Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Jag förutsätter att det blir ordförandebyte i Svenskt Näringsliv.

Efter gårdagens Uppdrag Granskning om den så kallade paradisläckan gjorde Svenskt Näringslivs ordförande Leif Östling ett uttalande som i allt beskriver hur de makthavare som styr organisationen Svenskt Näringsliv tycker och tänker – Efter det uttalandet förutsätter jag att vi får se ett ordförandebyte i Svenskt Näringsliv.

Jag tillhör dem som flera gånger beskyllt Svenskt Näringsliv för att vara en girig organisation och en organisation vars tankar om skatter och beskattning är dåliga för Sverige och dåliga för alla små och medelstora företag och dess ägare – Att den synen bekräftas och att Leif Östling öppet tillstår att det ligger egoism i handlandet visar att jag haft rätt hela tiden.

Jag vill gå så långt som till att påstå att organisationen Svenskt Näringsliv förutom ett hot mot svenska löntagares väl och ve utgör ett direkt hot mot alla små och medelstora företag som verkar i Sverige.

Anledningen till att jag påstår det är att Svenskt Näringsliv och dess ordförande tycker att det är helt okay att han själv och andra ledande företag och företagsledare gör allt de kan för att undvika att göra rätt för sig och betala skatt i Sverige.

Den synen och det faktum att det är precis det dessa företagsledare och deras företag gör innebär att kostnaden för den del av välfärden som skulle ha betalats av dem i form av skatter nu passas vidare till de små och medelstora företagen, dess ägare och till vanliga löntagare med inkomster långt under de nivåer Leif Östling med flera tillskansat sig.

Att Sveriges och världens finans- och företagselit väljer att avstå från att betala den skatt de borde betala till allas vår gemensamma välfärd är som en cancersvulst – En cancersvulst som genomsyrar hela storföretagsvärlden i hela OECD.

Ett gott exempel på hur detta verkar står att finna i skogsbolaget SCA som allt sedan 1990-talets mitt inte betalat någon skatt i Sverige trots att merparten av deras vinst uppstår genom användande av svensk skogsråvara.

Att dessa storföretag och dess ledare därtill använder delar av de pengar de borde ha betalat i skatt för att konkurrera ut små och medelstora företag i tillväxt genom att sälja till underpris fram tills dess det lilla företaget dött sotdöden är ett allvarligt samhällsproblem och något vi som samhälle måste reagera på.

Reaktionen från Sveriges regering likväl som den från regeringar i andra OECD-länder borde bli omedelbar genom att sagda regeringar sätter ner foten – Säger STOPP och belägg och därtill ändrar lagstiftningen så att detta fenomen blir omöjligt i en framtid.

Att stoppa den här typen av oönskad skatteplanering är lätt vilket jag beskrivit i en lång rad inlägg under långt mer än 2 års tid här på min blogg – Allt som behöver göras för att få stopp på detta är en enkel omskrivning av de skatteavtal som gäller mellan länderna – Görs den blir skatteplanering med de effekter som nu påvisas nästan omöjlig att genomföra.

En skrivning som säger att en person eller ett företag bara får nedsättning av skatten i det land man är skattskyldig i med lika mycket som man kan bevisa att man betalat i skatt i ett annat land innebär att ingen i en framtid kan smita undan att betala den del av skattekakan man rimligen borde betala.

Den stora frågan är om regeringarna i OECD-länderna törs? 

Min tro är att de efter gårdagens avslöjanden och de avslöjanden som kommer att komma inom den närmaste tiden inte har något annat val än att reagera och täppa till lagstiftningen som gör denna för samhället skadliga skatteplanering möjlig.

Görs inte det kommer vi att se en folklig resning och massdemonstrationer runt om i OECD av ett slag vi inte sett sedan arbetarerörelsens barndom och tillkomst.

Jag ska avsluta inlägget där jag började – Jag förutsätter att Svenskt Näringsliv snarast aviserar att man byter ordförande då jag ser det som omöjligt för den typen av organisation att ha en ordförande som uppvisar det förakt för samhället som Leif Östling gett uttryck för i intervjun.

INGEN – Jag upprepar INGEN ska ha gräddfil och rätten att själv avgöra hur mycket skatt man ska betala.

