Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

SD har tappat drygt 6% av väljarstödet på blott ett år.

I skrivande stund håller SD sina landsdagar i Norrköping och där gör partiledningen allt för att försöka skyla över och kalla SD:s väljartapp för ”fake news” genom att påstå att de så kallade experter som spått att SD:s glansdagar nu är över är samma experter som enligt partiledningen spått fel i många andra fall.

Det påståendet är om något ”fake news” – Sanningen är den att SD under de sista månaderna förlorat drygt 6% av sitt väljarstöd för att i november enligt Aftonbladet/Inzio befinna sig på nivån 15,4% vilket är 6,1% tapp eller omsatt i antal väljare drygt 330.000 personer.

SD:s partiledare Jimmie Åkesson tillstår att partiet kanske inte haft sin bästa höst då skriverierna om partiet handlat om andra saker än partiets politik.

Trots det påstår Åkesson att det är fullt realistiskt att SD landar på ett valresultat någonstans mellan 20-30% i nästa val vilket jag vill påstå är ett oerhört överdrivet önsketänkande.

Jag har sedan länge anfört och påstått att SD kommer att landa på ett valresultat runt 10% i nästa val – Den siffran blir jag allt säkrare på ju längre tiden lider och att SD befinner sig i en nedåtgående spiral råder det inga tvivel om när till och med Jimmie Åkesson indirekt erkänner att så är fallet.

Åkesson och Mattias Karlsson påstår att partiet fortfarande har potential att nå de nivåer man drömmer om – För mig är budskapet till Åkesson och Karlsson följande – En dröm är en dröm och att drömmar besannas är otroligt sällsynt.

Att SD redan förlorat drygt 25% av sina sympatisörer talar sitt tydliga språk – Att det tappet ska fortsätta därför att SD profilerat sig som ett högerparti och en blek kopia av Moderaterna på högerkanten som vill ta från de fattiga för att berika de redan rika behövs inget annat än sunt förnuft för att inse.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag” 

50 kommentarer

 1. Leif Andersson

  Personligen tror jag mycket kan hända tills valdagen nästa år. Frågan är t .ex. hur stabil moderaternas uppgång efter partiledarbytet är och hur skandalen med Mogert, Sahlins skattebrott och Fritzons försök till skatteflykt påverkar S.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Visst kan mycket hända men att SD:s nedåtgående spiral skulle vända ser jag som osannolikt.

 2. Erik

  It ain´t over till the fat lady sings. Jag menar; vi har sannolikt inte sett crescendot av migrationspolitiken. Och mycket kan hända som gör att SD korrigerar vingklaffarna och lyfter till högre höjder. Kommer parallellsamhällena att bestå?. Kommer Sveriges kommunalråd att nästa år stå utanför Magdalena Andersson dörr och äska mer pengar? Kan arbetsmarknaden svälja lejonparten av de med låg eller ingen utbildning?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Effektiv integrationspolitik är avgörande och den frågan och lösningen på den lyfte jag för mer än 2 år sedan – Min övertygelse är att SD:s färd ner mot den 4%-nivå där de har sin naturliga hemvist kommer att fortsätta.

 3. Bertil

  Det SD tappar tar andra allianspartier över och även deras politik.
  Den politik som förs idag från SD från övriga partier t.o.m inklusive Sossarna och vänstern
  är kort sagt ett slag under bältet på folk som är utsatta.

  Jag upprörs enbart på det enorma samlande av pengar som sker idag och som skapar enorma klassklyftor.
  Unga som är belånade upp över öronen eller andra som är fattiga som kyrkråttor genom sjukdom , arbetslöshet. Det sägs att kapitalet som samlandet skapar går till risktagande.
  men det värsta och största risktagande tar folket själva genom att bli sjuka eller arbetslösa.
  Det om något är högrisk idag. Se för attan till att aldrig skada dig på jobbet. Det kan sänka dig för resten av livet ekonomiskt.

