Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

LSS ska utvecklas – Inte avvecklas!

Som Socialdemokrat är jag allt annat än glad och därtill oerhört frustrerad över och kritisk till min egen regerings sätt att behandla alla människor som för sin livsföring är beroende av en stark och väl fungerande verksamhet inom ramen för LSS.

Hur regeringen kan ha den hårdnackade inställning till LSS och de som är beroende av den när vi som parti förespråkar solidaritet, jämlikhet och alla människors lika värde övergår mitt förstånd.

Tycker Åsa Regnér och regeringen att de som är beroende av LSS inte ska anses ha samma värde som övriga människor?

Den frågan tycker jag är relevant att ställa och jag tror att jag pratar för oerhört många Socialdemokrater när jag påstår att den gruppen ska räknas in i begreppet på precis samma sätt som övriga grupper i samhället.

Den dom som Högsta Förvaltningen fällde i somras och som negativt kan komma att påverka så många som 6.000 personer av de som är beroende av LSS till det sämre är olycklig och måste självfallet leda till konsekvenser och en förändrad hållning från regeringen gentemot hela den grupp som är beroende av LSS.

Sverige är ett välfärdsland och ett demokratiskt rättssamhälle – Därtill ett land där vi ofta slår oss för bröstet och påstår att vi som land värnar synen om alla människors lika värde. För mig är det självklart att den synen även ska genomsyra hela LSS i såväl regelverk som genomförande av de åtgärder regelverket stipulerar.

Min syn är därför glasklar – LSS ska utvecklas – Inte avvecklas!

  • Som samhälle har vi en skyldighet att säkerställa att de som är beroende av LSS och de tjänster som inryms inom den kan leva ett så normalt liv som möjligt.
  • Som samhälle ska det inte finnas någon gräns för hur mycket den vården och hjälpen får kosta då människorna som är beroende av LSS inte själva valt att hamna i den livssituation de hamnat i.
  • Som samhälle är det vår skyldighet att säkerställa att de som är beroende av LSS och dess tjänster kan leva sitt liv till fullo – Därtill ett liv så likt livet för resten av befolkningen så långt det är möjligt.
  • Som samhälle ska vi säkerställa att alla människors lika värde omfattar alla i samhället – Även de som är beroende av hjälp enligt LSS.

Att LSS och den assistans till assistansbehövande den förespråkar lett till en hel del fusk är ingen förevändning för att straffa de som behöver hjälp enligt LSS genom att göra reformen tandlös och omöjlig att tillämpa.

Fusket ska bekämpas genom mer kontroll från berörda myndigheter och behöver LOV avskaffas för den assistans som ryms inom LSS för att stävja fusk ska så ske med omedelbar verkan så att assistansberättigade slipper sitta emellan och drabbas av isolering och lidande.

Sist men inte minst – Hela ansvaret för LSS och alla kostnader LSS medför ska vara en statlig angelägenhet och ligga direkt under försäkringskassan.

Med det sagt – Kommunernas ansvar för assistans enligt LSS ska övergå till staten som fortsättningsvis ska vara ensam huvudman för allt som rör LSS.

Därför är min uppmaning till Stafan Löfven och Åsa Regner och resten av regeringen följande – Tänk om – Tänk rätt och se snarast till LSS utvecklas istället för att avvecklas.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

52 kommentarer

  1. Jonny Disenfeldt

    Katastrofal hantering av S-regeringen, allt drivet av behovet att spara pengar för att bekosta de enorma kostnaderna för det migrantindustriella komplexet som S skapat. Sittande S-regering prioriterar inte det svenska folket, folket bör se sig om efter en annan regering !

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det finns inga fakta eller beslut som stödjer att regeringen sparar på LSS för att bekosta invandring och integration Jonny – Det påståendet är ren och skär lögn och alltigenom ”Fake news”.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Den medicinska bedömningen står sjukvården för – Inte politiker och att det går snett är självfallet inte bra.

          Min åsikt är att det är införandet av LOV som ligger bakom stora delar av sjukvårdens problem och som centerpartist borde du fråga dig hur stor del av skulden som vilar på ditt parti för det inträffade?

