi inte många grova sexualbrott i Västerbotten eller ens sexuellt utnyttjande, men fakta tyder på att en övervägande del av alla avkunnade domar i brottmål över lag har en Gm med utländskhärkomst. Sedan har Brå statistik om man har lust att söka lite.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Tittar vi på det som nu seglar upp i samband med uppropet #meToo så ser bilden ut som jag beskriver i inlägget Björn.

      • Krister

        Vi vet ju inte HÄR och NU om de kvinnor som sagt sig ha upplevt #Me too har utsatts av vem och med vilken bakgrund? Och vi vet ju inte heller om det skulle hålla för en rättegång.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Följer man uppropet så går det att dra en klar slutsats och det är att gärningsmännen är vanliga män som du och jag och inte invandrare som SD vill hävda.

          • Krister

            Läs gärna om vad jag skrev.
            JUST NU vet vi inte vad som händer med den infon
            och om det håller för rättegång. Det beror ju på vad
            den utsatta kvinnan vill göra. Och det kan vi inte veta.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Men vi kan ägna os åt precis det SD alltid gör – Spekulera.

          • Krister

            Spekulera? Förutse? Anta? Det gör vi ju alla. Jag antar att min son blir glad när jag hämtar honom på fritids. Men jag kan ha fel och han vill inte gå hem och fortsätta leka på fritids…

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Så kan det säkert vara i det fallet men uppropet #meToo ger en bild av något som är ett stort samhällsproblem – Att alla kvinnor som vittnar i uppropet ljuger kollektivt finns inte ens på världskartan.

  5. Olle

    Detta är jättebra att detta som kvinnor utsätts för kommer upp till ytan.
    Lite förvånande bara att journalister som kastat skit på SD angående sexuella trakasserier tystnade när de insåg att de har samma problem inom sina egna led. Titta bara på Aftonbladet 26/7 .Alltså samma skit överallt !!!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Mäns sexuella trakasserier av kvinnor är väl spritt och väl utbrett Olle och att detta kommer att ge avtryck och resultat är jag fullt övertygad om.

          • Krister

            Personligen vill jag att de som döms skall vara rättssäkert.
            Oavsett om våldtäkten har utförs av Amir, Arne eller Anna.
            Det kan knappast vara SD-influerat.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Alla domar ska vara rättssäkra Krister precis som det förestår en rättsstat som Sverige.

      • Olle

        Jag tror inte du läser vad man skriver ibland ,du svarar på nåt helt annat.
        Är du ordblind ??
        Jag skrev att detta är bra att det kommer upp och blir debatt, sen vänder du på det som man är negativt inställd .

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag vet att du skrev att det är bra och svaret var inte riktat mot det utan mot resten av din kommentar.

  6. Louise

    Jo, #meToo har skjutit hål på SD:s falska bild, mycket bra…dessvärre är det kvinnorna som anmält som får ta emot hatet istället 🙁

  7. Per Holmgren

    Håller helt med att de SDare som anser att endast invandrare begår sexbrott är klart överbevisade. Å andra sidan var de helt överbevisade långt innan meToo blev ett fenomen, se bara exempel på Hagamannen eller Anders Eklund, eller till och med Anders Borg (om man ska ta ett milt exempel). Även SDs egna situation inom partiledningen på sistone har motbevisat det.

    Och varför har det inte skakat särskilt många SDares världsbilder? Jo, för att (jag iaf) har aldrig hört någon SDare säga att det endast är invandrare som begår sexbrott.

    Låt säga att SD bara fick 2-3% röster nästa val. Vad ska resten av partierna göra åt att nästan 9/10 som begår gruppvåldtäkter är från MENA-länderna? Vad ska Sverige göra åt att Sverige nu avviker från i princip alla andra västländer iom att genomsnittssexualbrottet begåtts av en för offret okänd förövare (trots att varje enskilt brott räknas separat, vilket gör att brott i relationer blir extremt överrepresenterat!)?
    Visst finns det ett enormt mörkertal när det kommer till våldtäkt i förhållanden, men ingen kan väl på allvar mena att kvinnor från MENA-länderna skulle vara mer benägna att anmäla sina partners än vad inhemska svenska kvinnor är (vilket kraftigt skiftar statistiken mot inhemska män)?
    BRÅ 1996:2 visade att män från MENA-området hade en hela 23 gånger förhöjd risk att dömas för sexualbrott (liknade relevant statistik från våra grannländer), och om man räknar lite på befolkningssammansättningens förändring över senaste åren så borde vi förväntat oss en kraftig ökning av det grova sexuella våldet mot kvinnor.

