Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Alliansen vill permanenta 2/3-dels samhället

Många vet att förekomsten av det som kallas 2/3-dels samhället är orsaken till att kriminaliteten i Sverige upplevs öka för varje år som går – Därför är jag förvånad över att allianspartierna med sin politik vill förstärka och cementera 2/3-dels samhället. 

Problemen med stenkastning och annat våld i de starkt segregerade förorterna är i grunden varken etniskt eller religiöst betingat utan en effekt av segregation, utanförskap och en överväldigande känsla av hopplöshet och att inte värderas till samma värde som resten av befolkningen i Sverige.

Det som i dagligt tal kallas 2/3-dels samhället – Dvs. det faktum att 2/3-delar lever bra eller i vart fall anständigt medan den sista tredjedelen lämnas helt åt sitt öde måste bekämpas och förändras snarare än befästas om vi ska bryta trenden.

Den skatteplanering som sker i de övre samhällsskikten bland de som bor i rika delar såsom Östermalm, Danderyd, Lidingö och Täby är ett mycket större hot mot Sverige och välfärden än någonsin stenkastningen i Husby med flera segregerade förorter som huserar stora delar av den tredjedel som lämnats åt sitt öde.

Därför är det hög tid att vi sansar debatten och slutar upp med att göra som bland annat högerdebattören Sanandaji gör – I en sansad debatt är det fel att enbart skylla de problem som beror på exkludering och och ekonomisk ojämlikhet på skillnad i kultur, etnicitet eller religiös övertygelse.

Problemen sitter i 2/3-dels samhället och dess krassa verklighet och ska problemen lösas är det på detta debatten och åtgärderna ska fokuseras.

Stenkastningen ska givetvis stoppas och förvisso behövs större polisiära insatser och fler poliser för att åstadkomma detta. Detta är dock inte problemets lösning då den enda hållbara lösningen på problemen är att bygga bort 2/3-dels samhället och göra Sverige till ett samhälle där 100% lever bra eller i vart fall anständigt.

För att åstadkomma detta behövs massiva insatser för att sätta de som är arbetslösa i arbete. Vi måste rusta upp skolan likväl som bostäderna och se till att vi kan bryta mönstret genom att byta utanförskap mot inkludering, hopplöshet mot framtidshopp och känslan av att tillerkännas samma värde som resten av medborgarna i Sverige.

Det är därför jag länge och ihärdigt predikat vad vi måste göra för att åtgärda problemen – Nämligen återgå till den traditionell socialdemokratisk politik som med framgång byggt välfärdslandet Sverige historiskt.

I ett jämlikt och demokratiskt Sverige ska alla vara lika inför lagen vilket innebär att de som skatteplanerar ska straffas för sina brott på samma sätt som stenkastare och kriminella straffas för sina brott. Ska vi bygga bort segregationen kan vi inte ha en samhällsordning där vissa grupper av medborgare har en gräddfil och slipper straff för sina brott medan andra grupper straffas oerhört hårt för sina brott.

Kan vi stoppa skatteplaneringen – Vilket är fullt möjligt om vi som socialdemokrater återfår självförtroendet och gör det som är rätt lösning på problemet kommer skatteplaneringen snart att vara ett minne blott. Rätt lösning är att skriva om alla de skatteavtal vi har med andra länder så att möjligheten att skatteplanera i samma utsträckning som nu upphör.

Stoppad skatteplanering innebär betydande intäktsökningar för staten i form av skatter – Skatteintäkter som räcker till att lösa de segregerade förorternas problem flera gånger om. 

Därför är det hög tid att vi socialdemokrater gör precis det som vår ideologi påbjuder – Nämligen skapar ett samhälle som utgår ifrån devisen ”av alla efter förmåga och åt alla efter behov”.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

39 kommentarer

 1. Alexander

  ”De som skatteplanerar ska straffas för sina brott”

  Anders Forss vill straffa dem som inte bryter mot lagen. Fantastiskt!

 2. Jonny Disenfeldt

  Struntprat, de som skapar detta är ju ditt eget parti med sin lamslagna migrationspolitik.

  Hur många tusen poliser skulle det inte behövas bara i Malmö för att punktmarkera och få kontroll på gängen, såg en siffra på 7000, bara i Malmö…

  Skatteplanering är inte olagligt. Att skriva om alla skatteavtal är inte enkelt som du gör sken av. Populism är vad du försöker dig på.

