Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Liberalen Peder Westerberg far fram med osanning om oss Socialdemokrater.

Jag tvingas konstatera att Liberalen Peder Westerberg försöker beslå oss Socialdemokrater med en osanning om att vi ägnar oss åt falsk marknadsföring därför att vi vill begränsa vinsterna i välfärden.

Enligt Peder försöker Socialdemokraterna positionerna sig som ett mittenparti som enligt samma Westerberg låter Vänsterpartiet styra vår politik helt och hållet.

Det påståendet från Peder Westerberg är givetvis helt felaktigt.

I sitt blogginlägg ondgör sig Peder över att vi Socialdemokrater vill stoppa vinsterna i välfärden – Något jag förstår att han som liberal och förespråkare av nyliberal politik vars enda syfte är att slå sönder vår gemensamma välfärd tycker därför att vår inställning att stoppa vinsterna i välfärden stoppar varje sådant försök.

Därtill insinuerar Peder Westerberg att vi Socialdemokrater i nästa steg kommer att förbjuda företag som vill sälja saker till kommunen genom att delta i kommunala upphandlingar att göra vinster på det de vill sälja till kommunen – Ett lika konspiratoriskt som falskt påstående från Peder Westerberg.

Sverige är ett av endast två länder i världen som tillåter vinster i företag inom välfärdssektorn – Att vi Socialdemokrater som varande ett ansvarstagande parti i regeringsställning vill att våra gemensamma skattepengar ska användas till det de är avsedda för snarare än till vinster som går rakt ner i privata fickor är sund och ansvarstagande politik.

Sedan kan jag upplysa Herr Westerberg om att Socialdemokraterna på inget sätt är ett mittenparti utan snarare ett parti som står till vänster om mitten därför att vi som parti företräder det arbetande folkflertalet.

Att vi på grund av inställningen att skattepengar anslagna för vård, skola och omsorg ska gå till vård, skola och omsorg skulle vilja förbjuda företag som säljer varor till kommuner och landsting från att tjäna pengar på sin verksamhet finns inte i vår politiska agenda Peder.

Precis som dig så ser vi landets företag – Speciellt de små och medelstora tillsammans med offentlig sektor som viktiga delar som bär upp Sveriges välfärd.

Det är av den alledningen vi förespråkar demokratisk socialism och en sund blandekonomi där det privata håller sig på sin kant och låter offentlig sektor sköta sitt i egen regi utan privat inblandning.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

72 kommentarer

 1. Krister

  ”vi som parti företräder det arbetande folkflertalet.”

  LÖGN! Ni har just nu ca 30 % av folket med er.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Vårt röstetal växer och tittar du på hur många som gynnas av den politik vi för så ligger det talet väl över 50% Krister.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Ambiionsnivån kommer jag aldrig att sänka Jonny – Om något så ökar de för varje dag som går.

   • Krister

    Så kan man inte resonera.
    Du spår ju själv att S får ca. 35% i valet.
    Det kan hända mycket fram till valet.
    Jag hoppas Löfvens etiska moras när han
    uppvaktade en gift kvinna kan bli en snackis.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     I takt med att väljarna upplever hur väl den vår politik fungerar och hur mycket bättre samhället blir kommer vi att stärkas Krister.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      På inget sätt Krister utan bara sanningen klart och tydligt uttalad.

   • Bertil

    Anders. skriver. ” Vårt röstetal växer och tittar du på hur många som gynnas av den politik vi för så ligger det talet väl över 50% Krister.”

    Faktum är att Norrland röstade över 50% rött vid valet 2014.

    Kommuner som Skellefteå hade egen sossemajoritet med dryga 50% på det nästan 10% vänster.
    Även Lycksele var starkt rött medan Umeå svek och visade lite under 50% rött.
    och Länet Västerbotten hade drygt 50% rött.
    Norrbottens län var ännu rödare med ca. 57% rött.

    Att opinonsundersökningar inte visar mer av sådana resultat är märkligt.
    Även att ex. förra valet så röstade dryga 7% i Stockholms kommun på FI.
    M fick ca. 27,7 % och sossarna 21,6%

    I Malmö Kommun så röstade enbart 2,7% på C och 2,5% på KD. men 5.5% drygt på FI.
    M fick 23% Sossarna 29 drygt.

