Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Utnyttja din rätt att rösta i det kommande valet.

Att utnyttja sin demokratiska rätt att rösta i demokratiska val är självklarhet för många men inte för alla – Därför vill jag uppmana alla att utnyttja den rätten då det är viktigt för demokratin att alla gör sina röster hörda i fria och demokratiska val.

Som alla säkert redan vet så kom sjukdom – I mitt fall en cancer i vägen för valet varför jag bestämde mig för att inte ställa upp som kandidat i valet därför att jag tycker att det vore fel att göra det utan att kunna garanter alla väljare att jag är så frisk att jag aktivt kan jobba för den politik jag lovar alla väljare att stå för.

Dessbättre är min cancersjukdom helt botbar och behandlingsbar och behandlingen har tack vare den fantastiska sjukvård vi har i Sverige gått som tåget och innan året är slut är jag botad och om allt går som tänkt fullt rehabiliterad under första halvan av nästa år.

Trots att jag avstod från att ställa upp i valet går det att rösta på en Forss och den socialdemokratiska politik jag står för genom att kryssa min livspartner Anna Forss kandidat #43 på Socialdemokraternas lista i Umeås kommunalval.

Anna är en stark och självständig kvinna med breda erfarenheter förvärvade genom att leva, bo och arbeta i ett flertal länder runt om på vår jord – Därutöver en kvinna med ett starkt rättspatos och en grundmurad övertygelse om storheten i en socialdemokratisk politik som i allt strävar efter att bygga ett jämlikt och öppet samhälle där alla har samma chans.

En röst på Anna är förutom en röst på den politik jag står för en röst på en stark invandrarkvinna som står upp för jämlikhet för alla på lika villkor oavsett kön eller etniskt ursprung – Därtill en garant för att driva på för en politik som i allt bejakar alla människors lika värde i alla förslag.

Anna bild

Anna Forss (S) kandidat #43

på Socialdemokraternas lista

i kommunalvalet i Umeå.

Därför säger jag avslutningsvis följande – Gör som jag och rösta på Anna Forss (S) kandidat #43 på Socialdemokraternas kommunlista i Umeå genom at sätta ett kryss i rutan framför hennes namn på valsedeln.

Att rösta är viktigt och att rösta rätt är ännu viktigare.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

46 kommentarer

  1. Fredrik

    ”Därutöver en kvinna med ett starkt rättspatos och en grundmurad övertygelse om storheten i en socialdemokratisk politik som i allt strävar efter att bygga ett jämlikt och öppet samhälle där alla har samma chans.”

    Jag är intresserad av den sista delen av meningen. ”…öppet samhälle där alla har samma chans.”. Alla människor har inte samma förutsättningar, vilket då betyder att alla har inte samma chans redan från start. Det kan vara genetiskt t ex, vissa är långa och vissa är korta. De långa kommer att ha större chans att bli duktiga basketspelare eller volleybollspelare. Korta har större chans att bli duktiga jockeys.

    Geografiskt är ett annat perspektiv. Alla har inte samma chans om en föds i Stockholm, en annan i Gällivare och en tredje i Älmhult. Utbud på t ex skolor, transporter, affärer m fl kommer att ge en del andra chanser som vissa inte får.

    Så hur ska du och din fru ändra på detta?

    För, i vår lagtext är vi alla lika. Vi har alla rätt till skolgång, fakta är att vi har plikt på detta. Vi har alla rätt att söka vidare för utbildning på högskola och universitet och alla ges samma chans redan idag gällande t ex CSN. Alla har samma chans att ta körkort, alla har samma chans att rösta. Så, vad är det som alla ska ha samma chans till – som inte redan alla har?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      När jag säger samma chans så avser jag samma chans att förverkliga och uppnå sina drömmar Fredrik – Att alla har samma chans till utbildning utan att hänsyn behöver tas till storleken på den egna plånboken är viktigt – Likaså att alla oavsett ekonomisk styrka får samma sjukvård.

      Dina försök att förminska de rättigheterna genom att låsa fast uttrycket till vissa händelser och skeenden i livet är fel väg att gå Fredrik – Att som min hustru jobba för att det vi uppnått på området ska bestå och att de områden som behöver förbättras vad gäller att alla ska ha samma chans är viktigt och det står jag och Anna för Fredrik – Det vet alla som känner oss och det är ganska många.

