Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

MP är största hotet mot en bra och hållbar klimatpolitik.

Miljöpartiet gör bort sig inför väljarna på område efter område och börjar mer och mer att framstå som ett missnöjseparti för rättshaverister som vägrar förstå att deras syn på olika miljöfrågor frågor kommit på skam och numera är felaktiga därför att mänskligheten utvecklat tekniken till nya och mer hållbara nivåer än när frågan först väcktes.

Det började med migrationspolitiken där MP hårdnackat vägrat lyssna till den förändring hos folkflertalet som numera kräver en migrations- och integrationspolitik de kan lita på och ställa sig bakom.

Det förfallet i MP fortsätter dessvärre och snart är MP ett parti som helt saknar förtroende i klimatdebatten såvida partiet inte klarar av inse sanningen och övergår till att föra en klimat- och utsläppsdebatt baserad på riktiga terser och forskning snarare än på gamla sedan början av 1990-talet förfelade sanningar hos vissa av MP:s nu ledande företrädare.

Senaste exemplet på förfallet inom MP är MP och dess Trafikborgarråd i Stockholm Daniel Helldén som vägrar att ändra sig om kravet på att förbjuda dieselbilar i Stockholms miljözoner trots att luften i Stockholm numer är den renaste sedan 1960-talet.

I och med sådana flagranta misstag har MP helt förlorat förtroendekapitalet i utsläppsdebatten från fordonstrafiken.

Skeendet och förslaget i Stockholm påvisar dessutom att MP inte vill föra någon debatt om utsläpp kopplad till vilken sorts drivmedel som används – MP har ett enda mål – Att förbjuda biltrafik helt och hållet i Stockholms innerstad.

Med sådana propåer och propåer att därtill göra samma sak i många andra städer – Däribland Norrtälje som aldrig haft några utsläppsproblem gör sig MP till en enda sak – Bilismens fiende nummer ett.

Jag har tidigare påtalat att det är ett stort misstag att ha en järnvägstaliban likt MP:s Karin Svensson-Smith som ordförande för riksdagens trafikutskott då hon undergräver allt vad förtroende för en hållbar miljöpolitik heter.

Lägger vi därtill MP:s nuvarande raserande av allt vad förtroende heter för den miljöpolitik som är relaterad till fordonstrafik späds den bilden på och kräver omedelbar åtgärd om vår önskan är att debatten på området ska kunna nyanseras och bli korrekt.

Jag är fullt medveten om att MP är ett parti som hör hemma i Stockholms innerstad och liknande områden och att de ledande i partiet vill att innerstan ska vara helt fri från bil- och busstrafik oavsett vilket drivmedel dessa drivs av.

Vill man leva helt bilfritt finns det andra ställen än Stockholms innerstad att välja – Vill man som MP:s ledning leva bilfritt rekommenderar jag ett liv på landsbygden i Norrland eller annorstädes där biltrafik och utsläpp är ett problem som knappt existerar.

Med allt detta anfört tycker jag det är dags att Miljöpartiet bestämmer sig för om partiet ska ha en framtid eller inte – Med dagens politik är MP snart ett minne blott vilket jag tycker är synd då Sverige behöver ett grönt parti som står på barrikaderna och tvingar övriga partier till nödvändig förändring.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

22 kommentarer

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vi kommer att säkra makten utan MP Alexander – Över tid kommer vi att växa till den 45%-nivå där vi naturligt hör hemma när vi för traditionell socialdemokratisk politik.

  1. Krister

    – Vill man som MP:s ledning leva bilfritt rekommenderar jag ett liv på landsbygden i Norrland…

    BRA OCH SANN KOMMENTAR.

  2. Alexander

    ”den 45% nivå som är naturlig”

    Fast eftersom i princip alla gynnas är väl det lite lågt? Folk förstår verkligen inte sitt eget bästa.

  3. Petter

    Här är vi överens, men det med 45 % det kan du glömma (ASG). 23% blir det.Tyvärr tror jag att SD kommer att få ca 21 % för vad jag hör på jobbet så blir fler SD väljare av nån anledning.(obs sd är inget för mig) tyvärr blåser vindarna åt detta håll.Det beror på den ovilja att ens .Men alliansen kommer att vinna

    • andersforss (inläggsförfattare)

      I detta val kommer S att landa på 35%+ medan SD landar runt 10% – Så har trenden sett ut under lång tid och kommer det at bli – På min arbetsplats är trenden den omvända – De som under en tid sagt att de kan tänka sig att rösta på SD har återgått till fadershuset S som är det enda partiet som har en trovärdig politik för svensk arbetarklass.