    Visst att meToo påpekar det betydligt mer utbredda men mindre våldsamma sexuella ”bakgrundshotet” som kvinnor måste leva i, och det är otroligt bra om fler uppmärksammar det och kanske beter sig bättre i framtiden, men jag tror knappast att meToo får killar/män som gillar att gruppvåldta att sluta, och det kommer inte ha någon effekt alls på den våg av grovt sexuellt våld vi ser idag.

    De flesta vet att många SDare är rasister, men det spelar faktiskt ingen roll för det här problemet. SD skulle kunna försvinna, och problemet de lyfter skulle finnas kvar i precis samma form.

    Om alla bara kunde ignorera SD och läsa på BRÅs siffror själv, så skulle diskussionen kunna föras på en vuxen nivå. När regeringen beslutade om automatisk asyl till syrier borde debatten varit om det etiskt riktiga att hjälpa människor på flykt mot att det etisk riktiga att begränsa inhemska kvinnors tillgång till offentliga platser. Vem ska få förtur, inhemska befolkningen eller den immigrerande?
    Det är faktiskt inte lätta frågor om man tror på allas lika värde.

    Kortfattat, reglerna för debatten borde vara att när någon kallar sin motståndare rasist, så har de förlorat argumentet. Det är bara ett personangrepp hursomhelst, och ingen borde bli det minsta imponerad av såna barnsligheter, och det ger dessutom ingen lösning på problemen vi står inför när det gäller det ökande grova sexuella våldet mot kvinnor.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är som jag anför i inlägget per en gång för alla så att SD:s argument nu skjutits i sank vad gäller vem som är sexualbrottslingar. Det är bara läsa i kommentarsfälten i min blogg så kommer du att hitta många SD:are som anför det jag påstår i inlägget.

      #meToo kommer precis som ja anfört att bli ytterligare en spik i SD:s kista och med råga ta dem ner till den nivå på 10% av rösterna i nästa val jag sedan länge förutspått att de kommer att få.

      • Krister

        ”Det är som jag anför i inlägget per en gång för alla så att SD:s argument nu skjutits i sank vad gäller vem som är sexualbrottslingar.”

        Inte alls. Det måste vara hederlig i debatten.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag är rakt igenom hederlig Krister – Därtill ärlig och uppriktig trots att jag vet at sanningen gör ont för många – Bland annat för dig.

          • Krister

            Sanningen gör inte ont eftersom jag håller med om det du säger men man kan inte se på OLIKA sexualbrott på ett generellt plan utan det finns en glidande skala mot det mest allvarliga. Som att köra bil 5 km/t
            som inte skadar nån till 180 km/t som slutar i en bergvägg och 5 ungdomar som omkommer.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Det som ska skilja beroende på allvarsgrad är straffsatsen – I övrigt ska vi beivra först i de sektorer där de flesta brotten begås.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag struntar inte i essensen Sven – Därtill har Per dragit helt fel slutsatser därför att han använder felaktiga bevekelsegrunder för att dra slutsatsen.

          Samhällets mål måste alltid vara att tillskapa ett jämlikare samhälle där alla människor har lika värde – Alla andra mål är fel enligt mitt sätt att se på saken.

  8. Oberoende Observatör

    SD:s syn på att ENDAST invandrare begår sexualbrott har kommit helt på skam.
    Så kan man tolka det som om man läser bibeln som fan. Däremot finns det helt klart en överrepresentation inom den gruppen.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Tittar vi på det som kommer fram i uppropet #meToo så framträder en helt annan sanning Oberoende Observatör.

      • Krister

        Det är en av svagheterna.
        Den andra är att män som kan vara helt
        oskyldiga pekas ut av en hämndlysten kvinna.
        Omvänd bevisföring tycks vara feministernas verktyg.

  9. Bergis

    meToo är redan historia. Det var gårdagens virala succe. Idag kanske vi får stifta bekantskap med katten som rädda husse ur det brinnande huset. Och dagen därpå ormen som kröp upp i toaletten ”se hur husägaren reagerade” När jag växte upp tafsade inte män på kvinnor. Jag såg sällan någon kvinna i slöja. I Islam bestämmer mannen över kvinnan. Deras kultur tas med till Sverige. Vi får parallellsamhällen där flyktingarna tror att dom kan leva samma liv som i Mellanöstern. Sitta och dricka te medans kvinnorna ska avla barn.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      #meToo kommer att leva kvar länge än Bergis – Leva därför att den lyft en oerhört viktig fråga till dagens ljus.

