Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Bra att kungen tar initiativet och ryter ifrån i frågan om Svenska Akademien.

Jag är på inget sätt förvånad över att Hans Majestät Konungen nu ingriper och förändrar Svenska Akademiens stadgar då kungens uppgift som Svenska Akademiens beskyddare tillåter och mer eller mindre tvingar kungen att göra så.

Att kungen ingriper ska ses som en stark signal på att det nu är hög tid att Akademiens medlemmar rättar in sig i ledet och sätter Akademien och dess trovärdighet och överlevnad före personliga intressen och svågerpolitik.

Att man ska kunna avgå och att man automatiskt räknas som avgången om man under de sista två åren inte deltagits i Akademiens arbete tycker jag är rätt och riktigt.

Låt oss därför hoppas att dessa förändringar träder i kraft så fort som möjligt – Därtill att Akademiens ledamöter tar sitt förnuft tillfånga och återupprättar Akademiens heder och förtroende hos alla.

Slutligen tillhör jag skaran som anser att både Horace Engdahl och Sture Allén bör ta sitt förnuft tillfånga och avgå självmant – Detta därför att de uppvisat beteenden som inte hör hemma i ett modern och jämställt samhälle.

Avslutningsvis vill jag än en gång hylla kungen för hans initiativ – Starkt jobbar Hans Majestät Konungen.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.