   • Olle

    Nu är det bara populism samt smutskastning åt höger som gäller för dig ser jag.Säger som Jonny struntprat . Sd kommer starkt på slutet ,(tyvärr)

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Det är varken populism eller smutskastning utan bara en upplysning till väljarna vad de får om de röstar på något av alliansens partier i valet.

  • Bertil

   Lagen är skriven till fördel för kapitalister.
   Skulle inte behövas några poliser alls nära på om jämlikheten ökade och folk behandlades som människor och inte som avskräde som Montarismen gör.
   Med mer makt hos kapitalister så vill man utrota alternativt utnyttja svaga grupper maximalt utan att ge dem nåt. Förr nyttjades folk i slavarbete, sen blev det drängar, pigor som fick bo på höskullen lön existerade inte de fick mat så man kunde likt en häst få ut maximal arbetsinsats av dessa.

   Nu är det kapitalet som används för sätta in Robotar för att öka produktion och vinster ansvar för den överflödiga människan tas inte i dagens samhälle.
   Det krävs allt större krav på utbildning idag för att erhålla jobb.
   Samtidigt blir det låtsasjobb åt de som inte kommer in på arbetsmarknaden till obefintliga
   ersättningar i försörjningsinkomst.
   Räkna med större upplopp stölder kriminalitet när man behandlar människor
   sämre än djur och där allt går ut på gynna den välmående.

   Klassklyftorna har ökat kopiöst sedan 90-talet när arbetslinjen lämnades
   och värst ökade klassklyftorna mellan 2006-2014.
   Den arbetslinje som högern kör med i sin vokabulär är falsk och gäller inte avkastningstumrullare.
   Dessa är närmast skattebefriade. Vilket måste ändras på om vi ska få ett hållbart Sverige

 3. Krister

  återgå till den traditionell socialdemokratisk politik?

  Det menar jag inte går.
  Historien tillhör det förflutna.
  Utveckla framåt däremot går bra.
  Du tänker helt fel och du får aldrig
  majoritet för det inom S och därför
  blir aldrig verklighet.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   På det sätt jag vill genomföra det går det mycket bra att återgå till den Krister.

 4. Bosse

  Det finns mycket som är ”lagligt”, i bemärkelsen ”inte olagligt”, men som signalerar social inkompetens, girighet, en ”liberal” inställning till korruption, samt en förtvinad känsla för medmänniskor i allmännhet.

  Egentligen borde inte lagstiftning vara nödvändig, eftersom vissa företeelser direkt faller under ”god uppfostran” och ”allmän hyfs”.
  Men på denna punkt har utvecklingen uppenbarligen nått långt….nedåt……och idag finns många som inte ens förstår frågeställningen…..

  ”Den Gyllene Regeln” täcker faktiskt hela detta problemkomplex……

 5. Alexander

  Anders

  Berätta vad du menar med ” de som skatteplanerar ska straffas för sina brott”. Jag har inte klippt och klistrat utan återgett exakt vad du skrivit.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Vad jag menar är att den som begår brott ska straffas – har man inte begått en brottslig handling ska man självfallet inte bestraffas.

   Stoppar vi möjligheten att skatteplanera tjänar hela samhället på det.

 6. Anders

  Trots att vi haft svenskar i djup fattigdom, utanförskap och hopplöshet så har vi aldrig sett stenkastning,bilbränder eller att blåljuspersonal attackeras!
  Det är en ny företeelse som inte funnits här förut, men finns i vissa andra länder (gissa vilka)
  Jag säger inte att det är den enda orsaken, men man kan inte bortse från faktum.
  Och då måste man också inse att de som är ”fattiga” idag har det betydligt bättre än vad fattiga hade förr….

  En annan orsak är att det daltas med slöddret. Mycket av det vi ser i förorterna är gängrelaterat och har med droghandel att göra vilket är mer lukrativt än att leva lagligt. Visst ska vi göra det vi kan för att förbättra situationen i de här utsatta områdena, men vi måste också förstå att vi inte kommer att nå ändra fram, just pga den organiserade brottsligheten som är mycket lönsam för de inblandade. Med tillräckligt hårda metoder skulle man kunna få stopp på det, men då går det inte att dalta eller se brottslingarna som ”offer” som det är mer synd om än de oskyldiga som drabbas av våldet.