    Göteborg Kommun där röstade 6,5 % på FI medan Centern enbart fick 3,8%
    Moderaterna och sossarna på ca. 23,5 % i Göteborg Kommun.

    Opinonsunderskökningar är buisness inget annat det stör det politiska arbetet och
    ledare som kommer med nåt kontroversiellt ja då faller de eller går upp vid nästa undersökning.

    Politiker borde få jobba mer i fred utan dessa populistiska uttalanden vecka för vecka för att hålla siffror uppe. Detta betyder att politik är kortsiktigt samt att valresultatet vid valdagen ändå är det som avgör. Men resan dit är fylld av kortsiktiga politisk propaganda.

    Politiken styrs av medias artiklar och i.o.m media till 90% är höger så får man faktiskt ändå vara nöjd att vi har så rött som vi har. Media där ”lengräddade ” tror dessa och sen tycker man att man måste kanske rösta blått. Men man vet inte vad man röstar egentligen på.

    För på det kommer uttalanden från blåljusen som inte säger hela sanningar eller uppvisar märklig fakta som är skapade efter önskat syfte.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Vi är helt överens om att vi inte ska ägna oss åt populism utan åt att bygga ett stabilt samhällsbygge som är långsiktigt.

     Ska vi klara det är det viktigt att bygga det på rätt sorts politik – Dvs. på Socialdemokratisk politik.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Vi ägnar oss inte åt populism utan åt seriöst samhällsbygge – Det är därför stödet för oss ökar.

 2. Bertil

  ”Liberalen Peder Westerberg far fram med osanning om oss Socialdemokrater.”
  Har Anders satt som rubrik.

  Högerpartierna gör väl inget annat. Hur tror du Anders man lyckades försämra för alla sjuka, arbetslösa när Högern kom i makt 2006 Jo genom att vilseleda folket.

  En händelse jag minns speciellt från sommaren 2006 d.v.s en kort tid före riksdagsvalet.
  Såg det på tv.

  En Kristdemokrat talade. Det var inte partiledaren utan en kvinnlig Kristdemokrat.
  Pensionärer satt i sina hopfällbara stolar framför scenen .

  Då sa kristdemokraten. Ungefärligt citat: ” Ni pensionärer behöver inte alls vara oroliga ni ska inte alls få högre skatt.”
  Javisst hon hade rätt. Pensionärerna fick inte högre skatt.

  Däremot så fick de högre avgifter och de fick inget jobbskatteavdrag som löntagarna och de fick överhuvudtaget inget av de 140 miljarder som Alliansen sänkte skatter varje år sedan 2007.
  Dock en liten rättelse. De fick faktiskt en skattesänkning som skanderades med stor propaganda.
  Det motsvarade ungefär 3 kg potatis varje månad.

  Högern är experter på falsk retorik på lobbyism och på att alltid påstå vi värnar om de svaga. Sen så sker alla skattesänkningar från högern så det gynnar berikade och där svaga grupper får betala priset.

  Man behöver inte vara varken statsvetare, nationalekonom eller speciellt politisk kunnig för att inse att så är.
  Den som vill hävda motsatsen ge gärna ett svar om du kan hävda det är sant.

  Kolla högerns budgetar. Vilka ska man sänka trösklar på. Vilka får minst del av ett jobbskatteavdrag.
  i kronor. Vilka får betala priset för den höjda matmomsen som Moderaterna förslår.

  Tänk efter ! Att dölja sannigen är Högern experter på. Att ljuga där ligger man som toppetta.

 3. Jonny Disenfeldt

  Du påstår att Peder Westerberg vill driva ”slå sönder vår gemensamma välfärd”, tala om att sprida osanning… du, som själv är kung vad gäller att sprida osanningar …

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag är ingen kung på att sprida osanning Jonny – Att du sedan inte delar min ideologiska övertygelse är en helt annan fråga.