      • Fredrik

        Ok, så det jag skriver är försök att förminska medan det du skriver är en sanning. Jag har svårt att förstå varför du har fått denna rätt att alltid ha rätt.

        Jag har också svårt att förstå varför storleken på din bekantskapskrets är av vikt, för det innebär att den med större bekantskapskrets har på så sätt mer att säga till om. Dessutom, du vet inte hur många som finns i min bekantskapskrets som alla påstår att jag aldrig förminskar någon.

        Men åter till frågan i ditt inlägg. Det är inte att ta ur sin kontext då det är centralt i din och tydligen din frus övertygelse. Att alla ska ha samma chans att förverkliga sina drömmar. Så, hur är detta INTE en realitet i dagens samhälle? Finns det någon lagtext eller annat som förhindrar vissa att förverkliga sina drömmar? Om inte, ja då faller hela stycket ovan platt eller hur?

        Så berätta gärna för läsaren/na vem eller vilka som inte har möjlighet att förverkliga sina drömmar idag och hur ska du/ni förändra det. För utan en förklaring, så är det tomma ord som i realiteten inte betyder något.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Du är helt ute och seglar med dina påståenden Fredrik och aldrig någonsin har jag hävdat att jag alltid har rätt varför det påståendet bara är ytterligare en lögn från din sida.

          Hur jag vill förändra Sverige och vilken sorts politik jag står för som ligger väl innanför socialdemokratisk ideologisk övertygelse skriver jag om varje dag så den som funderar på hur vi ska förändra kan läsa om det på min blogg då Anna och jag står för precis samma sak politiskt.

          • Fredrik

            Du svarar inte på frågan Anders. Har inte alla människor idag rätten att försöka förverkliga sina drömmar? Har inte alla människor samma chans?

            Om du ärligt menar att svaren på dessa frågor är Nej, borde då inte du specificera VARFÖR?

            Att enbart säga Nej, är ungefär samma sak som att svara Därför på en varför-fråga. Det är inte speciellt upplysande.

            Och jag är i princip aldrig ute och seglar Anders, allra minst med mina påståenden som jag står bakom och vilket betyder att jag absolut inte ljuger. Flertalet gånger har du ifrågasatts för att du inte bevisar dina påståenden och där du viftar bort denna kritik med att andra har fel och du har rätt. Utan ett enda bevis. Dina ord Anders är inte bevis, och jag är inte ensam om att påtala detta för dig. Nu senast tydligen också Sven-Olof Edvinsson som menar att din blogg är full av falska påståenden, insinuationer och personliga påhopp. Alltså, det är inte en person (jag) som återkommande efterlyser bevis för dina påståenden utan tydligen fler än en. Upprepande gånger.

            Jag förstår att det är svårt att bevisa en hel del av dina påståenden, av den enkla anledningen att det inte går.

            Att inte säga orden ”Jag har alltid rätt” betyder inte att du många gånger uppträder på det sättet. Eller hur?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Idag vill jag mana att alla människor inte har det Fredrik – T.ex. fattigpensionärer och alla de som befinner sig på samhällets bottenskikt därför att de blivit utsparkade ur sjukförsäkringen och a-kassan som ett resultat av den politik alliansen införde när de hade regeringsmakten.

            Nu när du fick svar på di fråga kanske det är dags att du besvarar den jag ställde till dig för en tid sedan som frågade huruvida du inlett ett valtekninskt och budgettekniskt valsamarbete med vänsterpartiet inför nästa mandatperiod? – En fråga som aktualiserats på grundval av dina kommentarer till mina inlägg.

          • Krister

            En ung kvinna som jag känner sökte arbete på SR
            men fick det inte men en annan fick det som hade en
            mamma på SR… Lika förutsättningar?

  2. Bertil

    Fantastiskt inlägg. Bra påminna om att nyttja sin demokratiska röst.
    Jag vill även säga att det är utsatta svaga grupper som undviker rösta.

    Moderater och de på högersidan är otroligt trogna röstare.
    Därför är det så viktigt alla röstar för det gynnar den röda sidan.

    Sen så kan jag inte rösta på din käresta Anna i kommunvalet. Jag röstarvinen annan kommun.

