Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Starkt jobbat Jan Hägglund.

Utan att veta huruvida Jan Hägglund uppskattar eller helst sluppit undan mitt beröm för en välskriven och väl dokumenterad bloggserie så känner jag ändå att det är ärligast och bäst att på detta sätt visa min uppskattning för det stora arbete han gjort.

Att sakligt kunna påvisa att den klick som ger islam dåligt namn i Sverige är liten, koncentrerad och väl organiserad klick vars enda syfte är att tillskansa sig så mycket bidrag som möjligt ur våra gemensamma skattekistor är ett skickligt hantverk.

Att därtill sakligt bevisa att den överväldigande delen av alla muslimer som bor i Sverige inte bryr sig speciellt mycket om religion på annat sätt än att gå i Moskén och avstå från att äta vissa maträtter är minst lika skickligt gjort som det ovan nämda.

Oerhört starkt jobbat Jan Hägglund!

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

 

 

44 kommentarer

  1. olle

    Vad Hägglund verkligen bevisar, är att vi har ett samhällsystem i Sverige som inte klarar av att skydda landet och, den inhemska befolkningen från infiltrerande samhällsfarliga krafter, likt cansersjukdom som förtär kroppen inifrån.
    Vi borde alla vara tacksamma för Hägglunds mod och klarspråk.
    Hoppas bara, vi slipper se honom hånad för rasism.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Den risken är nog minimal Olle även om jag skulle bli förvånad om någon inte försöker

  2. Alexander

    Min uppfattning är en annan, många muslimer är inte så beskedliga som de vill ge sken av. Fast jag förstår att jag har fel och Anders rätt, så är det ju jämt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag känner oerhört många muslimer Alexander och min uppfattning är att det är som jag anför – Det stora flertalet bryr sig inte mer om religion än medborgare i andra länder.

  3. Ville-Valle

    …ja du Anders Forss, det är ju klädsamt att du ger Jan Hägglund kredit för hans sakliga och faktaspäckade bloggserie om islamister och det Muslimska brödraskapet med flera och deras nära samarbete med socialdemokraterna. Jan Hägglund skriver:
    ”Det jag sedan måste understryka är att organisationen ”Tro och solidaritet” – som tog över socialdemokraternas kristna del ”Broderskapsrörelsen” – i mina ögon framstår som ”något” som skräddarsytts för att passa in i socialdemokraternas uppgörelse med de islamister som står Muslimska brödraskapet nära.”
    Hur ser du Anders Forss på det här som Jan Hägglund så föredömligt avslöjar för oss väljare…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Den biten har jag ingen uppfattning om för stunden av den enkla anledningen att jag har alldeles för lite information för att kunna uttala mig i ärendet – Har man inte det blir det man säger bara tyckande och sådant ägnar jag mig inte åt.

      Så fort hälsoläget medger så kommer jag att läsa in mig i ämnet för att ha tillräckligt med information för att göra en bedömning – När jag har det återkommer jag i ämnet.

  4. Alexander

    ”Jag känner många muslimer”

    Jag med.

    ”Min uppfattning är den jag anför”

    Vilket inte är samam sak som sanningen.

    ”Det stora flertalet bryr sig inte mer om religion än medborgare i andra länder”

    Om jag inte minns fel har undersökningar visat ett starkt stöd för sharialagar i b la Storbrittanien. De ”moderata” muslimer vi hade på skolan jag jobbade på hade rejält andra värderingar än gemene ”svensk”, fast jag vet ju att det inte betyder något. Allt jag säger är fake news enligt Forss.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Alexander – Till att börja med så tycker jag att du bör läsa Jan Hägglunds bloggserie i ämnet som du hittar på samma ställe som in blogg.

      Gör du det så ser du att den klick som skriker högst är liten och att den klicken drivs av helt andra motiv än en överväldigande majoriteten av alla muslimer.