  Det finns idag inget socialt skydd värt namnet. Samtidigt så samlas kapital som varken kommer in på deklarationer eller nåt där värdeökningarna är väldigt höga. 40 000 om du har en miljon får ses som lågt idag. Dessa pengar används sedan till företagrisker medan stat kommun knapt ser till att ta skatt så man kan ha en fungerande välfärd. Fortsätter det så här med allt större klassklyftor så
  är SD bara förnamnet på vad som kan komma att båpde ske och komma i politik.

  man jagar svartjobbare och ger bidrag för RUT man jagar låginkomsttagare och de som är i skuld.
  man jagar sjuka och drar in deras ersättningar samma gäller A-kassa.
  Det är väl för fanken inte konstigt vissa blir så rika.

  Ett Jämlikhetens Metoo där folk får berätta hur de utsatts och att myndigheternas tjänstmän blir
  uppmärksammade i media ex. hur man utförsäkrade en canser sjuk. Eller hur man avstängde en arbetslös från allt och plundrade dennes ägande.

  Häng ut dem. fortsätter det med denna klassklyftpolitik kommer till slut folk ta lagen allt mer i sina egna händer. Där myndighetspersoner kan råka illa ut o.s.v

  Det finns skäl varför SD får röster. Det är inte bara extremer som söker sig dit det är människor som behandlats illa och de skiter i vad som politiisk sker. Kan andra skadas så är det därför.
  Sverige har blivit ett föraktfullt land där Näringslivets makt skiter i folket där politiker är involverade i näringsliv och det sker från Höger till Vänster och det är dynghögar överallt inom dessa väggar.

  Den som då försöker verkligen skapa ett Bättre Sverige lär nog snabbt tystas.

  Ingen önskvärd utveckling och Castro är ingen lösning heller men allt kan ske demokratin är på fall och vad som då sker kan bli förskräckligt tro inte Sverige med 10 miljoner innevånare inte mer än en ordinär storstad i Världen. Se bara USA hur kommer det sig de valt en president som twittrar och blir hämdlysten på småbagateller när han ska lösa de stora frågorna. EN sjuk man som 87% av Palm Beach välbärgade innevånare röstade på, där han beskrivs som en frälsare.

  Men så har USA även tappat i anseénde i Världen.
  Samma kommer ske med Sverige och sker med Sverige sedan äggskallen och pickvisaren satte spiken i kistan för Sverige. Juholt får nog rätt Demokratin kan upplösas.

  • Leif Andersson

   Bertils resonemang känns egendomligt som kritiserar att staten försöker ta fast svartjobbare. Tror inte många av oss andra skulle vilja ha en diktatur modell Kuba med utbrett svartjobbande och annat mygel som staten inte bryr sig om att stävja.

 4. Krister

  SD kommenterar jag inte förrän på valdagens kväll.

  ÖVRIGT:
  ”Ett fattigare och farligare land – Kjell-Olof Feldt”
  Sa han i veckan i SR.

 5. Michael Rönnlund

  Bra att de tappar. Att de tror att klyschor som fake news ska ha nån positiv effekt i Sverige är skrattretande som bäst. Det enda de gör är att de beskriver sig själva som demokrati motståndare och media hatare ungefär i samma klass som Trump, Putin och Erdogan. Ett antal öststatsländer platsar i samma gäng.

  Ett parti som SD behövs inte i Sverige och gör mer skada än nytta. De bidrar till en onödig polarisering i samhället som är farlig.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag håller med Michael – Jag har länge sagt att SD:s naturliga nivå ligger runt 4%-spärren.

   • Bertil

    Javisst SD är inget alternativ. Men många utsatta som röstar på SD måste fångas in och även ges politik och stöd åt. När man får höra alla partier talar om sänkta trösklar på lite olika sätt.
    Ja vad röstar utsatta på då??

    De har ingen att rösta på. Så då väljer man SD inte för att man vet varför men för att deras rätta
    parti har svikit dem.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Så har det varit Bertil men även denna grupp börjar nu vakna och återgå till det parti som för den politik som gynnar dem bäst.

