Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Racism och kapitalism lever i stark symbios med varandra.

Över tid har det blivit allt klarare och tydligare för mig att kapitalism och rasism i mångt och mycket är samma andas barn – Detta därför att det ena föder det andra och därför att de tillsammans föder varandra.

Att det är så finns det många exempel på – Ett av dem Malcom X och delar av hans gärning för afroamerikanernas sak i USA.

Malcom X var en mycket kontroversiell person på många olika sätt – Dessutom en person som under sin levnad uttryckte många ord och känslor – Bra likväl som dåliga.

Jag försvarar på inget sätt den religiösa eller våldsbejakande sidan av hans person men väl en hel del av de konstateranden och slutsatser han drog baserat på hur det amerikanska samhället vid den tiden var uppbyggt och strukturerat.

Malcom X var som bekant en av de viktigaste förgrundsfigurerna i afroamerikanerna*s kamp för att uppnå jämlikhet med de vita så som varande amerikanska medborgare.

Både Malcom X och Martin Luther King gjorde mycket och lyckades i mångt och mycket att skapa samma fri och rättigheter för både svarta och vita. Trots att så är fallet är skillnaderna i levnadsbetingelser fortfarande mycket stora mellan svarta och vita i USA.

Trots att alla amerikaner har samma fri och rättigheter och trots att USA haft en svart president och många afroamerikaner på ledande positioner i det amerikanska samhället är det fortsatt så att afroamerikaner är överrepresenterade i arbetslöshetsstatistiken och generellt sett har en sämre ekonomi än sina vita bröder och systrar.

Detta leder mig att fundera på varför situationen ser ut på detta sätt i USA och om samma sak råder i vår del av världen?

För egen del tror jag att det är därför att det finns en mycket stor sanningshalt i det uttalande Malcom X gjorde i slutet av sitt liv när han uttryckte något som jag i allra högsta grad anser är sant när han sa att det finns ingen kapitalism utan rasism.

Kapitalism och en strikt kapitalistisk livssyn leder i förlängningen till girighet och egoism och till att man över tid hamnar ljusår från ett samhällsbygge byggt på kärlek och solidaritet.

Det går inte att se någon skillnad i rika afroamerikaner’s förhållningssätt gentemot de som är fattiga jämfört med det hos rika vita amerikaner. Bägge grupperna anser att de som är fattiga är lata och att de därför får skylla sig själva.

Även jag tycker att hårt arbete ska löna sig och att den som satsar hårt på utbildning och karriär ska tillåtas tjäna mer och ha det bättre än de som inget gör. Dock tycker jag att vi måste stävja girigheten på alla tänkbara sätt.

Att det förhåller sig på detta sätt bevisar enligt mig att racism inte nödvändigtvis har med etniskt ursprung att göra utan att racism i det stora hela handlar om ekonomisk styrka hos den enskilde individen.

Draget till sin spets går det att hävda att den som lyckats ekonomiskt ser ner på den som misslyckats och att de som lyckats ekonomiskt ser de som misslyckats som en börda för samhället – En börda fullt legitim att sparka och slå emot på alla upptänkliga sätt.

I Sverige har de som skaffat sig en hög utbildning och därmed möjlighet att göra karriär nästan undantagslöst gjort det på skattebetalarnas bekostnad. Därför är det rimligt att begära att de ska betala tilllbaka mer till samhället och välfärdssystemen än de som inte valt att utnyttja möjligheten. Detta därför att de som avstått inte kostat lika mycket att utbilda.

Dessvärre verkar det vara så att hög utbildning och en karriär med höga inkomster förändrar människor – Detta oavsett land och oavsett av om de är etniska eller invandrade medborgare i ett land. Förhållandena i Sverige och USA är helt lika på detta område – Oavsett etnicitet betraktar man de som lyckats mindre bra som varande sämre människor.

Just detta kärlekslösa tänkande och handlande ligger sedan bakom den rasism som frodas i vårt samhälle.