      Jag känner oerhört många muslimer Alexander – Både här i Sverige och runt om i världen och för dem precis som för folkflertalet i alla andra religioner så är de inte speciellt religiösa på annat sätt än att muslimer mer än någon annan religiös grupp går på fredagsbön med regelbundenhet medan väldigt få av oss kristna går i kyrkan annat än vid begravningar, dop, bröllop och eventuellt vid juletid.

      Att man äter annan sorts mat – Dvs. avstår fläsk ser jag inte som något problem.

      När jag bott runt om i världen var det kutym som värd att se till att man alltid hade mat som passade ens gäster – För den som är muslim fläskfria rätter och för hinduer rätter utan nötkött då kossan som bekant är ett heligt djur i bland hinduer samt för övriga maträtter som kan ätas av dem.

      Med allt det anfört så vill jag påstå att du har fel och att du dessutom av motiv som bara du känner till vill försöka svartmåla alla muslimer.

  5. Alexander

    ´Jag har kontakt med flera av mina gamla arbetskamrater och de kan intyga att det definitivt inte bara är andra maträtter som det handlar om. Kraven är många på olika sorters anpassningar.

  6. Jonny Disenfeldt

    Du glömmer problemet med behovet att vakta och bestämma över döttrars jungfrulighet och att inte ge dem frihet att välja sin egen framtid.

    Du glömmer hedersrelaterat våld. En medeltida patriarkal struktur där familjen och släktens ”ära” går före allt annat.

    En situation som mer än 100 000 unga flickor befinner sig i idag i vårt land.

    Det glömde du tydligen…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Hedersrelaterat våld är aldrig okay och så ser även den överväldigande majoriteten av världens muslimer på saken.

      Att det tar tid att förändra sättet på vem som bestämmer vem som ska gifta sig med vem får vi ha förståelse för – Min tro är att det tar 1 till 2 generationer med boende här innan det smälter in därför att vi aldrig krävde att de skulle acceptera det om de vill bo och leva här.

      Med en fungerande integrationspolitik ställs och formuleras kraven på vad man måste förbinda sig att acceptera och följa redan när man kommer till vårt land vilket kommer att ge en helt annorlunda situation framgent.

      • Jonny Disenfeldt

        ”Hedersrelaterat våld är aldrig okay och så ser även den överväldigande majoriteten av världens muslimer på saken.”

        Vad baserar du detta påstående på ?

        ”Min tro är att det tar 1 till 2 generationer med boende här innan det smälter in”

        Knappast, detta är ett tryck från familj, släkt och vänner, inklusive släkt och vänner i hemlandet.
        Dessa patriarkala strukturer förs idag över till sönerna, till dessa flickors bröder, vet du inte det ?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          För de allra flesta gör det inte det Jonny – I vart fall inte hos den 2:a generationen född av föräldrar som själva är födda här.

  7. Alexander

    ”blir det bara tyckande och det ägnar jag mig inte åt”

    Det gör du visst,eller menar du att allt du skriver är fakta? Maken till struntprat…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Får du gärna tycka men mitt skrivande bygger endera på fakta eller på min egen åsikt i en fråga varsamt framtagen genom att mäta hur den samstämmer med min ideologiska övertygelse.

  8. Jonny Disenfeldt

    DN/Ipsos senaste … stabila värden gentemot förra mätningen.

    Socialdemokraterna 28 (29)
    Vänsterpartiet 9 (9)
    Miljöpartiet 4 (3)
    Sverigedemokraterna 17 (16)
    Centerpartiet 10 (11)
    Moderaterna 21 (21)
    Liberalerna 5 (5)
    Kristdemokraterna 3 (3)

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Den har jag läst Jonny – Därtill den tolkning som Ipsos chef delgav i samband med att den släpptes.

  9. Brorson

    Visst har Hägglund gjort ett bra jobb, som säkerligen har tagit lång tid. Men det var inte mycket som jag inte redan visste – vilket visar att Hägglund har varit noga med fakta-kontrollen.Men Hägglunds egna vänsterextrema åsikter, som han själv inte verkar vara medveten om, lyser igenom, och det skämmer och skrämmer.

