Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

En röst på SD är en röst på tillskapandet av en framtida diktatur.

SD har under en tid lyckat rätt väl med att dölja den rasism man står för och de värsta avarterna av den politik man vill genomföra om man i en framtid skulle hamna i en maktposition.

Den fasad man under en tid så väl lyckats dölja krackelerar nu i snabb takt så att det på nytt blir möjligt att skönja att ett Sverige under SD styre snabbt skulle förvandlas till en diktatur.

Det påståendet baserar jag på allt SD:s företrädare twittrar, bloggar om och uttalat i media av olika former under den senaste tiden.

Jag är inte speciellt förundrad över den utvecklingen då detta är vad som alltid skett historiskt när SD ökat sitt stöd i opinionsundersökningarna och därför känner att de kan slappna av och vara mer öppna om vad de egentligen vill åstadkomma politiskt.

Björn Söders uttalande om att samer och judar inte är svenskar är ett talande exempel på det jag talar om.

Tack och lov kommer den dagen inte att komma i en nära framtid. Trots det är det väl värt att lyfta ämnet – Om inte annat som ett varnande exempel på vad som kan hända om vi röstar utan att tänka på konsekvenserna av vårt val.

Att SD inte respekterar demokrati och demokratiska spelregler och att partiet är oerhört toppstyrt av dess inre krets har vi på sistone sett flera exempel på. Uteslutningar, publicering av adresser till tänkta flyktingboenden, trixande med skatter etc. etc. – Listan på övertramp är lång.

Att Ted Ekeroth twittrar om hur SD när de tagit makten (lägg märke till ordvalet tagit) ska byta ut alla polischefer mot riktiga poliser därför att de som nu finns enligt honom är oduglingar är skrämmande – Att han dessutom öppet torgför sin uppfattning är ännu mer skrämmande.

Till att börja med finns det både en grundlag och andra lagar i vårt land som reglerar hur landet ska styras och hur personal ska tillsättas och avsättas.

Sedan kan man ju fråga sig vad han menar med uttrycket riktiga poliser? Ska man tolka det han sagt fritt så avser han nog att tillsätta poliser som arresterar och lagför alla människor som har en avvikande åsikt än den SD:s inre krets har.

Ted Ekeroth vill således skapa en polisstat under regeringens direkta kontroll – En poliskår som agerar som partiledningen säger utan att ta hänsyn till varesig demokrati eller demokratiska spelregler.

Det SD och dess inre krets kallar demokrati kallar vi övriga diktatur.

Att det är så Ted Ekeroth ska tolkas understryks av uttalanden från hans bror Kent Ekeroth). Han har i ett uttalande sagt att SD när de tagit makten i sinom tid ska stoppa media – Dvs. de tidningar, tv-kanaler och journalister som går emot SD och SD:s partilinje.

SD:s politiska ledning tycker sålunda att det är helt okej att stoppa pressfriheten och yttrandefriheten trots att det är att åsidosätta demokratin och skapa en diktatur.

Det är saker som dessa jag vill att ni ska förstå vad gäller SD. Sverigedemokraterna har en enda politisk agenda och det är att ta makten och sedan permanenta den genom att göra Sverige till en diktatur där allt styrs av SD:s inre krets.

Dessutom blir det lättare att förstå varför SD anhängare som kommenterar min blogg hänvisar till gamla DDR i sina kommentarer. Att de gör så är helt enkelt därför att det är den ordningen i politiken de eftersträvar.

Med dessa reflektioner på plats blir det med ens klarare varför SD saknar politik på alla områden utom den halva av migrationspolitiken som handlar om att stoppa invandringen och kasta ut de invandrare som redan kommit.

I en diktatur behövs ju ingen politik för att folket ska få det bättre – I diktaturer så är det ju som bekant diktatorn och dennes inre krets som bestämmer vad som är bra för folket – inte folket själva.

Därför tycker jag att du som eventuellt tänkt sympatisera med och rösta på SD ska ta dig en ordentlig tankeställare genom att verkligen fråga dig själv vad vill du uppnå genom att lägga din röst på SD? 

