Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Cirkus SD fortsätter på inslagen väg.

Jimmie Åkesson försöker gång på gång att försvara sig med att han inte visste eller inte kände till vad som pågår bland partiets riksdagsledamöter och i partiets inre krets.

Initialt köpte många den ståndpunkten av den enkla anledningen att Jimmie Åkesson är duktig på retorik och duktig på att föra väljarna bakom ljuset.

I dag är min uppfattning att svenska folket synat och förstått att den hållningen från Jimmie Åkesson är allt igenom falsk och felaktig.

I fallet som är aktuellt för dagen – Fallet Pavel Gamov och det faktum att han betett sig illa på en resa till Ryssland och därtill ägnat sig åt at supa och ägna sig åt sexuella trakasserier skiner Jimmie Åkessons falska framtoning igenom mer än någonsin tidigare.

Ska man tro SD:s ledning och det de säger så ville man att sagde Gamov inte skulle åka på den mutresa till Ryssland som han trots det valde att åka på.

Varför SD:s ledning reagerar först nu och med sexuella trakasserier som skäl och inte direkt i samband med att Gamov reste till Ryssland trots partiledningens förbud att göra så förvånar storligen.

Min övertygelse är att Pavel Gamov reste med partiledningens goda minne därför att SD:s ledning hoppas på rysk hjälp i kommande val.

Hade jag varit partiledare i ett parti som på det sätt SD påstår att de handlat när de förbjudit Gamnov att resa till Ryssland hade jag med omedelbar verkan uteslutit sagde Gamov när han trots det förbudet valde att resa.

Med det sagt så kan vi med all säkerhet påstå att SD vänder kappan efter vinden genom att säga en sak men handla annorlunda.

Hade Gamov skött sig på den resa han gjorde hade hotet om uteslutning ur partiet och Gamovs val om att bli politisk vilde aldrig uppstått.

Med det sagt vill jag påstå att Jimmie Åkesson spelar ett falskspel som kommer att få konsekvenser för SD – Konsekvenser som innebär att SD i kommande val kommer att sjunka till de 10% av rösterna jag sedan länge förutspått.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

53 kommentarer

 1. Björn

  På vilket sätt och med vad menar du Anders att Ryssland skulle kunna hjälpa Sd med vid nästa val?
  Inte ens under inflytande av mina värsta konspirationsteorier kan jag tänka mig vad Ryssland skulle ha för intresse i Sveriges riksdagsval. Eller har jag missat något?

  / Björn.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag tror att de har intresse Björn och då av samma anledning som inblandningen i det Amerikanska valet, Det tyska valet och det franska valet för att nämna några.

 2. Erik

  Anders, med respekt för att du vill ”lalla” med SDs handel och vandel. Nu vill, åtminstone jag, veta vad som försiggår inom sossarna här i Umeå. Kommer SSU att se till att det rakas rent i de kommunala listorna? I så fall vad är man missnöjd med och hur vill man se Umeå utveckling låt säga tio år framåt i tiden? Vad har Rönngren och Lindvall gjort för fel? Är det ett ”fall” för åldersstrecket? Vill man putta partiet längre vänsterut?

  Öppna ridån och demokratin för skattebetalarna,

  • andersforss (inläggsförfattare)

   När bilden av vad som pågår klarnat så kommer jag att skriva om det – Att säga något nu utan att vara helt säker på att det verkligen är så är inget jag vill göra då det skulle vara att tala utan att veta.

   Mitt tips är att saken kommer att klarna fullt ut under veckan – Håll ögonen och öronen öppna så får du veta.

   • Jonny Disenfeldt

    Att de flesta inom V slutat kalla sig kommunister är inte samma sak som att de slutat vara kommunister.

    Numera kallar de flesta inom V sig bara för socialister men socialister och kommunister har samma politiska mål ..

