Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Nu förstår jag vad Jimmie Åkesson avser med uttrycket ”Hål i huvudet”

I söndagens partiledardebatt i SVT uttryckte SD:s partiledare Jimmie Åkesson att det finns de som har ”Hål i huvudet” – Då till allas stora förvåning eftersom ingen förstod vad han faktiskt avsåg med utspelet och användandet av uttrycket i fråga.

I dag avslöjar en samlad press vad han faktiskt avsåg med uttrycket – Jimmie Åkesson avsåg sitt eget parti SD och dess Göteborgsavdelning med tillhörande lokal ledning.

SD i Göteborg ville ha en brännbar valstuga som man planerat att tända på själva för att sedan lägga skulden på vänsterextremister för att ha tänt på och bränt ner i syfte att skapa publicitet – Självklart är det ansvariga för detta Åkesson avsåg när han yttrade att det är hål i huvudet.

SD-ledningen påstår citat ”Vi har haft problem med sabotage – Men att få en valstuga nedbränd är nödvändigtvis inte illa för oss: Det kan bli en trevlig tidningsartikel” slut citat.

Att en sådan tro tyder på ett hål i huvudet tror jag ingen betvivlar – Däremot tror jag många ställer sig frågan om vilket hål i huvudet som är störst – Det hos Jimmie Åkesson eller det hos den lokala partiledningen i Göteborg?

Förvisso är mitt blogginlägg att ge SD lite av den PR de eftersökte – Som kärleksfull och solidarisk socialdemokrat är det bara självklart att hjälpa till att bota ett allvarligt tillstånd och hjälpa till att täta hålet i huvudet hos SD så den bjuder jag på med glädje.

Däremot ser jag det som en omöjlig uppgift att täta det hål i huvudet som Jimmie Åkesson har ideologiskt så uppgiften att täta det hålet i huvudet överlåter jag till andra.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

52 kommentarer

  1. Ville-Valle

    …men lille Andersforss, inte behöver du gå ända bort till Göteborg för att hitta dom med ”hål i huvudet” för du har ju gott om dom i ditt eget parti, inte minst här hemma i Umeå …

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det tror jag inte – Jag känner inte alla in på djupet så måhända har jag missat någon av den anledningen. Påstår du det måste du specificera dig – Vem avser du Ville-Valle?

    • Hans

      Det är inte lönt att säga något negativt om sosseriet! En sosse erkänner aldrig ett fel med partiet och råkar man skriva något negativt om partiet (S) som kan bevisas då tar bloggaren Ander(S) fram (S)ensursaxen (medvetet felstavat) och inlägget hamnar i den välfyllda korgen med obehagliga sanningar för partiet. Att läsa en (S)osseblogg är som att läsa Sovjettidens Pravda!

      • andersforss (inläggsförfattare)

        Jag har inga problem med att du uppfattar saken så Hans – Människor tycker olika och tänker olika och det är något vi får förhålla oss till dagligen i livet.

        Att människor tycker olika betyder dock inte att jag ska ändra mig och byta uppfattning utan blott och allena att jag får jobba hårdare för att min linje ska få den majoritet som krävs för att bli verklighet.

        • Hans

          Typiskt politikersvar av dig Anders!

          Jag skrev i ett tidigare inlägg på din blogg om (S)ossarnas stora valsvek i Sundsvall värt 1,3 miljarder för Sundsvallsborna… det inlägget från mig publicerade du INTE! Det tar jag som (S)ensur a´la (S)osse partiets självbelåtna kanaldriggörafelaldrigerkännafel doktrin… Högmod går före fall Anders… efter valet i höst får du bevis för att den uppnästa attityden inte betalar sig…

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Så vitt jag vet har jag inte låtit bli att publicera något inlägg från dig – Skicka om det så ska jag titta på det. Finns inga rena personangrepp och ingen öppen racism eller främlingsfientlighet eller annat olämpligt språk i kommentaren publiceras den alltid på min blogg.

          • Hans

            (S)ossarnas vallöfte i Sundsvall 2014. http://www.st.nu/medelpad/sundsvall/avtal-ska-galla-ingen-broavgift-1
            Ett exempel på valflä(S)k som inte uppfyllts!

            Samma år 2014 lovade Löfven att Kustbevakningen i Ö-vik skulle bli kvar om (S) vann valet, det löftet höll Löfven men INTE det till Sundsvallsborna om broavgiften värt 1,3 miljarder.