Skatt ska betalas efter förmåga och efter inkomsternas storlek med den procentsats regering och riksdag gemensamt bestämt.

Nästa inlägg i ämnet kommer att handla om den korruption och det system för mutor och dolda affärer som jag tar för givet kommer att avslöjas under de kommande dagarna och veckorna.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

53 kommentarer

  1. Kim

    S K E N H E L I G T ! ! ! !
    Resonemanget är ju på pricken som ditt eget kring ditt tidigare jobb. ”Inget olagligt har skett.” och ”Folk måste få planera som de vill för att få behålla så mycket som möjligt av sina pengar.”

    Skenheligt att i sin egen politiska karriär-jakt efter makt låtsas som om du inte själv resonerat exakt likadant. Då det fyllde dina egna syften förstås … Nu då annan hållning fyller dina syften så är det klart vimpeln följer med den vinden.

    ”INGEN – Jag upprepar INGEN ska ha gräddfil och rätten att själv avgöra hur mycket skatt man ska betala.” Ja, nu passar det ….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har gjort offentlig avbön för det jag arbetat med tidigare Kim och använder numera min specialistkunskap på området för att försöka stoppa skatteplanering. Det handlandet är på inget sätt skenheligt utan att ta ansvar.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Precis – Det är lagarna eller i egentlig mening de skatteavtal vi har med andra länder vi ska ändra på Krister – Den linjen har jag fört under lång tid.

      • Olle

        Offentlig avbön ? Du har ju sagt att du alltid varit Sosse men ändå gjorde du vad du gjorde??
        Om chefen för Svenskt näringsliv också gör avbön då är det ju också ok eller ?? Jag är moderat uti fingerspetsarna och egen företagare men jag har aldrig undanhållit nåt för staten . Nej du Anders du är heller inte trovärdig .Sen har dessa inte gjort nåt olagligt utan detta är bara ett mediadrev, sen är det väl moraliskt fel kan jag tycka men det är ett kryphål skapat av statsmakten.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag har alltid varit Socialdemokrat Olle det är helt rätt och vad jag sagt är att jag inte såg de moraliska problemen i detta tidigare då det jag jobbade med aldrig bröt mot några lagar. Allt sedan jag tänkte om i frågan har jag deklarerat att jag gjort avbön och numera använder mi expertkunskap på området för att jobba emot skatteplanering och se till att möjligheten till sådan minimeras till ett absolut minimum.

          Det gör förvisso inte de upplägg jag gjort tidigare ogjorda men likväl kommer en framgång i det jag vill åstadkomma att göra större nytta för landet och välfärden och att det blir så är det som betyder något för mig.

    • Bertil

      KIM din jämförelse är kort sagt bara löjlig.
      Det som sker på Anders blogg är att han är vänlig och släpper in kommentater från såna som inte alls har minsta intresse för den politik han tror på.

      Ni vill inte nånsin debbatera komma med förslag lösningar eller ens vara saklig.
      Det handlar om ständiga personangrepp.

      Tack Anders som släpper in alla högerdynghöger med människosyn som man kort sagt spyr åt.

      Alla övriga raderar dessa låter dem inte ens få luft på en sossesida.
      Rätt eller fel avgör den som äger bloggen.

      Klart vi inte kan ha det som Leif Östling beter sig. Skatter ska in och under minst 10 års tid är det utsatta som fått betala priset för en välmåendes grupp plundring.
      Det finns mycket kämpa för. Den salen är klar.

      • andersforss (inläggsförfattare)

        Helt klart har vi mycket at kämpa för och att jag håller debatten levande på min blogg är för att visa läsarna vilka tankar och idéer som florerar ute i samhället – Då så att de kan förstå varför en röst på oss Socialdemokrater är en röst för ordning och reda och jämlikhet och samhällsutveckling.

        • Bertil

          Bra så Anders det är många högermänniskor som du får bemöta oftast med allt annat än det ämne du skriver om.

          Tydliga namn som återkommer och de visar en attityd som är bra att den visas upp.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Så är det Bertil men i en demokrati så får man leva med att det är så och göra sitt bästa för att försöka få resten av befolkningen med på den linje jag företräder i svensk politik.

      • Kim

        Du får tycka vad du vill är löjligt. Kort sagt tycker jag detsamma om mycket av det du skriver, vilket jag allt för ofta ser som platt och enögt. Det gör inte att jag behöver kommentera det.