    Han avslöjar elegant hur några herrar i ”Socialdemokrater för tro och solidaritet” har kidnappat Broderskap, som tidigare var en organisation för kristna socialdemokrater, grundad 1928, i protest mot Arthur Enberg och andra ateisters framfart inom socialdemokratin. Hägglund underlåter att nämna att kidnapparna har tillhört en annan gren av samma extremvänster som han själv har tillhört. Och fortfarande tillhör?

    Nu är vi där igen. Som om även de mest fanatiska ateisterna har ett liv efter den kroppsliga döden, styrs Tro och solidaritet – och hela den socialdemokratiska s.k. kyrkopolitiken av Enbergs ande. Sedan Broderskaps-tiden har Tro och solidaritet en självskriven plats i Socialdemokraternas Verkställande utskott. Det är också i den egenskapen som organisationens ordförande fått regeringens uppdrag att utreda fortsatt statligt stöd till religiösa samfund och som förslaget är skräddarsytt för att passa Muslimska Brödraskapets fortsatta politiska indoktrinering av både muslimer och resten av svenska folket. Täta några sprickor i fasaden, så fortsätter pengarna att rinna till….

    Till följd av den växande muslimska befolkningen i Sverige, och med den det växande antalet socialdemokrater med muslimsk tro, framstod behovet av en liknande organisation som Broderskap för socialdemokrater med muslimsk tro. Det fanns broderskapare som ville hjälpa till med bildandet av en sådan organisation. Namnet ”Muslimska brödraskapet” var tyvärr upptaget av en våldsbejakande extremistorganisation, med ursprung i Egypten men med utbredning i hela arabvärlden. Annars hade det ju varit bra med ett kristet och ett muslimsk broderskapsförbund, som båda varit underorganisationer till S-partiet.

    Och samarbetat i gemensamma frågor, såsom försvaret av den nu i Sverige så starkt hotade religionsfriheten. Och det är ju inte fel om även troende människor får vara delaktiga i landets styrelse, med sina i religionen grundade värderingar. Varför ska detta vara en ensamrätt för ateister? Det är däremot fel – och strider dessutom mot Svenska kyrkans stadgar (Kyrkoordningen) – att religionen ska styras av politiska partier och av en partimajoritet bestående av ateister. Det var då som Broderskap kuppartat bytte namn och inriktning till Socialdemokrater för tro och solidaritet.

    Peter Weiderud, som blev det namn- och inriktningsbytta förbundets första ordförande förklarade grötmyndigt (som om inga muslimer vore läskunniga) att uppgiften var att ”binda upp svansen på muslimerna, som vi har gjort med de kristna. Detta föll i god jord hos den socialdemokratiska partiledningen, som nästan av tradition gillar stordrift, och särskilt hos partiets ateister. Samt hos de extrema islamisterna, som såg chansen att binda upp svansen på framtida S-ledda regeringar. Där är v i nu. När den lilla klicken vill ge de lilla klicken ensamrätt på att företräda landets alla muslimer – helt i enlighet med den socialdemokratiska vurmen för stordrift.

    Hägglund pratar om a kristnandet av Sverige som något positivt, som han på något sätt är delaktig i, som något som har tryckts på svenska folket av något slags totalitär makt (de kommunistiska ränderna lyser igenom), men inte fullt ut har ersatts av det utopiska sekulariserade samhället, där all offentlig religionsutövning är förbjuden och all barn indoktrineras i de ateistiska vidskepelserna. Det var den andra sidan av myntet. Engbergs ande svävar över avgrunden.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det står inget om det du anför i den artikelserie jag hänvisar till och ger beröm för Brorson.

      • Brorson

        För det första står det mer i Hägglunds artikelserie än du verkar ha läst. Du har kanske bara läst det senaste inlägget, som var uppdelat i fem olika avdelningar. Det finns en del att hämta i tidigare inlägg också, där Hägglund bl.a beskriver hur Tro och solidaritet köpte muslimska röster på S med pengar till Muslimska brödraskapet eller dess sido-organisationer. I vissa valkretsar med muslimsk majoritet fick S 90 % av avgivna röster.Det är för mig inte ”en liten klick”. Å andra sidan har S förlorat numerärt många fler röster till SD. Röstköp lönar sig inte.