            Nyligen besökte Damberg åter Sundsvall, denna gång för att åter fiska röster och låtsas vara den som kan rädda KUBAL (aluminiumsmältverk med c:a 450 anställda) i Sundsvall. KUBAL´s (ryskägd) vara eller inte vara avgörs på vilket sätt Trump och Putin ev. kan komma överens, inte av röstfiskaren Damberg, såvida inte ryssarna är villiga och (S) hostar upp pengar och köper fabriken!

            Det är denna typ av oärligt och falskt uppträdande av (S) partiet som gör att mina sympatier numera är helt bortblåsta och det kommer jag att visa vid valet i höst!

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Vi har inte nått hela vägen fram till 100% uppfyllelse av alla vallöften än Hans vilket har olika förklaringar.

            Det innebär på inget sätt att löftet är bortglömt och avfärdat utan blott och allena att det återstår att uppfylla.

            Den strid som pågår mellan Trump och Putin påverkar dessvärre Sverige och svenska företag och det är det vi får leva med så länge dessa supermakter tillåts bestämma i andra länder än sitt egna.

        • Hans

          Du Anders svarar på min fråga om (S)vikna vallöften:

          ”andersforss (inläggsförfattare)
          10 maj, 2018 kl 06:44
          Vi har inte nått hela vägen fram till 100% uppfyllelse av alla vallöften än Hans vilket har olika förklaringar.

          Det innebär på inget sätt att löftet är bortglömt och avfärdat utan blott och allena att det återstår att uppfylla.

          Den strid som pågår mellan Trump och Putin påverkar dessvärre Sverige och svenska företag och det är det vi får leva med så länge dessa supermakter tillåts bestämma i andra länder än sitt egna.”

          Håhåjaja… bättre kan du väl Anders? Av erfarenhet litar jag alltså inte smack på (S)ossarnas vallöften… varför skulle jag då tro på din förklaring till varför så få löften uppfylls?

          Det kanske är läge då för (S)ossarna att hädanefter efter varje avgivet vallöfte längst ned i texten tillägga en liten klausul, ”Vi (S)ossar har ännu inte nått upp till 100% uppfyllelse av våra avgivna vallöften varför vi vädjar till stort tålamod hos våra väljare, kön av ouppfyllda vallöften är f.n. mycket lång och väntetiden är omöjlig att beräkna!

          Jag trodde att Du var mer rakryggad än så här Anders!

          / Hans

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Olika människor litar på olika partiers vallöften Hans – För min del litar jag på dem från S och misstror andras medan det omvända gäller för andra,

            Långt över 90% av alla vallöfte S givit på riksplanet har infriats – Det är oerhört många i en jämförelse med andra partier.

  2. Per

    All reklam är bra reklam, tack för att du sprider Sd reklam Anders….haha jag har inget problem med det, men det har nog du.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Mitt liv är rätt problemfritt Per så varmt välkommen – Reklamen bjuder jag på.

  3. Alexander

    Och detta genomfördes aldrig så det stannade vid ett förslag. End of story. Det finns ju socialdemokrater som vill att de icke fackanslutna ska svälta om de blir arbetslösa.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Precis – Men bara tanken och förslaget är nog det JÅ avsåg Alexander.

    • Richard

      Jaså Alexander, du kanske kan ge exempel på vilka socialdemokrater som vill att icke fackanslutna ska svälta vid arbetslöshet? Mig veterligen är medlemskap i fackförening inte ett krav för att få A-kassa, däremot krävs det att personen i fråga är medlem i en sådan (A-kassa alltså).
      Däremot kan vi konstatera att såväl Allianspartierna som SD gärna ser att arbetslösa, sjuka och pensionärer ska få det sämre om de vinner valet, då de går till val på sänkta ersättningar, återinförande av bortre parentesen och av skattedifferentiering mellan pension och löneinkomst.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Mina inlägg är alla originalinlägg Martha – Därtill skrivna med energi och möda men din kommentar stämmer väl med vad många av de kommentarer jag får är – Klippta och klistrade.

  4. Jonny Disenfeldt

    Vet du att det finns S-kommunpolitiker som förespråkar återinförande av tvångssterilisering av vissa människor ?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det betvivlar jag starkt Jonny – Möjligen och då menar jag möjligen kan det finnas någon som förespråkar kemisk kastrering som är temporär snarare än permanent även om jag betvivlar att vi har kommunpolitiker i vårt parti som öppet förespråkar den linjen.