        Om du hade läst lite mer och tagit in mer info än, vilket verkar poppis här, några enstaka delar hade du sett att jag flera gånger uttryckt respekt för att Anders tålmodigt lägger ut så pass mycket av kommentarerna. (Förutom det har jag flera gånger uttryckt stöd för tankar och förslag samt arbetet att kritisera SD, även om jag kan tycka även det blir väl fanatiskt enögt och onyanserat periodvis.) F.ö. är Anders så klok och strategiskt slipad att han lätt räknat ut att möjligheterna att kommentera ger honom en stor fördel mot de andra karriärpolitikerna. Han får mer uppmärksamhet och har större chans att komma ut med sina åsikter. Det ger honom en snabbare skjuts i den politiska karriären, oavsett vad vissa andra verkar tro. Att förslag och åsikter i flera områden klart saknar underlag och logik verkar inte vara något större problem i den politiska sfären.

        Du har uppenbarligen ingen aning om vad jag är intresserad av och inte. Och uppenbarligen inte var jag står politiskt. Men fortsätt uttala dig tvärsäkert som om dina gissningar är sanningar… Jag ser den röda tråden i det.

        Om du anser att det är personangrepp då man påpekar motsatsen i ord och handling eller då det är oerhört haltande resonemang så får du väl göra det. Även Trumps anhängare vägrar ju att se bristerna i logik och tydlig linje. De hänvisar bara till att det är konspirationer, systemfel och personangrepp. Slående likheter…

        Ang Östlings beteende är det uppenbarligen extremt egoistiskt och idiotiskt. Få argumenterar (öppet) mot det. Dock befriande att åsikterna från den klicken kommer upp i ljuset. Tyvärr är jag inte säker på att det i längden är negativt för det anhang som Östling representerar, även om det kanske är negativt för hans organisation just nu.

        Som sagt. Du får tycka vad du vill om Anders bakgrund och (stundtals brister på) logik. Vill man inte se så vill man inte. Blir du lyckligare av att blunda så fortsätt med det. SD-trollen och några andra här väljer ju enögt ur en annan vinkel, så det jämnar väl ut sig …

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Tack för berömmet Kim och jag lovar att ta till mig av kritiken – En sak har du helt rätt i och det är att jag inte med 100% säkerhet kan säga vart du står politiskt.

          Att jag valt att tålmodigt besvara alla kommentarer som inte innehåller racism, främlingsfientlighet och personliga angrepp beror på att jag tycker att alla har rätt att ha en åsikt – Uttrycka den åsikten och därtill få svar. Sociala mediers utbredning har inneburit att den politiska debatten breddats jämfört med tidigare och att föra debatt med vanliga människor och med väljarna tycker jag är en av de viktigaste uppgifterna för en politiker.

          Det är genom att prata med människor och genom att möta dem i debatt o olika former – Bland annat här som man lär sig vad som är viktigt för väljarna och hur gemene man ser på politik och politiker. En politik som bygger på att en relativt liten klick kör över andra och är beredda att gå över lik för att driva igenom saker som inte delas av folkflertalet är en politik som nått vägs ände som jag ser saken.

          I kommande val och valen därefter kommer den vägen att vara dödens väg. Framgång kommer som jag ser saken genom att väcka debatt – Ibland på ett utmanande sätt så att man sedan kan lägga örat mot marken och lyssna in vad väljarna tycker och vad väljarna vill se bli verklighet politiskt.

          Det är vad jag försöker göra och det har jag för avsikt att göra därför att politik i grund och botten handlar om att genomföra det väljarna gett en mandat att genomföra och att lösa de saker som väljarna ser som angelägna problem att lösa.

      • Patrik

        Hej Anders

        Vad jag har förstått så är det som Leif har gjort helt lagligt och då finns det väl inget att gnälla över.
        Tycker man inte om det måste politikerna hänga med och täppa till kryphålen så det blir olagligt.
        Jag undra hur många som har använt det lagliga reseavdraget i deklarationen trots att man inte måste?

        Tänk så mycket pengar det blir till det offentliga om alla lät bli att utnyttja reseavdraget! Skäms på er!