 4. Urban Bengtson

  Det privata är så inblandad i den offentliga sektorns verksamheter att det blir delikata problem och svåra gränsfall. Ta maten t ex, om den sköts av ett privat företag som levererar till dagisbarn och personal eller om matpersonalen är anställd av den fristående förskolan.

  Ska privata matföretagets vinst slippa politisk styrning medan om samma vinst fås för anställd personal regleras?

  Samma gäller städning, inköpt städföretag eller där man har mer förskolepersonal som också är behöriga för att städa, vilken vinst ska då begränsas?

  Ett dagis kan köpa in tjänster för aktiviteter i den pedagogiska verksamheten och köpa tjänster för t ex simskoleaktiviteter eller utbilda ordinarie personal som gör samma.

  Peder Westerbergs farhågor är i högsta grad relevanta för de följder som riskeras. Det finns också exempel på att ekonomiskötsel köps in för bokföring och löner, att man har externa konsult i fråga om ledning, att man sköter dagisköerna själva, o s v, också gränsfall.

  Minns också att de överskott-vinster som blir, kommer i grunden ur de ”barnbidrag” varje förskola får och som fristående förskolor kanske hanterar bättre än kommunala och även har högre kvalitet.
  Då är det rimligt att de får bestämma om vad göra av pengarna, t ex högre löner, mer fotbildning, bygga ut så man får en groventré eller inköp av leksaker och böcker.

  Och så kan klok offentlig förvaltning göra för sina dagisanställda vid överskott-vinst, inte bara ta av som annars är vanligt och inget mer i budgeten kommande år. Så var det på den barnstuga jag arbetade som förskollärare på för 40 år sedan. Vi såg ut att få kvar på budgeten, varpå förvaltning manade oss att handla upp denna ”vinst” inför kommande år för att inte få mindre budget sedan.

  Jag reagerade och skrev till förslagslådan om att få behålla hälften av vårt överskott och ge hälften till baka solidariskt till kommunen, men inte neddragning på vår budget. Avslag – så klart – vilket ju gjort att man gör slut på allt till årsskiften. Och vid överdragning, dvs förlust, så blir det tillskott för
  att klara ekonomin.

  Således, bättre att begränsa förlusterna än jaga vinsterna, de senare stimulerar till att jobba mer ekonomiskt, i bästa fall också inspirera kommunal drift att göra sammalunda vid möjligt överskott.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   I de lägen du anger inítialt får man använda sig av den egenkostnad kommunen har i sina egna verksamheter Urban.

   • Urban Bengtson

    Vad menas med ”initialt” och ”använda” ”egenkostnad”? Svara på alla gränsfallen som kan ge vinst, om OK eller inte.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Med vinster i välfärden avser vi de verksamheter som tillhär skolan, vården och omsorgen Urban och då avseende de direkta pengarna som betalas för det.

     • Urban Bengtson

      Och det är just direkta pengar som dagis/förskola får utifrån antal barn och sedan organiserar verksamheten med köp av tjänster jag nämner eller kan sköta dessa inom sin personalorganisation. Eller en kombination. Så då blir det gränsfall som också måste bedömas, likt P Westerberg anför.

      Dvs de förskolor som organiserar med köp utifrån för verksamheten kan då spara pengar och göra vinst, som kommer personalen till godo och kan användas eller sparas för t ex en utbyggnad. Men riskeras vinstbegränsningar för förskolan och för vinster av företagen som jobbar för dagiset blir det dubbla vinstbegränsningar.

      Med som följd att man ger upp och kommunen får ta över och då med dyrare verksamhet. Och företagens som anlitas får färre uppdrag. Dvs alla förlorar, inkl. skattebetalarna. Dvs kontraproduktivt. Man måste känna till de offentligas alla delar/behov för att inse detta, vilket uppenbarligen inte görs överallt i politiken.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är inga gränsfall där Urban – Sverige ska inte som ett av bara två länder i välfärden tillåta vinster i densamma.

     • Urban Bengtson

      Klart det är gränsfall, det förstås om man känner till barnomsorgsverksamhet, men det gör inte alla och dessa lyssnar inte alltid till de som vet mera från ”dagisgolvet”.