Vad som är ännu värre är att dessa människor sedan använt invandringen som svepskäl för sitt handlande och därmed lyckats lura med sig även människor med lägre utbildning genom att framhäva att invandringen är skulden till deras ekonomiska misslyckande och till deras utsatta situation.

Detta är inte sant! – Orsaken till arbetarklassens svåra situation står inte att finna i den höga invandringen – Skulden finns hos de bättre bemedlade som inte vill dela med sig till de som har det sämre ställt.

Det är helt enkelt så att de blivit så enormt giriga och egoistiska och inte vill betala den skatt de egentligen borde därför att de anser att det inte är deras uppgift att bidra till en bättre vardag för de som ännu inte lyckats.

Något som blir tydligt genom alla de skattesänkningar som är resultatet av 8 år med en alliansregering vid rodret.

Nu vill den forna alliansen med moderaterna i spetsen ta nästa girig steg genom att sänka ingångslönerna för den grupp man skuldbelagt samtidigt som man försämrar för denna utsatta grupp än mer genom att försämra sjukförsäkringen och a-kassan.

Ovanpå detta kommer krav på slopade arbetsgivaravgifterna så att välmående företag och företagsägare kan öka sina redan stora vinster ännu mer samtidigt som man skapar en än värre situation för de svaga grupper som nu måste betala för statens inkomstbortfall.

Det är därför vi inte ska gå på den bluff som Svenskt Näringsliv och alliansen försöker sig på. De värnar på inget sätt din och min situation och vårt väl och ve – Allt de värnar är sin egen plånbok och då helst på din och min bekostnad.

En röst på moderaterna och/eller SD samt KD är en röst på inrättandet av ett klassamhälle där det finns ett tydligt A- och B-lag där A-laget lever i sus och dus medan B-laget har fullt upp med att hålla näsan över vattenytan.

För egen del blev jag Socialdemokrat därför att jag synat bluffen och därför att jag insett att en stark arbetarrörelse är den enda garanten för att dina och mina behov ska bli tillgodosedda i alla lägen.

Att lägga skulden för arbetslöshet och raserade välfärdssystem på invandrarna är blott och allena ett sätt för kapitalismen att försöka dölja sina riktiga intentioner som alltid varit och fortfarande är att öka sina förmögenheter på de svagas bekostnad till varje pris.

Malcom X hade därför helt rätt i sitt antagande i att rasism inte beror på hudfärg eller etniskt ursprung – Rasism beror på kapitalism.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

 

59 kommentarer

  1. Jan

    Vilken snömos! Först och främst så heter det rasism. Inget annat. Sedan är teorin hemsnickrad. Kritik mot invandring är inte rasism. Och det har ingenting med kapitalism att göra. Tvärtom.

    Företagen ser gärna hög invandring eftersom det a) sänker priset på arbete b) försämrar fackens position c) ökar köpkraften. Detta eftersom företagen inte behöver ta kostnaden för invandringen bara intäkterna av den. Därför är kapitalisten alltid för stor invandring. Det ökar omsättningen helt enkelt. Någon annan tar kostnaderna.

    Lite förenklat så är vänstern för invandring för att vara snälla, högern (SN) för att tjäna pengar på den.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är varken snömos eller hemsnickrad teori utan ren och skär fakta.

    • Anders

      Ja vänstern tror att de är snälla då de tömmer länder på kompetens och på sätt omöjliggör att länderna en dag kan byggas upp igen.
      Högern tjänar både pengar på flyktingindustrin och förstår att det är ett sätt att slå sönder välfärdsstaten.

  2. Krister

    Martin Luther King biografi läste jag nyligen.
    Han använde N-ordet åtskilliga gånger själv.
    Är inte det konstigt?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Med tanke på den tid han levde i så ser jag inte det som konstigt Krister.