      • Jonny Disenfeldt

        Joakim Truedsson (s) – Katrineholm – Hål i huvudet ?

        ”sterilisering måste ju vara betydligt bättre ur de flesta aspekter än kontinuerligt användande av kemiska preparat, avhållande från sexuella aktiviteter eller att samhället ska omhänderta ett allvarligt skadat barn redan på BB.”

        ”På det hela taget tror jag att vi måste acceptera en ordning som innebär att ju mer beroende av samhället du är för att ditt liv ska fungera desto större befogenheter får samhället att styra över hur tillvaron fungerar”

        https://www.kkuriren.se/katrineholm/overformyndaren-undrar-om-fler-steriliseringar-kan-vara-en-losning/

    • Jan

      Här tycker jag nog att du bör precisera dig, Jonny. Annars tycker jag att det är rimligt att Anders stänger av dig. Det är väldigt allvarliga anklagelser du kommer med. Då bör du ha på fötterna. Står ditt parti, Moderaterna, bakom dina anklagelser?

        • Jonny Disenfeldt

          Till Jan

          Varför är du upprörd Jan ?

          Jag har givetvis på fötterna.
          Detta är ju en politik i linje med S-partiets rötter.
          Läs ovan om Joakim Truedsson (s) – Katrineholm

          • Jan

            1934 när första steriliseringslagen antogs fanns det en bred politisk enighet om den. Så steriliseringarna är lika mycket Högerpartiets eller Bondeförbundets förtjänst som Socialdemokraternas. Att påstå något annat är lögn. Jag vet att den här myten sprids bland moderata partigängare. Men de är inte att lita på såklart. Flest bruna rötter hittar man faktiskt hos Högerpartiet (M) och Bondeförbundet (C). Men det talar högerskojarna tyst om…

  5. Alexander

    ” Bara tanken och förslaget är nog det”

    Samma sak gäller ju då även ditt förslag om att arbetslösa ska svälta om de inte är med i facket.

    ”var det Åkesson avsåg”

    Eller så var det statsministerns uttalande om LAS som den stora anledningen till sexuella övergrepp. Det är verkligen hål i huvudet.

  6. Ralo

    Vad menade du med kommentaren jag just redigerat och ersatt med dessa rader Ralo?

    Skriv tillbaka med mer skärpa så ska jag både besvara och publicera.

  7. Alexander

    Rickard

    Det är Anders Forss som vill att arbetslösa inte ska få ersättning om de inte är fackanslutna.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Mitt svar är inte min generella vilja utan en privat uppfattning som svar på en kommentar som är skriven i ett specifikt fall ur vilken du klippt och klistrat för att få den att framstå som något annan Alexander.

      Richard – Med det sagt är din fråga fortsatt obesvarad.

  8. Alexander

    Anders

    Så här skrev du tidigare på min fråga om vad icke fackanslutna ska leva av om de blir arbetslösa:

    ” Det skulle de tänkt på innan”

    Jag tolkar det som att de inte ska få någon ersättning. Förklara gärna hur du menar…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om du läser hela den tråd du klippt och klistrat ur hittar du hela svaret Alexander – Sista svaret på kommentarer som inte följer inläggets ämne.

  9. Alexander

    Anders

    Du är oerhört feg. Varje gång du ifrågasätts så hävdar du att du är felciterad och sedan slutar du att ta in kommentarer. Varför inte svara på den enkla fråga jag ställt? Ska icke fackanslutna få arbetslöshetsersättning?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det enda du försöker göra är att ifrågasätta mig och min person genom att klippa och klistra – Redan i början av 2015 om jag minns rätt berättade jag för dig när vi talades vid på telefonen att den taktiken inte fungerar på mig Alexander.

      Att jag slutar ta in kommentarer som inte berör inlägget de postas under beror på att det stör flödet i tråden till inlägget för alla kommentarer som berör inlägget och för de som med intresse följer debatten – Att göra så är rätt och riktigt och det bästa för alla inblandade.

      Feg har jag aldrig beskyllts för att vara och det ligger inte heller i min natur att vara det – Jag debatterar gärna med dig men då om det aktuella inlägget och mes svar som är väl ideologiskt förankrade för en givande och fruktsam debatt.

