Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Klimatförändringar beroende på människans förbränning av fossiler redan en realitet.

Det finns många klimatförnekare runt om i Sverige och i vår värld – Människor som med alla tillbuds stående medel försöker gå emot en mer eller mindre samlad vetenskap som under lång tid varnat för de klimatförändringar vi nu ser effekterna av.

Det allra tydligaste exemplet vi kan se i vårt eget land är en maj som slog värmerekord på värmerekord med en junimånad som mer eller mindre fortsätter i samma spår – Därtill i avsaknaden av regn som leder till stora skogsbränder som har en förödande effekt för både privatpersoner, företag och för vår miljö.

Smältande polarisar, öknar som breder ut sig och stigande medeltemperaturer är något som människan måste ta på allvar om vi ska klara av att rädda vårt klimat och därmed planeten jorden.

Förvisso gör Sverige rean idag mer än vi borde göra sett till vår utsläppsnivå men att som liten rik välfärdsnation vara med i täten bland de länder som tar miljöproblemen på allvar kommer att löna sig i det långa loppet.

För egen del tycker jag dessutom att det är dags att resten av världen genom FN tar i med hårdhandskarna gentemot USA och klimatförnekaren Trump

Det är dags att resten av världen talar om för Trump att han har att välja mellan sanktioner eller att se till att amerikanska företag rakt av installerar och håller samma miljöstandard på sin tillverkningsindustri som det Sverige och Europa gör.

Klimatet väntar inte och ska vi ha en rimlig chans att rädda vår planet måste åtgärderna sättas in omedelbart.

Kan Kina ställa om till förnyelsebart kan USA göra densamma.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vin fattar idag”

43 kommentarer

  1. Krister

    Du glömmer att vi har haft en lång och snörik vinter som slagit rekord.
    Så det finns avvikelser. Jag tror mer på solen som orsak och naturliga
    dito. Miljöorganisationer mfl driver sin agenda. MP ljuger i tv. Var kritisk!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag är alltid kritisk Krister och MP:s syn har jag kritiserat många gånger i många inlägg.

  2. Bergis

    Sverige är fullt av sjuka människor som tuttar på i skogen. Klimatet är globalt och inte bara en sak för lilla Sverige att klara upp. Vi har, batikhäxor, feminister, fjollparader som koncentrerar sig på allt annat än den LO-anslutna arbetaren som ska försöka få vardagen att gå ihop med sin lilla lön.

  3. Bertil

    Vem bryr sig om klimatet detta när det är kapitalet som kort sagt skattebefriats från den avkastning det ger. Jag tänker på ISK bl.a.

    Detta kapital används sen för att öka produktion öka vinster samtidigt som folk avskedas eller personal allt mindre behövs på företag. Följden blir att fler företag skapas ändå så får vi allt mindre pengar till vårt gemensamma för att
    Fördela de samlade resurserna bättre.
    Vi är på väg åt fel håll så det skriker om det.

    Rika blir rikare plundrar fattiga och
    Klassklyftor ökar trots den enorma produktion som sker i Världen.

    Självklart är det kapitalistiska politiska systemet så fel det kan bli.
    Jag står fast vid vad jag brukar säga vi behöver mera Castro mindre Trump Kristersson SD o.s.v.

    Castro värnade kärnverksamheter frossade inte i klassklyftor och orättvisor
    Hade inte USA gjort allt för att sätta käppar i hjulen för honom kanske han lyckats socialisera Kuba till nåt väldigt bra.

    Men 600 mordförsök som han utsattes för satte förståss sina spår och allt jan gjorde var inte bra.

    Men själva grunden att värna de fattiga och kärnverksamheter är det jag beundrar honom för mest.

    Sånt borde de kapitalistiska systemet ta efter och inte ge allt till en handfull människor på vår planet.

    • Kim

      Bertil
      All information jag fått tyder på att man skattar på ISK. Varifrån får du din info?

      Att hylla en diktator som förföljer personer och tar ett folk som gisslan sänker debatten till så låga nivåer att inte ens brunskjortorna i SD når dem.

  4. Krister

    ÖVRIGT:
    SCB: S rasar bland LO-medlemmar
    Socialdemokraterna tappar stort bland LO-väljare, samtidigt som Sverige demokraterna ökar, visar en ny SCB-undersökning.

    I november uppgav 46,4 procent av LO-medlemmarna att de sympatiserade med S. I majmätningen är den siffran nu nere på 38,5 procent.