  3. Krister

    Najib Razak ,fd PM i Malaysia, har gripits.
    Korruption i stor skala.
    Han är medlem i det parti som du hyllat.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har inte hyllat något enskilt parti men väl Tun Mahathir för det hn genomfört politiskt och nu fortsätter att åtkomma politiskt.

  4. Fredrik

    Så ja, nu är jag rasist. Och dessutom ser jag ner på fattiga människor. Jag tycker också att jag betalar för mycket skatt. Jag har ingen kärlek i min kropp och tanke heller. Ingen empati.

    Alltså, jag är tydligen en helt värdelös människa. Så jag får räkna med att det kommer en Gyttorps Röd i min riktning snart. Det är jag tydligen värd.

    Tack Anders för upplysningen. Tack för dina allsmäktiga sanningar. Tack för att du drar alla över en och samma kam.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har aldrig påstått att du är rasist Fredrik – Däremot tycker jag att du ser ner på de som är sjuka och arbetslösa och på de som har låga inkomster och den åsikten står jag för i alla väder.

      • Fredrik

        Jo det gör du. Du likställer kapitalismen med rasismen. Och då jag ser mig som kapitalist, så ser du mig som rasist. Tack för det!

        Sen, du känner inte mig. Du känner inte mina vänner. Inga av mina vänner känner dig. Så, hur kan du påstå att jag ser ner på andra människor?

        Du har aldrig träffat mig, aldrig pratat med mig, du har ingen aning om mina åsikter kring gräsklippare, fondsparande eller kring Sverige position i det internationella samfundet om frågor som rör legalisering av cannabis men du påstår att jag ser ner på dem som är sjuka, arbetslösa och/eller har lägre inkomster? Det Anders, är FÖRTAL. Be om ursäkt. Nu!

        Jag är mycket Anders, men en hycklare är jag inte. Jag har aldrig hyllat en diktator. Jag har aldrig hjälpt företag att skatteplanera samtidigt som jag häver ur mig att det går emot min övertygelse. Men det har du Anders. Och även om jag aldrig har, eller kommer att bli, medlem i S så vet jag att ju mer extremsocialistisk smörja du häver ur dig, desto längre ifrån valbar plats kommer du att komma.

        Jag är logiskt tänkande Anders. Och när medlemmar i ditt parti INTE stödjer dina åsikter, ja då betyder det att de har andra åsikter som är ”viktigare”. Hur mycket du än vill tro annorlunda. Och varje sommar, varje höst, varje sport- och påsklov sitter jag runt en grill/eld och skojar och stojar med S:are. Och ingen, ingen stödjer dina åsikter. Inte ens med tång vill de ta i dem.

          • Fredrik

            Vilka förutfattade slutsatser drar jag?

            Att du aldrig träffat mig? Pratat med mig? Känner mina vänner? Att jag grillar varje sommar, höst, sport- och påsklov med mina grannar som är socialdemokrater? Att jag påstår att du inte känner mig? Att jag indirekt påstår att du inte kan veta vad jag tänker?

            Säg mig vilka slutsater?

            Du påstår att jag ser ner på sjuka, arbetslösa och dem med lägre inkomst än mig. Utan att känna mig. Utan att veta vem jag är. Utan att känna någon som jag umgås med. Är du allsmäktig?

            Du har inte vettet att be om ursäkt för ditt påhopp, men kräver att alla ska tro på det du säger. Du använder sökprogram för att spåra den som kritiserar dig, avancerade program, och det är helt normalt i din värld. För, i en värld fylld av kärlek och solidaritet så håller vi koll på kritikerna. Stasi känns skrämmande nära. Och eftersom du vet allt om mig, tydligen, så kan du väl namnge (förnamn) en person (man eller kvinna) som jag umgås med och en person (man eller kvinna) som jag arbetar med. Jag lovar, enbart förnamn kommer aldrig att avslöja vem de är så du behöver inte vara orolig över det. Se så, låt höra. Du som vet allt om mig.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Om man står upp för högerpolitik och nyliberal politik står man upp för en politik som gynnar fåtalet på flertalets bekostnad – Mer än så behöver inte sägas.

