Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Sakta men säkert följer regeringen mina råd för att råda bot på skatteplanerandet.

Det tar sig vad gäller Magdalena Anderssons och regeringens åtgärder för att ta itu med skatteplanerandet – Denna gång genom att regeringen tar bort Malta från listan över länder där skatten kan betalas där snarare än i Sverige.

Det tar sig som sagt men inte mer än så då det fortsatt finns oerhört mycket kvar att göra för att åtgärda skatteplanerandet helt och hållet.

För egen del är jag förundrad över att man inte löper hela linan ut och gör som jag anfört allt sedan 2014 – Dvs. skriver om alla skatteavtal vi har med andra länder för att omöjliggöra skatteplanering helt och hållet.

Omskrivna skatteavtal innebär att det aldrig går att betala lägre skatt än i landet där vinsten uppstår och en sådan ordning gör att EU:s medlemsländer med fler inte kan konkurrera med varandra genom att erbjuda låga skatter via skatteupplägg vilket i slutändan gynnar alla medborgare i de länder som berörs.

Hur länge det dröjer innan regeringen löper linan fullt ut ska jag låta vara osagt men med dagens aviserade åtgärd kommer vi i vart fall närmare den lösning jag förespråkat länge vilket inger hopp om att regeringen senast under nästa mandatperiod vidtar de åtgärder jag föreslagit fullt ut.

Snyggt jobbat  Magdalena Andersson – Du är inne på rätt väg.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

48 kommentarer

 1. Bertil

  Magdalena blandar sin kompetens med ekonomiskt fallenhet
  men på det har hon även en mänsklig fallenhet.

  Borg han hade en kompetens för ekonomisk fallenhet som tillföll de välbeställda.
  men mänsklig fallenhet visade han genom att uppvisa sin familjelycka.
  Jag tror han fått intelligensen i fel huvud, Synd att den hamnade där.
  Eller??

 2. Krister

  ”Sakta men säkert följer regeringen mina råd…”
  Gör dom det?
  Vem kan jag kontakta på finansdepartementet
  för att få det bekräftat?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Det enda du behöver göra är att läsa mina gamla bloggar i ämnet och sedan jämföra dem med det som nu händer – Gör du det ser du att det som nu sker är förslag jag lämnade för länge sedan.

   • Fredrik

    Verkligen? Lämnade du dessa förslag till finansministern själv? Eller menar du att finansministern är en av läsarna av din blogg?

    Eller kan det vara så att regeringen, utan ens veta att du existerar, i riksdagsgruppen tar detta beslut?

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Jag vet med säkerhet att regeringen vet att jag existerar Fredrik och att jag skrivit om saken för länge sedan och flera gånger därefter har med all säkerhet bäring på det beslut som nu fattats.

     • Fredrik

      Åter igen svarar du inte på frågor utan svävar iväg i en drömvärld.

      Har du skickat dina förslag till Regeringen/Riksdagen så att vi kan kolla om dessa diarieförts? Har du några bevis på att finansminister/regering diskuterat detta utifrån perspektivet ”Anders Forss idéer”?

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag lever inte i en drömvärld Fredrik – Jag har drivit och debatterat frågan flitigt under lång tid vilket jag vet uppmärksammats – Att försöka att förneka att de haft betydelse tycker jag är förmätet.

     • Krister Rosengren

      89 010 medlemmar har S enligt senaste uppgift.
      Har just DU som enskild medlem haft DIREKT kontakt med Magdalena Andersson
      eller annan minister där NI TVÅ diskuterat konkreta förslag som kommit från DIG?
      Via mail, telefon, blivit kallad till Sthlm på personligt besök eller annat?
      Vilket av dina förslag har du haft stört genomslag med?

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Den debatt och de förslag jag lägger läses det vet jag med säkerhet – När dessa sedan blir till politik glädjer jag mig och huruvida jag skrivit om saken långt innan de blev realpolitik går att kolla om man bläddrar i min blogghistorik.

      Det är så man bygger politik och stöd och support för det man vill genomföra Krister – Genom att lyfta dem och driva dem till de vinner gehör och blir till realpolitik.

