Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Donald Trump hotar länder som röstar emot hans erkännande av Jerusalem med repressalier.

Donald Trump slutar aldrig upp att förvåna både mig och omvärlden – Nu går han mer eller mindre ut och hotar alla länder som erhåller bistånd från USA med att biståndet kommer att frysa inne om de röstar emot Trumps erkännande av Jerusalem som Israels huvudstad.

Den typen av hot visar att Donald Trump inte skyr några som helst medel med att få sin vilja igenom. Gjorde FN och resten av världen rätt skulle de fördöma USA och belägga landet med handelsembargon om Donald Trump gör allvar av sina hot vägrar inrätta sig i de beslut resten av världen fattar.

USA är inte det land som ensamt ska diktera villkoren i världen – Snarare bör USA lyssna på resten av världen och acceptera om de blir nedröstade av de övriga.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

 

19 kommentarer

  1. Bertil

    Trump gynnar bara den rikaste gruppen minns hur hård han var mot Puerto Rico efter orkanen.

    Han slår stenhårt mot all form av svaghet och gynnar stenhårt välbärgat folk.

    Trump och skattesänkningar är bara ett av många led fullkomligt utrota alla slags välfärdsystem.

    Trump för kort sagt inte krig direkt mot länder utan mot allt folk som uppvisar svaghet. En ny sorts Hitler men med moderna medel som egentligen ger samma effekt i dödande som Hitler höll på med men det sker snyggare.

    Jag vill påstå Reinfeldt hade samma ambition som Trump.
    Därför öppna hjärtan o.s.v. För att den vägen först knäcka socialismen sen välfärdstaten. Som han gjorde sänka a-kassan utförsäkra sjuka slå mot facket vara bara första steget o Moderaternas strategi.
    Nu är Kristersson den som vill föra utrotnigen av Välfärdsstaten vidare.
    Frågan man ställer sig.
    Vad leder det till om man slår sänder all välfärd och skapar rå kapitalism som med anarkistiska medel gör som de vill.

    Klarar vår planet det. Att människor kommer dö som flugor av en utrotad välfärd är självklart men den kommer inte att synas.

    Sjukdomar som spanska sjukan och den effekt det gav kan mycket väl komma igen. Detta när bara den välbärgade får vård medan övriga lever som djur.

    Trump är utan tvekan en man som kan ställa världen i brand.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det underliga är att han hånar Puerto Ricos befolkning samtidigt som både han och andra av USA rika använder Puerto Rico för sin privata skatteplanering – Där kan vi snacka om dubbelmoral och skev människosyn.

      • Bertil

        Ja exakt Anders men det är väl så han vill ha det. Ta till alla medel för kapitalismens vinning. Den absoluta Ayan Rand filisofin.
        Likt Allt mitt är mitt och allt ditt är även mitt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Som välmående land förväntas man ge bistånd till länder som är mindre välmående Krister och då utan att villkora biståndet på det sätt Trump försöker göra.

      • Anders

        Självklart måste man väl få ställa villkor när det gäller bistånd, annars är det ju fullständigt meningslöst. Tillräckligt många biståndsmiljarder har hamnat rätt ner i fickan på giriga ledare, korrupta organisationer och fullständiga vettvillingar. Tycker du inte det?
        Att biståndspengar inte ska användas till att motarbeta den egna politiken är väl ett högst rimligt krav. Hoppas USA drar åt tumskruvarna ordentligt.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Biståndspengar ska användas till att skapa hållbara samhällsbyggen som hjälper människor att utvecklas och ta sig ur fattigdom. Om pengarna hamnar i fel fickor så är det kontrollen vi ska skärpa upp och inget annat.

  2. Fredrik

    Alla suveräna stater är just detta. Suveräna. Det är alltså möjligt för en suverän stat att göra det som passar sitt land bäst. Sverige gör så, så långt man kan utan att bryta mot EU:s regler, och så gör även flertalet andra länder också. Fakta är att en majoritet av världens länder gör det. Så även USA.