  5. Bergis

    Nu går det inte att jämföra Sverige med den riktiga rasismen i förenta staterna. Har du hört ordspråket ”Det man inte har i huvudet får man ha i benen”. Vill man hellre sätta sina barn i Koranskola trots att invandrare måste kämpa dubbelt så hårt och ägna all tid för att lära sig svenska så får man faktiskt skylla sig själv om de inte lär sig något i skolan. Vill man flytta till sina landsmän i storstädernas no go zoner så får man skylla sig själv. Vill man äta sig fet på Mc Donalds så man blir oanställningsbar får man skylla sig själv. Jag kan rada upp många fler exempel. Sen ska du inte klumpa ihop SD med Svenskt näringsliv samtidigt som sossarna går in och begränsar strejkrätten. Hamn 4ans arbetsgivare värnar bara sin egen plånbok och arbetarna strejkar. Då går sossarna in och begränsar strejkrätten. Hör och häpna. Invandringen kostar Sverige mycket pengar. De pengarna hade vi bland annat kunnat lägga på högre lärarlöner så fler vill utbilda sig till lärare. Sverige var ett mer välfungerande land före invandringen. Precis som Norge är nu som avstått massinvandringen. Norge lägger sina pengar på välfärd. Sverige lägger sina pengar på att ta hit farbröder och morbröder från Afrika och Mellanöstern.

  6. Nils Lindholm

    Men om den bättre bemedlade ska försörja ytterligare 1-grupp, alltså 2-grupper, så blir det ju mindre till arbetarklassen då ju den måste dela med sig, eller ?
    Eller har du i socialistisk anda tänkt dig att konfiskera ännu mer från dom bättre bemedlade så att dom inte längre är dom bättre bemedlade, vilken grupp hade du då sen tänkt dig vara dom bättre bemedlade som ska skattas hårdare ?
    Det däringa med att socialister gör slut på andras pengar . . . . .

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Nu har du i vanlig ordning gjort det jag sagt att vi ska göra när vi utreder saken då du har förutfattade meningar i ämnet utan att utredningen ens startat.

  7. Brorson

    Det var tyvärr inte mycket sant i det du skriver. Och det beror på att du saknar både klassmedvetenhet och ideologisk medvetenhet. Du är förvisso inte den förste som tagit steget från överklassen till underklassens klasståndpunkt och blivit arbetarledare Det har både Hjalmar Branting och Olof Palme gjort. Men de har gjort det i unga år och har inte själva byggt de förmögenheter som givit dem en plats inom överklassen.

    Och de har läst sin Marx hur kapitalismen fungerar, sett underifrån och jämfört med vad de fått lära sig hur kapitalismen fungerar, sett ovanifrån. Och funnit att det är olika aspekter av samma fenomen, som förklaras, men på olika sätt. Du verkar snarare ha gått på de borgerligt-socialliberala bortförklaringarna.

    ”Vad som är ännu värre är att dessa människor” (personer medan en hög utbildning och en karriär med höga inkomster) ”sedan använt invandringen som svepskäl för sitt handlande och därmed lyckats lura med sig även människor med lägre utbildning genom att framhäva att invandringen är skulden till deras ekonomiska misslyckande och till deras utsatta situation”.

    Så du menar att personer med lägre utbildning saknar både bildning och egna erfarenheter, och i varje fall inte är kapabla att dra egna slutsatser av vad de själva har upplevt och fått vetskap om på andra sätt? Dessutom är marxismen, och dess analys av samhället, inte helt okänd inom den svenska arbetarklassen. Jag vill tvärtom påstå ganska känd bland aktiva socialdemokrater, som själva har en arbetarbakgrund – både de som själva är arbetare och de som har vuxit upp i arbetarhem.