 • Är din röst på SD en protest mot övriga partier?
 • Oavsett av om svaret på den frågan är ja eller nej reser den en följdfråga – Är du då beredd att byta ut demokrati mot diktatur?

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

102 kommentarer

 1. Olle K

  Huruvida en röst på SD ger en framtida diktatur, vill jag bara säga det är just nu den linje du är med och driver som är just det faktimet. Du anser att ett parti som enligt de mätningar som gjorts är Sveriges näst största och märk väl att det skett genom demokratiska medel de nått dit. Ändå kan varke du eller andra fastlåsta knölar inse att människor vill ha en förändring. Det är såna som dig och hela det så kallade demokratiska systemet som du inbillar dig tillhöra som gjort att SD gått fram så här. Du driver en själv en diktatorisk linje och förstör bara för ditt eget parti. Fortsätt du så är ditt parti nere på 18 %. Din stolle.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Hur stort SD blir vt vi när valet varit och det är de siffrorna vi sedan får förhålla oss till.

   Jag står för det jag skrivit och har inga problem med att försvara det – Anledningen till att jag lyfter saken är för att åskådliggöra för andra vad jag observerat.

   I övrigt så tycker jag att du ska vårda ditt språk om du vill att jag ska publicera dina kommentarer.

 2. PerA

  Det är inte utan att man undrar om etablerade politiker och proffsbloggare som du, Anders, överhuvudtaget bryr er om den egentliga orsaken till varför så många som en fjärdedel av väljarna tänker rösta på SD i höstens val – för det här infantila inlägget adresserar några helt andra individer (oklart vilka, redan frälsta socialdemokrater?).

  Man kan ju hålla på hur långe som helst och plocka textrader, ex. ur partiprogram, enskilda SD-företrädares utsagor, mangla runt lite, tweeka och i värsta fall föra till rena lögner, för att försöka skapa en bild av den närmande katastrofen. Det hjälper inte! Det kommer inte att hjälpa – snarare stjälpa! Med den här metodiken driver du och de andra ytterligare ett par procent in i SD-famnen.

  ”…göra Sverige till en diktatur där allt styrs av SD:s inre krets.” ?!

  Verklighetsfrånvänd är bara förnamnet.

  Problemet år att alla förslag som ’rasisterna’ kom med för 10 år sedan (skärpt flyktingmottagning, ’lära sig svenska’ m m) nu har infriats. Av Socialdemokrater!

  Alla invändningar (vi kan inte ta emot hur många flyktingar som helst, det är effektivare att hjälpa på plats m m), alla försök som gjordes att beskriva konsekvenser av den förda ”Öppna era hjärtan”-politiken (ökad gängkriminalitet, kulturkrockar etc) som sopades bort som ”rasism” och ”fiska i grumliga vatten” har nu besannats. Frågan är om ännu värre. Och bekräftas av Socialdemokrater genom hårdare tag och satsningar på polisen.

  Indirekt ger ni SD rätt i sak, oförmågan till konsekvenstänk har resulterat i att det nu enbart är SD som är trovärdiga – för de har ju haft ’rätt’ hela tiden. Och det Anders – trovärdighet – det tycker SD-väljarna är viktigare än det skräckscenario du försöker måla upp.

  Dessutom tror jag att Förljugenheten i Socialdemokratin är en stor hämsko. Speciellt i denna tid av information, där sanningen alltid är tillgänglig.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag bryr mig om den frågan varje dag och det är därför jag lyfter både Sd och den politik jag vill driva inom ramen för vår socialdemokratiska ideologi på daglig basis – Jag lyfter dem för att tydliggöra för väljarna att det har betydelse vilken socialdemokrat man röstar på och ett kryss på rätt ställe kan göra stor politisk skillnad.

   För mig är det viktigaste i rollen som politiker att ha väljarnas stöd och förtroende – Har jag inte det har jag inte i politiken att göra.