  10. Kicki

    Däremot så begås nästan 96%av överfalls våldtäkterna av invandrare enligt BRÅ. Kanske nåt att bita i för er sossar som vill sprida ett gyllene skimmer över er totalt misslyckade invandrings politik.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Den siffran ser jag som oerhört överdriven Kicki – Sedan ska vi titta på alla sexualbrott och inte uteslutande på våldtäkter när vi pratar om vem som begår sexualbrott.

      • Petter

        Detta säger också BRÅ,kopierat rakt av från deras hemsida” Det är till exempel fyra gånger vanligare att
        utrikes födda är misstänkta för dödligt våld och rån jämfört med personer
        födda i Sverige av svenskfödda föräldrar. Det innebär att 0,03 procent av
        dem som är födda utomlands var misstänkta för dödligt våld under perioden
        och att 0,35 procent var misstänkta för rån”.

        Men de har väl fel och du rätt som vanligt, då kan ju S skrota BRÅ.
        Titta in där så finns det mycket att läsa om, både där svenskar är överrepresenterad och utländska .
        Det vi reagerar på är att man sopar så mycket under mattan istället för att ta upp problemen till ytan.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Tittar vi på begreppet sexualbrott som helhet kan vi inte isolera det till enbart överfallsvåldtäkter Petter – Gör vi det ser vi att jag har rätt och att du har fel.

          • Krister

            ”Tittar vi på begreppet sexualbrott som helhet kan vi inte isolera det till enbart överfallsvåldtäkter”

            Men de allvarligaste brotten skall väl åtgärdas först?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Fråga en kvinna som utsatts för ett sexualbrott om hon tycker att det är okay att göra en prioriteringsordning på det sätt du gör.

            Antalet våldtäkter är oerhört lågt sett till det totala antalet sexualbrott och ska vi börja i rätt ände ska vi börja med de sektorer där flest brott begås.

  11. Jonny Disenfeldt

    Falska påståenden ovan från dig som så ofta.

    Det som är sant är att vissa etniska grupper har mycket högre andel av grova sexualbrott än andra, vi talar om 5-6 gångers överrepresentation när det gäller t.ex våldtäkter.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det som är sant om man tittar på alla sexualbrott är att merparten av förövarna är vanliga män som du och jag Jonny. I min värld är alla sexualbrott vedervärdiga och ska vi titta på vem som är gärningsman bör vi titta på alla sexbrott rakt över hela skalan av det som räknas som sexbrott.

      • Anders nilsson

        Det ar fel. Det ar nagra ar sedan valdtakter pa Allman plats blev fler an de I hemmet.
        F o visar Jonassons genomgang av tingsrattsdomar att 84 % av forovarna har icke-
        svensk bakgrund ! Haparanda Och Norrtalje tingsratter vagrade lamna u uppgifter!
        Allt ar nu politik. Du Kan halla dig till BRA 2005.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Ett dåligt försök från din sida Krister för att försvara mäns sexuella trakasserier av kvinnor.

          • Krister

            Du misstolkade mig. Vad jag menade är att man måste ta tag i de allvarligaste brotten först inom alla brottsområden. För övrigt skall kvinnor och män behandlas lika och rättvist utan tex sexuella brott i sin vardag. Jag har ett starkt rättvisepatos.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Bra att du har rättvisepatos – Visa det genom att tillerkänna alla sexualbrott samma betydelse då alla sådana brott leder till lidande för den som blir utsatt för dem.

  12. Helen

    Ja heregud..
    Du hänvisar till me2 där i stort sett vad som helst ingår, allt ifrån en klapp på rumpan till våldtäkt.
    Hade du varit liter seriösare hade du forskat lite bättre och av en ren händelse ramlade jag över både detta inlägg samt ny statistik nyss – ingen trevlig syn alls. Men det förklarar varför våra två senaste regeringar vägrar att ta fram nya siffror.. Länken är trasig från ursprungsadressen men du får den via en ”hat”sajt.

    http://www.friatider.se/ny-unders-kning-om-sexbrott-956-procent-av-verfallsv-ldt-kter-beg-s-av-invandrare

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Fria tider är inget pålitligt medium Helen och det som kommer fram under #meToo är viktig information.

      • Nils Lindholm

        Lite kul då det tydligen startade med att kvinnorna på S-tidningen, den med Aftonbladet-mannen, ni vet Feministtidningen AB, ledsnat och gick ut internt med ett masskopierat blad om sextrakasserier, Feminist SVT har också problem.
        Och verkar som det hitintills mest rör sig inom de manliga feminstkretsarna, dom med dom rätta värderingarna™ o värdegrund™ , såg att vinet o pizzan gått upp en 5:a.
        Dom som ständigt självutnämner sig som manliga feminister är inte sällan rovdjuren, vare nån som sade.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Publicerar så att läsarna själva kan se vilken sorts kvinnosyn du företräder Nils.

