Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Kvinnor genomskådar SD:s politik snabbare än män.

Den slutsatsen kan man dra när man tar del av hur SD förbrukar de kvinnor som av olika anledningar valt att ansluta sig till partiet. I en kartläggning utförd av tidningen Expo framgår det att hela 36% av SD:s kvinnliga företrädare i kommun, landsting och riksdag lämnat partiet under innestående mandatperiod.

Detta är uppseendeväckande på många sätt och påvisar det som många kvinnor som lämnat SD anför när de säger att det  enda sättet att överleva som kvinna i SD är att ha en manlig beskyddare – Om man saknar en sådan är man ett lovligt byte enligt bland annat avhopparen och den numera politiska vilden Hanna Wigh.

Många frågar sig hur länge SD:s mest framträdande kvinna Paula Bieler ska orka härda ut i partiets tjänst trots att hon internt i partiet går under namnet judehoran. Att hon kallas så av manliga partikollegor finns inspelat så det råder inga tvivel om sanningshalten i det påståendet.

Den politik SD vill föra och som berör kvinnor visar även den att kvinnor ses som en förbrukningsvara av den dominanta manliga partiledningen.

Att som parti sparka mot kvinnor genom att vilja begränsa den fria aborträtten till 12:e graviditetsveckan och därtill fritt förespråka en förändring som innebär att barnmorskor själva ska få avgöra om de vill ge abortvård eller inte är att gå emot kvinnor och deras rätt att som kvinna själv bestämma över sin kropp.

Den rätten kämpade Sveriges kvinnor hårt och länge för att uppnå – Att slutresultatet av den kampen över en natt ska kunna upphävas av en samling män skrämmer.

Att kvinnor som ansluter till SD lämnar partiet rätt fort när den inser detta förvånar inte mig och med det sagt så vill jag avsluta med att säga att SD i grund och botten är ett kvinnofientligt parti som prioriterar män och deras behov oerhört mycket högre än kvinnors mänskliga fri- och rättigheter.

Den sanningen borde dessutom få människor att tänka än längre och fråga sig vilken sorts samhällsbygge som blir fallet om SD:s politik till äventyrs skulle få inflytande i framtida regeringar?

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

61 kommentarer

 1. Bergis

  Den extrema och autonoma västergruppen Expo har folk slutat tro på Anders. Vi väljare kan faktiskt tänka själva och vi är inte utvecklingsstörda.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Expo har rätt stort förtroende på många håll men oavsett vilket så är den kartläggning Expo gjort helt korrekt vilket är vad jag refererar till i inlägget.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Jag påstår ingenstans i inlägget att jag gillar Expo Krister utan blott och allena att de gjort en undersökning/sammanställning.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Väljarna har rätt att veta hur det förhåller sig eller hur Alexander.

 2. Alexander

  ”om SD:s politik till äventyrs skulle få inflytande i framtida regeringar?”

  Du har ju klart och tydligt berättat att det aldrig kommer att inträffa. Börjar du tveka?

  ”hon internt inom partiet går under namnet judehoran”

  Vilka kallar henne så?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Precis och det är därför jag använder ordet till äventyrs när jag skriver om saken.

 3. Alexander

  Min uppfattning är att Paula Bieler åtnjuter respekt och aktning hos de allra flesta inom partiet. Fast Anders vet naturligtvis bäst även om det rör SD…

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag har inte pratat om henne i något annat avseende än det öknamn hon går under bland sina manliga kollegor Alexander.

 4. Anders Nilsson

  I Norge är det sjukvården/sjukhuset som garanterar att ingreppet blir utfört, inte den
  enskilda barnmorskan. Här kryper den svenska fanatismen fram. Vi vill att alla ska ha lika
  rymliga samveten. Ställer du inte upp på abort kan du inte anställas oavsett examen/kompetens.
  Som med prästerna: alla ska tvingas att viga samkönade par. Antagligen är det så att
  abort är en så obehaglig del av barnmorskeprofessionen att ingen skulle delta om alla fick
  rätt att välja. Alltså piska.
  12 veckor är i Europa ingen ovanlig övre gräns för kvinnans rätt att ensidigt kräva abort.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Det regelverk vi har i Sverige idag fungerar mycket väl och det är därför det ska bibehållas som det är.

 5. Bertil Lund

  Vet väl alla att kvinnans list övergår mannens förstånd.
  Vanligt arbetarfolk är ju ofta väldigt ”lengräddade”
  Man tror på det man sist hörde och politik har många ingen koll på.
  Får man ett jobbskatteavdrag så fattar man inte framtida konsekvenser.

  Finns så förbenat korkat folk så man tror inte det är sant. Hur vanligt folk kan rösta på SD eller moderater eller Centerpartister fattar jag inte.