      Här ett till gränsfall, en privat förskola köper tjänster av ”privat” seniorföretag för pensionerade ”privata” (en del kan ju ha eget firma) förskollärare som är vikarier. Därmed kan man undvika att ordinarie personal blir sjuka, vilket annars riskerar ge ekonomiska förluster i stället.

      Peder Westerberg, L, har rätt i sina farhågor.

  • Bertil

   Svar till Urban Bengtson
   Som man bäddar får man ligga. Klart det blir problem om vinsten ska begränsas.
   Men hela denna privatiseringsmodell av viktiga välfärdstjänster är ett problem.

   Det är vansinne privatisera det som berör människor. Att en skola kan byggas av privata har jag inget emot. Men när privata ska börja vårda människor på ackord och hitta lösningar att tjäna pengar genom att en välutbildad Läkare hellre säljer plåster och drar in mer vinst till företaget den vägen än att vårda en ständigt återkommande patient. Däri ligger ett stort problem.

   Varför skulle man lura folket genom att komma med slogan som Människor ska få välja.
   Klart det låter bra. Sen av det skapade man reformen LOV. Av reformen LOV så kom sen hela privatiseringsivern in.

   Att man då skriker sig hesa när nån inser att detta blir ingen valfrihet för människan om de inte har pengar utan det handlar om att driva företag med vinst och till människor som har pengar.

   Allt detta är bara ett steg i nästa galenskap nämligen attakera sjukförsäkringen den som vi alla har.
   Därmed ska även den privatiseras och bli typ som USA med Medicare och sån dynga . Det i sin tur leder till nån galen ledare a´la Reinfeldt, Kristersson eller en gaphals som Anni Löf att den försäkring ska bort också. Ungefär som Trump skanderar.

   Så vad är felet låt vinst bli ett problem så vi får bort denna galenskap på privatisering på nåt som aldrig borde privatiseras.
   Privata företag som får typ 8% vinst är ändå för mycket de kommer inte anstränga sig mer de kommer kort anstränga sig mindre när de fritt får givna pengar från våra skattemedel.

   RIV upp LOV och skapa den riktiga friheten den när våra skattemedel används efter behov och finansieras efter förmåga.

   • Urban Bengtson

    I den verklighet inom barnomsorgen jag varit och är i (40 år nu) är ofta fridrivande dagis föregångare i att klara ekonomin, få vinst och förbättra, samtidigt som de inspirerar kommunala förskolor och får byråkratin att ta till sig både pedagogiska och ekonomiska vinster. Och i bästa fall sprida till kommundrivna. Mångfald berikar, enfald likriktar.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     De dagis som lyckas som bäst är personalkooperativ så långt mina erfarenheter sträcker sig Urban.

     • Urban Bengtson

      Och just personalkooperativ är de fristående som blir känsligast för sk ”vinstförbud”-begränsning då de inte har aktieägare som kan skjuta till vid ekonomiska svårigheter. Således slår hårdast mot de svagaste i förskolebranschen. Det är just personalkooperativ som jag har haft mest gehör för mina dagisidéer och t o m lyckats vara med och skapa en campusförskola i Umeå. De som lyckats bäst, mest och längst är ändå Pysslingen AB liksom en del andra i aktiebolagsform.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Personalkoperativ som låte pengarna jobba i verksamheten är en bra väg framåt Urban.

     • Krister

      På ett personalkooperativ sliter personalen ofta ut sig.
      Det finns ingen back-up. Till slut går man i väggen eller KK.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      De exempel jag har tittat på visar något helt annat och en miljö där personalen mår bättre än de gjorde innan.

    • Urban Bengtson

     Och låt de pengar kommunala och fristående förskolor och skolor, m fl välfärdsföretag får över i budget, vinster, få jobba utan siffergränser från det offentliga.

     Låt det offentliga vara revisorer av kvalitet av olika slag och stimulera till utbildning av att driva eget i olika former, AB, kooperativ, intraprenad, etc reglerade företagsbildningar.

     Detta stimulerar av offentligt driven verksamhet till både ekonomiska och pedagogiska vinster + mångfald. Och avlastar kommunala byråkratier med ”vinster” även där då.