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Kommunister och socialister har helt olika mål med sin politik Jonny – Det är just det faktumet att sådana som du inte lärt att så är fallet som gör att ni blandar ihop två helt vitt skilda saker med varandra.

     • Jonny Disenfeldt

      ”Kommunister och socialister har helt olika mål med sin politik Jonny”

      Snälla nån … är du så historielös och oinsatt ?

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag är bra på historia och i9 allra högsta grad insatt – Vill du på allvar mena att Socialdemokraterna i t.ex. Sverige och Norge driver samma politik som den gamla kommunistregimen i forna Sovjet?

     • Krister

      S och kommunisterna har stridit ända sen slutet av 1800-talet.
      Det finns det hur många ex som helst på. Sen längre har kommunisterna i VPK och V däremot stött S trots allt.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Att de stöder S beror på att ett stöd för S är bättre än ett stöd för en politik som ligger ännu längre från den politik de som parti föredrar.

 3. Olles brorsa

  Tror jag inte ett dyft på. Det är en av Sveriges sämst bevarade hemligheter att SD:s riksvalrörelser före riksdagsinträdet har finansierats av Front National i Franikrie via samma miljonärer i Stockholm som hjäpte MP, när detta parti var EU-motståndare. Det påstås att Front N, har tagit lån i en rysk bank för lanseringen av partiledaren Marine Le Pen som presidentkandidat. Det är också känt att SD numera är enda riksdagsparti som vägrar redovisa större bidragsgivare, samt att hanteringen av dessa pengar internt inom partiet har medfört slitningar framför allt mellan partiledningen och partidistrikten, som vill ha dem till sina regionala valrörelser, vilket ses som ett hot mot den egna maktpositionen av partiledningen. Debaclet kring Hanna Wigh kan ha din grund i detta, då bråket började med att hon stödde partidistriktets revisorer, som vägrade godkänna den ekonomiska redovisningen. Att partiledningen skulle skicka Gamov till Moskva för att tigga partistöd från den ryska regimen är bara alltför dumt för att tros, när man redan har väl inarbetade kanaler till Front National. Gamov, som är född i Moskva och har varit något av en regional småpåve i Uppland – och sådana ses inte med blida ögon av partiledningen – var i Moskva i eget syfte. Att han hotat sina ryska värdar med negativ rapportering om de ryska valen, kan säkert vara riktigt. Men att det bara handlade om betalningen för några drinkar på lyxhotellet, har den medföljande journalisten Chang Frick fått om bakfoten. Det handlade om något mycket större, som skarpt ogillades av partiledningen i Stockholm. Som sannolikt skickat Frick för att ta reda på och rapportera hem om Gamovs kontakter i Moskva.Notera att journalistvisum för Frick, som driver den SD-närstående webbtidningen Nyheter idag, inte var klart till avresedagen, utan Frick åkte dagen efter. Och då var hotellrum för honom inte ordnat.Så han bodde första nätterna i Gamovs rum.Enligt Frick var de ryska värdarna påtagligt irriterade och nervösa på grund av Gamovs beteende. Men orsaken till nervositet kan lika väl har varit Fricks närvaro, som torde ha omöjliggjort eventuella uppgörelser mellan Gamov och ryssarna.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Det finns säkert många teorier Olles brorsa – För egen del har jag angivit hur jag tror det ligger till och det står jag för.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag har ingen aning om hur det står till med den saken och om huruvida Willy någonsin varit medlem i vårt parti.

 4. Steffo

  Du verkar inte påläst. Ett sätt av er att slingra sig undan. Så brukar ju politiker göra då de inte vill svara.
  Hur ställer du dig till att förbjuda tiggrriet, har ni koll på om det är organiserat?
  Kan en kommun förbjuda tiggeriet om det inte klubbas i riksdagen?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag tror att du får bra vägledning om tiggeriet och huruvida det går att förbjuda genom att titta på vad som hände i Skåne där rätten underkände kommunens beslut – Utan lagändring går det inte att förbjuda och ska det förbjudas kommer frågan om vad som är tiggeri upp på agendan – Är det t.ex tiggeri när Röda korset och Frälsningsarmen går runt med sina bössor?