  Men fakta är att röstmassan som finns i Stockholm för 40% är singelhushåll är de riktigt ”lengräddade” typerna

  Många vet inte ens om de är kvinna eller Karl utan måste kolla bägge könen för att få vetskap om vad man är för sort.

  Nä sunt bondförnuft och kvinnor som får bestämma skulle Världen bli bättre.

  Karlar och religiösa fanatiker är orsak till mycket lidande och dumheter på vår planet. Se bara Trump och ledarna i Iran och Nordkorea. Då förstår ni.

  Den enda Karl som visat empati är Castro ändå var han diktator.
  Han satsade på kärnverksamheter och de fattiga. Rensade visserligen ut oliktänkande men man kan förmoda att det behövdes.

  Skulle behövas i Sverige också,
  Vi minns ju skådespelaren Reinfeldt och hans teateruppsättning att folk gick på den taeaterföreställningen är ofattbart.

  Nu är en ny föreställning på gång i höst
  och det lär bli allvarligt i publiken och skräckfyllt när de kommer upp på scenen och får spela ut sitt register i form av klassklyftor och förtryck.

  Man får hoppas folket sätter upp en röd stoppskylt.

 6. Jan

  Nåväl, det finns andra partier för kvinnor att rösta på i så fall. FI till exempel. Där finns det knappast några män alls. Eller kvinnopartierna C och MP. Moderaterna är också populära bland kvinnor. För närvarande är en tredjedel av SD:s väljare kvinnor. I takt med att kvinnor kommer i kontakt med de negativa konsekvenserna med massinvandringen så ökar också andelen kvinnliga väljare hos SD.

 7. Bosse

  Delvis off-topic, men i min kristallkula ser jag att Sara Skyttedal kommer att lämna KD för SD, om KD:s siffror förblir rekordlåga över valet…..

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Då får vi se om din kristallkula visar rätt och KD åker ut ur riksdagen.

 8. Staffan Berg

  1. Det finns lika många kvinnor som sympatiserar med SD som det finns kvinnor sammanlagt i L, C, och Kd om man utgår ifrån de senaste opinionsundersökningarna. SD har 1/3 kvinnor och om vi tror att övriga har 50 % kvinnor så blir det ungefär lika.
  2. Du har inte satt dig in i problematiken med abort i 12:e eller 18:e veckan. Den är inte så enkel som du tycks tro. Skulle man vara ännu mer för abort om man flyttade till v.24 eller v. 30?
  Att påskina att abort i v. 12 skulla vara nästan liktydigt med abortmotstånd är intellektuellt ohederligt.
  Man har ju rätt att tycka i vårt land men nog skulle jag vara försiktigare när jag har så lite på fötterna som AF. En gnutta hållbara argument borde väl kunna krävas av en bloggare.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag har satt mig in i abortfrågan så mycket som är nödvändigt och dagens gräns är väl avvägd och den gräns som ska gälla även framgent – Därtill en gräns som de som kämpade för fri abort är nöjda med vilket gör saken än enklare att avgöra.

   • Staffan Berg

    Varför tycker du inte att 24:e veckan är bättre än 18:e? Inget svar där? För ett år sedan blev frågan aktuell då fostret som aborterades kunde med kuvös ha hållits vid liv medan 12.e veckan är bättre för den personal som ska jobba med detta tycker att det inte känns bra att kasta ett nästan levande foster i skräpkorgen. Att du litar blint på dessa som vill få SD att bli abortmotståndare när de vill göra som våra grannländer är ju patetiskt. Och du tänker inte själv utan förlitar dig på dessa politiska feminister. Säger en del om din argumentation.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Vetenskapen har kommit fram till att 18:e veckan är optimal och jag litar på att de kan sin sak.

     • Staffan Berg

      Vetenskapen?? Jasså du påstår att Vetenskapen säger att v.18 är den bästa veckan för abort?? Det måste väl vara v.1 Om det vore möjligt. Det svaret avslöjar ganska väl den seriositet som din blogg omfattar. Att bara kasta ur sig synpunkter kan ju vara kul, men att driva en blogg på sett sättet? Svårt att förstå faktiskt.

     • andersforss (inläggsförfattare)

      Det jag påstår är att vetenskapen kommit fram till att vecka 18 är rätt optimalt så försök inte blanda bort korten utan håll dig till ämnet som var SD:s förskräckliga kvinnosyn.

 9. Krister

  Du gör ett misstag:

  Du skriver JUDEHORAN
  och inte ”JUDEHORAN”.
  Du har inte hört det sägas i din närvaro
  så vi skall kanske anmäla dig för antisemitism?

 10. Alexander

  ”Väljarna har rätt att veta hur det förhåller sig”

  Ja, och de verkar gilla SD. Senaste mätningen i SKOP innebar rekord. Din kampanj verkar inte ge det resultat du vill ha. Antagligen för att folket ser igenom det du och andra håller på, det finns nämligen en verklighet som tyvärr fler och fler får ta del av.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Hur det står till med den saken vet vi när valet är över Alexander – SD är ingen lösning på några problem utan snarare något som kan leda till katastrof.