     Glöm ej att föräldrar är också ”revisorer” och genom valfrihet kan visa där det går snett liksom där det utvecklas bättre och ger ringar på vattnet i bättre och mer ekonomiskt.

     För i grunden är det samma bidrag som det offentliga ger oavsett driftsform.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Får jag bestämma så ska vi verka för att avveckla hela LOV reformen och återgå till att driva all offentlig verksamhet i egen regi – Därtill kan jag tänka mig ett mellanläge i form av personalkooperativ.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Att affären inte genomfördes på rätt sätt har jag själv anfört i samband med att den gjordes och då just på det grunderna som Förvaltningsrätten nu anför – Man kan aldrig runda kommunallagen med hjälp av aktiebolagslagen därför att kommunallagen alltid har tolkningsföreträde så länge en kommun äger aktiebolaget i fråga till mer än 50%.

 5. Johan

  Peder kommer alltid att vara en bättre politiker än du vill utmåla dig vara!
  Läs senast om sjukfrånvaron!

  Det ända din blogg handlar om numera är att du skryter om dig själv hur duktig du är på att analysera och spå. Sedan så skryter du lite mer om hur duktigt påläst och världsvan du är. Hur du jobbat med allt, vet och kan allt om allt och sist men inte minst jobbat i hela världen.

  Du kan aldrig ta emot fakta som överbevisar dig utan du har alltid rätt.
  Du är motsatsen till demokrati och det är otroligt konstigt att du som är så duktigt inte märkt det själv.
  Dina ständiga klagomål på andra partier får mig snart att spy! Om allt vore som du vill var är då vår demokrati alla vi Svenskars Sverige!

  Nä, nu har jag fått nog av ditt ego Anders kommer aldrig att vara en läsare av din blogg mer!

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag driver politik på min blogg Johan och jag har en ideologisk övertygelse som stakar ut hur samhällsbygget ska se ut.

   Om du kan bevisa för mig hur vi bättre kan bygga det samhällsbygge jag vill se växa fram har jag inga problem med att ta till mig det du anför.

   Om du vill få mig att ändra ideologisk övertygelse hugger du i sten.

  • Bertil

   ”Peder kommer alltid att vara en bättre politiker än du vill utmåla dig vara!
   Läs senast om sjukfrånvaron!” skriver johan.

   Jag säger som Mats Wilander. Tennis handlar inte om att vara bäst. Det handlar om att spela mest rätt. Du kan spela oerhört bra, men spelar du inte rätt så förlorar du ändå.

   Peder han spelar inte rätt. han ser på sjuktalen inte på de som är sjuka. Och framförallt inte på den sjuka politik som Nyliberaler och Liberaler för.- Där man alltid slår neråt.

   Peder är en sådan han kanske är bättre på politik än både jag och Anders.

   Men han spelar fel. Han kommer aldrig i närtid bli nån vinnare för Liberalerna.
   De är nära nog ute ur riksdagen och ser man på den ledare de har Björklund så är han både orakad och ovårdad, beter sig dessutom arrogant. Kort sagt Liberalerna spelar fel.

   Liberalerna skulle ha kastat ut Björklund och tagit till sig Birgitta Ohlson

   ””Jag har reagerat mot att kravretoriken ofta riktas neråt i samhället mot dem som redan har det tufft. Mot flyktingar, mot invandrare, mot arbetslösa. Ingen har ställt krav uppåt, mot dem som har makten.”

   Det var Birgitta Ohlsson som sa det , innan hon blev folkpartistisk EU-minister.
   Tänk på en sak:! Rösta rätt rösta rött.

 6. Patrik

  Hej Anders.