    Malcolm X försökte lansera islam som en religion för den svarta underklassen. Han framställde kristendomen som en religion för den vita överklassen. Han kunde peka på hur kristna predikanter hade försvarat slaveriet och hur Ku Kux Klan använde brinnande kors som symboler. Men detta var ohållbart både teologiskt och religionshistoriskt. Slavkaravanerna hade korsat Afrika på väg till de muslimska länderna i Mellanöstern under hundratals år innan vita slavskeppare gjorde entré på de afrikanska slavmarknaderna. I de av muslimska härskarna underkuvade länderna var muslimerna den självskrivna överklassen.

    Det nordamerikanska inbördeskriget var i klasstermer ett krig mellan industrikapitalisterna i norr och slavägar-överklassen i sydstaterna. Denna partsställning i kriget hade förutspåtts av Marx i Kommunistiska manifesten 13 år före krigets utbrott. Det var ett krig mellan två ekonomiska system. Det ena systemet behövde fria arbetare. Bara produktionsmedlen, men inte arbetarna själva, skulle vara kapitalisternas egendom.

    Kriget slutade med ”reconstraction act”, som föreskrev jämlikhet mellan de f.d. svarta slavarna och de sedan tidigare fria vita arbetarna. Denna goda avsikt omkullkastades emellertid av det olycksaliga presidentvalet 1877, som slutade oavgjort mellan nordstaternas och sydstaternas presidentkandidater, men löstes med en kompromiss: Nordstaternas kandidat fick bli president i utbyte mot att de nordstatssoldater, som lämnats kvar i södern för att genomdriva reconstraction act, drogs tillbaka.

    Därmed fanns inte längre något skydd för de nyss frigivna slavarnas mänskliga rättigheter och mot den rasistiska reaktionen. Läs på! Med marxistiska ideologiska glasögon förstår du historien bättre.

  8. Per Fjellberg

    Du borde verkligen försöka skilja på invandrare och invandring. Till att börja med är man invandrare alldeles för länge i den svenska debatten. Invandrare borde man vara som längst till dess man börjat studera i grundskola, gymnasium eller högskola eller etablerat sig på arbetsmarknaden. Efter detta ska man betraktas som svensk med ett ursprung, precis som vi alla har en historia.

    En stor invandring per år skapar stora påfrestningar på samhället. Så länge den stora invandringen fortsätter kommer den att bidra till arbetslöshet, bostadsbrist m.m. eftersom det innebär att det hela tiden kommer nya människor som måste utbildas, ges bostad och beredas försörjning.

    Det här gäller i första hand partister och byråkrater i fackföreningarna: ”För egen del blev jag Socialdemokrat därför att jag synat bluffen och därför att jag insett att en stark arbetarrörelse är den enda garanten för att dina och mina behov ska bli tillgodosedda i alla lägen.”

    Vi andra förstår att det är vår egen produktivitet och inte politikernas välvilja som skapar möjligheterna att tillgodose våra behov.

    S behöver göra en ny ekonomisk analys. S behöver förstå vad det är i deras politik som gjort de rika rikare. Det är enkelt om man vill: kombinationen låga räntor och ökad skuldsättning uppmuntrad av S-politiker gynnar de rika.

  9. Anders

    Vad är alternativet till kapitalism? Jo Kommunism och det finns tillräckligt med avskräckande historiska exempel på vad ideologiska avarter som fascism, kommunism, socialism och nationalsocialism åstadkommit. Gör det inte det? Samtliga av dessa ideologier har på sitt sätt försökt bekämpa kapitalismen. Skillnaden består endast i vem som får stå som symbol för den utsugande kapitalisten. Målet har varit detsamma. Att minska klyftorna i samhället och bekämpa kapitalismen. Samma kapitalism som skapat välstånd och lyft miljoner människor från fattigdom. Är det inte fascinerande att det år 2018 fortfarande finns människor som ser kapitalism som något dåligt, samtidigt som de själva slipper bo på gatan eller rota i soptunnor just tack vare att de lever i ett kapitalistiskt samhälle.