 6. Olles brorsa

  SD har aldrig haft potential att nå över 20,0 %. Och att partiet över huvud taget har nått så högt, beror på flyktingkrisen och tvärvändningen för ganska exakt två år sedan. Då många väljare uppfattade att de andra partierna hade kopierat SD:s politik.Efterhand som dessa väljare upptäckt att så inte var fallet, har de strömmat tillbaka till sina gamla partier.

  SD hade ändå inte kunnat behålla dessa väljare, eftersom man inte långvarigt kan framstå som ett attraktivt parti genom att förespråka samma politik som andra och mer regeringsdugliga partier. Partiledningen hoppas nu att en skärpning av partiers flyktingpolitik, varigenom man kommer att skilja sig från de andra partierna, ska locka tillbaka de väljare, som just har återvänt till sina gamla partier. Men detta är en felspekulation.

  Väljarmajoriteten vill inte ha någon ytterligare skärpning av flyktingpolitiken. De vill behålla den flyktingpolitik, som vi nu har, med det enda tillägget att beslutade avvisningar ska verkställas. Men det handlar ju snarare om att genomföra än om att skärpa den redan beslutade politiken.

  Hanna Wighs avhopp var ett svårare slag mot SD än partiledningen har förstått. Om du hade förstått detta, hade de gjort allt för att behålla henne i partiet. Hon har av många SD-väljare, och särskilt kvinnliga sådana, setts som en garant för att SD:s förklaring av sig självt som ett icke-rasistiskt parti varit seriöst menat.

  Detta handlar om betydligt mer än sexuella trakasserier. Det handlar om partiets själ, om den är svart eller vit. Enda kvinnliga dragplåstret, som inte bara är ett eko av de tongivande männen, är Paula Bieler. Men hon är alltför ensam för att rädda partiets väljarstöd. Vi får inte heller glömma att Jimmie Åkessons svärmor, Margareta Larsson, lämnade partiet för ett bra tag sedan i protest mot toppstyrningen inom partiet. En man, som inte lyssnar på sin svärmor, har ingen som räddar honom från att begå svåra misstag.

  Det enda som skulle kunna rädda SD från fortsatt ras är att Stefan Löfvén viker ner sig för MP:s och vänsterflygelns inom socialdemokratin utpressningspolitik, som går ut på att riva upp den nya migrationspolitiken. Men det är inte alls säkert att en detta skulle rädda SD. Svensk arbetarrörelse skulle visserligen gå i graven, men det skulle sannolikt leda till egen majoritet för alliansen. En alliansregering som klarar sig utan stödröster från SD vid omröstningar i riksdagen.

  SD:s dilemma är att man försöker framstå som så salongsfähigt så att andra partier kan tänka sig att samarbeta med partiet, samtidigt som en stor del av väljarstödet kommer från protestväljare, som röstar på SD just därför att partiet är som en oberäknelig vildkatt bland hermelinerna. När Jimmie Åkesson nu hotar Moderaterna med att SD kan stödja Socialdemokraterna, riskerar han att få alla mot sig. Annie Lööf kan nu säga ”Vad var det jag sa, när jag sa att SD inte kommer att vara en dörrmatta åt alliansen?”

  • Leif Andersson

   Signaturen Olles brorsas påstående att väljarna inte vill ha en mer restriktiv migrationspolitik stämmer inte med verkligheten. För ett par månader sedan publicerades en undersökning på SVT där ca 70% vill ha just detta och ta emot färre asylflyktingar.

   • Olles brorsa

    Väljarmajoriteten vill inte ha någon förändring i någon riktning av nu gällande migrationspolitik. Detta motsägs inte alls av att många vill att färre asylsökande ska komma till Sverige. Men detta har ju uppnåtts med nu gällande migrationspolitik. Mycket färre asylsökande kommer nu till Sverige jämfört med 2015 och tidigare. Ska vi inte ha några nya asylsökande alls?