        Och ni som påstår ”det räknas väl inte, de är så små summor” kan ju fundera över när blir en stöld en stöld. Vid 10 öre, en krona, 100 kronor, 1000 kronor osv.
        Nu är det dock ingen stöld utan bara någon som har lärt sig att deklarera rätt och tidningarna är ju i deklarationstider fulla av mer eller mindre användbara avdrag som man inte få missa i sin egen deklaration.
        Det är ju det Leif har gjort och lärt sig vilka avdrag man kan och får göra.
        Har han däremot gjort något som strider mot lagen antar jag att staten tar i med hårdhandskarna låser in honom.

        Med vänlig hälsning

        Patrik

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag säger inte att han begått någon olaglig handling Patrik men väl att hans uttalande var mycket olämpligt från en företrädare för Svenskt Näringsliv.

          Sedan har du helt rätt – Kryphålen ska täppas till och det jobbar jag envetet med att försöka få till stånd varje dag.

  2. Jonny Disenfeldt

    Anders Forss skriver populistiskt ”Att stoppa den här typen av oönskad skatteplanering är lätt”

    Dagens fake news … nej, det är inte alls lätt att introducera ett sådant system med typ 200 olika länder i världen och tusentals multinationella bolag och hundratusentals bolag som handlar med varandra etc etc … löjligt att du påstår något sådant.

    Vad gäller att undvika att betala skatt i Sverige så står du själv i skamvrån Anders Forss, du har inte betalat in många kronor till Sverige, du har istället hjälpt människor att gömma pengar från beskattning.

    Har du deklarerat dina egna medel, intäkter och fastigheter utomlands ?
    Jag förutsätter att du nu kommer ut ur garderoben och avslöjar allt smuts du varit inblandad i…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är precis lika lätt som jag påstår Jonny – I vart fall mellan länderna i OECD där viljan bland styrande politiker för att förändra regelverket som medger skatteplanering växer sig allt starkare.

  3. Michael Rönnlund

    Vanligt folk med vanliga och låga löner betalar sin skatt för de kan inte skatteplanera. Svensk Näringsliv med dess ordförande i spetsen anser att de ej behöver betala % like mycket i skatt som en låginkomstagare.

    Ok de betalar mer i kronor ofta men hur mycket har de kvar att leva på? Ska man tycka synd om dem som har 10-tals miljoner på sitt bankkonto?

    Han måste naturligtvis stiga ner från sin post som ordförande för hans syn på förhållandet skatt och välfärd är helt oacceptabel. Girigheten personifierad.

    • Bertil

      Dina inlägg är väldigt bra skrivna.
      Michael Rönnlund. Det du skriver är helt korrekt. Det är en fröjd läsa dina inlägg.

      Jämför man dina inlägg med sign som
      Jonny, Krister, m.fl så klart.
      Så tror jag inte dessa ens är intresserade av att föra fram sakliga texter. Detta för att de tillhör egentligen inte vårt synsätt.

      Men de torde väl inte vara välkomna på högerbloggar heller så Anders måste likt en socialist ta hänsyn och låta dessa Tjoller till kommentarer få lätta deras
      Panikattacker.

    • Kim

      Stiga ner från sin post? Han säger väl vad han och hans förening egentligen tycker även om de inte vågar torgföra det offentligt? Att det sedan är som du skriver i inledningen bortser de från.

      • andersforss (inläggsförfattare)

        För sin egna del bortser de säkert från det mesta jag skriver men det innebär på inget sätt att alla i samhället gör det och allt ljus som kan kastas på detta sätt att tänka för att få till en förändrad syn är bra Kim.

  4. Bertil

    Klämmig man Leif Östling. Man såg hur ilsk han blev och sen öste han på.
    Kanske vi bör reta upp dessa girigbukar lite till. Då tappar de fattningen och avslöjar vilka de är.

    Reinfeldt hade samma tendenser. Så länge alla lydde honom då var han saklig lugn och sansad.
    Men det behövdes bara att någon Borrade i en cementvägg när han skulle tala så blev han svart i ögonen.

    Samma med Kristersson när han inför en intervjuv fick obekväm fråga om den lägenhet han tagit för sig tänkt för hemlösa kvinnor. Kolla Youtube.
    https://www.youtube.com/watch?v=4EQ0EVlH1u4

    Kul även läsa Jonny Disenfeldts ” lengräddade ” s.k försvar åt Leif Östling på Mario Matteonis blogg.