 3. Petter

  Jo det är anmärkningsvärt att vanliga ”Svenssons ” väljer ett parti som SD.Men detta har S och MP skapat grogrund för.Människorna är less på prat och inget händer.Ju mer ni hackar ju mer röster får de.Sen är SD ett så pass stort parti idag så att som du måla upp en bild av att alla är rasister är vansinnigt, Du/ni kan aldrig snacka ner dom ,enda ni kan göra är att bevisa att ni åstadkommer nåt ,nu är det bara snack och undanflykter.Vill påpeka att jag aldrig kommer att rösta SD

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Min politik har alltid handlat om att åstadkomma Petter och det kommer den att göra även framgent. Vad gäller SD så kommer deras utveckling över tid att se ut som jag beskrivit Petter.

   • Petter

    Ja din politik ja, men du har väl inget eget parti och jag tror knappast du kommer att sitta i en regering. Och oavsett om du kommer att göra det kommer du nog inte att själv kunna bestämma nåt, du vet ,demokrati.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Jag har full tro på att jag kommer att kunna påverka och förändra och hitta stöd inom mitt parti för den politik jag vill föra Petter och då helt i enlighet med demokratiska spelregler.

 4. Jan

  Du ska ha all heder i alla fall för att du tar debatten, Anders. Alla de andra på S-bloggar vägrar den. Man kan ju undra hur de har tänkt sig vinna röster på det?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Tack Jan och den frågan har jag ställt både till mig själv och till dem många gånger utan att finna något svar på den.

 5. Alexander

  Anders

  Det är Marita Ulvskog som gjort uttalandet ”det kändes som en statskupp”. Vad säger det om ditt parti att den kvinnan varit vice statsminsiter? Är ni odemokratiska?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Hon förmedlade säkert saken som hon upplevde den där och då och det är stor skillnad mellan det kändes som och det du först skrev när du sa det är.

   S är ett oerhört demokratiskt parti.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Om Löfven sitter kvar kommer det inte att bli tack vare Åkesson Alexander den saken är helt klar.

 6. Oscar Peterson

  Att ni dessutom låter Dan Eliasson ansvara för samhällsskyddet är ju helt groteskt. Nu låter ni Sverige brinna ned. Räddningstjänsten är förstörd. Polisen är förstörd. Försäkringskassan är förstörd. Skolan är förstörd. Bönderna tvingas till nödslakt och sossarna FRÅGAR EU OM LOV för att få hjälpa dem.

  Det är uppenbart att ni sossar är ett hot mot liv, säkerhet och ekonomi för era väljare. Sjuka människor gör samma misstag om och om igen. Snart har ni bara förortsbor och lokalpolitiker som kärnväljare. Satan så hatad du kommer vara inom några år. Om du oroar dig idag för att inbjudningarna till födelsedagar och grillfester uteblir, har du inte märkt något ännu. Dagarna är räknade för sossarna. Arbetarna HAR INTE LÄNGRE RÅD att rösta på er.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Så vad du vill påstå är att det är Dan Eliassons fel att det brinner?

   Klimatförändringarna är att skylla för detta och bakom klimatförändringarna ligger människans förbränning av fossiler.

   • Bergis

    Nej men om Dan Eliasson är chef för MSB riskerar skogen brinna ner eftersom han skapar förvirring och inte kan leda arbetet. Alla springer bara som yra höns med Dan i spetsen. Precis som när han var polischef.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Du vill döma innan du vet vad Dan Eliasson kommer att uträtta som chef för MSB. För egen del ska jag vänta åtminstone 12 månader innan jag gör en sådan bedömning då det är minimum den tiden som behövs för att se en antydan till hur han avser leda myndigheten.

     Sedan har detta inget med inlägget att göra varför du framledes uppmanas dig att hålla dig till ämnet i inlägget om du vill ha din kommentar publicerad.