      • Petter

        Ja det blir ett intressant val i höst,om man tittar på vår omvärld duggar överraskningarna tätt vid valen.Är inte lika klart nu för tiden som det var förr, för väldigt många verkar bestämma sig på valdagen.Sen om man tittar på våra anställda så anser de sig inte vara ”arbetare” utan mer en del i företaget och ligger nog mer politiskt lite till höger än vänster.Och det beror kanske på att de är yngre och tjänar en bra bit över ”arbetaravtal” samt har mycket mer förmåner från vårt företag än genomsnittet . Vi jobbar efter devisen ,nöjd personal,lönsamt och utvecklingsbart företag. Går inte idag att missköta sin personal då försvinner de till bättre företag direkt, varje person är en miljoninvestering som måste trivas och utvecklas efter var och ens kapacitet och önskemål.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Visst duggar överraskningarna tätt vilket inte är så underligt i en värld där många människor tänker oerhört kortsiktigt och lever i tron att det finns så kallade ”quick-fix” att använda sig av i samhällsbygget.

          Över tid kommer den politiska linje jag arbetar för att verka sig stark av den enkla anledningen att den i allt faktiskt erbjuder den sorts politik som bäst gynnar de breda massorna och ger dem ett bra och förutsägbart liv med gott skydd om det oväntade skulle inträffa.

  4. Leif Andersson

    Som jag hävdat många gånger är MP rena bedragare. Baserat på deras politik står MP för Migrantpartiet och inte Miljöpartiet. Deras huvudsyfte verkar vara en helt oreglerad invandring av flyktingmigranter oavsett om asylskäl föreligger eller inte.

  5. Björn

    Det där är väl dina personliga åsikter Anders och inte partiets? Ni Socialdemokrater har ju valt att samarbeta med Mp, och just det där beslutet om Kommunernas möjlighet att besluta om miljözoner vill ni få till att det är en eftergift åt Mp.
    Blir inte trovärdigt om man släpper igenom ett dyligt förslag och när proteststormen kommer skyller på ” någon annan/var tvungna” .
    Finns andra partier att söka stöd hos, och inte bara i miljöfrågan Anders.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      I Umeå har vi länge haft en miljözon i centrumfyrkanten för tung trafik vilket inte har något alls med MP att göra – I övrigt må det jag skriver än så länge inte vara partiets officiella åsikt men väl en åsikt som delas av många av mina partikamrater.

  6. Ville-Valle

    …hur kan du Anders Forss ha fräckheten och kalla MP för ”rättshaverister”…? Enligt flera av dina egna partifränder är du Anders Forss en kopia av Jabar Amin som gick från S till MP när han inte kom med på S-riksdagslistan. MP kommer att bli din nästa politiska hemvist efter valet Anders Forss. Så vem eller vilka är dom riktiga rättshaveristerna Anders Forss…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Min politiska hemvist är och förblir S Ville-Valle – Jag kommer aldrig att svika den ideologi och de ideal jag brinner för utan istället stenhårt jobba för att skapa medhåll för den politik jag vill föra framvart i partiet genom att vilja väljarnas och sedermera mina partikamraters stöd för det.

      • Ville-Valle

        …det börjar framstå med all önskvärd tydighet att du Anders Forss lever i en fantasibubbla utan all form av politisk verklighetsanknytning. Nog borde du Anders Forss vid det här laget ha förstått att du har en massiv grupp inom ditt eget parti som vill ha bort dig från den politiska arenan. Och din omtalade personvalskampanj, nog borde du väl veta att inom socialdemokratin i Umeå är det en självklarhet att man inte startar egna personvalskampanjer för att slå undan benen för andra partikamrater. Inom Umeås socialdemokrater har man alltid av hävd accepterat sin plats på S-listorna…

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag har inte startat någon personvalskampanj Ville-Valle och i politiken har man alltid motståndare – Både hos oppositionen och framförallt i det egna partiet. Att det är så kände jag till när jag bestämde mig för att ge mig in i politiken och min väg framåt politiskt handlar främst om att skaffa väljarnas stöd för att föra mina hjärtefrågor från idé till realpolitik – Ett arbete som för övrigt går mycket bra.

          Den tiden när partiet enväldigt ovanför väljarnas huvuden rangordnade människor på en lista tillhör en svunnen tid som fasas ut för varje val som avlöper sedan möjligheten att välja person infördes i Sverige.

          Största genomslaget har detta fått i kommunpolitiken och min tro är att vi senast i nästa val kommer att få leva med en verklighet där det enda rätta är att sätta upp alla kandidater på en lista för att sedan låta väljarna via kryss välja vilken person de vill ska representera dem bland partiets kandidater.

  7. Patrik

    Hej Anders

    Ytterligare en gång som vi är överens. Mitt avståndstagande mot MP började med att deras representant på orten körde en gammal japanare med en oljeförbrukning likt ett lastfartyg samtidigt som han på taket hade en MP skylt som var nästan lika hög som bilen. Bränsle och oljekostnaden skulle vara kul att veta.
    Samma tänk finns i dagens ledning för MP där att måla med förbjuden botten färg är OK eller införa en miljöskatt med bara Malus som för flyget där de som måste flyga har inget val. Eller när de skulle införa skatt på solenergi. Eller när de stoppade ett redan kontrakterat vägbygge i månader till en kostnad för skattebetalarna på 100-300 tusen om dagen som bygget stod stilla

    Med vänlig hälsning

    Patrik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.