  13. Krister

    Statistiken på brott som förs inför rätta är väl den som skall räknas.
    Det är polisen som utreder, åklagarna som åtalar och domstolarna som dömer. Det är viktiga principer i en rättsstat.Rykten och skvaller är en helt annan sak.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Min tro är att många av de fall som nu ser dagens ljus under #meToo kommer att gå till rättslig prövning. Det viktiga är dock det som avslöjas – Att gärningsmännen är vanliga män och inte enbart invandrare som SD försöker framställa det som

      • Olle

        Det spelar väl ingen roll om det går till rättslig prövning,rättsväsendet funkar ju inte som det gör idag.
        De verkar ju släppa ut en massa våldtäktsmän idag som skulle suttit inom lås och bom.
        Sen tillsätter väl S en ny myndighet som ska utreda och sen blir det inget mer.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Min tro är att uppropet #meToo kommer att leda till en ny ordning på området – Att denna fråga lyfts och får sin lösning är ett måste om män och kvinnor ska kunna gå vidare som jämlikar Olle.

      • Krister

        Du kan inte kalla dom gärningsmän.
        Inte ens misstänkta.
        Det är helt fel juridiskt.
        Dom kan bli eller inte bli.
        Just nu är dom flesta lika
        oskyldiga som du och jag.

  14. Jan

    Trams. Utomeuropeiska män är fortfarande gravt överrepresenterade i våldtäktsstatistiken. Me Too förändrar inte det. Är det någon som kommer med falska påståenden så är det du.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om du läser berättelserna från de kvinnor som skriver under #meToo så ser du att gärningsmännen är vanliga svenska män och sällan och aldrig invandrare jan.

  15. Krister

    En ny omfattande undersökning av fällande domar mellan 2012-2017 visar på en extrem överrepresentation av invandrare bland sexualbrott.

    Studien visar bland annat att personer med utomeuropeisk härkomst begår 84 procent av grova våldtäkter. Svenskar kommer först på fjärde plats, efter afghaner, irakier och somalier.

    Två av tre grova våldtäkter begås av asylsökare eller män som getts uppehållstillstånd.

    Landsgrupper som enligt studien har högst faktor (sannolikhet) att begå grov våldtäkt är i turordning algerier, afghaner, tunisier, marockaner och palestinier.

    95,6 procent av överfallsvåldtäkter begås av män med utländsk härkomst. Svenska män med två inrikes födda föräldrar har bara begått 4,4 procent av överfallsvåldtäkter de senaste fem åren.

    http://www.mynewsdesk.com/se/medborgarstudier/pressreleases/ny-undersoekning-om-utlaenningar-och-sexualbrott-2225890

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag vidhåller att uppropet #meToo ger en helt annan bild och dimension till det Krister – När domar fallit i de mål som kommer att bli fallet av den kampanjen ser saken helt annorlunda ut även i statistiken.

      Det är hög tid att män slutar ägna sig åt at trakassera kvinnor sexuellt Krister – Att ens försöka sig på att försvara att det inte skulle vara så är bara dumdristigt.

      • Krister

        Om #Me too kan leda till något är att SD vinner på det.
        Detta på grund av att sexualbrott uppmärksammas mer.
        Och vilka som står bakom.
        Du kan inte jämföra om nån klappar en kvinna
        på stjärten MED om några män drar in henne i
        skogen och våldtar henne. Det är helt olika typer
        av brott. Det första kanske inte är ett brott ens.
        Och för kvinnan spelar det inte nån roll vem som gör vad.
        För samhället är det viktigt så man kan förebygga.
        Du är rasistens motsats men använder samma metoder.
        Överdrift eller förnekelse. En självstympande debattör
        som täljer på svenskheten och de svenska männen.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Alla sexualbrott är vidriga för den som utsätts för dem Krister och just därför kommer #meToo att verka mot SD:s lögnaktiga påstående om att de som begår sexualbrott är invandrade.

          • Krister

            ”alla som begår sexualbrott är invandrare”

            Finns inte ett enda citat från SD när man googlar.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Men väl i mina kommentarsfält där SD anhängare försöker få det till att det bara är våldtäkt som är ett sexualbrott.