  Gängen använder sig medvetet av barn under 15 år för att de ska kunna gå fria från straff. I värsta fall får de sitta och äta bullar hos en tant på de sociala myndigheterna och lova att aldrig göra om det. Det är ju skrattretande. Det har gått så långt att t om skötsamma invandrare ropar på högre straff, som inte sällan har inslag av kollektiv bestraffning och väldigt drastiska metoder. Det är hela familjer som ska utplånas. Själv skulle jag nöja mig med att de här brottslingarna utvisades.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Att sättet tt uttrycka sitt missnöje förändras över tid är historien full av Anders.

   Att vi måste ta i med hårdhandskarna för att vända utvecklingen är vi överens om och det är därför jag tycker att det ä gravt olyckligt att Alliansen vill permanenta 2/3-dels samhället.

 7. Bergis

  Förbjud koranskolorna som tar tid från det övriga skolarbetet så är jag övertygad om att även en utlänning vågar ta till sig svenska värderingar och bli något. Samtidigt kan vi inte tillåta anhöriginvandringen som påfrestar våra välfärdssystem och i förlängningen våra pensioner. Det fanns en anledning till varför Åsa Romson grät i TV. Hennes kollegor runt om i kommunerna hade kontaktat henne och vädjat. Vi mäktar inte med mer!

 8. Björn Röring

  Du har fel igen Anders. Hjälper föga att plöja ner ännumera skattepengar i åtgärder till människor som inte är motiverade att ändra sin livssituation, lite av ” vi har ingen lokal” lös mina problem.
  Var och en har ett ansvar att själv forma sitt liv efter tycke och smak. Riktiga jobb skapas inte med skattepengar.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Det finns inga belägg för att människor inte vill förändra sin livssituation Björn – Det tror jag alla vill göra om chansen finns.

   • Anders

    om man får bidrag utan krav på motprestation sjunker incitamenten att själv vara aktiv i förändringsprocessen. Socialism skapar passiva människor!

    En annan aspekt är att den som är kriminell och har hög status i dessa områden har det betydligt bättre än en vanlig knegare. Vad får de här personerna ut av att bli laglydiga medborgare?

    • andersforss (inläggsförfattare)

     I ett rätt utformat samhälle behövs inga bidrag vilket jag skrivit om ett antal gånger.

     Vad gäller kriminella så ska straffen vara så hårda att det inte lönar sig att begå brott.

 9. Per Kjellén

  Tillbaka till det du säger att du beskrivit så många gånger, alltså återgå till traditionell socialdemokratisk politik:

  Är det att återgå till partiprogrammet med att avskaffa kapitalismen och införa ett socialistiskt system.

  Har jag helt enkelt rätt i detta?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Vi ska återgå till våra ideal men anpassade till dagens samhälle vilket gör att jag på inget sätt avser avskaffa kapitalismen men väl försöka skapa en återgång till en bra och nödvändig blandekonomi där det privata sköter sitt och det offentliga sitt.

 10. Krister

  Du har börjat ta bort mina inlägg när de bevisar att du har fel.
  Tex att man inte tjänar mest på Östermalm. Nej, det är Norrmalm.

 11. Alexander

  ” Så skrev jag inte”

  Om du läser inlägget står det klart och tydligt att ”de som skatteplanerar ska straffas på samma sätt som stenkastare och kriminella straffas för sina brott”. Exakt vad menar du med det?

   • Jonny Disenfeldt

    ”de som skatteplanerar ska straffas för sina brott .”

    Är det enligt dig ett lagbrott att skatteplanera?
    Vilken lag bryter de mot?

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Jag säger att de som bryter mot lagen ska straffas och avsåg inte enbart skattebrott. Bryter man inte mot lagen ska man inte straffas.

     Därtill håll dig till ämnet i inlägget vilket jag ser att du till varje pris vill undvika.

     • Jonny Disenfeldt

      Försök istället att sluta uttrycka dig så felaktigt och klumpigt (om det är det du skyller på).

      Men det värsta är nog att du har de åsikter du ger uttryck för som i det här fallet att det som är lagligt skall bestraffas…

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har aldrig någonsin anfört att något som är lagligt ska bestraffas Jonny – Däremot propagerar jag för att stoppa möjligheten att skatteplanera vilket i sak är relativt enkelt att göra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.