    Själv har jag genomskådat den socialdemokratiska bluffen. Ett parti som låtsas tillhöra ”arbetarrörelsen” – vad det nu är i ett samhälle där allt färre kan defineras som ”arbetare” -men i praktiken är ett nyliberalt, EU-vänligt parti som i fråga efter fråga svänger som en vindflöjel för att garantera fortsatt makt. Ett parti som hellre ser att människor stannar i fattigdom och utanförskap än ges möjlighet till klassresor. Ett parti som accepterar våldet och skjutningarna i förorterna.
    Ett parti som inte markerar mot könsförtryck och hedersvåld av rädsla för att inte förlora muslimers röster. Ett parti som hellre allierar sig med muslimska brödraskapet än står upp för demokrati och västerländska värderingar. När det väl gäller har Socialdemokraterna visat att de inte är regeringsdugliga.

    På tal om USA. Har talat med afroamerikaner som menar att de fick det sämre under Obama, en man vars hudfärg var hans enda tillgång. Rasismen ökade och fattigdomen växte. Helt plötsligt blev det viktigt med hudfärg i deras område trots att de levt som vilka amerikaner som helst innan Obama blev president.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det finns fler alternativ än så Anders – Den demokratiska socialism med tillhörande blandekonomi är ett bra exempel på ett framgångsrik alternativ till kapitalism Anders.

    • Krister

      Har en vit vän i Chicago.
      Det stämmer att rasfrågan blev större under Obama
      och hatet mot tex Mexikaner växte. Även svarta kan
      vara rasister.

    • Bertil

      Citat: ” Vad är alternativet till kapitalism? Jo Kommunism ”

      Kapitalism och Kommunism är ju samma sak,
      En äkta socialism når längst.
      Med kapitalism så skapas enorma klassklyftor med Kommunism så har samma makt som styr kapitalism samma mål gynna en makt och missgynna den stora masssn.

      Sunt förnuft och rättvis fördelning av de samlade resurserna är mest realistiskt

      Men när bår vi fram till obefintliga klassklyftor och där arbete görs av det vi behöver mest kärnverksamheter

      Produktion kan i stort sett maskiner utföra åt oss i det perfekta Samhället
      Men nåt vi dit innan Vi förstört vår planet.

      • andersforss (inläggsförfattare)

        Kommunismen är inget alternativ Bertil – Däremot är demokratisk socialism och blandekonomi ett alternativ om är framgångsrikt och ett alternativ som bevisats fungera.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Så vitt jag vet har du inte vunnit någon debatt och hade kommentaren med inlägget att göra hade den publicerats.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Mitt inlägg innehåller all de fakta som behövs för att påvisa att inläggets budskap är korrekt.

  10. Peter Eriksson

    Nej, det är inte vedertaget att skriva racism. Det är engelska. I Sverige skriver vi rasism. Jag är språklärare och tycker nog att det är viktigt att du som opinionsbildare skriver och stavar rätt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det kostar mig inget att ändra på det om det får dig att känna dig bättre till mods Peter – Däremot hävdar jag fortsatt att bägge skrivningarna används flitigt i Sverige.

      • Jan

        Peter har rätt. Det heter rasism. Jag har heller aldrig sett någon annan stavning någon annanstans. Dessutom är du inte konsekvent. Du använder båda stavningarna i samma text. Vilket är fel i sig. Kan du inte ta en rättelse så framstår du som oseriös. Och det vill du väl knappast?

      • Peter Eriksson

        Håll koll på ditt ego Anders, huruvuda jag känner mig bättre till mods är en bisak. Du kan inte ens erkänna felskrivningen utan reprojicerar tillbaka. Jag är inte intresserad av din dåliga självkänsla och den kompensatoriska drift du besitter. Mer intressant är dina politiska ställningstaganden.
        Oavsett om det är intressant det du skriver så kommer du aldrig få min röst så länge ditt ego löper parallellt.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Kan bara meddela att jag har en alldeles utmärkt självkänsla Peter.