  5. Fredrik

    Det är ju detta som du hjälpte dina klienter med Anders.

    ”Att Sveriges och världens finans- och företagselit väljer att avstå från att betala den skatt de borde betala till allas vår gemensamma välfärd är som en cancersvulst – En cancersvulst som genomsyrar hela storföretagsvärlden i hela OECD.”

    Intressant citat Anders. Vilka av världens finans- och företagselit ska betala skatt i Sverige? Sen, du är inte doktor i medicin men en cancersvulst är inget man VÄLJER att skaffa sig, det är något som DRABBAR en. Dessa människor, företag och organisationer som du pratar om har VALT att skatteplanera på ett visst sätt, de har inte DRABBATS av det.

    Om det är olagligt det Leif Östling gjort så ska han ”betala” för det, men om det bara är omoraliskt så kan han väl fortsätta sitt arbete som vanligt eller hur Anders? Du har ju själv hjälpt klienter till omoraliska (inte olagliga enligt dig själv) handlingar i just dessa frågor kring skatteplanering och du fortsätter ju precis som vanligt, så då borde ju Östling kunna göra detsamma.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Precis jag hjälpte människor med detta och sedan länge så arbetar jag för att göra den sortens skatteupplägg omöjliga att genomföra.

  6. Lennart Forsberg

    Östling skattar sig lycklig, med en skattemoral som är godtycklig. Det rimmar illa: andrasidan.ordbanken.se/#post1418

  7. Erik

    Nu var det så att hans pengar på Malta motsvarande 30 mkr hade förvärvats vid hans anställning i Nederländerna för ett tiotal år sedan. Således var han inte skattskyldig i Sverige vid den tidpunkten.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Den stora frågan är om han var skriven där och huruvida han betalat skatt där Erik.

  8. Thomas Åkerblad

    Har svårt att förstå din upprördhet – men det är väl bara extrem populism för att dölja regeringens motgångar? Östling har följt alla befintliga lagar så jag förstås inte i ditt gnäll. Vad är skillnaden mot när Göran Persson ”satte sig på bolag”?

    Östling beskriver själva hanteringens så här: https://www.svensktnaringsliv.se/kommentaren/kommentar-av-leif-ostling-angaende-sondagens-uppdrag-granskning_688770.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_content=2017-11-06&utm_campaign=nfsn&sid=668738617

  9. Bergis

    Umeå Kommun är ju inte bättre då man paniksäljer Bostaden för att komma undan ett skatteförslag som regeringen presenterar nästa år. Var det inte 200 miljoner det handlade om?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Umeå kommun följer samma regler som alla andra aktörer på fastighetsmarknaden Bergis.

      • Bergis

        Så gör också Leif Östling. Han följer samma regler som alla andra på finansmarknaden. Där fick jag dig Anders 😀

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Du kan inte jämföra en kommun som gör sina affärer i Sverige med en privatperson som skatteplanerar Bergis.

          • Jonny Disenfeldt

            MenUmeå kommuns panikförsäljning av Bostaden innan 2018 års nya regler är ju pga skatteplanering , sluta spela dum Anders ……

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Att affären görs innan årsskiftet ger mer pengar över till AB Bostaden – Pengar som går raka vägen till att bygga saker som är till gagn för Umeåborna.

  10. Petter

    Dessa gör det för det är möjligt, varför inte granska vänsterkultureliten också.
    Sen tycker jag du kasta sten i glashus då du varit en av dessa som gjort detta möjligt enligt egen utsago trots att du alltid varit en övertygad s-partist på vänsterkanten som du påstår i alla fall.
    Detta avslöjande var väl inte så överraskande ,tom S anhängarna på jobbet tyckte detta var en bagatell.Men en bagatell som alla sittande regeringar sen många år har vetat om men inte gjort nåt åt.Är det lagligt och går att göra så givetvis gör man det, detta oavsett partifärg.Är väl ingen skillnad mot en S politiker som utnyttjar svart städhjälp. Eller fd s partisten och Robinssondeltagaren som tjänat miljoner på flyktingar.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är det faktum att man lagligt kan skatteplanera på detta sätt som jag vill ändra på Petter.