        För det andra vet jag mer än vad Hägglund har skrivit. Ditt påstående att ”inget” av det som jag anför står i Hägglunds artikelserie är grundfalskt. Men allt som jag har anfört står inte där. Min kritik mot Hägglunds egna idéer om religionsfriheten, vilka strider mot såväl FN:s deklaration om mänskliga rättigheter som Europakonventionen om mänskliga rättigheter finns naturligtvis inte i Hägglunds artikelserie, som kan delas upp i en eller rättare sagt flera faktadelar samt en eller flera åsiktsdelar. Och det är åsikter som är typiska för militanta ateister, som sätter upp gränser för demokratin.

        Hägglund känner visserligen till begreppen sharia och figh, men förstår inte skillnaden mellan dem sinsemellan och mellan dem och den faktiska lagstiftningen i muslimska länder. Det kan skilja mycket mellan olika muslimska länder – och skulle förmodligen skilja avsevärt mellan Sverige (om Sverige blir ett muslimskt land) och andra muslimska länder. Hägglund verkar inte heller känna till att den svenska s.k. rättspositivismen skiljer sig avsevärt från rättssystemen i andra västerländska demokratier Rättspositivismen är en rättsfilosofisk strömning i början av 1900-talet, vilken i Sverige företräddes av filosof professorn Axel Hägerström och har fått sitt starkaste genomslag i tre av världens länder: Nazityskland, Kommunistkina och socialliberala Sverige.

        Sverige är mer än de flesta svenskar anar ett extremt land. Hägerström var utpräglad värdenihilist och har i hög grad präglat den militanta svenska ateismen, med företrädare såsom Ingemar Hedenius, Arthur Engberg och Herbert Tingsten. Den sistnämnde var från början liberal, men anslöt sig till S i protest mot den frikyrkliga grenen av dåvarande Folkpartiet, men som mer principfast än Engberg, som vill behålla statskyrkan i syfte att förstöra den inifrån, anslöt sig Tingsten på nytt till Folkpartiet, när han lägligt nog erbjöds posten som chefredaktör för DN.

        Under slutet av sitt liv fick Hägerström problem med att Hitlertyskland gillade hans åsikt att det inte finns något ”högre rätt”(läs gärna: gudomlig rätt), något som är rätt eller fel och att därför all lagstiftning skall vara ett yttryck för ”statsnyttan”, sådan som den definieras av det makthavande partiet. Naturligtvis kommer detta i konflikt inte bara med kristen rättsfilosofi utan också med muslimsk rättsfilosofi, som ju utgår från sharia.

        En samvetsfråga till dig Anders Forss, som så ofta upprepar att flertalet ska bestämma över fåtalet. Ska vi inte alls ha några lagar som bygger på sharia, om vi skulle få en muslimsk majoritet och det visar sig att enstaka ”sharia-lagar” fyller sitt syfte bättre än nuvarande lagar? Tror du inte att muslimer ser vad som händer i Sverige, som är ett land i upplösningstillstånd, där inget är rätt eller fel? De kan jämföra med sina hemländer, som de hade varit utan ett kolonialt förflutet, korruption, diktatur och krig.

        Stödjer du religionsfriheten, inklusive rätten för religiösa samfund att bestämma själva utan politisk inblandning och kravet på samma demokratiska rättigheter för troende som för ateister? Har man rätt att framföra åsikten att en lagstiftning som bygger på sharia är mer ändamålsenlig än en lagstiftning som bygger på rättspositivismen? Eller ska troende muslimer inte ha några politiska rättigheter? Ska kris

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det är två olika artikelserier Brorson som Jan själv aldrig hävdat sitter ihop – Den jag berömt är den med 5 olika avdelningar som därtill behandlar muslimska brödraskapet mm. – Det beröm jag framfört där kvarstår jag vid.