          Sedan går det aldrig att vinna allas gillande Peter och det är jag fullt medveten om – Slutligen har jag svårt att förstå vilket ego du talar om då jag inte känner att jag har något sådant.

  11. Fredrik

    Du påstår att jag ser ner på sjuka, arbetslösa och dem som har lägre inkomst än mig. Utan att känna mig, utan att veta vem jag är och utan ha någon som helst koppling till mig. Detta är horribelt lågt och när jag motsäger dig och ber om fakta så svarar du så här:

    ”Om man står upp för högerpolitik och nyliberal politik står man upp för en politik som gynnar fåtalet på flertalets bekostnad – Mer än så behöver inte sägas.”

    Du är en feg människa Anders. Riktigt feg. Du ljuger hejvilt för att passa ditt syfte, tar ära för beslut/politik/händelser som inte har något med dig att göra överhuvudtaget. Du anser att dina ord är sanning som aldrig behöver bevisas eftersom de är just dina ord. Alla andras ord däremot är lögn, de är fel, de är farliga. Du hävdar att du har rätt och alla som inte delar dina åsikter har fel. I en demokrati är fria åsikter grundbulten, men i ditt Sverige Anders ska bara åsikter som är RÄTTA få existera. FEL åsikter ska förbjudas, tydligen med medlet att förvanska historien, mörka sanning och förvilla folket så att de följer i raka led makten.

    Du klarar inte av att svara på enkla frågor, hur ska du då kunna vara politiker? Du klarar inte av att erkänna att du gjort fel, hur ska du kunna få förtroende då? Du klarar inte av att acceptera andra åsikter än dina egna, hur ska du då kunna förorda demokrati om endast ditt ord ska vara legitimt?

    Tack och lov kommer aldrig den dagen då du får ett valt ämbete i Sverige. För, det finns ingen i ”ditt” parti som vill ha dig där. Jag lovar. Stefan kommer aldrig att ta partiet till den ytterlighet du vill ha. Jag lovar. För, allt du vill se är en omöjlighet att genomföra – alla vet detta, utom du Anders. Jag lovar.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Mycket hr jag beskyllts för Fredrik men aldrig för att vara feg och inte våga stå upp för något jag sagt eller gjort.

      I övrigt tolkar jag resten av din kommentar såsom en kommentar från någon som har slut på hållbara argument.

      Sedan skulle jag inte vara allt för säker på att jag inte kommer att få ett valt ämbete i Sverige Fredrik – Den dagen kan till och med komma tidigare än du anar.

      Varje sut tänkande människa inser med lätthet att ett beslut blir kärleksfullare ju fler beslutet gynnar – Att då som dig stå för en politik som gynnar fåtalet på flertalets bekostnad kan därför aldrig bli annat än mer girig och egoistisk än motsatsen – Att det är tungt att leve med det faktumet kan jag förstå men det valt är ditt och inte mitt.

      • Fredrik

        Åter igen, du påstår att jag ser ner på sjuka, arbetslösa och dem med lägre inkomst än mig. Detta är LÖGN. Och du har inte modet att be om ursäkt för denna lögn, vilket gör dig till FEG.

        Det är dessutom en lögn att du aldrig beskyllts för att vara feg, jag had gjort det flertalet gånger: Gå tillbaka och läs kommentarer till dina inlägg så ser du.

        Mina argument tar aldrig slut Anders. Så länge det finns ”politiker” som har en egen agenda med sitt ”politiska” liv så kommer jag alltid att ifrågasätta hur dessa arbetar. Ditt mått av kärlek är subjektiv och kommer aldrig att anses förlitligt, men då min familj mest troligt är större än din så är de beslut jag fattar för min familj och omgivning beslut som berör fler än dig vilket då gör mig till en mer kärleksfull människa än dig. Allt enligt din egen teori.