 3. Alexander

  Anders

  Med andra ord tycker regeringen att du inte har så många bra förslag eftersom att det mesta du skriver om inte genomförs?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Den politik och de frågor jag driver är långsiktiga Alexander och över tid är min övertygelse att mycket av det jag föreslår kommer att inträffa och genomföras – Det är så politiken fungerar.

 4. Fredrik

  Åter igen, svara på direkt ställda frågor Anders.

  ”Jag lever inte i en drömvärld Fredrik – Jag har drivit och debatterat frågan flitigt under lång tid vilket jag vet uppmärksammats – Att försöka att förneka att de haft betydelse tycker jag är förmätet.” är ditt svar på min fråga: ”Har du skickat dina förslag till Regeringen/Riksdagen så att vi kan kolla om dessa diarieförts?”.

  Så när jag frågar efter diarieföring, vilket ALL KOMMUNIKATION med Regering och Riksdag har, så säger du att jag är arrogant. Är det inte arrogant att inte lägga fram bevis på sin tes? Åter igen, dina ord är INGEN sanning.

  Men, jag kommer absolut att fråga finansministern när jag träffar henne nästa gång. Det kan jag lova. Eftersom du inte vågar ge oss som skriver till dig diarienummer på din kommunikation med finansministern, så frågar vi väl finansdepartementet. Och enligt lag måste de lämna ut den.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Att de frågor jag lyfter, debatterar och skriver om blir till realpolitik räcker för mig Fredrik – Att det jag gör haft betydelse för att så ska bli fallet ser jag som självklart.

   • Fredrik

    Att du skriver en sak och att det sedan blir en proposition av detta betyder INTE att finansministern läst din blogg, lyssnat på dig på något annat sätt eller ens vet vem du är. Så när du påstår att regeringen gör som du vill, ja då är detta lögn!

    När du motbevisas så försöker du undvika att erkänna att det du gjort. Det är fegt!

    Du har ingen direktlinje in i regeringen, du har inget att säga till om i svensk politik mer än Ulla – min granne – och med tanke på att hon inte är speciellt politiskt aktiv så säger det rätt mycket om dig.

    För en gång skull, tysta dina kritiker och bevisa din storhet som politiker genom att berätta HUR du har dessa kontakter, denna inside-information mm. Vem känner du?

    Jag kommer snart att träffa finansministern, så du har fortfarande chansen att hinna före.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Vem jag känner och inte känner och hur jag får min information från både EU och riksdagen är en sak mellan mig och de personer jag får den från – Diskretion är en hederssak Fredrik och löften jag givit till någon kommer jag alltid att hålla.

     Därtill kan jag säga att jag träffat vår finansminister inte en utan 2 gånger och lycka till med ditt besök.

     Oavsett vad du anför så kan det aldrig ta bort det faktum att jag lyfte frågan för länge sedan (2014) och att jag drivit den sedan dess med jämna mellanrum.

     • Leif Andersson

      Vad tyckte ”bostadsmagda” om dina förslag med avvecklade ränteavdrag och återinförd fastighetsskatt?

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Det återstår att se hur hon ställer sig till det i längden – Över tid tror jag att hon inte har något annat val än att acceptera därför att väljarna trycker på och vill he förändringen genomförd.

 5. Alexander

  ”Att försöka förneka att de haft betydelse tycker jag är förmätet”

  Fast bara för att du bloggar om något betyder det inte att det betyder något. Min kompis bloggade flitigt om att Bin Ladin skulle dödas. Alltså är han delaktig i att det skedde?

  Lägg fram bevis på att regeringen lyssnat på dig. Minnesanteckningar, mail osv. Då går det att ta dig på lite större allvar.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag har ingen som helst skyldighet att lägga fram några bevis Alexander – Att de förslag jag lägger blir till realpolitik är gott nog för mig.

   • Krister

    Du har inget emot att jag skriver till Finansen och frågar
    om Anders Forss i Umeå är känd och har påverkat
    politiken som inofficiell rådgivare?

