Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Är nattens anlagda bilbränder ett beställningsjobb av mörka krafter?

Efter att ha sett och lyssnat till alla rapporter om nattens anlagda bilbränder runt om i Västsverige med störst utbredning i Göteborgsområdet dyker en viktig frågeställning upp som behöver ett svar – Var dessa tillsynes samordnade anlagda bilbränder ett beställningsjobb?

Hur det ligger till med den saken kommer sannolikt att klarna inom en inte allt för avlägsen framtid då polisen enligt egen utsago i nyhetsrapporteringen har ett mycket gott spaningsläge i och med att flera av de element som deltog i bilbränningarna redan är identifierade och i en del fall även hörda en första gång.

I de rapporter om bilbränderna som lyfts i utländska media men som även antytts i svensk medierapportering antyds det att bilbränderna skulle vara ett beställningsjobb av krafter som vill flytta fokus från klimatet och den globala uppvärmningen till frågan om den enligt dem ökande kriminaliteten i Sverige som är kopplad till invandringen.

Blotta misstanken om att så skulle vara fallet får mig att känna mig illa till mods även om inga bevis ännu lagts fram på att så verkligen skulle vara fallet – En känsla jag får baserad på talesättet ”Ingen rök utan eld”.

Med detta sagt hoppas jag att polisen snabbt kan reda ut vad som ligger bakom nattens bilbränder så att vi en gång för alla kan släppa alla tankar på att de anlagda bilbränderna är ett sätt att kunna påverka utgången av det stundande valet alternativt handfast bevisa att så faktiskt är fallet.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

161 kommentarer

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag påstår ingenstans i inlägget att något parti ligger bakom detta Alexander – Allt jag gör är att reflektera till det medierna redovisar och antyder.

      Sedan är det upp till dig och andra att själva tolka vad det kan vara.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Flera bland annat ett av inslagen i Svt’s nyhetsmorgon vilket du kan se om du gör ditt jobb och precis som jag surfar runt bland världens mediesajter.

  1. Alexander

    ”Vilket du kan se om du gör ditt jobb”

    Det jag läst är att det verkar vara organiserat. Inget om att några andra än de ”ususal suspects” ligger bakom.

    ”ingen rök utan eld”

    Alltså menar du att någon/några ligger bakom? Dessa tror sig kunna dra nytta av detta inför valet? Då är det inet svårt att räkna ut vilka du menar.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Följ nyhetsflödet Alexander och bredda det till utländska medier om du inte redan gjort det så kommer bilden att klarna över tid.

      Jag menar inget specifikt med det jag skrivit och vilken slutsats man vill dra av det jag skrivit avseende vad och/eller vem jag skulle avse med det jag skrivit är upp till var och en att dra och göra helt på egen hand – Vilken slutsats du dragit är upp till dig även om du givit antydningar till vilken slutsats just du dragit i de kommentarer du skrivit hittills.

  2. Bertil Lund

    Blir intressant vad detta var för nåt.
    Busstreck politiskt motiv eller ren dårskap. Svaret lär komma.

    Vilka jag misstänker håller jag än så länge tyst om.

    Men att sånt här händer förvånar inte mig det minsta.

  3. Bergis

    När Stefan Löfven sa ”mitt Europa bygger inga murar” och öppnade gränserna på vid gavel så tog världens alla migranter det som ett inbjudningskort. Kom till Sverige och bli försörjda. Sen då dom fattade att man måste lära sig svenska språket, gå i skolan och skaffa sig ett jobb var besvikelsen monumental. Då bränner man upp bilarna i sin besvikelse över att inte få gå på ett fett bidrag livet ut.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag släpper igenom denna din kommentar även om den ligger på gränsen till förtal av en grupp människor vars skuld är helt obevisad vad gäller nattens händelser – Ska man tro det som rapporteras i media så ligger det närmare tillhands att tro att detta är ett beställningsjobb från mörka krafter som vill belägga invandrare med skuld för en gärning de inte begått.

  4. Jan

    Ska du komma med sådana anklagelser bör du ha torrt på fötterna. Annars så ägnar du dig åt ryktesspridning och skvaller. Så kallade ”fake news”.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag kommer inte med några anklagelser åt något håll Jan utan rapporterar blott och allena om vad som skrivs och rapporteras om på olika medier runt om i Sverige och världen.

  5. Alexander

    ”Jag menar inget specifikt”

    Ingen rök utan eld betyder ju att du är inne på en påverkansoperation från någon.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är upp till dig och övriga läsare att tolka Alexander – För egen del så använder jag mig enbart av ett väl använt uttryck.

  6. Alexander

    Anders

    Antar att du sett videon där gärningsmännen hörs? Det låter påfallande likt ”Rinkebysvenska”…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag följer nyhetsflödet Alexander och vem som är skyldig överlåter jag till polisen att avgöra även om den allmänna debatten som nu pågår hett pekar mer och mer mot att detta skulle vara ett beställningsjobb.