    Sen så din canser visste jag inte om och självklart så ska vi alla hålla tummarna för att du i första hand blir frisk.
    Kan du sedan fortsätta leverera politik
    Så är det ännu bättre.
    Det du gör är hedervärt du lägger ner mycket tid på ditt bloggande och det ska vi ha all respekt.
    Sen är jag med dig i tyckande, du har sunda åsikter och jag stöder nog 90% av det du framför.
    Sen får man inte vara mesig kritik måste man också visa när så passar.
    Men skit i allt det, hälsan går före allt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Publicerar som ett inlägg i debatten – Tack Bertil för att du tyckte inlägget var bra.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Självklart Erik så länge vi förenar den med att ställa krav på att alla som kommer till vårt land ska lära sig språket och acceptera att leva efter svenska lagar och regler under den tid de bor i vårt land.

  3. Alexander

    ”de som blivit utsparkade ur sjukförsäkringen och a-kassan”

    De kan få socialbidrag och förekommer också under ert styre.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Precis men att påstå att de har samma chanser som övriga i samhället är att ljuga och det var det mitt svar till den som skrivit kommentaren jag besvarade var avsett Alexander.

  4. Jan

    Vilka uppdrag har Anna Forss för närvarande inom S i Umeå? Vilket yrke har hon? Har hon bedrivit någon kampanj? Har hon överhuvudtaget uttryck några åsikter i offentliga sammanhang?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      För stunden har hon inga uppdrag då detta är det första val hon ställer upp i och det kampanjande som sker är via hennes dörrknackning och mötande av väljare på många platser i många sammanhang där hon fritt och öppet pratar politik med alla.

      Offentlig har hon varit länge då hon sedan många år driver den Sociokulturella föreningen Inalles som har som mål att bygga broar mallan alla nationaliteter på olika sätt – Bland annat genom att anordna zumbadans för kvinnor, att lyfta fram barn & ungdomar i sång och dans och genom att anordna brobyggardagar och seminarier.

      Yrket framgår av valsedeln och där står det kock men det kunde lika gärna stått restauratör då det är den professionen hon ägnat större delen av sitt hittills varande åt.

      • Jan

        Okej. För mig framstår det mest som nepotism dock. Du kan inte ställa upp själv då anmäler du din fru istället. Nå, hon lär inte bli vald till någonting.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Hon var med redan innan jag valde att ta bort mitt namn Jan så det finns inget att dölja därvidlag. Hade jag varit frisk hade bägge ställt upp i valet.

          • Anders Agdahl

            Varför klipper du bort delen ocn censurerar om hennes uppdrag i ditt skatteflykt företag?

            ”Jukana International Sdn. Bhd is a company incorporated in Malaysia offering affordable strongly customized Tax Optimization services to individuals and corporations in Europe and around the world…

            In Jukana a range of professionals experienced in law, financial markets, international taxation, corporate services and offshore banking have come together to form a creative think-tank in order to find innovative solutions to tax optimization, Financial planning, safe keeping of assets, domiciliation services and management consultancy. ”

            Det rimmar ju lite illa med socialdemokratin kan man tänka, specielt när du har fått

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Till att börja med så har varken företaget eller jag själv någonsin ägnat oss åt att hjälpa någon med skatteflykt Anders så det påståendet från din sida är helt felaktigt. Därtill är företaget allt sedan vår flytt till Sverige vilande och hemsidan kommer att ändras nästa gång jag besöker Malaysia vilket är en förutsättning för att så ska ske.

            Slutligen – Redan när jag trädde in på den politiska arena berättade jag öppet och ärligt för alla vad jag arbetat med i mitt tidigare yrkesliv samt om varför jag lämnat detta bakom mig och numera använder den expertkunskap jag har på området skatter och skatteplanering för att bekämpa densamma – Något som är ett stort pluss för mitt parti i arbetet mot osund skatteplanering.

            Med det sagt har jag inget att dölja och gjort är gjort och då jag aldrig hjälpt någon att begå lagbrott eller fuska så har jag inget att dölja och känner mig komfortabel med det faktum att jag varit fullt transparent på området.

            Att som du påstå och försöka använda något som inte har med saken jag skrivit om att göra är att försöka avleda uppmärksamheten och smutskasta och den sortens försök kommer jag även fortsättningsvis att radera eller kassera.

        • Anders Agdahl

          För att rätt ska vara rätt. ANders Forss väljer här att klippa i mitt inlägg och censurera de birar information som han inte känner sig bekväm med.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag känner mig bekväm med allt jag gör Anders men precis som jag upplyst alla som kommenterar om från dag ett av mitt bloggande så förbehåller jag mig rätten att klippa bort sådant som inte har med inlägget att göra – Det andra alternativet är att kasta kommentaren i papperskorgen vilket jag sällan och aldrig gör.