          Politik och religion i rikspolitiken och i kommun och landsting hör inte ihop vilket på inget sätt utgör ett hinder för vare sig muslimer eller kristna som vill syssla med politik.

          • Brorson

            Jag tycker inte att det var fel av dig att berömma Hägglunds granskning av Muslimska Brödraskapet. Det som han har kommit fram till, både vad gäller Brödraskapet och förhållandet mellan Brödraskapet och Socialdemokrater för tro och solidaritet (f.d. Broderskap) stämmer ju väl med vad jag redan visste från andra källor. Jag uppfattar inte ditt beröm som ett ställningstagande till Hägglunds åsikter om demokratin och religionsfriheten.

            Jag har emellertid reagerat mot att Hägglund efter att ”vi” efter att ha tryckt nere de kristna inte heller vill erkänna troende muslimers rätt att offentligt framföra åsikten att vissa s.k. sharialagar ä skulle kunna fungera även i Sverige. Jag tror nämligen det, speciellt inom affärsjuridiken. Ett land som totalt underkänner andra länders rättstraditioner, kan inte göra affärer med andra länder. Jag har t.o.m. försvarat det faktum att islamsk shariagrundad affärsjuridik lärs ut vid ett svenskt universitet

            Det skulle inte heller skada om svenska jurister fick lära sig en del om islamsk familjerätt. Det bor ju en del muslimska familjer i Sverige, och det är inte givet med något slags ateistiskt gudomlig rätt att de svenska lagstiftarna alltid vet bäst. När ateister blir trängda agerar de på samma sätt som troende, när de blir trängda: de blir religiösa och hänvisar till något slags högre rätt. Det gör Hägglund också.

            Den grova kriminaliteten bland en del ungdomar med muslimsk bakgrund beror kanske på indoktrineringen i värdenihilism och rättspositivism (att det inte finns något rätt eller fel, utan att allt bara handlar om statsnyttan), vilket nödtorftigt döljs av i grunden innehållslöst ordsvall om ”värdegrunden” och ”alla människors lika värde'”, i den likriktade svenska skolan. Om det inte är fel, utan bara ”onyttigt” att döda en rival, så är det rät, om man inte åker fast. Kanske även om man åker fast, för då får man ju bli kung i fängelset.

            I början av 1990-talet gav S klarsignal till religiösa friskolor (som då funnits i över hundra år) just med hänsyn till religionsfriheten. Nu använder samma parti brottsligheten bland muslimer som förevändning för att förbjuda religiösa friskolor. Utan utredning om brottslingarna ens har gått i muslimska friskolor. Jan Björklund, L, vill däremot ha kapitalistiska friskolor, som indoktrinerar eleverna i marknadsekonomins läror: Ju bättre undervisning, desto högre vinst till ägarna.

            De, som misslyckas med skolan finner kriminaliteten som en väg till de höga vinsterna. Vi måste slå tillbaka mot den militanta ateismen som förstör vårt land och ställer folkgrupp mot folkgrupp. Det gör inte vi kristna som tror att endast Jesus är vägen, sanningen och livet. Det är vår tro, och därför vågar vi säga att muslimerna har fel om vägen till det eviga livet. Men vi beskyller inte muslimerna för att rasera vårt samhälle.

            Om inte vi kristna snart lyckas ta tillbaka initiativet från ateisterna, kommer Sverige att bli ett muslimskt land. Inget land har existerat någon längre tid utan en religion. Om en religion försvinner, kommer någon annan i dess ställe.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Tack för att du håller med mig i de stycken jag berömt.

            Vad gäller affärsjuridiken så skrivs nästan undantagslöst alla sådana avtal med brittish common law som gällande lag vid twister vilket innebär att jag inte ser något behov av det du anför i Sverige.

            I Sverige ska svensk familjerätt gälla alla som bor här – Att det skulle se ut på något annat sätt ser jag som helt otänkbart.

          • Brorson

            1. Intressant att du hänvisar till brittisk common law. Det lär finnas runt 650 s.k. sharia-domstolar i Storbritannien. Vilket visar – trots att dessa s.k. domstolar saknar legala medel att genomdriva sina beslut – att common law- systemet är mer tolerant än den svenska rättspositivismen, som verkligen är extrem i en internationell jämförelse.