    För SD har utvecklingen gått åt motsatt håll. I november uppgav 20,0 procent att de sympatiserar med SD. Nu uppger 24,9 procent att de gör det./SVT

  5. Brorson

    Den svenska försommartorkan är Trumpens fel. Likaså den kalla våren på spanska sydkusten. Ja, det finns många som förnekar det svenska klimatet, att försommartorka har vi alltid haft. Mycket regn den här årstiden är inte normalt. Likväl är dammrivningarna i Bergslagen i full gång, med följd att grundvattnet sänks.

    • Petter

      I uppsala har de redan rivit dammar och har sänkt grundvattnet så mycket att brist uppstått.
      Och i flera åar där de rivit ligger åar torra över sommaren så inte fisken kan vandra en meter, innan släpptes vatten hela sommaren.Miljöextremister i farten slutar i kaos

  6. Anders

    Samtidigt finns det klimatalarmister som kopplar allt vi ser till klimatförändringar.
    Är det kallt och regnigt så är det ett resultat av klimatförändringen. Är det soligt och varmt är det ett resultat av klimatförändringen. Blåser det så beror det på klimatförändringen. Är det vindstilla så beror det på klimatförändringen.
    Rent vetenskapligt så finns det inget normalläge för klimatet. Klimatet är i en ständig förändring och har varit så sedan jorden skapades. Faktum är att planeten varit obeboelig under långa perioder. Vi har flera olika faktorer som påverkar klimatet. Människans del i det hela kan diskuteras.
    Men det som är viktigt att komma ihåg är att de övriga faktorerna finns kvar även om vi kan minimera våra utsläpp. Vi kommer alltså att se klimatförändringar med både varma och riktigt kalla perioder oavsett hur vi gör. En annan aspekt är att även om människan är ansvarig för det vi ser så kanske vi har startat processer som varken går att stoppa eller backa. Har själv haft en mycket intressant diskussion med en forskare som menar att debatten i stort är helt snedvriden redan från början.
    På våra breddgrader är det inte uppvärmning utan nedkylning som är det stora problemet.
    I stället för att fokusera på skuldfrågan borde energin läggas på hur vi ska kunna anpassa oss till ett föränderligt klimat.

    Att tro att FN ska kunna göra något är naivt. FN är idag så genomkorrumperat att de inte är att räkna med överhuvudtaget.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det ska självfallet vara balans i debatten Anders och allt kan inte kopplas till klimatförändringar även om många saker kan det.

  7. Brorson

    Har du några som helst bevis för att Kina har ställt om till förnybart i vidare mån än USA? Kina är en kommunistisk diktatur, med en järnhård diktatur, som inte låter oss veta. Och det är inte koldioxidutsläppen, som oroar de kinesiska ledarna, utan utsläppen av cancerframkallande partiklar. Folkhälsan. En fortsättningsvis lika kraftig ökning (Har den ens avstannat?) som hittills av den fossilbränslebaserade energiproduktionen är därför ohållbar, utan man måste satsa på alla möjliga energikällor, däribland mer kärnkraft.

    Kärnkraftens problem är dels den långa byggtiden och dels svårigheterna att sekundsnabbt anpassa elproduktionen efter behovet. Därför behövs den fossila energiproduktionen som reglerkraft. Detta betyder dock att fossilkraften inte behöver köras kontinuerligt, utan bara vid förbrukningstopparna. Koldioxidhalten i atmosfären inte bara påverkas av utsläppen från förbränning och förmultning, utan även av de levande växternas återupptag av koldioxid. Det cirkulerar motstridiga uppgifter om hur stort återupptaget är. Men en sak är säker, och det är att odling av s.k energigrödor inte ger den bästa balansen mellan förbränning och återupptag. Utan det gör snarare en välskött naturskog.

    Klimatalarmismen fördummar, och leder till sämre miljö. Man skyller förändringar, som beror på flera samverkande faktorer, på en enda sak. Egentligen går det ut på att stödja onödig lyxkonsumtion i form av en ny bil vartannat eller högst var femte år. Här har du en orsak, som kommit något i skymundan av invandringsdebatten, till socialdemokratins väljartapp.Det är ju socialdemokratins traditionella kärnväljare, som plundras inpå bara skinnet, när de välbeställda ska rädda planeten.

