Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

USA och Ryssland måste stoppa lekstugan i FN:s säkerhetsråd.

Det verkar finnas många dolda agendor angående den påstådda giftgas attacken i Syrien och för mig är det som nu spelas upp i FN:s säkerhetsråd inget annat än en fars – Därtill en fars som gör mig oerhört orolig därför att den ökar spänningen i hela världen.

Därtill är min uppfattning att den som har rent mjöl i påsen och inget att förlora dessutom inte bör vara rädd för sanningen.

Att USA och Ryssland i det läget baserat på prestige blockerar konstruktiva försök att lösa problemen genom att utnyttja sin vetorätt påvisar ett beteende som hör hemma i sandlådan mellan barn i 2-års åldern.

Min uppfattning är därför att fulspelet i FN:s säkerhetsråd ska avbrytas omedelbart till förmån för att släppa fram en helt oberoende kommission som snarast möjligt kan resa till det område där kemgas attacken påståtts inträffa för att där på ort och ställe samla in de eventuella bevis som finns.

När dessa sedan analyserats kan vi återgå till skuldfrågan och på nytt ta upp den debatten om det skulle vara så att bevisen pekar stabilt i endera riktning. Saknas bevis är min rekommendation att ärendet bordläggs snarast möjligt så att den återuppbyggnad av Syrien som är nödvändig kan startas så snart som möjligt.

Därtill tycker jag att FN:s säkerhetsråd borde inleda en process som innebär att alla utomstående länder lämnar mellanöstern inom en period på 12-24 månader och överlåter år länderna själva att forma sin egen framtid.

Enda gången FN och världen ska ingripa därefter är om det på nytt skulle visa sig att organisationer likt IS på nytt får fäste i regionen – Finns inga sådana tecken är den enda lösningen på problemen i mellanöstern den där regionens medborgare löser problemen sinsemellan i samförstånd.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

17 kommentarer

  1. Olle

    Det är väl ungefär som i Svensk politik enbart prestige och bara svartmåla andra sidan med lögner .

    • andersforss (inläggsförfattare)

      På inget sätt Olle – Jag far inte med lögner utan ägnar mig åt att upplysa om det som är sant.

      • Olle

        Min kommentar var inte riktad mot dig utan politiken i stort ,ett exempel är MP påstår att luften är katastrofal i Sthlm och Uppsala när mätningarna säger nåt helt annat. Detta var bara ett aktuellt exempel.Och mitt påstående gäller alla partier. Så djäkla skönt om partierna kunde säga vad de ville och nå sina mål under utsatt tid, sen behöver inget parti kasta skit på motståndarna bara för att misskreditera.Men tyvärr börjar hela samhället se ut sånt, (mina åsikter är rätt alla andra är idioter) inte konstigt det blir som det blir när även våra folkvalda HELA tiden jobbar så. Och det gör faktiskt du också,du är duktig på att säga vad du vill och jag tycker det är ärligt men sen kommer den där efterslängen med skitsnacket mot andra.Detta leder till att hela samhället blir sånt.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det ämnet har jag tagit upp i ett specifikt inlägg Olle – Mp:s mörkande och svek i miljödebatten.

  2. Krister

    Det finns ingen demokrati utom Israel i närområdet.
    Tror du då det finns en chans att dom klarar det ändå?

  3. Fredrik

    Ett, tror du att Ryssland och USA kommer att lyssna på dig Anders?

    Två, ordningen i Säkerhetsrådet är allmänt känt. Även elever i grundskolan som inte har något som helst intresse om politik, samhällskunskap m.m. har en liten aning om vad ”veto” är och att det finns länder i Säkerhetsrådet som har veto. Således, detta är då hur Säkerhetsrådets vardag ser ut – och har sett ut sedan Säkerhetsrådets begynnelse. Ditt inlägg är med andra ord inget annat än en utopisk önskan.