      • Jonny Disenfeldt

        FAKTA : Det migrantindustriella komplexet kostar nu staten runt 100 miljarder per år, samtidigt pågår de senaste åren stora sparbeting på alla välfärdsområden …

      • Krister

        Om man har en summa pengar och det
        inte räcker måste man spara på nåt. Logiskt.
        Vad tycker du man skall spara på som alt?

      • Krister

        ”Flyktingmottagandet i Sverige i år kommer kosta dubbelt så mycket som FN har för alla flyktingar i världen. UNHCR:s budget för 60 miljoner flyktingar är hälften mot de svenska flyktingkostnaderna.”

        Hans Rosling

      • Patrik

        Hej Anders.

        Jag visste inte att Sverige har flera plånböcker!
        Vad bra då kan ni väl ta ur den med mest och återställa LSS till Alliansens nivåer om inte bättre samt sänka skatten för pensionärerna som ni har lovat med inte levererat trots att Svensk ekonomi rusar som Shinkansen. Med S som eldar på fast allt redan är glödhett.
        Som någon skrev tidigare påminner om 80-talet innan kraschen. Bobubbla någon?

        Med vänlig hälsning

        Patrik

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Bobubblan är om något skapad av Alliansen och dess avskaffande av bostadsförsörjningslagen – I övrigt så har vi påbörjat skattesänkningarna för pensionärer och förra gången vi försökte oss på det så stoppades den ansatsen av Alliansen och SD i riksdagen.

          • Patrik

            Hej Anders

            Alliansen fanns inte på 90-talet. Alliansen är ett påhitt av Maud Olofsson och de övriga borgliga partiledarna när de badade i badtunnan.
            Det finns historieböcker att läsa på biblioteket om du vill få dina fakta korrekt och verklighetsförankrade. Det är dessutom gratis och är du där medans personalen jobbar kan du få hjälp om du inte hittar det du söker.
            Krisen på 90-talet är ett Socialdemokratiskt bygge som på samma sätt som S idag håller på att elda under en redan glödhet gryta som bara väntar på att explodera.

            Med vänlig hälsning

            Patrik

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Du har helt rätt i att Alliansen som den företeelse de gick till val på skapades hemma hos Maud.

            Krisen på 1990-talet är ett arv från Bildts tid som statsminister.

      • Snutkaffe

        Fakta svider Anders. Det går inte att köra med fake news påståendet när solklar fakta finns bara man googlar lite och kollar domstolsbeslut. Finansministern Magdalena Andersson sa även på Tv:n att det skall sparas på assistansen för att bekosta invandringen.
        Jag citerar:
        ”assistansersättning är ett område där det blir aktuellt att spara pengar för att klara ökade kostnader för flyktingmottagandet”.
        Här får du en länk också:
        https://assistanskoll.se/20151023-Finansministern-vill-spara-assistansersettning.html

        Det här med att det skulle vara omfattande fusk myten har också visat sig vara bluff. Susanne Billum har använt expertmetoden (expert elicitation) där man låter experter göra antaganden om omfattningen. Alltså det baseras ej på fakta! Bara för att bolag i södra Sverige fifflar skall man inte straffa alla assistansberättigade som inte har någonting med dessa att göra. Vem/vilka skulle skicka pengar till bland annat Mellanöstern för att finansiera terrorister?

        Enmansutredare/”entantsutredare” (som byts ut) utreder med expertmetoden cirka 1/2 dag i veckan. Skrattretande.
        Vad är det med Svenskar? Stockholmssyndromet?
        Fakta vinner alltid!

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Vi ska inte straffa assistansberättigade och det är därför jag lägger det förslag jag lägger Snutkaffe.

          Att dagens besparingar har med invandring att göra är osant.

          • Jonny Disenfeldt

            ”I en intervju i Ekot den 22 oktober KL 11 säger finansminister Magdalena Andersson att assistansersättning är ett område där det blir aktuellt att spara pengar för att klara ökade kostnader för flyktingmottagandet. Detta har väckt stark kritik inom brukarrörelsen som anser att grupper ställs mot grupper.

      • David

        Att det inte finns fakta eller beslut som rakt ut säger att flyktingmottagandet ska finansieras av nedskärningar är en sak – men att påstå att det är lögn kräver bevis från din sida Anders.