    För att få 60.000 kr i subvention till nybilsköp, måste de faktiskt själv lägga upp resten av vad den nya bilen kostar. Det är omvänd fördelningspolitik. Det här har vi hört från över- och medelklassen, bland dem majoriteten av ”forskare” under decennier. Om vi bara låter oss offras nu, kommer det att bli så bra, så, i framtiden. Förr sa S nej till dessa lögner. Nu sitter S-ministrarna som andäktiga dagisbarn vid Mp-magistrarnas fötter och lär sig hur planeten ska räddas, och vilka fasor som väntar om de inte tror på domedagsprofeterna Och hostar upp subventioner till dem som själva har pengar till grundinvesteringen.

    Prästkappan har ersatts av manchesterkavajen. Och nästan alla förnekar de klimatet, det klimat och de temperaturfluktuationer som vi har haft sedan istiden. Den fattiga villaägaren får betala höjda fasta avgifter på elräkningen för att elbolaget, ska köpa överskottselen från den rika villaägaren tvärs över gatan, vilket har installerat solpaneler på sitt tak med subventioner från skattebetalarna. Men så fiffigt är det uträknat, så att den rika villaägaren inte får sälja mer av sitt överskott än han köper av elbolaget vid underskott.

    Resten av överskottet får han alltså använda till uppvärmning av simbassängen, som han har låtit bygga med ROT-avdrag på villatomten. Varifrån tas vattnet, månntro? När grundvattnet sjunker, skyller man på fattigpensionärernas gamla bensinbilar.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det vet du att jag har Brorson då du var en av de som flitigt kommenterade det inlägg där jag skrev specifikt om saken med länkar till vederhäftiga bevis.

  8. Brorson

    Jan Hägglund har skrivit en på det hela taget bra analys av den svenska socialdemokratins kräftgång. Men en del har han missat, och man kan bevara att slutsatsen från honom kommer att bli att detta inte hade skett, om S hade fört samma politik, som han förordar. Vi får se i morgon, när han har lovat publicera del II av sin analys.

    Grundbulten i hans analys är LO-arbetarnas uppbrott från SAP, vilket enligt honom skulle ha skett vid valet 1998. Han glömmer att LO-medlemmarna kastades ut ur SAP redan 1987, då kollektivanslutningen avskaffades. LO-medlemmarna reducerades till betalare utan rösträtt i förhållande till antalet SAP-medlemmar i de kollektivanslutna fackföreningarna. LO-medlemmarna kunde inte längre med röstövervikt bestämma partiets inriktning.

    Det andra var partiets omsvängning i EU-frågan. Den tjänstemannadominerade partiledningen hoppades kanske på att väljarna skulle glömma, och fortsätta att stödja S ”för det finns ju inget annat alternativ än V och dom stödjer ju oss”. Men det fanns också socialdemokrater som sa rent ut att det vore bra om S i Sverige skulle reduceras till ett normalstort (mätt med europeiska mått) socialdemokratiskt parti. Man skämdes för att Sverige hade varit något slags ”enpartistat i praktiken”.

    Gång på gång har det visat sig att SAP har underminerats inifrån – senast i dessa dagar, när partiets vänsterflygel stormar mot partiledningens nya migrationspolitik. Inför valet 2014, när väljarstödet låg på 36.5 %, kom ett påbud från partiledningen att målet var 35 %. Man skruvade ner förväntningarna och ambitionerna för att valarbetarna skulle bli så bli så besvikna om det uppsatta målet inte nåddes. Det sålunda sänkta målet nåddes inte. Antagligen just därför att det hade sänkts,

    Det säger sig själv att den, som har en låg konsumtionsstandard, gör ett mindre miljöavtryck. Ändå stimuleras ren lyxkonsumtion med nya subventioner, vilket jag har skrivit om i föregående kommentar. Med svepskälet att rädda klimatet. Många klimatalarmister är direkt involverade i folkomflyttningar från länder, där fattiga har ett ännu mindre miljöavtryck än fattiga i Sverige. Med den interna oppositionen från en högavlönad och högljudd vänsterflygel och risken för en ny regeringsperiod för Mp, litar väljarna inte längre på vad Löfvén säger.

    Därtill kommer den s-k- gymnasie-amnestin till de unga männen, som ö.h.t. inte borde finnas i Sverige, eftersom de har ljugit om identitet och ålder och fått avslag i alla instanser, men ändå vistas här helt olagligt. Det var, som K-G Bergström skrev i Expressen, en sällsynt dålig tajming mellan offentliggörandet av den nya migrationspolitiken och omröstningen i riksdagen om gymnasie-amnestin kort därefter. S har ju därigenom givit diamentralt motsatta besked om vilken politik man står för.