            2. Om svenska muslimer gör affärer med varandra och skriver i affärsavtalet att ev. tvister om avtalets innebörd ska lösas enligt ”muslimsk sed”, så ska den svenska domstolen döma enligt muslimsk sed, som torde utgå från sharia. Det säger den svenska avtalslagen från 1915. Det finns därför anledning för blivande svenska jurister att lära sig vad ”sharia” innebär.

            3. Det finns en internationell äktenskapskonvention, som Sverige har ratificerat, vilken innebär att Sverige är skyldigt att respektera lagligen ingångna äktenskap i andra, under förutsättning av det aktuella äktenskapet inte har ingåtts i strid med konventionen. Detta innebär att äktenskap, som har ingåtts i muslimska länder, exempelvis Iran, är fullt giltiga i Sverige, även om de skulle strida mot nu gällande svensk lag.

            Svenska myndigheter har begått grova övergrepp mot muslimska familjer, när man har försökt upplösa äktenskap mellan en 20-årig man och en 17-årig kvinna, under det direkt lögnaktiga påståendet (ofta upprepat i debatten om de ensamkommande unga männen) att 17-åringar skulle vara barn.Förvaltningsrätten i Växjö dömde lyckligtvis helt rätt, när man godkände äktenskapet med motivering att kvinnan var starkt förankrad i den muslimska traditionen och inte hade uttryckt någon önskan att skiljas.. Vilket fick extrema islamofober (däribland vissa ex-muslimer) att rasa mot domstolen.

            Att man kan undra vilka asylskäl det unga paret hade, är en helt annan fråga. Det torde i vart fall inte vara att de har förföljts för sin tros skull i sitt hemland… Vad hade hänt om den unga kvinnan hade övertalats att ansöka om skilsmässa, och sedan fått avslag på sin asylansökan och skickats hem, vilket i värsta fall hade lett till att hon hade uppfattats som en ”hora” i sitt hemland?

            Det svenska hyckleriet slår rekord, när man försöker upplösa äktenskap som har ingåtts i andra länder lagligen och med stöd av äktenskapskonventionen samtidigt som skolsköterskor skriver ut p-piller åt 14-åriga skolflickor och landstigen propagerar för att ”barn” ska ”prova på” olika sexualpartners innan de gifter sig.

            Vi bör inte bara se upp med alla extrema islamister, utan även med alla extrema ex-muslimer, som visserligen har tagit avstånd för sitt hemlands religion men inte från hemlandets politiska förtrycksmekanismer och intolerans mot oliktänkande. Nu försöker de driva Sverige i samma riktning och kräver förbud mot allting som militanta ateister ogillar.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Svenska bolag registrerade i vårt land som gör affärer med varandra ska alltid följa svensk lag Brorson. Vilken religiös tillhörighet ägarna har ska inte styra eventuella domslut.

            I övrigt är min syn att äktenskap för att räknas som äktenskap i vårt land ska följa svenska regler med samma regler för dispens avseende ålder som gäller här.

          • Brorson

            I Den svenska avtalslagen är dispositiv, vilket innebär att om avtal avviker från lagen, ska avtalet följas, om inte annat sägs i särskild lag. Parternas religiösa tillhörighet spelar i sig ingen roll, utan endast vad man har avtalat. Om man har avtalat tvister ska lösas enligt muslimsk sed, så är det vad som gäller.

            II Du (AF) skriver om vad som är din syn på vilka i utlandet ingångna äktenskap som ska räknas som äktenskap i Sverige. Det får du naturligtvis tycka, men den syn är inte lag i Sverige – och ej heller i något annat land i världen.

            III Eftersom det har gått några år sedan jag läste den internationella, av Sverige erkända, internationella äktenskapskonventionen, minns jag inte alla detaljer exakt. Men det är min bedömning att regeringen har blivit ”överkörd” av en riksdagsmajoritet bestående av allianspartierna + SD helt saknar betydelse, eftersom exakt samma sak hade hänt om vi hade haft en alliansregering: regeringen hade blivit ”överkörd” av oppositionen bestående av S, V, Mp och SD.