   I övrigt så kan jag bara meddela att jag är oerhört påläst.

 5. Olles brorsa

  Vad Forss inte vill förstå är att även miljonärer kan vara EU-motståndare (trots att det är fler än väljarna i de gamla arbetarvalkretsarna i England som stödjer brexit), samt att SD har tagit väljare och sympatisörer från samtliga andra partier, och det i relation till dessa partiers totala väljarstöd. Om MP hade X % väljarstöd i tidigare val, så är X % av SD-sympatisörerna idag tidigare MP-väljare. Vilka alternativ finns idag för en miljonär, som stödde MP, när partiet var EU-motståndare?

  V och SD. Och varför skulle en miljonär, som tidigare har stött MP, plötsligt gå till V för att MP har bytt fot i EU-frågan? På vilket sätt och med vad menar du Anders Forss att Ryssland skulle stödja SD, frågar ”Björn”. Och jag har ifrågasatt att Jimmie Åkesson skulle skicka en partimedlem, som han har svagt förtroende för, till Moskva för att fylla resväskorna med ryska rubler. Jag vill påminna dig, Anders Forss, om att du har skrivit ett långt inlägg om hur man mutar politiker med smarta skatteupplägg och brevlådeföretag i skatteparadis. L

  Lägg därtill det behövs rika personer i Sverige som mellanhänder samt att SD har mycket goda relationer med Front National. Så goda relatisoner, så att man kan säga att Front N är originalet och SD kopian, vars framgångssaga nästan överträffar originalets.Först tog Marine Le Pen över efter sin far och städade ut i Front N. Och kort därefter, valdes Mikael Jansson till partiledare i SD, och började städat ut. Men ersattes efter tio år den medialt mer välpolerade Jimmie Åkesson.

  Franska pengar, som kanske ytterst är ryska pengar? Oavsett varifrån pengarna kommer, så är omgörningen av partierna Made in France. Inom SD finns alltjämt spänningar mellan skånelandskapen, där många sverigedemokrater hellre identifierar sig som danskar än som svenskar, och mälarlandskapen, där sverigedemokraterna tveklöst identifierar sig som svenskar och hyllar allting svenskt. Var befinner sig ryskfödde Pavel Gamov i detta spänningsfält, tror du?

  Det finns dessutom ytterligare spänningsfält inom SD, mellan dem som faktiskt är rasister, och de som inte är det, och därför sätter svenskheten före hatet mot invandrarna, och faktiskt kan acceptera invandrarna om de bara anpassar sig till våra seder och bruk, lagar och normer och viftar lite extra med de svenska flaggorna. Med ett begynnande fallande stöd för SD, efter ”tvärvändningen” hos de andra partierna. är Jimmie Åkessons sits som partiledare inte lika säker längre.

  Du har skrivit att Hade jag varit partiledare i ett parti ”som på det sätt SD påstår att de handlat när de förbjudit Gamov att resa till Ryssland” så skulle du ”med omedelbar verkan uteslutit sagde Gamov när han trots det förbudet valde att resa”.Vilket är en egendomlig syn på den interna demokratin i demokratiska partier. Inte ens i SD fungerar det så, eftersom man försöker ge sken av att ha demokratisk auteslutningsprocesser, som sträcker sig över några månader.

  Men i fallet Pavel Gamov har partiledningen agerat exakt, som du skulle ha gjort i samma situation. Redan dagen efter publiceringen av Fricks artikel i Nyheter idag, krävde SD-ledningen att Gamov skulle lämna partier, vilket han omedelbart gjorde. Med ryska pengar i de interna partistriderna hade väljarstödet för SD kunnat sjunka till de 10 %, eller ännu lägre, som du har förutspått. Nu blev det inte så. Och med MP kvar i regeringen, har kanske SD säkrat ett fortsatt stort fokus på invandringen, och därmed är fortsatt väljarstöd för SD på minst 15 % säkrat.