  Hoppas att du läser om Peders inlägg och läser rätt.
  Med förslaget att begränsa vinsterna i välfärden är det faktisk inte långt till att tänka att allt som finansieras via skattsedeln ska vara fri från vinst. Som när PEAB bygger sjukhus med skattemedel eller de privata företag som ser till att det finns handskar att använda för våra läkare. Eller varför inte de som bygger upp vår infrastruktur som vägar och järnvägar samt vatten och avlopp. De finansieras också via skattsedeln och där våra skattepengar inte kan användas till mer av ”allt” då en del av skattepengarna landar i privata fickor som vinst.
  Hur vore det om vi istället skulle kräva rätt vård för våra skattepengar istället som för nu öka resurserna till ett system som bevisligen inte funkar optimalt. Där organisationer som inte levererar rätt vård i rätt tid tvingas att avvecklas. De som lyckas med det ska premieras oavsett om de är privat eller offentlig.

  Med vänlig hälsning

  Patrik

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Begränsningen av vinsterna i välfärden har inget att göra med vinsterna för de som deltar i kommunala upphandlingar Patrik – Välfärden är skolan, vården och omsorgen i dagligt tal och det är där vi vill begränsa vinstuttaget,

   • Jonny Disenfeldt

    Men det finns stora kostnader vid inköp via upphandling till skola, vård och omsorg , en del av dessa stora kostnader är vinst för företagen så vad är skillnaden Anders Forss ?

 7. Leif Andersson

  Men han har rätt i att Vänsterpartiet har fått igenom väldigt mycket i de budgetar regeringen lagt. Jämför med Göran Persson där de inte fick igenom någonting. Eftersom jag avskyr kommunismen och Vänsterpartiet fortfarande till stora delar består av personer som var aktiva i VPK och Kommunistisk Ungdom är detta väldigt beklämmande.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   De idéer V kan föra fram som ligger i linje med det samhällsbygge vi som Socialdemokrater vill bygga ska vi givetvis stå emot – Vi kan aldrig ändra historien utan bara framtiden.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Om V lägger ett förslag som går i takt med det samhällsbygge vår socialdemokratiska ideologi förespråkar ska vi självfallet säga ja och genomföra det Krister.

   • Leif Andersson

    Du vet mycket väl att regeringen gjort eftergifter i budgeten för att köpa Vänsterpartiets stöd istället för att som Göran Persson syna deras kort och behandla partiet som sig bör dvs ett kravlöst stödparti.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Vi har inte gjort några direkta eftergifter som jag ser saken Leif och skulle vi ha gjort det så är det på inget sätt dåligt – Jämfört med många andra partier står V för sunda jämlikhetsprinciper.

     • Leif Andersson

      Det är och lura väljarna genom att innan valet påskina att den tidigare Inställningen från S att man inte förhandlar med V gäller. Är nog väldigt få som inte inser att V ingår i regeringsunderlaget bara för att de inte fått några ministerposter. Personligen kommer jag definitivt inte och rösta på ett parti som gör sig beroende av V för och komma till regeringsmakten.

     • Olles brorsa

      Anders Forss har inte gjort några eftergifter alls. Om Anders Forss kommer att besvara detta med att han syftar på partiet och inte på honom själv, så svarar jag att Anders Forss inte stödjer partilinjen om partiet hat gjort eftergift som Anders Forss ogillar. I stället beskyller han sina partikamrater, som tar politiskt ansvar, för att inte vara riktiga sossar. Riktig sosse är bara Anders Forss själv.

      Det hade visserligen varit ett bättre, sett i ett jämlikhetsperspektiv, om S hade samarbetat med V i stället för med MP, men påstå att V står för sunda jämlikhetsprinciper är väl ändå att ta i. V driver populistiska krav, som är osunda på det viset, att de slår undan benen för finansieringen av ökad jämlikhet. För ett par veckor sedan skrev V att man inte kan leva på 11.000 kr i månaden, vilket många pensionärer tvingas göra. Det finns pensionärer som inte ens får ut hälften, Däribland många kvinnor, som har bott i Sverige hela livet och har många år av förvärvsarbete bakom sig, med undantag för att de har skött barn i hemmet innan det fanns offentlig barnomsorg.