  16. Jan

    Anders, ditt sätt att bemöta kommentarer eller fakta är direkt stötande. Det går inte att ta dig på allvar om du beter dig så. Om 95,6 procent av överfallsvåldtäkter begås av män med utländsk härkomst så är det talande fakta. Ingen politisk kampanj kan förändra detta faktum. Du gör bort dig med dina ”goddag yxskaft-svar”. Du framstår inte som seriös. Är det så du vill framställas? Som en stolle? På vilket sätt hjälper det Socialdemokraterna?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Då vill jag meddela att jag inte har några problem med att du anser att mitt sätt att bemöta kommentarer är stötande – Alldeles speciellt så därför att många av kommentarerna jag bemöter är rakt igenom byggda på falsk information vars enda syfte är att missleda.

  17. Ördög

    Anders påstod redan för flera månader sedan att han hade läst en artikel som visade att infödda svenskar begick fler våldtäkter än invandrare. Trots flera uppmaningar från bloggens läsare har inte Anders orkat leta upp artikeln, bara kommit med förklaringar att han ska göra det ”när han fårr tid”’ Är det någon som tror han kommer att göra det?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Uppropet #meToo verifierar det jag anförde då Ördög och jag pratade inte isolerat om våldtäkter utan om sexualbrott som helhetsbegrepp.

      • Krister

        Jag har aldrig sett någon SD info om att invandrare begår
        alla sexualbrott generellt. Bara om våldtäkter där det finns
        en överrepresentation. Trovärdig fakta. EJ Falsk.

        Jag skulle säga av min egen kunskap att ju svårare sexbrott
        så ökar andelen invandrare. Det är min TRO.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          SD försöker genom sina skriverier få det att framstå som om våldtäkter skulle vara de enda sexualbrott som förekommer och att andra sexuellt relaterade brott är något vi ska ha överseende med – Den synen delar inte jag och definitivt inte alla kvinnor som vittnat i uppropet #meToo.

  18. Carl

    Vars har sd sagt eller skrivit att bara invandrare begår sexbrott? Uppge källa där du sett detta?
    Sen så finns det ju tydlig fakta i ämnet, det är 5,1 gånger så vanligt att t.ex. Våldtäkter som sker har en utomeuropeisk gärningsman! Detta finns att läsa på brottsförebygganderådets hemsida.
    Brukar se dina inlägg ibland och man undrar ju…. är du sdare själv? Känns ju som det då du trollar nått oerhört och mest retar upp folk med dina insändare. Är du inte sdare så måste du vara den dummaste politiker jag hittills sett, du förstör ju bara för den agenda du själv bedriver.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Tittar vi på sexualbrott som helhetsbegrepp så är den övervägande delen av alla gärningsmän inte invandrade män carl.

      • Krister

        Det håller nog dom flesta med om. Även SD.
        Och du håller med att våldtäkter har en överrepresentation
        av invandrare?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Vi ska titta på sexualbrott som helhet då alla sexualbrott är vidriga för den som blir utsatt för dem.

      • Olles brorsa

        Om vi tittar på ”Brott mot liv och hälsa”, som är den korrekta benämningen enligt strafflagen, som helhetsbegrepp, så kan vi konstatera att mindre än en promille av alla sådana brott begås av mördare. Att de grövsta våldsbrotten begås av mördare är en typisk sd-lögn. Om vi dessutom betänker att återfallsrisken för mördare är mindre än för lindrigare brott, exempelvis snatteri, så är risken att möta en mördare mindre än mikroskopisk, även om alla mördare friges ur fängelserna i morgon. Det är bra att Anders Forss säger sanningen. Allting som folk är rädda för, har sd hittat på.

        Frågan, som dock måste besvaras, är om Anders Forss är själv ett sd-troll. Typisk för internettrollens beteende är att de låtsa ha åsikter som de inte har, eller låtsas stödja ett parti som de inte stödjer, och framför det partiets åsikter på ett provokativt, överdrivet och löjeväckande sätt. Vilket leder till ändlösa rader av upprörda invändningar. och meningslösa diskussioner. En kompis till mig har försökt få kontakt med Forss via mejl, men fick inget svar. Finns Anders Forss, eller är detta en pseudonym för någon på sd: riksdagskansli?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag påstår inget annat än att uppropet #meToo påvisar att SD:s bild av vem som begår sexualbrott kommit på skam Olles brorsa – Att SD försöker skrämma människor med falsk propaganda har jag påstått länge och det uttalandet står jag för.

      • Krister

        En retorisk finess möjligen men det är skillnad på den som tänder ett ljus i sitt hem och den som tänder en bensindränkt trasa och kastar in den i en skola som brinner ned.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.