  7. Jonny Disenfeldt

    Oavsett vem som utfört det borde den här sortens organiserade gärningar hanteras som terrorism.

    Att gärningsmännen är unga eller ej borde inte spela någon roll, det får vara nog med daltandet, vi behöver betydligt strängare lagstiftning mot unga kriminella.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Publicerar som ett inlägg i debatten med följande tillägg – Gärningsmän ska alltid straffas och då oavsett av om de är unga eller gamla.

      • Jonny Disenfeldt

        ”Gärningsmän ska alltid straffas och då oavsett av om de är unga eller gamla.”

        Du vet säkert att så inte är fallet med de som är yngre. Det utgår strafflindring för de som är så pass gamla som 21 år för att inte tala om de ännu yngre.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Den saken är under förändring Jonny och i framtiden är min övertygelse och tro att alla som begår brott kommer att bestraffas för dem.

    • Jan

      Den som tror att strängare lagstiftning och fler poliser löser det här problemet är naiv. Alliansen löste inte det här problemet under åtta år. Trots satsade miljarder hit och dit. Den som tror att vilka man röstar på i valet har betydelse här har inte förstått något. Även om hela Sveriges BNP lades på rättsväsendet och alla svenskar blev poliser skulle problemet kvarstå. Valfläsk löser inte brottsligheten.

      • Jonny Disenfeldt

        Jan-
        Strängare dvs betydligt längre fängelsestraff för vissa brottstyper som t.ex inbrott skulle definitivt minska brottsligheten ute i samhället eftersom vi pratar om återfallsförbrytare som begår samma sorts brott gång efter gång, år efter år..

        När det gäller den här sortens brott som nu kryper allt längre ner i åldrarna så kan gärningsmännen gömma sig bakom just sin ålder eftersom deras brott inte leder till några som helst effektiva åtgärder. Det vet gärningsmännen.

        Att bara stå och passivt resignera inför detta som en del verkar göra löser inga problem.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag tror att andelen som försöker gömma sig från problemet är ganska få numera Jonny och det pågår arbete för att få ordning på torpet även om det tar tid att få allt på plats då förändrad lagstiftning tar tid.

        • Jan

          På marginalen kanske. Till väldigt höga kostnader. Det som verkligen skulle åtgärda problemet vore avhysning, utvisning, indragande av bidrag. Men sådant faller utanför lagens råmärken.

  8. Per larsson

    Det har ju framkommit att ett antal sommarens skogsbränder kan ha varit anlagda, med samma argumentation, är det mörkagröna krafter som vill flytta frågan från lag och brott till miljö och klimat?

    Av mannen som påstår att S är i en uppåtgående trend och att SD ska få under 12% av rösterna i valet, kommer nu ”bilbrännarna” en konsperationsteori i 5 delar.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har inte skrivit om skogsbränderna i mitt inlägg utan om nattens bilbränder Per – Att en del av skogsbränderna uppstått på grund av mänskligt slarv vilket betyder att de indirekt är anlagda vet vi redan.

  9. Alexander

    ”pekar mer och mer på att detta skulle vara ett beställningsjobb”

    Vad är det som pekar på det? Vilka konkreta saker tyder på det? Vem är beställaren?

    ”vem som är skyldig överlåter jag till polisen att avgöra”

    Har de antytt att det är ett beställningsjobb?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Polisens utredning kommer att ge både dig och mig och alla andra svar på din frågor Alexander.

    • Brorson

      Det här förstår inte du, Alexander. Om alla som har fyllt tio år får en skattefri basinkomst, utan krav på motprestation, på 18.000 kr /mån, + fria resor med kollektivtrafiken + klimatpremie på 60.000 kr för nybilsköp till föräldrarna + slopad energiskatt på elen till klimatbilarna, så är ju problemen med både skogsbränder och bilbränder lösta. Det är ju solklart att ungarna i miljonprogramområdena tuttar på varandras föräldrars bilar i syfte att föryngra bilparken. Naturligtvis är det beställningsjobb – från biltillverkarna och deras epigoner i klimathysteribranschen.

      Skämt åsido, så är det ju inga flyktingförläggningar, som brunnit den här gången, varför det var osedvanligt långsökt att peka ut migrationspolitik-kritikerna som skyldiga. Men jag förstår ändå inte hur Forss får ihop sina konspirationsteorier. Om sanningen om de svenska bilbränderna inte står att läsa i svenska ”pk-media”, men i utländska. Och varför inte länkar till dessa utländska medier, så att vi kan läsa själva?

      Det är inte alls trovärdigt att klimathysterikerna bland journalisterna på DN, Aftonbladet och Etc skulle undanhålla sanningen från sina läsare, om det verkligen funnes indikationer på att rasister eller klimatrealister ligger bakom skogs- och bilbränderna.

      Vilka gynnas av skogsbränderna, om inte klimatalarmisterna? Och vilka gynnas av bilbränderna om inte samma klimatalarmister, som inget har att vinna på en kritisk granskning av deras argument, nu när vädret blivit ett vmer normalt sensommarväder?