      I stället för att åtminstone höja pensionen för de fattigaste pensionärerna har V drivit igenom rätt för löntagare att dra av fackföreningsavgiften, vilket gynnar tjänstemän med höga löner och missgynnar arbetare inom verksamheter med låg andel fackligt anslutna, många små arbetsplatser, höga förhandlingskostnader och låga löner. Berörda LO-förbund kommer inte att få en enda krona extra till sin medlemsrekryterings- och förhandlingsverksamhet efter Vänsterpartiets valfjäsk för ”alla löntagare” Men detta är en verklighet som Anders Forss med sitt förflutna som nattklubbsägare och rådgivare till skatteflyktingar och barn som gått på dyra privatskolor i Malaysia,, inte ens känner till.

      En annan verklighet som Anders Forss inte känner till, och inte ens vill kännas vid, är alla invandrare, som kommit hit sent i livet och aldrig hinner komma i arbete innan de går i pension, och alla som kommer att komma hit i hög ålder som anhöriginvandrare. Det blir många som ska dela på det pensionskapital, som de som har bott i Sverige hela livet, har sparat ihop. Men stora pensionsuttag i förhållande till vad som har betalats in är ju detsamma som ”investeringar” enligt Anders Fors. Har du verkligen arbetat i bank? Med vad då? Väl ändå inte med investeringar i produktiv verksamhet?

      Att V inte förstår detta är en sak, som beror på partiets kommunistiska förflutna, då man hade som strategi att genom stora ofinansierade krav framkalla en finansiell kris som skulle bereda vägen för en väpnad revolution och ”proletariatets” diktatur.Som visat sig vara partipamparnas diktatur i alla länder där det har testats.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Många av Vänsterpartiets förslag avviker inte från de vi som socialdemokrater vill genomföra medan andra förslag från dem är otänkbara att genomföra – Att acceptera de som ligger i linje med vår politik är inte fel Olles brorsa.

      Avdragsrättför fackföreningsavgiften är en rättvisefråga Olles brorsa och ett sätt att se till att alla arbetstagare har råd att vara med i facket.

 8. David

  Du har en partiledare som så sent som i fredags gjorde ett Facebookinlägg där han skriver: ”Vi Socialdemokrater står i mitten av svensk politik och vi är alltid beredda att göra upp och kompromissa när det krävs för att föra landet framåt.” Menar du att han har fel?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   I mina ögon är det fel David – Socialdemokraterna är och förblir ett parti till vänster om mittfåran i svensk politik och det jag tror Löfven försöker sig på är att öppna för samtal med L och C om valresultatet skulle kräva en sådan koalition för att bilda regering efter valet.

   • Jonny Disenfeldt

    Det är du Anders Forss som står långt till vänster, långt till vänster om den politik S för.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Att jag är vänstersosse har det aldrig rått några tvivel om Krister och det är jag stolt över att vara.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Den risken är obefintlig Krister – I vart fall vad gäller mig som person.

     • Leif Andersson

      Partiledningen i S kommer garanterat inte och släppa fram någon vänstersosse till en ledande position vad gäller den ekonomiska politiken. Jämfört med dig så är Magdalena Andersson nästan att betrakta som Moderat.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Min tro är att det är partiets medlemmar som väljer partiledning och väljarna som röstar på de de vill företräder dem politiskt – Det är så en demokrati fungerar.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Den Socialdemokratiska politiken formulerar sv det partiprogram våra partimedlemmar röstat fram genom ombud på våra kongresser Krister. Att många från LO är medlemmar i vårt parti ger dem självfallet inflytande – Underligt vore det annars och att LO har inflytande över politiken i det enda arbetarepartiet som finns i Sverige är fullt naturligt och därtill sunt och bra för Sverige och svenska arbetstagare.

 9. Olle

  Men när privata utbildningsföretaget Thorengruppen satsar på en Big fotbollshall från pengar de tjänat på utbildningar med jätteresultat med hjälp av våra skattepengar då hoppar S med Hans L i spetsen jämnfota och klappar händer. Annars är ju privata näringsidkare i välfärdssvängen inte populära, snacka om kappvändarmentalitet.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Förvisso finns det poänger i det du anför Olle men Raja Thorén är en man med ett stort idrottshjärta vilket bevisas av den idrottsförening som finns i hans sfär – Att han vill ge tillbaka till Umeå och Umeåborna tycker jag är bra och den mentaliteten har jag efterlyst hos många företag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.