    Och dessutom kom i samma veva domen mot Rachmat Akilov för Terrordådet på Drottninggatan. Akilov är ju också en person, som inte borde ha funnits i Sverige vid tidpunkten för dådet. Nästan 9.000 unga män, lika desperata och lika lättpåverkade som han, befinner sig nu i samma situation. Vi har fått en total omsvängning i opinionen.

    När Löfvén säger att nu får det vara slutdiskuterat om migration, var det ett besked riktat till de egna partimedlemmarna. Men utanför partiet uppfattas det som ett försök av regeringschefen att strypa all offentlig debatt, att införa censur och begränsa yttrandefriheten.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Precis vi får se Brorson och jag delar inte riktigt hans analys men återkommer i ärendet.

  9. Mvh Skogåsbon

    Klimat hotet är rätt komplicerat. Du nämnde att Kina ställer om, men samtidigt har jag läst att Kina bygger, och har byggt väldigt många kolkraftverk.
    Sverige har genom stora uppoffringar sparat 15 miljoner ton koldioxid på 10 år, och under den tiden har Kina ökat från 300 miljoner ton, till 900 miljoner ton/år, vilket gör att det Sverige sparat på 10 år, har Kina kompenserat på en vecka!!
    Det dom aldrig talar om, är att koldioxiden har svårt att absorbera värmestrålningen i höga koncentrationer, och för att få en proportionell ökning, så måste mängden dubbleras, varför talar dom aldrig om det tro?
    Den största påverkan av värmen på jorden, avgörs av jordens avstånd till solen, och eftersom jordbanan inte är konstant, så kan man inte enbart skylla det på koldioxiden.
    Finns mycket mer i denna fråga, och alla forskare är inte överens, så det går inte att bara påstå att det är på det viset som du säger.
    Alla forskare är nog helt överens om växthuseffekten, men inte nivåerna, där skiljer det.
    Det är väl ungefär som sossarnas påståenden om hur lönsam och bra invandringen är till Sverige, men dom talar aldrig om all brottsökning, och att allt i vårt samhälle drabbats hårt ekonomiskt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      2020 kommer Kina att ha 22% förnyelsebar energi i sin strävan mot 100% förnyelsebart Skogåsbon – Leta rätt på ett inlägg i min historik där jag skrivit mer specifikt om saken.

      • Mvh Skogåsbon

        Som sagt, det är rätt komplicerat allt detta, även med förnybar energi.

        Ta vindkraftverken som exempel, där vet man med säkerhet att många fåglar dör, då dom inte ser propellerbladen, och dom flyger rakt in i döden. Hur mycket fåglar som dör, har man mig veterligen aldrig gjort någon seriös undersökning av, då det är svårt, och det blir väldigt dyrt. När man kanske om några årtionden kommer på hur allt detta påverkat naturen, blir det kanske omöjligt att återställa.

        Samma med älvar och floder, när man bygger kraftverk där, det påverkar naturen, som blir förstörd för all framtid.

        Det absolut bästa, tror jag är kärnkraften, och då menar jag framtidens kärnkraft, där forskarna tror att man skall kunna utnyttja uranet mycket effektivare än idag, med ett par tusen procent effektivare.

        Socialdemokraterna stoppade ju kärnkraftsforskningen i Sverige på 70-talet, då Sverige var i framkant när det gällde kärnkraften. Korkat, helt otroligt korkat.

        Men, som sagt, den största temperaturpåverkan på jorden, är jordens avstånd till solen, och jordbanan runt solen är oregelbunden. Det är därför vi haft istiderna, och den sk. lilla istiden hade vi på 1700-talet, inte så ofantligt länge sedan.

        Kolkraftverk byggs också mycket i många andra länder, som Indien mm. Tyskland har väl också ett antal kolkraftverk, som Sverige köper el ifrån, eftersom vi har avvecklat en del av vår kärnkraft?

        Det gäller att se lite kritiskt på allt detta, speciellt eftersom det även inom forskarvärlden alltid är lättare att bara ställa in sig i leden, och hålla med. Precis som med den havererade invandringspolitiken, där det var mycket lättare för politikerna, att ställa in sig i leden och hålla med, än att påpeka framtida problemen. Man har hoppats att allt skulle på något konstigt vis, lösa sig självt, men ingen visste hur, det enda dom visste, var att dom inte skulle ifrågasätta någonting. Verkligheten kommer tillslut ikapp, och det går inte att komma ifrån.