    • Leif Andersson

     Om signaturen Olles brorsa bemödar sig att besöka migrationsverkets sida och ta del av den aktuella statistiken visar denna att volymerna inte minskat nämnvärt bortsett från perioden 2012-2015.

 7. Jonny Disenfeldt

  Sanningen är att SD ligger nu ÖVER sitt valresultat 2014…
  Sanningen är att S ligger nu UNDER sitt valresultat 2014…

  Att SD skulle få 20-30% i nästa val är orimligt att begära. Partiet kan inte fortsätta att fördubblas efter varje val. Man bör hamna runt 15% i nästa val, kanske ett par procent högre.

  S ser ut att fortsätta sin kräftgång under 30% vilket om det blir valresultat är sensationellt på samma sätt som det varit årtionde efter årtionde i takt med att deras stöd kollapsar.

  Det oroväckande är däremot att flera partier ligger nära 4%-spärren som är en högst odemokratisk skamfläck som man bör tvätta bort. Varje röst ska ha samma värde i ett demokratiskt val och då måste denna spärr bort.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Det enda som är säkert är att SD befinner sig i en nedåtgående spiral och att partiledningen blir allt mer desperata därför att så är fallet.

  • Bertil

   Martin Strid har lagt ribban.
   SD har allt för många rasister i sitt parti
   Så enkelt är det Jonny D

   Att varje röst ska ha samma värde är vi överens om. Men inte bara det människovärdet ska även vara lika och går vi ännu längre så bär även de ekonomiska värdens bli mer jämlika.
   Att som Stig Östling tjäna tusentals vanliga knegares lön är inte rätt.
   Samma gäller inom sportens värld
   Ex NHL där är lönerna alldeles för horribla.

   Det kan inte vara möjligt att samma klientel som gottar och med ryggdunkande tar för sig vill samtidigt att
   Utsatta knappt ska ha till vad en bostad kostar i hyra.
   Det måste bli en ändring på sådant.
   Människors lika värde måste inte bara kämpas för det måste stärkas och därmed är SD ett parti som inte har kvalat in som ett människovänligt parti.
   Jag anser inte ens Moderaterna är värda ens en plats i riksdagen som deras ekonomiska fördelning ser ut.
   Centerm ligger också risigt till vad gäller ekonomisk fördelning.

 8. Ville-Valle

  …jo du Anders Forss, hur är det med ditt eget ”stöd” bland dina partifränder med flera…? Sista och 73:e plats på listan till kommunfullmäktige är en förnedrande markering på hur dina partikamrater i Umeå ser på dig som politiker. Men hur blir det med landstings- och riksdagslistorna…? Kommer du överhuvudtaget med på dem, till exempel på riksdagslistan i dina strävanden att bli utnämnd till statsråd, helst finansminister i och med dina i ditt eget tycke fantastiska meriter i form av ”omoraliska skatte- och bankaffärer” som du försöker hålla tyst om. Men å andra sidan Anders Forss, med tanke på alla skandaler inom S-partiet borde du passa i den skaran då S-partiet och dess trotjänare mer och mer börjar likna ett kriminellt nätverk som är ute för att sko sig. Varför är du så tyst om det på din blogg…

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag har aldrig strävat efter att bli finansminister Ville-Valle och vad gäller vad jag ska bli och vart jag eventuellt kommer in i bilden politiskt har jag samma svar på nu som jag haft allt sedan jag engagerade mig ordentligt politiskt – Om och vart jag ska in avgör varken jag eller du – Den frågan avgör väljarna.

   • Leif Andersson

    Hur tror du att du ska kunna få S att byta politik från EU:s lägsta beskattning av privata bostadsägare om du inte siktar på att ta över ”bostadsmagdas” jobb.