  10. Ulf Parde

    Jimmie Åkesson har i allafall vågat föreslå att alla asylsökande som begått grova brott alltid ska utvisas. Klockrent! När vågar sossarna föreslå något liknande?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det har jag föreslagit allt sedan direkt efter valet 2014 Ulf – Tyvärr utan att fram tills nu ha ett läge där en majoritet av partiet tycker samma sak men nu sker det i och med de besked Löfven angett för S framtida migrations- och integrationspolitik.

  11. Brorson

    Förslag om att icke fackanslutna inte ska få a-kassa är ett bra exempel på ”hål i huvudet”, som gynnar borgerligheten. Om det genomförs kommer det nämligen att medföra en ytterligare övervältring av kostnader från staten till kommunerna för de icke fackanslutnas arbetslöshet, samtidigt som arbetsmarknadsavgifterna från icke fackanslutna går rakt in i statsbudgeten.

    Det var just detta, som alliansregeringen beskylldes för i tidsläget 2010, d.v.s. innan Anders Forss debuterade som politiskt orakel. Och det är just därför som jag menar att levnadsålder och ”livserfarenhet” inte bör vara ensamt avgörande för placering på valsedlarna. Politisk ålder och erfarenhet, d.v.s. hur länge man har varit politiskt aktiv och bott här i Sverige bör också påverka nomineringarna, vilket tydligen har skett inom socialdemokratin i Umeå.

    Det är genom att vinna debatten om sakfrågorna, bl.a om socialförsäkringarna och dess finansiering, som vi ”vinner” valet – inte genom att halka in på de ideologiska blindspåren. När jag skriver vinner valet inom citat-tecken, så menar jag att vända den nedåtgående trenden för S. Även om det lyckas, kommer det att vara långt kvar till en verklig valseger för S,som under rekordåren.

    Vi kan självfallet inte vinna debatten mot Ulf Kristersson med S-företrädare, som föreslår ännu hårdare besparingar på arbetslösa och långtidssjuka, än de han föreslår. När Kristersson talar om att man kan få mer i bidrag än samma person kan få i lön (för ett heltidsjobb?), och att det därför behövs ett ”bidragstak”, tänker han uppenbarligen på mycket stora invandrarfamiljer. Men han tycks då inte känna till begreppet ”utfyllnad” Om lönen (och andra inkomster) understiger socialnormen för berörd famiiljestorlik, så kan man få mellanskillnaden som utfyllnad från socialtjänsten.

    Om man vägrar ta anvisat jobb, så blir det ingen utfyllnad. Så enkelt är det. Det lönar sig alltid att gå från (helt) bidrag till lön. Det skulle löna sig ännu bättre, om avtrappningen av bidragsdelen av inkomsten inte vore så stor, d.v.s. om summan av lön och utfyllnad vore större enbart bidrag. Kristersson slår alltså inte öppna dörrar. När han (och övriga alliansledare) vill ha en särskild anställningsform med extrema låglöner, så blir det ytterligare övervältring av kostnader på kommunerna.

    Dessutom vill Kristersson (Vill han det fortfarande?) regera tillsammans med Annie Lööf som vill öka invandringen, och därmed kostnaderna för utfyllnad, om de nya invandrarna ö.h.t. får några jobb. Troligen kommer de att leva på bidrag helt och hållet, om de inte tränger undan tidigare hitkomna invandrare och svenskfödda arbetslösa från arbetsmarknaden.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Publicerar som ett inlägg i debatten med hänvisning till mitt svar på din förra kommentar till detta inlägg.

  12. Brorson

    Men ännu värre är Anders Forss, som vill dra in a-kassan för icke fackanslutna. Jag tar gärna en debatt om ersättningarna till icke fackanslutna. Något ska man väl ändå tjäna på att vara medlem i facket? Jag kan mycket väl tänka mig att medlemskapet i a-kassan knyts till medlemskapet i facket, så att fackföreningsmedlemmar får mer från a-kassan än icke fackanslutna. Men då ska de inte heller betala någon avgift (utöver den del, som betalas av arbetsgivaren) till a-kassan.

    a-kassan finansieras nämligen på två sätt: Dels genom den arbetsgivaravgift, som arbetsgivaren betalar, och dels genom den avgift, som a-kassemedlemmen själv betalar. Någon motsvarande egenavgift till sjukförsäkringen finns inte, utan den finansieras i sin helhet genom arbetsgivaravgiften. Plus tillskott av allmänna skattemedel, i den mån sjukförsäkringen går med förlust.