    Att du inte gillar Trump är helt okej. Att du anser att FN:s Generalförsamling ska ha en laglig rätt att straffa länder är också okej, men då måste man också ha en förståelse av hur just Förenta Nationerna är uppbyggd och detta verkar du inte ha Anders. Generalförsamlingen har inte denna rätt Anders, bara Säkerhetsrådet har det och där har USA veto så det lär knappast bli något av det där.

    Men framför allt, för varje ”incident” som ”görs” av USA så görs en liknande av Ryssland och/eller Kina. Och historiskt har veton lagts till fördel för USA lika många gånger som för Ryssland och Kina. Så var är din kritik mot korruptionen i Ryssland? Mot att det i Kina avrättas fler människor än i resten av världen?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag vet mycket väl hur FN fungerar Fredrik och det jag gav uttryck för är vad som borde ske snarare än att det är möjligt att det sker.

      Vad gäller Kina och Ryssland så har jag historiskt kritiserat även dessa.

      • Fredrik

        Historisk kritik? Hur är det med kritik idag? Ryssland har olagligt tagit besittning av en del av Ukraina. Var är din dagliga kritik mot detta, som fortfarande pågår? Var är din kritik mot avrättningar av människor i Kina så sker varje dag? Varje dag.

        Du är en populist. Du läser skvallermedia om vad som är populärt just nu och så skriver du ett inlägg om detta och vill verka smart och insatt. Alla har samma insyn som dig som du beskriver i dina inlägg då allt du skriver är hämtat från källor som är öppna, likt SVT text-tv, Aftonbladet och Expressen.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag är på inget sätt populist Fredrik – Däremot tar jag ofta upp frågor som för stunden intresserar väljarna och försöker hitta hållbara lösningar på dem – Det kallas realism och att bry sig om vad väljarna tycker snarare än populism.

  3. Thomas Åkerblad

    Pengar mot inflytande. Vad är skillnaden mot att Wallström mutar tlll sig en plats i FNs Säkerhetsråd eller LO köper inflytande i Socialdemokraterna för 30 miljoner?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      LO skapade det Socialdemokratiska Arbetarepartiet Thomas och att LO fortsatt stödjer det parti de skapade för att erhålla politiskt inflytande är naturligt – Wallström har inte köpt platsen Thomas – Att påstå det är att fara med osanning.

      • Anders

        Klart hon har mutat sig till platsen. Hur tror du annars att det har gått till? Varför läggs inga kort på bordet så vi får se att allt gått rätt till?
        FN är den största genomkorrupta organisation som finns på den här planeten.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Vi har inte mutat oss till någon pålats Anders men väl jobbat hårt för att få den.

  4. Per Kjellén

    Rubriken talar om Jerusalem.

    Som jag fattar läget så ligger Israels myndighetsinstitutioner i Jerusalem därför att Israel uppfattar Jerusalem som en öppen stad. Tydligen gör Sverige detta också eftersom den representation som Sverige har gentemot Palestina ligger i Jerusalem – det Svenska Generalkonsulatet. Ambassaden ligger i Tel Aviv, mysigare där.

    Trumps erkännande av Jerusalem som Israels huvudstad är enligt honom själv ett erkännande av Israel som stat.

    Innan Trump blev president yttrade han att fred mellan Israel och Palestina kan endast komma med överenskommelser direkt mellan dem som parter. Internationella ansträngningar har bara belönats med Nobelpris, aldrig med fred.

    Det är fullt förståeligt att yttra sig negativt om Trumps moraliska och politiska kvaliteter. Men inte behöver vi visa vår moraliska och politiska överlägsenhet 🙂 så tydligt i en konkret fråga.

    Frågan är: Är Jerusalem enligt FN en öppen stad för både Israel och Palestina eller inte? Om inte – vem enligt FN:s medlemmar har tillträde till Jerusalem med politiska ställningstaganden (som t.ex. att förlägga ett Generalkonsulat där?)?

    Vi behöver inte bli så upprörda jämt och samt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.