 11. Ördög

  Både kvinnor och män genomskådar sosseadelns politik så det är en fröjd att se.

  https://www.dn.se/nyheter/politik/s-riskerar-rekordlagt-valresultat/

  ”Även om alla väljare som i dag allvarligt överväger att rösta på S också skulle göra det, når partiet bara 26 procent, alltså 2 procentenheter över nuvarande opinionsläge. Fallhöjden neråt är dessutom stor. Om alla S-väljare som allvarligt överväger ett annat parti faktiskt gör ett partibyte skulle Socialdemokraterna landa på 19 procent.”

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Den önskningen är ett önsketänkande från din sida Ördög – Skulle alla som överväger att rösta på S göra det hamnar valresultatet väl över de +35% jag förutspått sedan länge.

 12. Alexander

  ”Skulle alla som överväger att rösta på S hamnar valresultatet väl över de +35%”

  Vilket ju enligt Ipsos inte stämmer. Antar att du använder dina samtal som referens?

  ” utan snarare något som kan leda till katastrof ”

  Förklara KONKRET vad katastrofen skulle bestå av. Kan du göra det? Och ljug nu inte…

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Olika opinionsinstitut visar olika siffror Alexander och som jag sagt tidigare så befinner sig S på uppgång vilket valresultatet kommer att påvisa när valet är över.

   • Jonny Disenfeldt

    ”som jag sagt tidigare så befinner sig S på uppgång vilket valresultatet kommer att påvisa när valet är över”

    Enligt dig så har ju S haft en uppåtgående trend i flera år.
    Så S kommer att få mer nu i valet 2018 än man fick i valet 2014 ?

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Jg har aldrig påstått att den pågått i flera år Krister – När valet är över vet vi hur rätt jag hade.

 13. Alexander

  ”Olika opinionsinstitut visar olika siffror”

  Absolut. Bara märkligt att hur än siffrorna ser ut så är Socialdemokraterna på uppgång.

  ”vilket valresultatet kommer att påvisa”

  Socialdemokraterna får 35% och SD 10%. Ca 700 000 väljare ska överge SD för Socialdemokraterna.

 14. Alexander

  Anders

  Vilken katastrof är det som väntar om SD får genomslag med sin politik? Kan du förklara vad som kommer att hända?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Det har jag redan förklarat i många inlägg Alexander – Därtill har vi tidigare debatterat saken så jag vet att du vet vad jag avser med den kommentaren.

 15. Oberoende Observatör

  Jag visste inte om att du är en fegis men jag får väl säga som Jan Hägglund i Arbetarpartiet : Den politiska fegheten i Sverige är ingen myt – den går både att förklara och förstå. Bakgrunden är att du den 20 juli hade ett blogginlägg med titeln : Vi måste sluta slira och sätta igång integrationen av invandrare och långtidsarbetslösa snarast. Jag skickade in en kommentar enligt följande : Läs och begrunda. Man behöver inte uppfinna hjulet en gång till. https://kvartal.se/essaer/kanada-vljer-sina-immigranter
  Den kommentaren valde du att inte ta med. Om detta inlägg inte kommer in så bekräftar det vad jag tror att vissa inlägg blir för jobbiga för dig att bemöta.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag bemöter alla inlägg som har direkt bäring på det jag skriver i inlägget – Därtill har jag skrivit åtskilliga inlägg där jag i detalj beskrivit hur detta ska gå till Oberoende Observatör så att kalla mig feg har du inget för. Min inställning är och har alltid varit att integrationen ska sättas igång asap. och jag kommer inte att ge mig innan den är i full effekt och även omfattar långtidsarbetslösa.

 16. Barthold Jonsson

  Wow. Bra jobbat Anders. Den här typen av resonemang och argumentation biter verkligen på den antietablissemangspolitik som SD vunnit sig starka med. Nu när du skrivit en såhär saklig text, utan överdrivna påståenden och formuleringar, så kommer säkert många färre att rösta på sd!

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Tack Barthold – Att du tycker så visar att min tro på att så ska bli fallet stämmer rätt bra.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Det kan du ju alltid roa dig med att fundera på om du anser att det är viktigt för dig.

 17. Alexander

  ”Det är valresultatet som räknas Alexander”

  Varför har du då haft 15-20 inlägg om att SD backar i opinionsmätningarna?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag får ha så många inlägg jag vill i ämnet Alexander då det inte är olagligt att ha det – Därtill tillhör du dem som ständigt tjatar om det. Sedan än en gång – Håll dig till ämnet i inlägget som denna gång var SD:s hemska kvinnosyn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.