  Men Fridolin har redan börjat se sig om efter ett nytt jobb. Han minglar nu för fullt med ägarna till de stora friskolekoncernerna.

 6. Olles brorsa

  Vad många inte vet om SD är hur djupt rotat partiet, och i synnerhet partiledningen, är i den skånska myllan. Med närheten till Danmark borde väl ingen förvåna hur mycket dansk politik har spillt över till Sverige, och särskilt Skåne Sedan den danske skattejuristen Mogens Glistrup hade bildat det danska Fremskridtspartiet (som efter uteslutning av Glistrup på grund av skatteflykt samt namnbyte till Dansk Folkeparti, bildades flera liknande lokalpartier i Skåne, med motstånd mot den svenska alkohollagstiftningen och sänkta skatter genom minskad invandring samt samt utträde ur ”ockupationsmakten” Sverige på agendan.

  Något större statligt stöd fick dessa partier inte, men blev dock inröstade i några skånska kommunfullmäktige. Sedan SD hade bildats, vilket anses ha skett i Stockholm, anslöt sig flera av dessa från början sverigefientliga partier som lokalpartier i Skåne till det extremt sverigevänliga SD. Härigenom kom SD:s syddistrikt att bli SD:s medlemsmässigt största partidistrikt. Vissa källor gör gällande att majoriteten av ombud till den partikongress, som valde Jimmie Åkesson till partiordförande, kom från syddistriktet. Den tidigare sverigevänliga profilen tonades ner och ersattes med islamofobi.

  Den nya partiledningens linje var att förena svensknationlister och skånska separatister mot en gemensam fiende. I SD:s tidiga propagandamaterial sägs inte särskilt mycket om islam, men desto mer hyllades medeltida svenska upprorsmän mot de danska fogdarna i Sverige. Nu finns det väl de, inte minst inom Svearikets och Engelbrektsupprorets gamla kärnländer runt Mälaren och Bergslagen, som ser ett förnyat fokus på svenskheten och svensk historia som partiets räddning, om invandrarfrågan skulle tappa i betydelse bland väljarna.

  Det starka stödet för Jimmie Åkesson som partiledare har berott enbart på att han har tagit partiet till ständigt högre nivåer av väljarstöd. Gamov såg chansen, att likt en modern Engelbrekt och med ryska pangar, utmana ”halvdanskarna” i partitoppen.

 7. Olles brorsa

  ”Är det t.ex tiggeri när Röda korset och Frälsningsarmen går runt med sina bössor?” Svar: Nej, inte enligt lagen.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Precis – Men skulle lagen ändras på det sätt vissa vill skulle även deras verksamhet vara att anse som tiggeri.

   • Olles brorsa

    ”Precis – Men skulle lagen ändras på det sätt vissa vill skulle även deras verksamhet vara att anse som tiggeri.”

    Ett uttalande som tyder på total omdömeslöshet och total okunnighet om hur lagstiftning går till. Och total okunnighet om sociala problem, hur de ska lösas och kommuners skyldighet att hjälpa även den som vistas i en kommun utan att vara folkbokförd där. Ska du bli politiker och ta beslut om andra människors väl och ve? Om tiggarna ska hjälpas i sina hemländer, ska man naturligtvis inte förbjuda hjälporganisationer, som med polistillstånd samlar in pengar till hjälpprojekt i hemländerna.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Precis – Men det jag vill säga är att man måste tänkas sig för innan man stiftar en lag och då räcker det inte med att förbjuda tiggeri. Redan i dag finns lagrum för att slicka hem dessa människor efter 3 månaders vistelse i vårt land och för att göra så behövs ingen lag som förbjuder tiggeri.