     • Anders

      Hur kan du påstå att det är klimatförändringar som rår för detta?
      Vi snackar om ett enstaka år -och vi har faktiskt haft liknande somrar förut. Förra året regnade det hela sommaren och var kallt…Då hette det också att det var klimatförändringen det berodde på. Vi skulle få mer nederbörd sa de. Det skulle bli översvämningar och byggnader och fastigheter skulle fuktskadas. De skulle behöva utveckla nya färgtyper för det fuktiga klimatet och vi skulle aldrig få se solen igen. Nu är det torka och då är det också klimatförändringens fel.
      ”Krona -jag vinner. Klave- du förlorar”
      Att det brinner lätt när det är torrt är inget konstigt. Det som är olyckligt nu är att det brinner på flera ställen i landet samtidigt. Det som är tur är att det inte brinner på andra ställen i Europa för då skulle vi aldrig ha fått låna planen. Och när vi inte har egna maskiner är katastrofen nära.

      På tal om katastrof. Dan Eliasson är en vandrande katastrof som ställt till elände precis vart han än kommer.
      Man behöver bara lyssna på de som jobbat under honom så förstår man hur inkompetent han är. Så oddsen att han skulle lyckas här är… ja vad ska vi säga? Orimliga!
      Troligtvis har han några riktigt fina hållhakar på personer i ledande maktställning för ett sådant här jobb skulle han inte kunna få om han sökte det på vanligt sätt.
      MSB är en alldeles för viktig myndighet för att man ska kunna sätta vilken pajas som helst på chefsposten.
      I ett sunt samhälle har givetvis Eliasson uppmanats att ta pension eller så har han placerats som ”fyrvaktare” för att säkerställa att han inte kan ställa till med något annat.
      I sosse-Sverige skickar man runt den som gör sig omöjlig. Det funkar likadant i socialdemokraternas Umeå Kommun. Enhetschefer som missköter sig och kränker personal eller saknar kompetens för sina arbetsuppgifter skickas runt och ställer till samma oreda vart de än kommer.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Att klimatförändringarna existerar och att det är människans utvinning och förbränning av fossiler som orsakat klimatförändringarna behöver vi inte ens debattera då den saken är klarlagd sedan länge.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Det påstår jag inte att vi är men väl att vi är ett demokratiskt parti med en demokratisk agenda.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Den kunskapen finns att hämta i det vi socialdemokrater sagt när vi precis som C och L deklarerat att vi aldrig kommer att bilda regering med aktivt eller passivt stöd av SD.

 7. Anonym

  Saken är den att situationen är så extrem att vänsterfolk röstar SD utan att ens stödja politiken förutom det faktum att man vill stödja att kraftigt begränsa invandringen samt återställa antalet invandrare till mer vettiga nivåer, vilket dessvärre leder till att somliga får resa tillbaka. Argumentet varför är liknelsen med att man lastar inte en båt över kapaciteten eller annars kantrar den. Man pumpar inte in människor i ett land på bekostnad av förmågan att hålla landet flytande.

  Jag personligen är uttryckligen en kommunist politiskt, extremt socialistisk, men jag tänker också logiskt och inte alltid med ett blödigt hjärta. Den här ideologin innebär inte att man överanstränger ett system genom att överföra horder med folk bara för att man tycker synd om deras situation.

  Är jag skenhelig på grund av min åsikt? Nej, jag tror på ett svenskt samhälle som kantas av socialism och att ta hand om varandra, men jag tar inte in så mycket folk i mitt hem att jag blir äten ur huset. Detsamma vill jag inte ta in så mycket folk i mitt land att man urholkar mitt välfärdssamhälle, av folk som misslyckats att etablera sitt eget välfärdssamhälle i en annan del av världen och i stor del tar med sig sina egna problem hem till mig, det vill säga att inte bete sig på ett civiliserat vis.

  Är man rasist för att man ogillar en annan kultur så är jag väl det, jag har åtminstone ett giltigt skäl till det.

  Önskar att det uppstod ett vänsterparti som är invandringskritiskt därför att det tänker på ett ansvarsfullt och insiktsfullt sätt. Det här landet behöver inte bli jordens soptipp bara för att man vill hjälpa folk över hela jorden. Rusta upp landets infrastruktur, skola och sjukvård istället vilket förfaller i ökande takt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.