    • Olles brorsa

     Att Sverige skulle ha Europas lägsta beskattning av ”privata bostadsägare” är rent nonsens. Det är helt enkelt inte möjligt med tanke på att Sverige har världens näst högsta skattetryck. Och det drabbar givetvis även den gruppen.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Att Sverige skulle ha världens högsta skattetryck stämmer inte Olles brorsa.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Tittar man i den tabell du hänvisar till så ligger Sverige 4:a – I övrigt hänvisar jag till svaret till Olles brorsa.

     • Olles brorsa

      Jag skrev inte att Sverige har världens högsta skattetryck. Jag skrev att Sverige har världens näst högsta skattetryck, enligt gängse metoder för beräkningen av skattekvoten, som är det korrekta uttrycket. Uppgiften är några år gammal, och det kan därför inte helt uteslutas att vi nu har den högsta skattekvoten. Som mått på disponibelt utrymme efter skatt och socialförsäkringar är beräkningsmetoden inte rättvisande. Om Sverige hade haft samma system för finansiering av socialförsäkringarna som vissa andra länder, bla Tyskland, hade vi inte legat på 1:a eller 2:a plats internationell, men sannolikt bland de 10 högsta. Eftersom man jämför skattekvot /skattetryck är detta negativt för Sverige, eftersom vi framstår som ett värre högkostnadsland än vi faktiskt är, Vad jag ville säga med min kommentar, som var ett svar till Leif A, var att det pga vår relativt höga skattekvot i stort sett saknas utrymme för skattehöjningar utan samtidig sänkning av andra skatter.

      Dessutom tycker jag att Leif A inte borde klaga på att vi har skatter på boendet, som inte omöjliggör för människor med små inkomster att bo i hudsmed väggar och tak. Kritisera i stället de subventioner, som faktiskt ges till välbärgade husägare som investeringsbidrag för att just de – utslaget på några år – ska kunna sänka sina boendekostnader, såsom den utlovade höjningen av bidraget till solpaneler från 20 till 30 %. Detta gagnar ju inte samhället som helhet, eftersom solpaneler på våra breddgrader ger minst när behovet är störst. Det hade varit bättre att försöka hålla nere skattekvoten, vilket skulle kunna göras genom att sänka skatten i de lägsta inkomstskikten.

      Det är märkligt att det aldrig saknas pengar till valfläsk till Mp-väljarna, men nästan alltid saknas pengar till smör till gamla socialdemokratiska kärnväljare Med en socialdemokratisk valstrategi, som går ut på att rädda Mp kvar i riksdagen till vilket pris som helst, kommer SD att få in beskärda del av missnöjda f.d. s-väljare. I norra Sverige, och särskilt i inlandskommunerna, har den genomsnittliga villaägaren betydligt lägre inkomst än den genomsnittliga villaägaren i de södra landsdelarna. Dillandet om ”rika husägare” är, i synnerhet vad Norrland anbelangar, populistisk lögnpropaganda.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Man måste även titta på vad man får för skatterna och att OECD utnämnde Sverige till bästa landet att driva företag i tycker jag säger en hel del om att skatter och skattetryck inte är något större problem för företag och företagare.

      I övrigt publicerar jag din kommentar som ett inlägg i debatten.

     • Olles brorsa

      De siffror som ni nu diskuterar är mer aktuella siffror än de, som jag mindes, när jag skrev föregående kommentar. Att Sverige har gått ner från 2:a plats till en delad 4:e plats, trots skattehöjningar 2015 och 2016, beror på att de länder som passerat oss har höjt sina skatter ännu mer. Men detta ändrar inte på det faktum att jag har haft rätt i mitt resonemang, att det i princip saknas utrymme för ytterligare skattehöjningar i Sverige utan samtidig sänkning av andra skatter.

      Fakta motsäger inte heller Anders Forss påstående att skatter och skattetryck i Sverige inte är något större problem för företag och företagare. Men detta förutsätter förstås att vi inte jämförs med de verkliga lågskatteländerna, som dock kan ha andra hinder för företagande än skatterna. Detta innebär också att den svenska arbetsmarknadsministern haft rätt, när hon har sagt att vi inte ska konkurrera med låglöneländerna genom sänkta löner i Sverige.