        Givetvis ska den kostsamma flyktingindustrin finansieras på något sätt och då sossarna fortsätter sin nedskärningspolitik och den successiva nedmonteringen av välfärdsstaten ligger det nära till hands att lägga ihop ett och ett…
        För varifrån menar du annars att pengarna tas ifrån?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det de som kommenterar påstår är att det finns fakta, beslut och uttalanden som uttalar det David och det är det jag argumenterar emot därför att sådana bevis saknas.

          Allt bygger på egenhändigt och därtill felaktigt ihopsnickrade antaganden och att hävda att Magdalena sagt något hon inte sagt är en lögn.

  2. Micke

    Regeringen använder försäkringskassan som verktyg för att göra det svårt för de som behöver hjälp både för assistans men även för sjukskrivna. Efter 6 månaders sjukskrivning ska man förväntas vara frisk. Man pratar om att det ej ska finna en bortre gräns men i praktiken har man sett till att försäkringskassans beslut är den bortre gränsen. Man använder försäkringsläkare som tar oseriösa medicinska beslut utan att träffa personen ifråga. Försäkringsläkare bör snarast avvecklas då de inte tillför någonting för den sjuke förutom att göra dennes situation än värre.

    Man funderar vart den ideologiska kompassen tagit vägen för sossarna. Varför har de gjort denna högersväng?

    Detta måste diskuteras inom partiet och jag har svårt tro att det är en majoritet inom socialdemokraterna som gillar denna ideologiska högersväng.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag ska inte säga emot och håller med om att vi bör ha en djupgående intern diskussion om detta.

    • Bertil

      När nu valet närmar sig så kommer focus vara på jobbskatteavdrag och att slå mot utsatta
      folk tycker det är kul med skattesänkningar även om de inte alltid fattar det tas från deras sociala skydd.

      Detta leder till att pengar används allt mer till spekulation därmed skapas färre jobb,
      i gengäld kan arbetsgivare hålla nere låglöner och skapa högre vinster som även de används för spekulation när vinster delas ut till aktieägare.

      Tyvärr är detta nedbrytande för vår samhälle och den ekonomiska brist som därmed sker inom vårt gemensamma gör oss alla mer och mera fattiga.
      Detta medan en klick kan köpa sig förbi vårdköer o.s.v

      Är det så vi vill ha det. Nää det tror jag inte.
      Men politiker kör med populism och omtalar inte hela sannigen.
      Även om nån politiker försöker omtala konsekvenserna så låter det så otrevligt så man väljer den som kommer med det som är kul istället.
      Sänkt skatt låter kul men har en otäck baksmälla.

  3. Per Fjellberg

    Anders Forss, du skriver ut blanka checkar utan täckning!

    ”Som samhälle ska det inte finnas någon gräns för hur mycket den vården och hjälpen får kosta då människorna som är beroende av LSS inte själva valt att hamna i den livssituation de hamnat i.”

    Lätt att skriva, lätt att stå för, så länge du slipper berätta vad du vill prioritera ner. Alla utgifter är utgifter, våra gemensamma resurser är begränsade.

    Det är politiska beslut att lägga ner institutionsvården som gjort människor beroende av LSS. Dessa beslut kan vi reversera, det pågår visst redan.

    De som behöver tillsyn 24/7 kan inte leva ett normalt liv. Hur kan samhället ge dem bra omsorg med hänsyn taget till alla andra behov som också finns?

    Jag tror att de som behöver tillsyn 24/7 (svengelska för alla dygnets timmar året om) bäst kan få detta på anpassade institutioner. Där kan det finnas lämpligt utformade lokaler, lämplig utrustning och de boende skulle träffa ungefär samma vårdare hela tiden.

    De som inte behöver ständig tillsyn utan endast hjälp med städning och liknande som kan schemaläggas borde kunna få bo kvar hemma så länge de vill och orkar.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Min plan är att öka de gemensamma intäkterna genom en rad reformer – Bland dem stoppad möjlighet att skatteplanera och en växling av arbetsgivaravgifterna till en produktionsavgift – Gör vi det kan vi både sänka skatter och investera i utökad välfärd.

    • Rickard

      Jag måste bemöta din kommentar om att människor med hjälpbehov 24/7 får t det bäst på institutioner.