     • Olles brorsa

      Det är klart att det räcker att förbjuda tiggeriet, om det är vad man vill. Varför ska man förbjuda alternativa och bättre sätt att hjälpa dessa människor? Att dra till med ”i så fall måste vi förbjuda det och det och det och det också” visar bara att du inte är kapabel att föra en seriös diskussion om allvarliga problem. Att fattiga människor tvingas åka till andra länder för att tigga, är nämligen ett allvarligt problem. Men det problemet ryms uppenbarligen inte i din omtalade livserfarenhet, som snarare har handlat om att hjälpa rika människor att slippa skatt än att hjälpa fattiga människor att ta sig ur sin fattigdom. . Jag gissar att du efterapar dem, som säger ”Om vi förbjuder nazismen, måste vi förbjuda kommunismen också”. Slaskargument för att visa hur omöjligt allting är.

      Har du ens funderat på vad tiggarna ska leva av under de tre månader, som de får vistas här FÖR ATT SÖKA JOBB (Gör de det?), om de inte får tigga? De måste naturligtvis ha hjälp att åka hem innan de tre månaderna har gått. Men vad väntar dem därhemma, om du även ska förbjuda hjälporganisationernas insamlingar. Har man sagt A, får man också säga B, d.v.s. ett Nej till A kräver ett Ja till B.

      Tycker nog att du ska stå över ett par mandatperioder, innan du börjar fundera på politiska uppdrag., tränga undan andra. och mer lämpade att ta beslut om andra människors väl och ve.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är precis den seriösa diskussionen jag vill föra och ska den kunna föras måste vi föra den på EU-nivå för att där gemensamt tvinga tiggarnas hemländer att tillfredsställa denna grupps behov i deras hemland.

 8. Jonny Disenfeldt

  Senaste SIFO visar minus för S … och kraftigt ner för V … M tar tillbaka starkt från C …

  V 6,9 (-1,4)
  S 29,8 (-0,7)
  MP 4,2 (+0,4)
  SD 14,7 (-0,3)
  C 10,3 (-2,0)
  L 5,4 (-0,7)
  KD 3,1 (+0,2)
  M 22,4 (+3,8)

  Värst av allt är dock ur demokratisk synpunkt att MP, L, KD ligger farligt runt den odemokratiska 4%-spärren som innebär att hundratusentals väljares röster kanske inte kommer att få samma värde som andras, ett högst odemokratiskt system.

 9. Bertil

  Senaste mätningen genomförd med 10 000 deltagande vilket låter trovärdigt men vi vet ändå inte om de representerar landet i stort. Inget går lita på idag tänk på det!

  Moderaterna stiger. SD faller åter igen. C faller hela 2% Men även sossarna och vänstern faller.
  Vänstern med hela 1.4% Det sistnämda partiet lär få uppgång när Paradishärvan kommer in i mätningarna.

  Moderaternas Kristersson ser glad och trovärdig ut när han håller tyst och vädjar om ett vuxnare samtalsklimat i svensk politik.

  Självklart är det en drös okunniga
  som tror på Kristersson samt en drös med superegoister. Såna som betalar till lobbyister för att få mera i den plånbok som redan är sprängdfylld.

  När det gäller ”Vuxnare samhällsklimat”. Är det nån bland partiledarna som har lik i garderoben så är det Kristerssons parti och han personligen. Moderaterna var ju de som införde den falska retoriken för att kunna slå mot utsatta, Sen så har ju Kristersson nyttjat utsatta för egen vinning. Kristerssons s.k. vuxna taktik är inte större än vad längden är på honom själv.
  Kristersson är en terrier som likt samma hundras har som uppgift jaga mindre ”bytesdjur”.

  Gällande Åkesson så håller jag med han är en skicklig retoriker. men håller det i långa loppet?
  Fallet ser vi redan. Sen! Hur länge orkar Åkesson hålla på?? Det är nog till slut roligare spela spel och supa eller röka Som Anders Borg sa om arbetslösa som även Åkesson faller tillbaka till.
  Vi ser även att väljarna flyr till Moderaterna från SD och Centern.
  Men vi lär se fler skiftningar.