          • Anders Agdahl

            På villket sätt har inte du och din frus tidigare företag som aktivt arbetat med att förminska mängden skattemedel i hemländerna med ert politiska engagemang att göra.

            Det är väll högst relevant till frågan och något som allmänheten har en rätt att vara informerad om. Skatteplanering må ej vara olagligt i alla avsenden men det är högst oetisk specielt då du nu på gammla dar väljer att ta del av skattesystemets fördelar och förespråka Social Demokratin.

            Allt detta har väldigt stor relevans för att disskutera dina drömmar om en politisk dynasti i stil med familjen Ågren.

            Att du väljer att klippa och klistra visar på att du är obekväm med att det tas upp då du vill presentera en väldigt specefikt yttre men så fort man skrapar på ytan så faller det samman.

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Jag har under alla år betalat åtskilliga kronor i skatt i Sverige Anders och aldrig brutit mot några regelverk på det området. Att jag ägnat mig åt private banking och åt att hjälpa företag och andra att skatteplanera deklarerade jag öppet för flera år sedan tillsammans med anledningen till att jag inte längre utför sådana uppdrag även om människor frågar. Att det jag gjort inte är olagligt är helt klarlagt då ingen av mina forna klienter någonsin blivit fällda för något lagbrott – Att skatteplanering är omoraliskt trots att det är lagligt har jag själv gett uttryck för hela tiden Anders och de vinster vi som nation kan göra på att följa mina råd för hur skatteplaneringen kan stoppas kommer att ge Sverige betydligt större skatteinkomster än de förluster av skatter som beror på min medverkan någonsin gjort totalt sett.

            Jag står stadigt på golvet och inget faller om man skrapar Anders – Det påståendet från dig är ännu en lögn vilket inte torde gagna din sak på något sätt.

            Jag är den jag är och jag har jobbat med det jag jobbat med och det kan inte förändras.

  5. Alexander

    ”Att påstå att de har samma chanser som övriga i samhället är att ljuga”

    På vilket sätt har socialbidragstagare inte chans till studier? Får de inte sjukvård? Vilka chanser är det de saknar?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om du tittar på totalen Alexander så inser även du att jag har rätt i mitt påstående – Sedan ligger detta utanför ämnet i inlägget varför detta är sista kommentaren jag publicerar från dig om du inte talar om det jag skrivit i inlägget som sådant.

  6. Bergis

    Du är den första människa jag möter som påstår att cancer är helt botbar. Jag menar inget illa Anders och hoppas att du blir helt frisk. Kämpa på!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag kämpar för fulla muggar och det jag skriver om botbar är vad som sker i normalfallet med människor som blivit behandlade för samma typ av cancer som jag har behandlats och fortfarande behandlas för.

  7. Fredrik

    ”En ung kvinna som jag känner sökte arbete på SR men fick det inte men en annan fick det som hade en mamma på SR… Lika förutsättningar?”

    Svar till Krister:

    Om det är så, känner inte till detta exakta fall, så är det inte rätt. Det är faktiskt fel. Jättefel. SR av alla arbetsgivare, som ägs av staten, borde ALLTID föregå med gott exempel såsom t ex att man blir anställd på kunskap, utbildning, erfarenhet, merit etc. Andra faktorer såsom ålder, kön, etc ska INTE vara grundande för en anställning. Jag tycker att du borde anmäla det direkt till SR Krister. Och en jag står bakom alla dem som tycker att detta är fel.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Min inställning i samband med rekrytering och anställning är att den som har det högsta meritvärdet ska få jobbet – Huruvida så skedde vid det fall som Krister refererade till vet jag inte vilket gör det omöjligt att kommentera.

  8. Fredrik

    ”Idag vill jag mana att alla människor inte har det Fredrik – T.ex. fattigpensionärer och alla de som befinner sig på samhällets bottenskikt därför att de blivit utsparkade ur sjukförsäkringen och a-kassan som ett resultat av den politik alliansen införde när de hade regeringsmakten.”