      Vilket ytterligare stödjer mitt påstående att det i princip saknas utrymme för ytterligare skattehöjningar i Sverige. Placering på listan över högsta skattetryck har betydelse, må så vara att det ser bättre ut om man tittar på verkligheten bakom siffrorna. Än om man bara tittar på siffrorna, vilket de flesta tyvärr gör, inför investerings- och lokaliseringsbeslut.

      Sven-Otto Littorin, som efter avgången som arbetsmarknadsminister, m, 2010, har arbetat med att ragga företag till Sverige, har i en intervju för några år sedan sagt att de investerare, som han har haft kontakt med, har fått en betydligt bättre uppfattning om Sverige, sedan han förklarat verkligheten bakom siffrorna. Detta leder mig till slutsatsen att vi måste tygla både vänster- och högerkrafterna i svensk politik för att värna företagande, sysselsättning och välfärd i Sverige.

      Det är varken bra att – som vänstern förespråkar – att rusa iväg och höja skatterna. Eller att – som högern (och särskilt Annie Lööf, c) förespråkar – att rusa iväg och sänka löner. Magdalena Andersson, s, gör ett bra jobb som finansminister, men det finns ett stort orosmoln på himlen, och det är risken för kommunalskattehöjningar, när kostnaderna för flyktingvågen under 2015 och tidigare börjar vältras över på kommunerna.

      Det finns inga möjligheter att återgå till den migrationspolitik, som gällde 2015 och tidigare., som S, V, M samt delar av C och L samt vissa högljudda debattörer inom socialdemokratins vänsterflygel vill. Jag vidhåller å andra sidan att det idag saknas väljarstöd för en ytterligare skärpning av migrationspolitiken. som SD vill.Vi har inte mycket att välja mellan. Dessutom pågår just nu en ny och fasansfull flyktingkatastrof vid gränsen mellan Burma och Bangla Desh.

      Den enda lösningen är massiva insatser på plats, innan flyktinglägren i Bangla Desh utvecklas till rena dödsläger. Att rädda liv där måste gå före alla målsättningar att pressa ner lönerna i Sverige genom ett överutbud, i förhållande till efterfrågan, av arbetskraft i Sverige. Det är ju tvärtom genom ett relativt högt löneläge, som generar stora skatteintäkter, som vi har råd med internationell solidaritet.

     • Leif Andersson

      Olles brorsa fortsätter svamla utan minsta referens till empiriska studier. Det är välbekant att en undersökning skedde för ca ett år sedan som visade att inom EU har Sverige och Nederländerna den lägsta totalbeskattningen av privata bostadsägare.

     • Olles brorsa

      Jag måste tyvärr rätta en felskrivning i första meningen i näst sista stycket i föregående kommentar. Så här ska det vara: ”Det finns inga möjligheter att återgå till den migrationspolitik, som gällde 2015 och tidigare. V, Mp samt delar av C och L samt vissa högljudda debattörer inom socialdemokratins vänsterflygel vill.”

      Leif Anderssons provokationer är inte ens värda ett bemötande. Faktum är att Nederländerna har infört mycket hårda amorteringskrav. Det borde Sverige också göra, dock inte lika hårda som Nederländerna, utan snarare ett mellanläge mellan de nederländska och nuvarande svenska amorteringskrav. Leif har under åratal försökt lura sossar på vänsterkanten att förorda en skattepolitik, om skulle föra massor med villaägare i de lägre inkomstskikten bostadslösa, och därigenom framkalla en finanskris, som skulle göra Sverige till ett nytt Grekland. Totalt ansvarslöst.

      Det nuvarande låga ränteläget borde naturligtvis användas för att amortera ner låneskulderna särskilt i de högst belånade fastigheterna så att ägarna klarar kommande räntechocker. Och eventuellt även kommande skattechocker., som kan bli en följd av den huvudlösa migrationspolitiken före den 24 november 2015. Det är typisk demagogisk högerpolitik att stalla underklass mot underklass med motivering att den del av underklassen som ska klämmas åt har något gemensamt med medel- och överklassen, i detta fall en egen ägd bostad.