      Min dotter är 7 år och tillhör den kategorin.
      Både jag och min fru har sagt upp oss från våra välbetalda och stimulerande (men krävande) jobb för att på bästa sätt kunna ta hand om vår dotter, som trots alla hennes svårigheter är en lycklig liten solstråle.

      Det är inte lätt. Vi har knappt nåt socialt liv. Men det är en liten uppoffring för att få vara med vår högt älskade dotter. Hennes diagnos innebär bland annat förkortad livslängd, vilket gör att vi lever i nuet och vi
      njuter av varje minut vi är med henne. Tack vare LSS i sin nuvarande form.

      Men du unnar inte oss och henne det, utan vill lha in henne på boende.

      Du hävdar att personalomsättningen är låg på boenden. Hur vet du det? Som en jämförelse kan jag nämna att vi ständigt söker assistent åt vår dotter. Efter ca 8 mån annonsering har vi fått 5 –
      6 sökanden, varav vi valde att intervjua 2.

      Vi ska låta en 19 åring provjobba. Om hon fungerar och vill vara kvar, lär det inte bli långvarigt.. Kort sagt: extremt svårt med personal och Jag tror inte att det är bättre på institutioner.

      Vilka tror du förresten tar hand om vår dotter bäst? Anhörig som älskar henne mer än sina egna liv, eller vårdpersonal?

      Det är dessutom dyrare att FÖRVARA funktionsnedsatta på institutioner, än i deras hem.

      Institutionalisering är inget annat än en återgång till en samhällssyn där man gömde och glömde människor som är olika sett ur sin egen normalfungerande synvinkel.

  4. Krister

    Övrigt:

    S är ett feministiskt parti.
    Men…
    7 av 10 som tar livet av sig är män.
    Nära 100 % av de som förolyckas i arbetet är män.
    Män lever i genomsnitt kortare liv än kvinnor.
    Finns det nån/några feministiska frågor som är mer
    allvarligare i Sverige än detta?
    Är detta ställningstagande bara ett valstrategiskt val?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Hur och exakt vad feminismen i vårt parti står för ska jag låta vara osagt då jag inte är rätt människa att svara på det – För mig gäller att alla har samma värde – Män likväl som kvinnor och så har jag alltid sett på saken.

  5. sorajda

    Det är inte första gången som regeringen försöker förstöra LSS lagen.. Redan 1995 kom detta förslag från Ingela Thalen (s). I slutet av okt 2015 lät finans min. Magdalena Andersson meddela att det utökade flyktingmottagandet skulle bekostas med neddragningar i ass. ersättningen. Neddragningar som nu fått till följd att tusentals funktionshindrade och anhöriga fått sina liv förstörda. Anhöriga med långa utbildningar och fasta arbeten har nu tvingats avsluta sina jobb för att vårda sina barn eller makar med hjälp behov som endast kan erbjudas i hemmet. Inkomstbortfallet har blivit förödande. Detta p.g.a. regeringens hets till F:K: Självklart vill inte regeringen reta upp väljarkåren med breda skattehöjningar för att bekosta flyktingmottagandet.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det finns inget uttalande om att assistansersättningen ska fras ner därför att pengarna behövs till flyktingmottagande soradja – Det påståendet är felaktigt och ”fake news”.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det som är fake news är att den besparingen är kopplad till invandringen Conny oc

          • Olles brorsa

            Detta är inget fake news, utan det är du som är faktaresistent. Faktum är att finansministern har lagt sparkrav på alla departementen för att klara den obudgeterade kostnadsökning på statsfinanserna, som kom med den av regeringen oförutsedda ”anstormningen” av asylsökande 2015, Jag tror till och med att finansministern själv har uttalat att så var det, men minns inte de exakta orden. Per Fjellberg har skrivit ”Anders Forss, du skriver ut blanka checkar utan täckning”, och det är precis vad du gör.

            Vi har nyss haft en lång diskussion om dina löften om nästan gratis tandvård, som skull leda till skenande tandvårdskostnader. Det var samma sak, när LSS infördes. Det blev en skenande kostnadsutveckling, eftersom den borgerliga regeringen i början av 1990-talet, som införde reformen hade underskattat behovet. Nu lovar du inte bara att alla, som enligt tidigare bedömningar har rätt till LSS, ska få behålla hjälpen, utan reformen ska dessutom ”utvecklas”.