    Tre, din övertro på människan är ibland ytterst beklaglig. Det är som att du lever i en helt annan värld än resten av oss människor på jorden. Vi är egoister, allihopa. Inga undantag. I en livskris så står vi oss själva närmast och extremt få av oss skulle dö för någon vi inte har någon som helst relation till. Och, de flesta av oss vet detta. Du Anders däremot verkar tro att om människan får valet så väljer alltid människan det som är till fördel för det stora flertalet istället för det lilla fåtalet. Historiskt sett har detta motbevisats flera gånger, om och om igen. Sedan mitten av 1800-talet har detta motbevisats, om och om igen. Trots det så tror du på det. Utopi. Inte en dröm, för drömmar kan slå in. Utopi är något ouppnåeligt.

    Fyra, om socialdemokratin är så överlägsen – hur kommer det sig att den försvagats år efter år de senaste decennierna? Hur kommer det sig att socialdemokratin inte lyckats med världsfred, med världsekonomin m.m.? Varför är inte socialdemokratin den ledande ideologin världen över?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att USA och Ryssland ska lyssna på mig ser jag inte som otroligt men det betyder inte att jag inte har rätt att uttrycka min åsikt i hopp om att påverka de som dessa länder lyssnar på – Det är på det sättet man måste arbeta om man vill åstadkomma debatt och förändring Fredrik.

      Jag är fullt uppdaterad på både FN och Säkerhetsrådet likväl som veto och vet givetvis vad dessa innerbär. Det innebär dock inte att jag håller med om att det är rätt att ha det på det sättet eller att det som nu pågår är rätt eller ens värdigt nationer som USA och Ryssland.

      I övrigt har jag en oändlig tro både på mig själv och på människor och mänskligheten och dess vilja att förändras om man finner en bättre väg framåt – Att ge upp den tron innebär att man ger upp livet Fredrik vilket inte ligger för mig.

      Med det sagt står jag för varje ord jag anfört såsom varande min ärliga och uppriktiga avsikt och inställning i ämnet.

      • Krister

        – Att USA och Ryssland ska lyssna på mig ser jag inte som otroligt …

        Vad är detta om inte hybris eller vad man annars kallar det?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Vad jag skrev är att jag inte ser det som troligt att de lyssnar på mig Krister.

          • Krister

            Jag läser en gång till:
            -Att USA och Ryssland ska lyssna på mig ser jag inte som otroligt…
            För mig betyder det att att det finns en chans att de gör det.
            Men jag bara läser vad du skriver.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Då betyder det att jag gjort ett skrivfel i hastigheten Krister – Den korrekta skrivningen är att jag ser det som otroligt att de ska lyssna till mig men att det inte betyder att jag för den skull avstår för att skriva i ämnet.

  4. Alexander

    ”Israel är ingen demokrati som jag ser saken”

    Varför inte? Är de mer odemokratiska än Kina som du anser inte vara en diktatur?

      • Brorson

        Svensk polis har gripit en 49-årrig kines för spioneri på flyktingar från det ockuperade Tibet för den kinesiska demokratins räkning. Flyktingspionage i andra länder. Israel är däremot ingen demokrati?? Det grämer dig kanske att överlevande från koncentrationslägren fick ett nytt hem i Israel, när det efter kriget inte var välkomna till sina gamla hem I Europa? Varför har dessa judar sämre rätt till Israel än de turkiska soldater, som hade tjänstgjort i den engelska krigsmakten under första värlskriget och inte kunde återvända till sina gamla hemtrakter p.g.a. risken att bli avrättade som landsförrädare?

        Jerusalem hade en judiskt befolkningsmajoritet före första världskriget, och situationen torde ha varit likartad i övriga palestinska städer. Landsbygden var nästan öde, så när som på vissa beduinstammar, p.g.a den turkiska skattepolitiken, som gjorde jordbruk olönsamt i Palestina. Turkiet tillhörde förlorarna i första världskriget, och de turkiska territorierna utanför det egentliga Turkiet lades under fransk eller engelsk förvaltning.

        Efter andra världskriget utbröt svåra förföljelser mot judar i de f.d. turkiska territorierna som – med Palestina som enda undantag – helt tömdes på sin judiska befolkning.De, som inte massakrerades flydde till den judiska enklaverna i Palestina.

        Alltsedan dess har islamistiska extremister, med stöd av först alla stater i regionen och mot slutet med stöd endast av Iran och Syrien försökt utplåna Israel och arrangera ett nytt folkmord på judar.
        Vilka stödjer du, när du påstår att Israel inte är en demokrati, men att Kina är det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.