      Men ingen har förstås tagit gratisbussen till skogen i uppjagat tillstånd, sedan vederbörande läst klimatalarmisternas chockbudskap om planetens nära förestående undergång….

      Skämt åsido nr 2, så var det faktiskt den autonoma vänstern och medlemmar i trotskistiska Fjärde internationalen som drog från den ena invandrartäta stadsdelen efter den andra och hetsade glin i nedre tonåren till upplopp. 2013 Vad tyder på att inte samma revolutionsromantiker är i farten nu också? Det hela avslöjades. när föräldrar i ännu inte drabbade områden, blivit varnade av släktingar i de först drabbade områdena och – trots trångboddheten – förbjöd sina ungdomar att vistas utomhus kvällstid. Provokatörerna, som kom med bensindunkar och stenar i händerna, hade plötsligt inga folkmassor att gömma sig i.

  10. Alexander

    ”Det finns inget som tyder på det. De personer vi har sett i anslutning till bränderna är lokala ungdomar som är kända för oss sedan tidigare och vi tror inte att någon anann har styrt dem.”

    Polisens presstalesman angående politiska motiv.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      För mig gäller att jag avvaktar tills utredningarna är klara innan jag pekar ut någon skyldig Alexander – Fram tills dess rapporterar jag bara på det sätt jag hittils gjort och om något så tror jag bara att du gör saken värre för de grupper du antydde skulle vara skyldiga genom att försöka frikänna dem från skuld innan utredningen är klar

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har inte sett några färdiga utredningar ännu och fram tills dess att de presenterats kvarstår jag vid det jag hittills anfört – I det utredningsarbetet ingår bland mycket annat förutom att identifiera och lagföra förövarna att utreda varför de gjort det de gjort samt om någon uppmanat och/eller betalat dem för att göra det de gjorde.

  11. Alexander

    ”För mig gäller att jag avvaktar tills utredningarna är klara”

    Nej, du sade att det mesta tydde på ett beställningsjobb.

    ”de grupper du antydde skulle vara skyldiga genom att försöka frikänna dem från skuld”

    Det där gick inte ihop. Prova igen!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det jag anfört står klart och tydligt i inlägget Alexander och resten är inget annat än ett sätt från din sida att försöka klippa och klistra i vad jag sagt och inte sagt i sammanhanget.

      Varför är du så desperat när ingen specifik grupp pekats ut som skyldig Alexander?

  12. Alexander

    ”Jag har inte sett några färdiga utredningar”

    Det hindrade dig inte från att hävda att det mesta tydde på en påverkansoperation. Nu vill du vänta….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag skrev redan i inlägget att jag avvaktar polisens utredning för att få svaret på vad som hänt och varför så jag har aldrig ändrat mig utan stått fast vid samma ståndpunkt hela tiden.

  13. Alexander

    Som tur är så är statsministern ”förbannad på riktigt”. Har han inte lyssnat på Forss som lovade att detta skulle vara åtgärdat i god tid innan valet? Den berömda sjösättningen har ju pågått sedan 2015…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att Statsministern är förbannad när saker som dessa inträffar är naturligt Alexander.

      • Anders

        Javisst är det naturligt att han blir förbannad. Det framgår ju alltför tydligt att Socialdemokratins Sverige inte fungerar och han kan kan inte avleda detta med snack om LAS. De skönmålningar som regeringen kablat ut visade sig vara lögner som nu avslöjas för en hel värld och regeringen har visat sig oduglig.

        4-år till med samma verklighetsfrånvända dårar kan mycket väl leda till katastrof. Det har brunnit länge i förorterna. Ingen har brytt sig. När folk har velat diskutera saken har allt avfärdats som skrönor och överdrifter av personer som vill sabotera den sk. Sverigebilden.

        Nu väntar tydligen saft och bullar och sk.orossamtal för de misstänkta..
        Grattis Sverige!
        Något säger mig att detta bara är början. Hade det funnits någon sniper på plats hade man lätt kunnat se till att gärningsmännen aldrig kommer att göra om det och man hade gjort en tydlig markering att detta inte är acceptabelt.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Publicerar som ett inlägg i debatten så at människor kan se hur galet du tänker i vissa avseenden Anders.

  14. Alexander

    ”Varför är du så desperat när ingen specifik grupp pekats ut som skyldig?”

    Jag är defintivt inte desperat och det är som sagt de gamla vanliga som är gripna. Det är du som sprider konspirationsteorier. Inte första gången och antagligen inte den sista.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag sprider inga konspirationseorier Alexander – Allt jag gjorde i inlägget var att sammanfatta det som sagts i andra medier fram tills dess att jag skrev inlägget.

      Därtill hävdar jag fortsatt att vi ska avvakta polisutredningarnas resultat innan vi fastslår vem som gjort det och varför denne gjort det och vad motivet till dådet var.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.