            Vad du gör, förutom att skriva ut checkar in blanco, är att du kastar knivar i ryggen på seriöst arbetande socialdemokratiska politiker (och för all del även borgerliga dito) som sliter med att social- och sjukvårdsbudgetarna ska gå ihop, utan att någon hjälpbehövande nekas den hjälp de har rätt till. Detta lyckas dock inte alltid, och då är det någon som drabbas och hänvisas till ändlösa domstolsprocesser, som nu i Skellefteå.Detta kan komma att kosta oss socialdemokrater regeringsmakten och makten i kommuner och landsting. Men det blir inte bättre med alliansen, jag lovar, för dom kommer att konfronteras med precis samma problem.

            Det börjar bli patetiskt hur du lovar fixa fram nya miljarder genom reformer som du föreslår. Hade de varit möjliga att genomföra utan negativa konsekvenser, som skulle komma att minska statens intäkter, hade de redan varit genomförda av finansminister Magdalena Andersson. Hon är den bästa ministern vi har, och det är inte utan orsak som hon tippas bli ny partiledare om Löfvén avgår. Det är löjligt hur du försöker mäta dig med henne, och låtsas ha lösningar på problem, som inte ens hon har några bra lösningar på.

            Sviterna av en helt huvudlös migrationspolitik, före senhösten 2015. kommer vi att få leva med länge. Nyamko Sabuni, L, som under en tid var migrationsminister i alliansregeringen har sagt att problemen hade varit mindre, om man hade lagt om migrationspolitiken tidigare. Det har hon alldeles rätt i, men nu är det som det är.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Det de som kommenterar påstår är att det finns fakta, beslut och uttalanden som uttalar det David och det är det jag argumenterar emot därför att sådana bevis saknas.

            Allt bygger på egenhändigt och därtill felaktigt ihopsnickrade antaganden och att hävda att Magdalena sagt något hon inte sagt är en lögn.

          • Conny oc

            Vad är Fake news Anders?
            Källa, tack.

            Finansministern sa klart och tydligt live på radion och Tvn att man behöver skära
            ner på assistansen för att bekosta invandringen. Se bara på regleringsbrevet som sossen Åsa sänt till FK.

            Inte kan man förneka fakta. Eller ja, Stockholmssyndromet så klart.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Hon har inte uttryckt sig på det sättet – Det är nog jag som borde fråga efter källa och länk till inslaget där hon i sådana fall ska ha uttryckt sig på det sättet du vill göra gällande – Bevisbördan ligger på dig och inte på mig.

          • Conny oc

            Men vad har finansministern sagt live på tv och på radio som majoriteten av Sv befolkningen sett och hört?
            ”Det skall sparas på assistansen för att bekosta invandringen” .

            Det är fakta och inte ”fake news”.
            Förmodar att du snart vräker ur dig att jorden är platt. Oavsett vad man än säger och oavsett vilken fakta så tror du fortfarande att jorden är platt. Ostrich parasitic syndrome. ????

            Om tanten i fråga inte sagt det bevisa motsatsen.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Det är inte fakta utan ”fake news” som SD och dess trollfabrik försöker snickra ihop.

          • Jonny Disenfeldt

            I en intervju i Ekot den 22 oktober KL 11 säger finansminister Magdalena Andersson att assistansersättning är ett område där det blir aktuellt att spara pengar för att klara ökade kostnader för flyktingmottagandet. Detta har väckt stark kritik inom brukarrörelsen som anser att grupper ställs mot grupper.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag är fullt medveten om att SD med näbbar och klor försöker få det att framstå på det sättet men det är ren lögn att påstå så.

      • Krister

        LSS kostar för mycket pengar.
        Man kan antingen behålla och satsa ännu mer.
        Var skall pengarna komma från?
        Eller spara och frågan är då vad man skall dra in på?
        NU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Inte om X år.
        Det är klart att invandringen kostar pengar.
        Hur mycket kostar den enligt dig per år?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Vi ska öka intäkterna på det sätt jag anförde i mitt förra svar tillö dig – Gör vi det kan vi både behålla och utveckla LSS.