    – Okej, men nu predikar du något helt annat. Igen. Håll dig till själva grundfrågan Anders. Jag frågade om alla har samma chans, samma rättigheter. En som idag är pensionär föddes under den tid som du hävdar är S:s storhetstid, borde inte då S och i förlängningen du Anders ta ansvar för dessa? INGEN, vill jag hävda, strävar efter att bli en ”fattigpensionär” när de växer upp. Ingen strävar efter att bli sjuk. Att bli arbetslös. Det är ingen som strävar efter detta Anders. Du hävdar att alla har inte samma chans, men chansen kommer inte när du är 67. Den kommer tidigare. Varför stannade många kvar på Volvo Umeverken från 1964 och framåt? Jo, därför att det var en bra arbetsgivare med bra lön. Sen hände vad? Jo, ATP försvann – varför? Ja, därför ett en bred politisk överenskommelse gjorde den möjlig. Fick då många det sämre? Ja. Vems är felet? Ja, enligt dig är det Alliansen men ditt eget parti då? Som röstade för det? Som var med och gjorde upp om den nya pensionen? Det är så tröttsamt och patetiskt att se dig peka finger åt allt och alla men vägra i sten att ta ansvar för den del av problemen som du de facto är ansvarig för. Ditt parti Anders är inga änglar, de är precis som de övriga partierna. Lika beslut, lika ansvar.

    Men, det har INGET med att ha samma chans som alla andra att göra. Du är personligen ansvarig för de val du gör. Att enkelriktat skylla på andra för dina egna val är fegt.

    ”Nu när du fick svar på di fråga kanske det är dags att du besvarar den jag ställde till dig för en tid sedan som frågade huruvida du inlett ett valtekninskt och budgettekniskt valsamarbete med vänsterpartiet inför nästa mandatperiod? – En fråga som aktualiserats på grundval av dina kommentarer till mina inlägg.”

    – Okej, jag sitter här och faktiskt gapskrattar så att nästan tårarna kommer. Anders, jag är inte politiker. Har aldrig varit och kommer aldrig att bli. Lovar. Du måste se över ditt spionprogram som gör att du ser vem som skriver till dig, du har tydligen blivit lurad. Totalt. Kanske, om du har kvittot kvar så kan du få tillbaka dina pengar?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Låt mig börja med en rättelse och det är att ATP aldrig försvunnit – Det som hänt är att intjänande tiden förlängts och att beräkningen av ATP-pensionens storlek baseras på fler år än det gjorde tidigare.

      Med det sagt så var vi under socialdemokratins förra storhetstid i det läget att alla hade samma chans Fredrik – Detta försvann under alliansens tid vid makten där mycket idag beror på den egna plånbokens storlek t.ex. det faktum att även allmännyttiga bostadsbolag i dag tar hänsyn till en hyresgästs ekonomiska styrka innan hyreskontrakt beviljas vilket aldrig var fallet innan alliansen avskaffade bostadsförsörjingslagen och försämrade för allmännyttan.

      • Fredrik

        Chockad att det är Alliansens fel.Tydligen har inte S något ansvar i att något har hänt i Sverige sedan när? Februari 1986? Patetiskt Anders.

        Men lika förbaskat så har alla samma chans idag. Det är reglerat i lag Anders.

        Jag skyller på någon för mina val jag gjort i mitt liv, men du skyller på Alliansens på allt som är dåligt i samhället idag. Detta trots att ditt parti är lika ansvarig som övriga partier.

        Och du påstår, tydligt, att jag är någon form av politiker men när jag korrigerar dig så ägnar du inte en rad, inte ett ord i ursäkt om detta. Varför?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Fortsätt gärna framhärda Fredrik men du kommer ingen vart med mig i det hänseendet då det i denna fråga är så at jag har rätt.

          Att Alliansens vårdslösa politik rivit sönder de svenska trygghetssystemen och ökat klyftorna och ojämlikheten i samhället råder inga tvivel om.

          • Fredrik

            Är du Gud? Allsmäktig?

            Hur kan du påstå att du har rätt i fråga om åsikter?

            Och hur kan du inte ens krypa till korset och be om ursäkt för att du försöker göra mig till något jag inte är? Jag är INTE politiker, har aldrig varit och kommer aldrig att bli. Så när du påstår att jag nu börjat förhandla med Vänsterpartiet och krävde svar på detta så undrar jag hur du tänker?

            För, jag tror inte att du ens har det i dig att be om ursäkt. Jag tror din moraliska kompass är så fucked up att du inte hittar ut ur din bostad. Ärligt. Står för varenda ord Anders. Hur många gånger ska jag behöva säga till dig att jag inte är politiker?