    Vill Anders Forss även dra in sjukförsäkringen för icke fackanslutna? Varför ska även icke fackanslutna avstå löneutrymme (genom arbetsgivaravgiften) till socialförsäkringarna, men inte få något för de pengarna? Jag tycker att medlemskap i en fackförening ska vara frivilligt, men man ska inte förlora ekonomiskt på att vara medlem, tvärtom. Jag tycker vidare att ersättningarna från a-kassan och sjukförsäkringen ska vara lika, så att det inte ”lönar sig” att vara sjuk jämfört med att bara vara arbetslös.

    Så länge det är mer fördelaktigt ekonomiskt att vara sjuk jämfört med att vara arbetslös. kommer vi att ha en övervältring av kostnader från arbetslöshetssystemet till sjukförsäkringssystemet, eftersom det alltid kommer att finnas snälla läkare, som tillgriper fantasifulla diagnoser som är svåra att motbevisa, för att inte deras patienter ska hamna i total fattigdom och misär och frysa ihjäl på någon parkbänk p.g.a. obetald hyra.

    Fattigdom är i sig ingen sjukdom. Men fattigdom kan medföra livshotande följdsjukdomar. Så länge kostnader för arbetslösheten övervältras på sjukförsäkringssystemet, kommer sjukförsäkringen att vara underfinansierad, och då kommer vi att ha en klappjakt på de långtidssjuka. Det behövs ordning och reda i socialförsäkringssystemen, men det har vi inte nu-

    Om detta måste vi kunna ta debatten, med borgerligheten. Men det måste vara en debatt om sakfrågor, utan ideologiska utsvävningar ty att en demokratisk variant av Nordkorea och Cuba är möjlig och att Kina egentligen är en demokrati, för att kineser, som tillfrågas av utlänningar säger att de är nöjda. De kanske är nöjda, eftersom det var ännu värre förr.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Den debatten ska vi ta vid tillfälle Brorson men då i en tråd i ett inlägg som handlar om just fackligt medlemsskap och a-kassa.

  13. Alexander

    ” genom att klippa och klistra”

    Nej, jag och andra återger ordagrant vad du skriver. Du påstod att många syrier är välutbildade. Sedan körde du med att du inte sagt vad du menar med många, för att avsluta med att de är välutbildade jämfört med t ex afghaner. Titta i tråden så ser du.

    ” Det stör flödet i tråden”

    Fast Bertils inlägg om utrensningar och Castro är alltid läsvärda och tänkvärda. Tack Bertil!

    Återigen då, ska icke fackanslutna få ersättning från a-kassan? Enkelt att svara på och ingenbehöver klippa och klistra.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det du gör är at klippa och klistra Alexander – Att påstå annat är att ljuga.

  14. Alexander

    Anders

    Inget svar om Bertils inlägg? Eller om a-kassan? Vad säger du om tråden med syrier?

    ” att påstå annat är att ljuga”

    Om du tittar så ser du med egna ögon att vi återger exakt vad du skriver.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om Bertils inlägg skrev jag att de alltid följer tråden för ämnet och att det inte är något lagbrott att nämna Castro på det sätt som Bertil alltid gör.

      Om jag tycker att hans inlägg från tid till annan är läs- och/eller tänkvärda därför att de belyser det jag skrivit ur annorlunda synvinkel skriver jag så – Annars publicerar jag bara som ett inlägg i debatten.

      På övriga punkter har du fått svar och det om a-kassan får vi ta i en rråd för ett inlägg som handlar om a-kassan för att skapa den ordning och reda som bloggen bör ha för att debatten ska spira.

  15. Bertil

    Verkar som SD även har Nazistiska sympatier. Att bränna valstugor sedan anklaga Vänster för det är inget nytt, det gjorde nazister i Tyskland också men de brände ner riksdagshuset och anklagade kommunisterna för det.

    Högern ska vi passa oss för.
    Det man redan ställt till med de senaste 40-50 åren är en tillräcklig fingervisning om vart vi är på väg
    Var det slutar vet ingen men det ser illa ut för moder Jord.

  16. Jonny Disenfeldt

    Till Jan –

    Nå, vet du nu då att det finns S-kommunpolitiker som ÄN IDAG förespråkar återinförande av tvångssterilisering av vissa människor ?

    Hål i huvudet, eller vad tycker du?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.