  Vad som verkligen var synd var att Liberalernas Birgitta Ohlsson inte lyckades putta bort Björklund.
  Hon skulle ha varit en välkommen kraft för Liberalerna som därmed återgått till en mer socialliberal politik. Hennes uttalande som EU-minister tycker jag säger en del.
  Citat:
  ”Jag har reagerat mot att kravretoriken ofta riktas neråt i samhället mot dem som redan har det tufft. Mot flyktingar, mot invandrare, mot arbetslösa. Ingen har ställt krav uppåt, mot dem som har makten.”

  Nu får man ta sånt där med en nypa salt så klart. Högerpolitiker de låtsas ju alltid ge stöd för utsatta men när de skapar politiken då är resultatet alltid det omvända med större klassklyftor som effekt.
  Men Birgitta var nog lika fullt mer socialliberal än vad den tråkige Björklund nånsin kommer bli.

  Ja hur det än är så kommer oerhört mycket hända innan vi går till valunorna.
  Jag är rädd för att 2018 års valrörelse blir den falskaste valkampanjen som nånsin varit.
  Det kommer hagla ”Fake News” smutskastning och speciellt hårda tag mot utsatta som vanligt.
  Frågan är kommer SD mer eller mindre att utplånas. Ja risken är att det blir så.
  Åkesson orkar inte hålla färg när hela huset hans flagnar. Penslarna räcker inte till

  Men var håller FI hus. De har ju verkligen chans poppa upp nu genom Metoo.
  Glöm inte att FI är ett intressant parti ett parti som inte alls är socialistisk i den benämningen att Socialism är en ekonomisk doktrin.
  FI har genom historien visat att politik är så mycket mer än ekonomi, och har synliggjort maktskillnader inom kollektiv som familjer och klasser. Dock kan man säga man ofta inom FI kommer fram till liknande slutsatser som socialister men utifrån delvis andra utgångspunkter.
  Frågan är om FI blir en belastning för den röda sidan eller om de får sådant stöd så de blir en pluspoäng för röda sidan. Stalltips. De blir en belastning tyvärr.

  Vänsterpartiet tror jag kommer få mera stöd. De får i.o.m paradishärvan mer inflytande i skattepolitiken, får även därmed en tydligare röst för de utsatta.
  Vänstern Kommer de okunniga som egentligen är vänster har i många falla röstat på SD.
  De kommer i större omfattning åter gå till vänster.-
  Sedan tror jag unga nya väljare är så pass kloka så de inser att vi behöver färga Sverige i mera rött.

  Det räcker inte med att Norrl

  • Leif Andersson

   Hur kan man tycka att FI är ett intressant parti? Jag skulle inte vilja bo i ett land som styrs av Gudrun Schyman och som skulle omvandla Sverige till ett U-land med raketfart.

 10. Jonny Disenfeldt

  Gamov verkar vara en rejäl clown för att vara diplomatisk.
  Det finns clowner i alla partier, de nyaste partierna som t.ex SD och MP har förmodligen högre clowntäthet än de äldre partierna men det är en ren gissning från min sida.

  Vad sägs om cirkus socialism – Anders Forss och ”Bertil” strävar ju dit, Kuba och Venezuela (och Malaysia’s gamla semidiktatur) är ju deras idealstater …

  https://www.dn.se/nyheter/varlden/venezuela-oljelandet-som-var-tionde-invanare-flytt/

   • Jonny Disenfeldt

    Det var inte alls vad jag sa, jag sade ”Gamov verkar vara en rejäl clown för att vara diplomatisk.
    Det finns clowner i alla partier, de nyaste partierna som t.ex SD och MP har förmodligen högre clowntäthet än de äldre partierna men det är en ren gissning från min sida.”