        Jag har dessutom flertalet gånger förklarat för dig att jag står för ett samhälle där folket får mer att säga till om kring sina egna liv, du däremot står för tvärtom. Staten ska bestämma mer så att folket inte behöver och till slut inte får bestämma. Om viljan att ge varje människa rätten att bestämma över sitt liv är att vara girig, ja då är jag girig – och Anders, det är absolut INTE tungt att leva med. Och sunt förnuft är något du Anders borde vara försiktig att försöka förklara, för sunt förnuft säger att människan kan fatta bättre beslut ju mer information och kunskap denne har. Något du är stor motståndare till då du anser att folket ENBART behöver ta ställning till ideologisk skillnad. Allt därutöver anser du Anders att folket ska överlämna till de styrande. Det, Anders, är inte sunt förnuft. Det, Anders, är första steget mot diktatur. Och väl där, då har folket inget val. Och mot detta kommer jag aldrig att sluta stå upp mot, och det är INTE tungt.

        Sunt förnuft är också att bevisa sina påståenden. Sunt förnuft är också att berätta HUR beslut ska genomföras samt HUR MYCKET det kostar samhället. Sunt förnuft är också att våga erkänna när man har fel. Som t ex när språklärare Peter här uppe i kommentatorsfältet RÄTTAR dig för ditt missbruk av det svenska språket. Istället för att välja den ”höga vägen” (fritt översatt från engelska) så väljer du den ”låga vägen” istället genom att hävda din ”överlägsenhet” i en fråga som du solklart har fel i. Och ja, du har fel i den och många andra frågor. En enkel sökning på google.se med ordet Racism ger ingen svensk sida förutom en översättningssida av engelska ord till svenska.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Hur kan mitt påstående vare en lögn om du stödjer alliansens politik som gör just det Fredrik – Sparkar på och ser ner på de som har oturen att vara sjuk och/eller arbetslös?

          • Fredrik

            Ja, det är lögn Anders. Det är lögn för att jag ALDRIG sagt att jag ser ner på sjuka, arbetslösa och dem med lägre inkomst än mig själv. Visa mig och alla andra VAR och NÄR jag sagt att jag ser ner på sjuka, arbetslösa och dem med lägre inkomst än mig själv.

            Min politiska tillhörighet är inget bevis Anders. För, likt dig så finns det i det parti som står mig närmast delar som jag inte delar. Du delar inte alla beslut som sittande regering gjort sedan 2014 eller för den delen alla beslut som S tagit sedan Olof Palmes död. Detta vet vi då du ondgjort dig över dessa beslut här på din blogg. Alltså, du delar inte alla beslut till 100%. Om detta gäller för dig Anders, då borde de också gälla för oss alla andra eller hur?

            Så VAR och NÄR har jag sagt att jag ser ner på de sjuka, arbetslösa och dem med lägre inkomst än mig själv? Kan du inte visa på detta bör du be om ursäkt, allt annat är direkt fegt!

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Det är just din politiska tillhörighet som utgör beviset Fredrik – Att alliansens politik är mer girig och egoistisk än socialdemokraternas kärleksfulla och solidariska politik är en självklarhet.

  12. Alexander

    ”Det är just din politiska hemvist som utgör beviset”

    Alltså vill du ha amnesti för afghanerna? Du är ”politiker” för Socialdemokraterna så därför stöder du detta. Eller går det bara att resonera så om andra personer?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har aldrig förespråkat amnesti för afghaner Alexander – Det påståendet är ren lögn från din sida.

  13. Alexander

    ”Jag har aldrig förespråkat amnesti för afghaner”

    Och som Fredrik säger stöder han inte allt som hans parti står för. Fast det bryr du dig inte om utan anklagar honom för ALLT som Alliansen genomfört. Varför får man inte göra likadant mot dig?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Du använder dig av ett dåligt och felaktigt exempel Alexander – Därtill har Fredrik i kommentarer till mina inlägg uttryckt stöd för skattesänkningar mm. vilket gör att jg har helt rätt i det jag påstår.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.