Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Svensk sjukvård är fantastisk – I vart fall om man bor i Umeå.

På senare tid har jag haft anledning att besöka och utnyttja sjukvården och själv uppleva hur det fungerar – En sak är glasklar – På Norrlands Universitetssjukhus är vården fantastisk.

Ska jag vara aningen kritisk är det i sådana fall mot primärvården där jag upplever att den vårdcentral jag tillhör inte riktigt tog mina problem på allvar och remitterade mig vidare till specialistsjukvården på NUS utan istället skickade hem mig med en salva att smörja in det onda stället med trots att de borde förstått att saken bör undersökas djupare.

När jag väl kom till NUS via akuten med mina problem har allt gått spikrakt och jag har blivit oerhört väl omhändertagen på alla de 3 specialistkliniker jag besökt där de tagit sig tid att utreda fullt ut vad jag lider av och hur det ska botas.

Allt detta väl innanför den 90-dagars garanti som finns då jag både snabbt och effektivt slussats vidare av den första klinik jag kom hamnade hos för att landa hos den klinik som ska utföra ingreppet och behandla mig.

Därför vill jag ännu en gång säga att den Västerbottniska sjukvården är fantastisk och att jag fått den hjälp jag behöver när jag behövde den och då utan hänsyn tagen till min plånboks storlek eller huruvida jag satt på fönsterplats på första parkett eller inte.

Att det är möjligt tackar jag mina socialdemokratiska förfäder för då det är de beslut de fattade historiskt som möjliggjort den högkvalitativa sjukvård vi har idag.

Ska vi satsa ännu mer på sjukvården vilket vi självklart ska göra borde en utbyggnad av primärvården med fler specialister vara en naturlig del av en sådan utveckling.

Därtill är jag övertygad om att det tillskott på 14.000 fler människor i sjukvården som vi Socialdemokrater utlovat kommer att göra en enorm skillnad och göra en redan bra sjukvårdsapparat än bättre.

En väl fungerande primärvård med förmåga att effektivt ställa rätt diagnos och remittera människor vidare till specialistsjukvården på NUS skulle sannolikt spara både pengar och lidandet och innebära att specialistläkarna får mer tid över att jobba med sina patienter.

Att bosättningsorten spelar en viss roll i sammanhanget är jag fullt införstådd med men med rätt struktur på primärvården är min tro att även de som bor utanför Umeå ska få adekvat vård väl innanför 90-dagars garantin och/eller ASAP om de som jag behöver omedelbar vård.

Avslutningsvis kvarstår jag vid min principiella grunduppfattning att all sjukvård bör förstatligas för att säkerställa att alla oavsett bosättningsort har tillgång till primärvård och specialistsjukvård på lika villkor.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vin fattar idag”

84 kommentarer

  1. Leif Andersson

    65-80% av all nyproduktion i Stockholm under senaste femårsperioden har köpts på spekulation. Men så har ju också svensk bostadspolitik enorma brister.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Så kan det säkert vara beroende på vilken metod man använder för att beräkna det och hur det ska undvikas har jag skrivit åtskilliga inlägg om Leif.

      Sedan var det sjukvård och inte bostadspolitik som var ämnet för inlägget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.