            Det är nämligen regeringen, och inte oppositionen, som ansvarar för att Sverige följer de internationella konventioner, som Sverige har ratificerat. Om Sverige inte gör det, kan följden bli att svenska gifta par döms till fängelse i för otukt, eftersom de inte är ”rätt” gifta enligt det landets lagar. Har alliansen verkligen tänkt bilda regering efter valet? Har alliansen tänkt bilda regering med stöd av SD? Tanken skrämmer, om man betänker vilket rättslöst tillstånd Sverige – och inte minst svenskar som vistas i utlandet – skulle kunna hamna i.

            Vad jag vill minnas, så gäller följande enligt äktenskapskonventionen:

            1. Äktenskap mellan barn (d.v.s. personer som är barn i biologisk bemärkelse) är inte tillåtna.Jag minns inte om det finns någon lägsta ålder angiven i konventionen
            2, Äktenskap som har ingåtts under tvång är inte tillåtna.
            3. Äktenskap som har ingåtts utan att reglerna om vigsel i konventionen har följts, kan ogiltigförklaras av det lans myndigheter i vilket äktenskapet har ingåtts. Jag minns inte om äktenskapet kan ogiltigförklaras även av något annat lands myndigheter, i vilket paret har flyttat till- Ogiltighetsgrunden är alltså i detta fall att konventionen inte har följts och inget annat.
            4, Jag minns inte alls, om något sägs om månggifte, men månggiftre torde vara tillåtet enligt konventionen eftersom det är tillåtet i länder som följer konventionen i övrigt. Därmed torde polygama äktenskap, som lagligen har ingåtts i andra länder före flyttningen till Sverige, vara tillåtna även i Sverige

            Det är risk att Sverige skämmer ut sig internationellt, om vi å ena sidan inte tillåter sex med flera inom äktenskapet, men uppmuntrar till sex med hur många som helst före och utanför äktenskapet, och alltså tillåter skattefinansierad propaganda för sådant,som enligt många religioner är synd.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Kommentarer som handlar om inlägget i fråga är alltid heta – Kommentarer som inte gör det kommer jag att stryka vilket jag anfört till både dig och andra under lång tid Alexander.

  10. Alexander

    ”Har du bevis för det Krister”?

    Varför ska han lägga fram bevis när du aldrig gör det?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har ingen skyldighet att göra så bara för att du efterfrågar det angående något jag skrivit – Vill han eller du påstå motsatsen till det jag skrivit gäller ligger bevisbördan på er och inte på mig.

      Sedan igen denna fråga har inget med inläggets ämne at göra Alexander.

  11. Jonny Disenfeldt

    De borgerliga partierna och Sverigedemokraterna körde igår över den rödgröna regeringen och röstade nej till barnäktenskap och månggifte. Under torsdagen är det många som upprörts i sociala medier över att S, MP och V försökt stoppa lagförslaget.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vi ska inte ha månggifte och barnäktenskap i Sverige – Det tycker inte heller mitt parti så jag har svårt att förstå hur vi har blivit överkörda.

      • Jonny Disenfeldt

        https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/e1ybmQ/riksdagsbeslut-om-forbud-mot-barnaktenskap

        ”Barnäktenskap ska aldrig kunna erkännas i Sverige. Så lyder ståndpunkten i riksdagen som nu efterlyser ny lagstiftning kring utländska barnäktenskap i Sverige.

        Även den nuvarande lagstiftningen kring utländska så kallade polygama äktenskap sågas. I dag finns drygt 150 personer som är gifta med fler än en person i Sverige. Riksdagen vill se ett stop för månggifte och ger enligt dagens beslut regeringen i uppdrag att arbeta fram förslag till ny lagstiftning.”

        S, V och MP röstade emot detta förslag till lagändring men allians + SD vann eftersom de har majoritet…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.