        Det är väl också verkligheten som börjar komma ikapp socialdemokraterna, och folk har börjat inse hur det ligger till? Opinionssiffrorna börjar dyka med en hastighet, som man inte trodde var möjlig för socialdemokraterna. I min värld, är det helt ofattbart, att socialdemokraterna kunnat ljuga så för sig själva. Som sagt, det är alltid lättare att hålla med en stor grupp, än att gå emot och ifrågasätta, så fungerar vi människor.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Förnyelsebart och fossilfritt är framtiden Skogåsbon då det inte finns några andra vägar framåt som vi känner idag.

      • Brorson

        Skogåsbon har så rätt som någon kan ha på ett så litet utrymme i denna komplicerade fråga. Läste just på ett annat forum att till varje komplicerat problem finns en enkel lösning – och den är fel. I just det sammanhanget syftade det på löftet att alla problem, som vi redan har, kan lösas med ett stopp för all invandring efter 1970. Det skulle frigöra en massa pengar, lovar förespråkarna för denna enkla lösning.

        Men om vi skulle gå in för den lösningen, att försöka göra det redan skedda oskett, så är ju frågan vilken parti och vilken finansminister, som skulle lyckas bäst med att kamma hem pengarna på den föreslagna omskrivningen av historien. Jag anmäler kandidaterna: Oscar Sjöstedt, sd, Jakob Forssmed, kd, Anders Borg, m, Magdalena Andersson, s, Per Bolund, mp och Ulla Hansson, v. MA och PB är finansminister respektive finansmarknadsminister i sittande regering, AB är f.d. finansminister i alliansregeringen, och övriga är ekonomisk politiska talespersoner för sina partier.

        Vem tror du? Jag tror inte på den som lovar att kamma hem en massa pengar på en annan politik i det förgångna än den som faktiskt fördes då. Det är skillnad mellan att lägga bra förslag (men det är sällan ett bra förslag att försöka göra det redan gjorda ogjort) och att genomföra förslaget. Vad gäller att få fram mer pengar till välfärden, så tror jag mer på Ulla Hansson än på Oscar Sjöstedt och Per Bolund, som båda spelar om utmärkelsen”bästa utopi”.

        Att klimatet skulle bli bättre av subventioner på 60.00 till välbeställda för köp av nya elbilar är rent nys. Det hade varit bättre, om bilköp ö.h.t. ska subventionera, att ge pengarna till begagnat-köparna, så kan de köpa en bättre begagnad bil än deras egna pengar räcker till. Skulle inte begagnat-subventionen komma att indirekt användas till nybilsköp samtidigt med en snabbare utskrotning av de absolut sämsta bilarna, som ingen vill ha?

        För de ledande miljöpartisterna handlar det enbart om att lura till sig pengar till deras egna bilköp, för att undgå kritik från de fanatiska cykelfrämjare, som också finns i deras eget part. En enkel lösning på ett komplicerat problem, var det.Klimatalarmismen är ett typexempel på sådana lösningar – likhet med de enfaldiga diskussionerna om vilket parti, som var först med att föreslå en mer restriktiv invandringspolitik, vilket parti som har ”kopian” och vilket som har ”originalet”.

        Förutom att SD faktiskt har stulit det mesta från Dansk Folkparti, så fördes kraven på en reglerad invandring fram av LO inom flertalet av dagens ledande sverigedemokrater ens var födda. Och hela miljörelsen startades av Palmes gode vän Hans Palmstjerna, vars miljöengagemang började under hans anställning i Försvarets Forsknigsanstalt som expert på kemisk krigföring. Det var denna hans verksamhet, som gjorde att han började intressera sig för arbetsmiljöfrågorna och till att han blev socialdemokrat.

        Palmstjernas alltför tidiga död har fräckt utnyttjats av Mp, som har förfalskat miljörörelsens historia, hur det började. Och dessutom förfalskat budskapet. Palmstjerna, som själv kom från den övre överklassen, och var personlig bekant med familjen Wallenberg, såg direkt att det inte var hans egen klass, som drabbade av miljöförstörelsen, Men med klimatalarmismen som medel, har Mp gjort miljökampen klassneutral.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det finns gott om demokrati i Kina Krister om än inte på det sätt du ser den.

          • Kim

            Nej, det är klart. Det här med att kunna få ha fria åsikter utan att riskera att förföljas mm är ju överskattat i en demokrati.

      • Kim

        Jämför Kinas ökande energianvändning i förhållande till andel förnybar. Problemet är att även om man bygger en hel del ”förnybart” så fortsätter man att bygga och utveckla massor av smutsigt samtidigt som omvärlden avvecklar.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Kina bygger inte ut det smutsiga överhuvudtaget Kim – Allt som byggs nu byggs förnyelsebart i enlighet med den långsiktiga plan som lagts det är därför den procentuella andelen förnyelsebart ökar kraftigt.