            Jag skriver under samma namn, samma e-post varje gång och varje dag i veckan så är jag ALDRIG politiker. Hade du ett uns av empati i dig skulle du be om ursäkt!

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Fredrik – Med all respekt för dig och din person är din begäran om en ursäkt för min fråga inte befogad som jag ser saken – Alldeles speciellt så när du just öppet erkänt att du skriver under pseudonym och därför inte öppet står för dina åsikter. Huruvida du är politiker eller inte ska jag låta vara osagt för stunden av den anledningen att det är svårt att ta dig på allvar när du skriver under pseudonym.

            Att frågan ställdes beror på att du i tidigare kommentarer till mig påstått dig vara moderat och att du därtill tidigare i någon kommentar beskyllt V för att vara kommunister. När du så i samband med att frågan ställdes tog V:s sida och i bestämda ordalag försvarade dem och deras beteende tyckte jag att det var relevant att ställa frågan på det sätt jag gjorde.

            Med det sagt så har du förklaringen till varför Fredrik.

  9. Anders Agdahl

    Svagt svar, du kan inte kalla alla du råkar på för lögnare. Det blir ganska barnsligt.

    Om man tycker att en arbetsuppgift är omoraliskt men gör den ändå må vara, men när man startar ett bolag för att bedriva det vidare så har man gjort ett medvetet val om vars man står.

    Sen att du svänger med armarn i vinden som en väderkvarn för att folk ska ta notis om dig visar att du verkligen inte står stadigt på golvet. Tvärtom, sekunden då man börjar gräva lite i dina åsikter och ”historia” så blir chimärnen snabt uppenbar.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Bolaget ägnade sig aldrig åt den verksamheten när det var aktivt utan endast åt internationell affärsutveckling och matchmaking Anders.

      Gräv på Anders jag har inget att dölja och fruktar inget.

      • Anders Agdahl

        Du saknar ju en vidd verklighets kontakt, är ju ganska vällkänt att du har varit runt i Ersboda och skrytit om hur du har hjälp Mugabe och Gaddafi. Sen som sagt så har du sagt till mig i person att du är en investment banker när du kör buss så det finns ju inte så mycket mer att tillägga.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag har aldrig någonsin sagt att jag hjälpt någon av dessa herrar Anders – Däremot hr jag sagt att jag träffat dem vilket är något helt annat. Att jag någonsin påstått mig vare investment banker är en ren lögn från din sida Anders och så vitt jag vet har du och jag aldrig träffats – När det gäller mitt jobb i bankvärlden så har jag aldrig sagt annat än att jag jobbat som private banker vilket är helt med sanningen överensstämmande då det är inom private banking jag tillbringat min karriär.

          Att jag idag kör buss har inget med min bakgrund att göra och skulle jag känna för att åter jobba i bankvärlden så kan jag börja imorgon om jag känner för det.

  10. Jonny Disenfeldt

    ”Jag har under alla år betalat åtskilliga kronor i skatt i Sverige ”

    Inte under större delen av ditt yrkesverksamma liv när du levt utomlands, senast under ett antal år i Malaysia…

    ”aldrig brutit mot några regelverk ”

    Så att undandra och gömma kapital från beskattning bryter inte mot skattelagstiftning?

    ”Att det jag gjort inte är olagligt är helt klarlagt då ingen av mina forna klienter någonsin blivit fällda för något lagbrott”

    Hur vet du det och på vilket sätt är det ett bevis för att det isåfall vore lagligt? Den bank du ett tag var anställd på fick ju betala stora skadestånd till engelska staten pga momsbedrägerier… där var det tydligen oegentligheter … den bank du lämnade för att bosätta dig i Malaysia och bedriva din verksamhet…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om man skatteplanerar utan att bryta mot några lagar gör man inget olagligt Jonny.

      Jag har jobbat i fler banker än den Jonny och allt vi gjort i skatteplaneringsväg har alltid följt och byggt på domslut från motsvarigheten till högsta förvaltningsdomstolen som är de instanser som i sina domar slutligen avgör hur lagen ska tolkas. Att man som schweizisk private banker följer alla regelverk är en självklarhet då allt annat innebär att banken förlorar sin licens att bedriva bankverksamhet.

      Att min sista arbetsgivare långt efter det att jag lämnat banken blev fälld för något helt annat än skattebrott har inget med min person att göra Jonny och i Malaysia bodde jag länge och under hela tiden som jobbade hos den arbetsgivaren även om resorna var många då hela världen var mitt arbetsfält.