    Lär dig att läsa och förstå Anders. Har du glömt cirkusen i regeringen i somras … den är inte över än.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Det enda jag gör är att tolka dina svar på samma sätt som du har för vana att tolka mina Jonny.

     • Jonny Disenfeldt

      Nej det gjorde du inte alls, jag brukar inte tolka vad du skriver, jag citerar exakt vad du skriver och svarar på det …

     • andersforss (inläggsförfattare)

      det är just tolkar du gör Jonny – Då ofta genom att lyfta ord, meningar och stycken ur sitt rätta sammanhang och sätta in dem i ett annat.

  • Bertil

   ”Vad sägs om cirkus socialism – Anders Forss och ”Bertil” strävar ju dit, Kuba och Venezuela (och Malaysia’s gamla semidiktatur) är ju deras idealstater …”

   Så där är svaret när man omtalar för mycket sanning .
   Bra Jonny. du uppvisar klass. Låg klass vill säga.

   • Jonny Disenfeldt

    Bertil –
    Vad ska man kalla ”Bertils” hyllningar av Castro och rop efter utrensningar i svensk politik …och Anders hyllningar av Malaysias f.d semidiktator (fascistorienterad).. inte har de klass i alla fall …. bara osmakliga

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Publicerar som Jonnys svar till Bertil med följande tillägg: Ingen kan ta ifrån Tun. Mahathir allt det goda han gjort för sitt land och för sina landsmän Jonny – Ingen. Den utvecklingsresa Malaysia gått igenom under hans styre saknar motstycke i världen.

 11. Jonny Disenfeldt

  Anders skriver ”Vill du på allvar mena att Socialdemokraterna i t.ex. Sverige och Norge driver samma politik som den gamla kommunistregimen i forna Sovjet?”

  Jag säger att socialister och kommunister har samma slutmål, samma samhälle, att du inte vet det är beklämmande. Inom t.ex partiet S finns det socialiberaler och socialister. S har till största delen bedrivit en socialliberal politik, endast ett fåtal gånger har man drivit en rent socialistisk politik som t.ex

  * grundtanken med Meidnerfonderna
  * motståndet mot privat radio och TV
  * den egna illegala politiska säkerhetsbyrån (IB)
  * övervakning och stämpling av oliktänkande på arbetsplatser
  * samarbete med kommunistgerillor

   • Jonny Disenfeldt

    Du blandar ihop socialliberalism och socialism Anders; S är i huvudsak ett socialliberalt parti och har så varit även tidigare.

    Slutmålet var inte det kommunistiska Sovjet, DDR var den del av världen som nådde längst i strävan mot ett socialistiskt samhälle men inget land har nått slutmålet för kommunism/socialism. Man fastnar alltid på vägen i en vedervärdig diktatur av något slag. Slutmålet är i sig även det ett vedervärdigt likriktande samhälle men det är en annan sak.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Jag påstår att vi Socialdemokrater är socialister och inget annat och den politik vi driver och det samhälle vi strävar efter är den typ av samhälle socialismen som ideologi eftersträvar – Detta inte at förväxla med kommunism som eftersträvar en helt annan sorts samhällsbygge likt det i Sovjet och DDR.

     • Jonny Disenfeldt

      Snälla nån, du kan påstå vad du vill och det gör du ofta även om det inte stämmer med verkligheten

      De flesta socialdemokrater är socialliberaler, en mindre fraktion är socialister.
      Partiet bedriver i huvudsak socialliberal politik.

      Kommunismen och socialismen är två grenar baserade på samma ideologi och har samma samhällssystem som mål, lär dig basics Anders.

 12. Olles brorsa

  ”Det är precis den seriösa diskussionen jag vill föra och ska den kunna föras måste vi föra den på EU-nivå för att där gemensamt tvinga tiggarnas hemländer att tillfredsställa denna grupps behov i deras hemland.”