  6. Bertil

    Felet ligger i den nyliberalism som tagit över, vi ser kaoset i hela väst.
    Nyliberal politik utgår ifrån att det är bättre företagen tar hand om pengarna
    Det för samhället framåt,
    Nyliberal politik menar även att en gemensam sektor ska vara liten, det bästa menar man är att sådant privatiseras.
    Man menar även att politikens inflytande ska vara begränsat och att marknadens inflytande ska bestämma istället för att vi gemensamt ska besluta.

    Vad har då skett? Istället för att pengar fördelas mera jämnt och till jobbskapande så hamnar pengar i spekulation inte minst i bostadsmarknaden har vi märkt detta
    Detta istället för att de hamnar i företagsförbättringar nya företag konsumtion o.s.v.

    Allt detta underminerar vårt gemensamma samtidigt är det inte politiker som styr politiken med folkets hjälp utan kapitalstarka företagsägare som sätter villkoren.

    Får vi inte ordning på detta så kommer vi bara sjunka djupare och djupare och våra folkvalda politiker kan inte stilla våra behov av vård, skola, omsorg, samt så klart sociala skydd offentlig service m.m

    Allt är nyliberalismens och marknadsekonomins fel som kör så länge det ryker.
    Se bara i Västerbottensnytt hur en 82 årig dam är fängslad i sin bostad när särskilt boende inte ordnas.

    Därför måste fler besinna sig och inse att den politiska riktningen som vi nu lever med är helt galen.
    Politiker och folket måste få makten inte en marknad där rå kapitalism och spekulation tar kål på oss.

    Juholt Är förmodligen inne på rätt spår när han menar demokratin är på fallrepet.
    Men förstår folket det.

  7. Björn

    Nu är det inte bara LSS som inte fungerar, vill påstå att det mesta inom vård och omsorg är i sönderfall.
    Till alla som inte har sett hur vården fungerar på riktigt så rekomenderar jag ett besök på närmaste vårdboende för våra äldre, eller ta och prata med personalen i hemtjänsten och hör hur nöjd dom och brukarna är med situationen.
    Att alla ska bo hemma så länge som möjligt med utökad hemtjänst låter fint men är ett hån mot våra gamla då stödet från Kommunen inte närmelsevis fungerar eller räcker till.
    Kommunen har statsbidrag och skatteintäkter som ryggrad till sin budget. Höga utgifter och liten börs, då får man verkligen fokusera på kärnverksamheten som är vård, skola och omsorg. En liten kommun med låg andel förvärvsarbetare och många äldre, arbetslösa och sjukskrivna har svårt att få en budget i balans. Kortsiktigt så kan man öka befolkningsmängden med människor som genererar statsbidrag tills dess personen fyller 18. Långsiktigt så sätter man sig på pottkanten då ansvaret hamnar på kommunen med bostad, försörjningsstöd och ofta vård inom socialtjänsten.
    Är det inte bättre att vara ärlig? Så här mycket pengar har vi och vad tycker väljarna att det ska gå till, förutom det som är lagstadgat.
    Mest förvånande är att folk gnäller men på valdagen så röstar man som man alltid gjort. Ibland känns det som att våra folkvalda glömmer bort sitt uppdrag, och vilka som betalar deras lön.
    En röd-grön kommun som år efter år inte fungerar måste givetvis bytas ut, likväl som en blåaktigt styrd kommun.
    Är man intresserad av fakta så kan man kolla vilka kommuner som har en budget i balans och vilka som styr i densamma. (Vännäs hör inte till dessa, förmodligen så klubbas en 5% nerdragning på bemanningen inom äldreomsorgen den 4 Dec)

    / Björn.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Din åsikt är noterad Björn och inlägget publicerat.

      Vad gäller LSS så är min grundsyn att LSS ska skötas och finansieras av staten fullt ut och den uppfattningen kvarstår jag vid.

      Att landets kommuner sedan måste klara av sina kärnverksamheter ser jag som en självklarhet.

  8. sorajda

    Tyvärr inga fake news Anders Forss. Var vänlig och klicka på länken i snutkaffes inlägg, så ser du Magdalena Anderssons uttalande om att det utökade flyktingmottagandet skall bekostas med indragningar i assistansersättningen. Detta uttalande har hon även gjort i diverse nyhetssändningar. Ta av dig dina skygglappar och inse fakta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.