      Om vi någon gång träffas så ska jag med glädje berätta berätta hur och vart jag jobbat Jonny men att ta den diskussionen på min blogg låter sig inte göras varför detta är sista gången jag här besvarar en kommentar om detta.

  11. Fredrik

    ”Fredrik – Med all respekt för dig och din person är din begäran om en ursäkt för min fråga inte befogad som jag ser saken – Alldeles speciellt så när du just öppet erkänt att du skriver under pseudonym och därför inte öppet står för dina åsikter. Huruvida du är politiker eller inte ska jag låta vara osagt för stunden av den anledningen att det är svårt att ta dig på allvar när du skriver under pseudonym.”

    – Okej, allsmäktig alltså. Tack, då vet jag. Och åter igen, är inte politiker och har aldrig varit, kommer aldrig att bli. Men, hur är det svårt att ta mitt påstående på allvar – du vet ju vem jag är. Tydligen. Så då borde du veta att jag INTE är politiker och sluta insinuera att jag är det eller hur?

    ”Att frågan ställdes beror på att du i tidigare kommentarer till mig påstått dig vara moderat och att du därtill tidigare i någon kommentar beskyllt V för att vara kommunister. När du så i samband med att frågan ställdes tog V:s sida och i bestämda ordalag försvarade dem och deras beteende tyckte jag att det var relevant att ställa frågan på det sätt jag gjorde.”

    – Okej, jag har röstade förra valet på Moderaterna. Är det olagligt Anders? Vem röstade du på? Mina åsikter om V är mina. Du behöver inte dela dem, det är helt okej. Att jag försvarar människor, oavsett deras religion, ålder, kön, partitillhörighet, sexualitet e.t.c. beror på att jag fostrad på det sättet av mina föräldrar och även mina far- och morföräldrar. När någon, huvudlöst och oförtjänt, blir attackerade verbalt och/eller fysiskt så kommer jag alltid att försvara den personen. Och du Anders har en tendens att inte leva som du lär. För du hävdar ofta att man ska höja debatten, men du är minst lika kass som de övriga politikerna i stan. Du är inget undantag som bekräftar någon regel och alla dessa påhopp som du verbalt gjort på på den ena och andra politiske motståndaren förtjänar att försvaras. Oavsett deras partitillhörighet. Det är min syn. Du behöver inte dela den. Du kan tycka att jag ska hålla käften när du hoppar på någon, helt okej – det är då din åsikt. Och Anders, jag försöker ALDRIG ta din åsikt eller rättighet ifrån dig, men du vill gärna (som det verkar) ta min åsikt och rättighet ifrån mig.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har alltid röstat på Socialdemokraterna i alla val Fredrik och det kommer jag att fortsätta att göra även i framtiden då det är S ideologi jag står upp för.

      Jag står för varje ord i varje inlägg och när jag kritiserar någon specifik politiker eller ett parti så gör jag det utifrån specifika skäl som jag anger i inläggen – Att som C ljuga trots att lögnen de gör sig skyldiga till lätt kan verifieras via kommunala protokoll behöver inte försvaras då den är just en lögn. Att V har svårt för sanningen och till och med förnekar att de deltagit i politiska beslut som de enligt protokoll deltagit i är även det en lögn och därmed något som inte behöver försvaras.

      Att du har problem med att jag värderar politiska förslag och huruvida dessa är kärleksfulla eller giriga utifrån hur många de gynnas oc enligt en skala som har kärlek och girighet som varandras motsatser på var sin ända på skalan får stå för dig Fredrik.

      Jag tar ingens rätt att ha en åsikt ifrån dem Fredrik men däremot kan jag avstå från att dela din åsikt genom at precis som jag gör säga att den är felaktig.

      Slutligen – Att du orkar lägga så mycket tid på att försöka hoppa på och försöka förminska mig som person förvånar men det är ditt val och vill du fortsätta med det så är du välkommen att göra så. Om du tror att det skulle få mig att ge upp eller byta politisk åskådning hugger du i sten då min kraft och uthållighet är stor och aldrig sinande.

      Genom åren är det många som försökt hålla mitt tempo och misslyckats därför att jag bara kör på – Eller som en partivän och god kamrat uttrycker det – Anders är som ett läckande kärnkraftverk full av aldrig sinande kraft och energi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.