  10. Mvh Skogåsbon

    Jo, just det ja, skall försöka leta rätt på ditt inlägg om Kinas förnyelsebara energisatsningar. Lite jobbig sida att leta på tycker jag, försökte hitta det, men lyckades inte. Jag gör ett nytt försök.
    Varför klistrade du inte in en länk? Här och på Webbplats.

  11. Mvh Skogåsbon

    Som sagt, det är inget lätt ämne, det där med klimat hotet. Har själv tänkt i dom här banorna, om all radiovågsstrålning vi utsätts för, och den debatteras sällan, eller aldrig. Den kan vara en riktigt stor hälsofara, och när det upptäcks, så är det förmodligen försent.
    https://newsvoice.se/2018/06/11/kalle-hellberg-den-tradlosa-tekniken/
    Man undrar ibland vad som först skall ta död på alla biologiska varelser på jorden, förmodligen ligger människan bakom det, men vad är det som blir dödsstöten?
    Kan vara kosten också, den fabriksproducerade maten, med det konstgjorda fetterna?
    Kemiska substanser som aspartam, som enligt forskning kan ge cancer, men är ändå tillåtet.
    http://www.nyttigt.eu/aspartam-orsakar-cancer-enligt-ny-forskning/
    Kan det vara våra teflonpannor, som vid hög uppvärmning avger enormt farliga ämnen, men är ändå tillåtna?
    https://www.vaken.se/varning-for-teflon/
    Eller kan det bli alla dessa farliga plaster vi har i våra hem? https://www.svt.se/opinion/article2440177.svt

    Det är lätt att stirra sig blind på en sak, som etablissemanget vill att vi skall stirra oss blinda på, då blir det lättare att få folk att betala in en massa pengar till staten, genom beskattning, av exempelvis drivmedel, och bilskatter med mer.
    Att bilarna släpper ut en bråkdel av all koldioxid i luften, talar aldrig politikerna om, undra varför? Det är mycket lättare att anklaga svensson för att vara en riktig miljöbov, för då säger dom förhoppningsvis ingenting när skatterna för drivmedlen höjs.

    Miljöpolitik är väldigt viktigt, men det är betydligt svårare att få fram vad som verkligen är viktig miljöpolitik, där alla resurser skulle göra mest nytta. Vi har också starka ekonomiska intressen, som styr, via betalda lobbyister, som t.o.m. har tillträde till riksdagshuset!! Dessa lobbyister är bla. många fd. politiker, vilket i min värld är en form av korruption. Hur kan det komma sig att inga politiker talar om detta, jo för att dom ser sin chans att kunna få bra lön efter politiken, som betalda lobbyister.
    Mig veterligen finns det bara ett enda parti som vill förbjuda detta.

  12. Alexander

    ”Det finns gott om demokrati i Kina”

    När du anklagar SD för att vara odemokratiska men hyllar Kina kan alla se ditt enorma hyckleri.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Den uppfattningen får stå för dig och Kina är inte Sverige och SD verkar inte i Kina.

  13. Alexander

    Anders

    Menar du att Kina är ett demokratiskt land? Du ser inga problem med avrättningar och inskränkande av yttrandefriheten?

    ”Kina är inte Sverige och SD verkar inte i Kina”

    Jaså?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Kina av idag är betydligt mer demokratiskt än Kina av igår och saker utvecklas ständigt – Att Kina inte tillämpar fri marknadsekonomi och har ett annat politiskt styrsystem än t.ex. USA betyder inte att Kina är en diktatur Alexander.

      Fråga kineserna själva som bor och verkar i landet – Pratar du med dem så trivs de och tycker bra om sitt land där de i dag kör bil i stället för att som tidigare cykla och därtill tillåts driva egna företag om de vill.

  14. Mvh Skogåsbon

    andersforss: Okej, jag missade det, att du lagt upp mina frågor, ber om ursäkt för att jag inte såg det.
    Men, anders, ärligt talat, det var väl inte mycket till svar du gav mig? Tycker du verkligen det?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag gav de svar jag ansåg nödvändiga och hänvisade samtidigt till inlägg jag skrivit i ämnet där du har de fakta du efterfrågar – använd- dokument utifrån, klimathot, solel, Kina med flera som sökord så hittar du inlägget i min historik,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.