  Men du för ju ingen seriös diskussion, utan påstår att vi måste förbjuda alternativen till tiggeri, om vi förbjuder tiggeriet. Det är visserligen sant att tiggeriproblemet skulle vara löst inom ett år efter en överenskommelse inom EU, att alla EU-länder ska agera på samma sätt. Men när alltfler EU-länder inför egna tiggeriförbud, och Sverige blir enda land, där det inte är förbjudet, kommer fler tiggare hit, och det blir mindre hoptiggt för var och en. Tiggarna måste söka andra inkomstkällor, och nu har vi också fått prostitution bland unga tiggarkvinnor,som hålls som slavar i Sverige.

  Frikyrkornas hjälporganisationer var mot tiggeriet från början, då de menade att tiggeriet konkurrerade med deras egna insamlingar till hjälpprojekt i tiggarnas hemländer Rumänien och Bulgarien, men blev överkörda att diverse vänsternissar med ”stora hjärtan” och låtsad medkänsla, under paroller ”Man kan inte förbjuda fattigdom”. Följden blev förstås att alltmer av kyrkornas insamlade pengar får till härbärgen, etc. i Sverige.

  Målet för den hulkande extremvänstern är tydligen att på alla plan bekämpa SD:s påståenden att det är billigare att hjälpa folk i deras hemländer, och att därmed fler kan hjälpas. Faktum är dock att socialminister Åsa Regnér, s, har haft bra förhandlingar med den rumänska regeringen, om EU-stödet till Rumänien. Detta störs dock av att en annan svensk minister åker till Bryssel och hotar med indraget EU-stöd till Rumänien, om inte landet tar emot fler utomeuropeiska invandrare, med hänvisning till hur många Sverige har tagit emot.

  Om vi socialdemokrater ska framstå som trovärdiga kan vi inte ha den ordningen att andra partier, inkl SD, föreslår lösningar,som vi sedan säger blankt nej till på grund av något slags förnekelsekultur. ”Nej, det finns inga problem, och finns de, finns inga lösningar. Om vi ska förbjuda tiggeri i Sverige, måste vi också förbjuda penninginsamlingar till hjälpprojekt i tiggarnas hemländer. Och för resten kan vi ingenting göra, som vi inte har hela EU med oss”.

  Vi socialdemokrater måste ha en egen linje i frågan. Och då tycker jag att vi ska börja med att täppa till truten på våra skenheliga vänstersossar, som kräver allmän amnesti åt de unga män, som trots avslag på sina asylansökningar nu vistas illegalt i vårt land. Och i stället använda de pengar, som denna allmänna amnesti skulle kosta, till ett bidrag från samhället till de hjälpprojekt som frivilligorganisationerna driver i tiggarnas hemländer.

  Kan vi förmå de c:a 5.000 tiggare från Rumänien och Bulgarien, som nu vistas i Sverige, att åka hem och ta emot hjälpen på plats, kan vi mycket väl införa ett tiggeriförbud, så att inte nya tiggare kommer hit från länder som redan har infört förbud, eller direkt från hemländerna. Genom den hjälpverksamhet med härbärgen, etc, har frivilligorganisationerna god kännedom om vilka tiggare, som har kommit år efter år. Dem ska vi hjälpa till en bättre framtid.

  Något sådant förslag har jag inte sett från SD. Inte heller från några vänstersossar.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Min åsikt är att det inte behövs något generellt tiggeriförbud utan att problemet med tiggeriet ska lösas EU-gemensamt.

   • Olles brorsa

    Problemet ska inte lösas, utan de här människorna ska dömas till ett livslångt lidande i djupaste förnedring och misär – och detta enbart på grund av deras etniska tillhörighet. Det är vad du säger, fastän du låtsas säga något annat. Du saknar empati, du som skryter med din livserfarenhet från den internationella bank- och finansvärlden.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Jag saknar definitivt inte empati – Att se till att de kan leva ett värdigt liv i sina hemländer är den största tjänst vi kan göra för dem som jag ser saken.

     Hur vill du lösa problemet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.