   • Krister

    Sista och 73:e plats på listan till kommunfullmäktige…
    Så blir det när kör solospel i en grupp.
    Man får sitta på bänken.
    Man är aldrig viktigare än laget.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Som jag sagt – Vart man står om man inte står på en av de direkt valbara platserna kvittar – Att jag sedan driver på och vill skapa förändring är mitt sätt att jobba och det jag söker är väljarnas stöd och inget annat.

     • Jonny Disenfeldt

      Anders skriver ”det jag söker är väljarnas stöd och inget annat”

      Märklig inställning om du är med i ett etablerat parti (S), du bör nog först ha stöd även av partiets organisation …vilket du uppenbarligen inte har, du driver inte partiets politik.

      Med den syn du har på politik är det nog mer ärligt att starta ett nytt Anders-Forss parti med en kandidat som tar alla stolar …

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag är och förblir socialdemokrat Jonny – Att driva på för att skapa stöd för den politik jag vill se bli verklighet är något jag kommer att fortsätta med väl medveten om att trägen vinner.

 9. Mr Sound

  Ja, visst kan SD ha backat men effekterna på Alliansens, Socialdemokraterna och Miljöpartiets politik ser vi tydliga effekter av.

  Det kommer fälla många människors avgörande vid valet, inte för SD har alla svar utan att ovannämnda partiers politik och oförstående från deras politiker är att i Sverige råder det närmast kaos i allt fler kommuner.

  Lägg där till sjukvårdspersonal som blir hotade på sina arbetsplatser, gäng skjuter hej vilt, utanförskapsområden växer allt snabbare och sexualbrott/våldsbrott bara ökar. Till detta ser vi hur otrygghet ökar hos medborgarna.

  Allt detta går att lösa med rätt integrationspolitik enligt Anders Forss, och till sin hjälp har han två-tre vapendragare från vänstersidan som gör det vänstermänniskor är bäst på – skyller allt på någon annan.

  Att SD skulle få 10% i valet är lika troligt som S ordnar Europas lägsta arbetslöshet. Hur vore det om du själv synar ”En dröm är en dröm och att drömmar besannas är otroligt sällsynt.”

  Nä du Bob, ingen tror på dina profetissor. Ingen tror på dataprogram hos banker som ser genom VPN-tunnlar och dessutom får fram människan bakom ett specifikt IP-nummer.

  Lite för mycket narcissist och skojare över dig som person, och det gör dig olämplig som politiker.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   För egen del skyller jag aldrig på någon annan Mr. Sound – Därtill jobbar jag envetet på för att genomföra det jag sagt att jag vill genomföra. Det är så politiken måste vara – Mindre snack och mer verkstad.

 10. Jonny Disenfeldt

  Politiker – de ska sälja ett politiskt parti och dess program till väljarna men vissa som gör anspråk på att bli politiker har inte förstått detta.
  Istället ägnar de huvuddelen av sin tid att föra fram sina egna mer eller mindre märkliga ideer som ofta står i strid med partiets politik.
  Dvs istället för att lägga tid på att INTERNT arbeta för att förändra partiets politik så ägnar de sig åt att sprida sitt eget budskap, sina egna ideer
  utåt men detta är falsk marknadsföring. Man saluför något som inte stämmer. Man ger sken av att något är ett partis politik när det i verkligheten är tvärtom.

  Ett försök att lura väljarna alltså. Det är ohederligt. Kanske därför det blev sista och 73:e plats Anders ?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag saluför inget som är falskt Jonny – De förslag jag lägger och lösningen jag föreslår på de frågor jag lyfter är helt i samklang med den ideologi jag tror på – Att i det läget försöka skaffa väljarnas stöd för det jag vill se bli verklighet samtidigt som jag internt driver samma frågor är i sanning att leva som man lär.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.