    • Bertil

      Svar till Petter.
      Finns väl rötägg i alla partier,
      Men merparten av de som röstar på vänsterkanten har helt enkelt inte de möjligheter som de ofta på högerkanten har.

      Ser man på alla arbetslösa,sjuka, så kan de inte ens sänka sin skatt genom att Nyttja RUT, ROT de har helt enkelt för dålig ekonomi för det.
      Sen så tar ju välmående folk även från deras försäkringar och det har bl.a. Omvandlats till jobbskatteavdrag.
      De fem jobbskatteavdrag som genomförts är en direkt stöld från utsatta gruppers försäkringar.
      Sen skattekvoten den är dessutom kvar hos dessa som den varit för 15 år sedan. Detta medan övriga grupper ju mer de tjänat fått enorma skattesänkningar.

      Vad vi behöver är en som Castro som tig kamp när han insåg hur rika körde över fattiga och berikade sig på dessa.
      Castro revolterade och är den ende Diktator som stått på de fattigas sida.
      Detta var nåt som USA avskydde och
      Man började även nyttja Castros sjukvård som var gratis. Även utbildning m.m

      Castro i modern tappning är vad vi behöver en som verkligen var en hjälte.
      Sen att det behövdes utrensning är ju givet. Det behövs även i Sverige.
      Hur mycket skada har inte såna som Reinfeldt gjort och fortsätter göra.
      Nyss medverkade han till 160 miljoner delades ut till en klick rika.
      Vi ser samma beteende bland maktmänniskor främst bosatta i Stockholm som håller på med sånt där.
      Sen skriker man om att utsatta måste få mindre bidrag lägre ingångslöner
      O.s.v. Klart set retar upp många och därmed rösta till vänster är helt rätt.

      Varför ska fattiga ge stöd åt en högerregim som bara gör livet allt värre för dessa.

      Manskulturer och girigheten måste knäckas Timell, Östling, Anders Borg är vara en liten liten början på att knäcka de egoister kapitalister som fått göra som de velat alldeles för länge.
      Hylla sig själva och bete sig hänsynslöst.

  11. Nils Lindholm

    Jag är lite osäker, är det Margot Wahlström o hennes EU-skatt du åsyftar ?
    Eller Schyfferts ,Gardell Perssons Baven o grapparna med rätt värdegrund™
    #vadfanfårjag Leif Östling , verkar ha slantat in uppåt hundra miljoner dom sista 10-åren
    Verkar som att dom 32 som finns på Malta tjänades in då han inte var skriven i Sverige.
    Men klart ’Margot’ röstar ’rött’, =har ju rätt värdegrund™

    • andersforss (inläggsförfattare)

      man ska betala skatt på alla inkomster man har Nils och då i det land man är skriven i då inkomsten uppstår.

  12. Leif Andersson

    Personligen blir jag mer upprörd när det handlar om att planera för och tillskansa sig pengar som inte är ens egna från det gemensamma. Några exempel är de f.d. politiker medlivstidsförsörjning via inkomstgarantin som startar bolag dit deras inkomster går för att kunna fortsätta plundra svenska folket på fullt ”bidrag” (eftersom det handlar om politiker heter det naturligtvis inte något så nedsättande som bidrag). Ett annat exempel är när de med stora latenta reavinster på sina bostäder ökar sin belåning subventionerade med ränteavdrag som bekostas gemensamt av bl.a. låginkomsttagare för att köpa bostad utomlands eller använder ROT-avdrag för att renovera sin utlandsfastighet.

    • Bertil

      Bra skrivet Leif
      Lagar förmåner bidrag är skapade för en
      Elit som tror de är nåt.
      Det är inte de mest utsatta sjuka, arbetslösa som snyltar mest på bidrag det är den elit som just Leif Östling tillhör

      Där Leif Östling verkat så har han via staten fått 100 tals miljoner i stöd detta
      Har sedan gett honom enorm lön
      Att då som Leif medvetet skattesmita fast inom lagens gränser är osmakligt.

      Att då sen uttrycka sig med ” Vad fick jag för pengarna ”
      Visar på att han är mer styv i korken än vad han har i celler bak pannbenet.

      Vi får hoppas fler nu ger Vänsterpartiet en röst så en motpolitik mot lagar skrivna för kapitalister kan justeras åtminstone lite till utsattas fördel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.