    Samma till Magdalena Andersson som jag kan be min
    bror vidarebefodra frågan via sin gode vän Per Nuder
    som ju själv har varit Finansminister och kan få direktkontakt
    med henne bara genom lyfta luren…

    Din världsomspännande kommande världsresa:
    Har du dessutom fått regeringen OK att ge dig ut i världen
    för att ställa om det ekonomiska systemet och blir ditt frekventa
    resande en statlig utgift? Vilka länder besöker du först?

   • Krister

    Jag har heller ingen som helst skyldighet att lägga fram några bevis Anders.
    Trist bara att du inte se dig själv göra bort dig genom att sakna trovärdighet
    som socialdemokratisk ide guru.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Jag upplever inte att jag saknar trovärdighet Krister – Att jag lyft och debatterat ämnet sedan länge går inte att förneka eller hur?

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Det får du gärna tycka Krister – jag har inga problem med det och det förringar på inget sätt det faktum att jag både tagit upp frågan och drivit den under lång tid.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      jag har aldrig påstått att jag varit delaktig i beslutet Krister – Däremot har jag sagt att regeringen äntligen tagit intryck av det jag anfört länge och fattat de beslut jag förordat.

     • Christer

      Att du själv påstår att du inte saknar trovärdighet är väl helt ointressant. Trovärdighet är något man har hos andra människor, inte hos sig själv. Eftersom att du vägrar att svara på direkta frågor, både från mig och många andra i den här tråden, och flera andra, där det ställts raka frågor, bevisar att du saknar du ALL trovärdighet i andras ögon. Att du själv slår på stora trumman och talar om din egna förträfflighet är ju helt irrelevant. Det är nog dags att inse att den gamla sanningen om att ”En politiker pratar nittio procent av tiden och lyssnar tio, medan en BRA politiker lyssnar nittio procent av tiden och pratar tio” faktiskt stämmer. Men samtidigt, grattis till dig, du är ju en politiker.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Dina slutsatser får stå för dig Christer för egen del är jag övertygad om att mitt idoga arbete med att driva frågor ger resultat i slutändan.

      Sedan är det viktiga för mig att beslut fattas på det sätt jag efterlyst – Huruvida jag varit inblandad eller inte saknar rent tekniskt betydelse då jag i slutändan fick som jag ville.

 6. Alexander

  ”Jag har ingen som helst skyldighet att lägga fram några bevis”

  Jo, om du vill visa att det du säger är sant. Annars är det bara ett påstående.

  Anser du att min kompis kan ta åt sig äran för att Bil Ladin dödades?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Du får tolka det som du vill Alexander – Det faktum att jag lyft frågan för länge sedan och flitigt debatterat och skrivit om den är ett oemotsägligt faktum.

  • Krister

   Man får väl ange NRA:s retorik och säga att det är vapen som dödar och inte människor…

 7. Alexander

  Anders

  Har du tänkt på att det kanske är fler som lyft frågan?

  ”Att de förslag jag lägger blir realpolitik är gott nog för mig”

  Ok. Mitt förslag är att sommaren kommer efter våren. Om det sker innebär det att Gud lyssnar på mig.

  Jag är lite nyfiken på dig som kristen. Hur går ditt ständiga mässande om hur duktig och framgångsrik du är ihop med det kristna budskapet?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag tror nog att fler än mig tycker att du försöker göra dig löjlig Alexander – Att jag lyft frågan går inte att förbise.

 8. Alexander

  ”Jag tror nog att fler än mig tycker att du försöker göra dig löjlig”

  Japp,du har alltid majoriteten med dig. Visst är det så?

 9. Alexander

  Anders

  Du får alltså viktig information från både riksdag och EU via kontakter på hög nivå?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag får information från många ställen av mina nära vänner Alexander – Bland den de två ställen du nämner.

 10. Alexander

  Anders

  Du borde vara med på listan över de mäktigaste opinionsbildarna eftersom att bade Magdalena och Stefan gör som du vill.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Om du tycker så tycker jag att du bör driva på för att det ska bli verklighet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.