Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Slutreplik till Mattias Larsson (C).

Mattias Larsson (C) tycks känna som om jag har utsett honom och centerpartiet till våra huvudmotståndare i valet och så är det inte. Anledningen till att jag kritiserar honom och centern beror blott och allena på att de sprider lögner om oss socialdemokrater och när så sker måste det alltid bemötas som jag ser saken.

Låt oss därför hoppas att detta blir min slutreplik gentemot Mattias och C – Huruvida så blir fallet beror på om Mattias bemöter mig ännu en gång eller inte.

Innan jag går in på att bemöta Mattias svar vill jag säga att hans svar fortsatt är mycket svävande för att inte säga undvikande då han i sak försöker få det att framstå att han som gruppledare och ledare för centerpartiet inte har ansvar för partiets och övriga kandidaters utspel i olika frågor.

I centerpartiet liksom i övriga partier så är de utspel kandidater som finns på partiet listor gör givetvis en del av partiets valstrategi för att vinna fler röster och att som Mattias försöka svära sig fri från Robert Axebros utspel fungerar därför inte för de som har det yttersta ansvaret för partiet i Umeå.

Med det till bemötandet av Mattias svar fråga för fråga.

Robert Axebro har länge ljugit om att socialdemokraterna mörkar i skolfrågorna och den saken startade långt innan den 24:e Mattias och syns i de trådar som finns på Roberts facebooksida och där han öppet uttryckt den uppfattningen och kommit med det påståendet.

Att jag använde mig av något han skrev den 29:e beror på att det i det Robert Axebro skrev då klart och tydligt framgår vad centerpartiet har för officiell uppfattning i frågan.

Du säger dig sakna förståelse över vad Robert Axebro har med saken att göra och den inställningen från din sida varken förstår jag eller köper jag då du som ytterst ansvarig för centerpartiet i Umeå bär ansvaret för vad alla ledande listade kandidater i kommunvalet går ut och säger i partiets namn.

Sammanfattningsvis är därför mitt svar på dit svar att du och centerpartiet fortsätter att ljuga och mörka sanningen i frågan om varför ni ljuger om att elever ska flyttas trots att sådana beslut aldrig fattats av de skäl jag anfört tidigare.

Låt oss gå vidare till nästa svar från dig Mattias.

Du påstår att jag inte har någon rätt att ha synpunkter på de svar som ni som parti ger till oroliga föräldrar som kontaktar er och frågar hur ni ser på en skolflytt från Bräntis och Carlshöjdsskolan till Maja Beskowskolan.

Det är inte svaren i sig jag har synpunkter på Mattias utan på det faktum att ni inte rättar till den lögn ni framfört initialt genom att påstå att socialdemokraterna mörkar och redan fattat beslut om en sådan flytt.

Hade jag svarat hade jag börjat med at säga att inga beslut i ärendet är fattade därför att utredningen inte är slutförd och att den efterföljande medborgardialogen och resultaten av den således inte är klara. Därefter skulle jag i svepande drag berätta att partiet om ett förslag om flytt av elever dyker upp som förslag till beslut kommer att motsätt mig det.

I nästa fråga som handlar om Röbäcks 4H säger du att du håller fast vid din åsikt och att du tycker att det är helt rätt att att föregå beredningen och officiellt gå ut med din och partiets åsikt i frågan. Att du gör så är inte förvånande för den som kan dra sig tillminnes hur du historiskt agerade runt beslut om Haga Scoutkår.

Det svaret är jag nöjd med då det innebär att vi nu alla får veta att centerpartiets i Umeå officiellt anser att det är helt rätt att frångå den arbetsordning som fram tills nu rätt mellan politiker och tjänstemän.

Att så sker innebär att kommunens tjänstemän från och med nu vet vart centerpartiet står i denna fråga. Att misstro kommunens tjänstemän på detta sätt och försöka föregå beslutet innan beredningen är klar säger en hel del om vilken tilltro centerpartiet som parti har vad gäller de kommunala tjänstemännen tycker jag.

Din haltande jämförelse i frågan där du använder dig av den heltidsmodell för alla kommunens anställda som vi socialdemokrater hade som vallöfte är just haltande då det redan nu finns ett beslut taget om att alla kommunens anställda har rätt till heltid och att detta ska rullas ut förvaltning efter förvaltning fram tills dess alla omfattas av reformen.

Att du inte vill kommentera Sörens beslut att hoppa av vidare får jag och alla andra leva med och för mig handlade inte den frågan om någon kvällstidningsjournalistik utan blott och allena om det märkliga i att man avgår strax innan man når målsnöret.

Med det sagt så är även denna fråga obesvarad vilket ligger helt i linje med det jag förväntade mig efter att ha tagit del av det svar in gav till oss som parti på samma fråga.

Avslutningsvis vill jag säga att jag på inget sätt använder mig av ”guilt by association” utan enbart av fakta och sunt förnuft i det jag skrivit Mattias. Som gruppledare för C i Umeå ser jag dig som yttersta ansvarig för partiet Mattias då du ingår i styrelsen även om Erik Bergner är ordförande.

Ditt försök att prova med att ta upp gamla misstag begångna av socialdemokrater historiskt är inte rätt sätt att angripa saken Mattias då andra misstag begångna av andra aldrig kan försvara misstag begångna av en själv i nutid.

Därför hade det varit klädsamt om du sagt som det är och tagit avstånd från de lögner som Robert Axebro framfört genom att säga att ni som parti är medvetna om att inga beslut i frågan är fattade därför att utredningen ännu inte är klar och presenterad.

Fram tills det är gjort står jag för allt jag anfört och hävdar fortsatt att du och centerpartiet i Umeå ljuger och far fram med osanning i denna fråga – Därför gäller samma rekommendation fortsatt som jag givit Umeåborna tidigare tidigare vad gäller centerpartiet.

Vill man rösta på ett parti som står för öppenhet, transparens och sanning bör man rösta på ett annat parti än centerpartiet i Umeå vars företrädare tycker att det är okej att sprida lögner och osanningar.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

8 kommentarer

  1. Fredrik

    Så, Anders. Eftersom du inte finns med på valbar plats så kan inget du säger/skriver falla tillbaka på Socialdemokraterna och då Stefan Löfvén, Hans Lindberg och Peter Olofsson? Detta då dessa tre herrar ansvarar för ALLA uttalanden som görs av någon Socialdemokrat?

    T ex när Moa Brydsten uttalar sig så är det Hans Lindberg som är ytterst ansvarig? Eller gäller detta bara andra partier, eller när andra partier kritiserar S?

    Eller, du som hävdar att du är folkvald – ska Stefan Löfvén stå ansvarig för allt du skriver? Allt som du föreslår som inte finns i det socialdemokratiska valmanifestet men som du vill införa i alla fall? Ska Löfvén stå ansvarig för alla de förslag som du hävdar inte kommer att kosta något, utan att berätta hur för läsaren?

    Var du på mötet i tisdags? Pratade du med föräldrarna och kände deras oro? Eller är det inte okej att göra det eftersom utredningen inte är klar än? Jag menar, föräldrar oroar sig i onödan jämt och ständigt – tänk om de kunde lita på S! Ta bara skolan i Bullmark som exempel, ja men shit vilket suveränt politiskt agerande det var! Tjänstemännen i kommunen grät när S stod och sa: Nä, det finns inget att redovisa.

    Kan du inte förstå Anders att föräldrar inte litar på en enda politiker som INTE möter dem och som sveper svar omkring sig som om det viktigaste i världen är att bli omvald.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      I valrörelsen är det den ytterst ansvarige politikern som har det yttersta ansvaret Fredrik och det står jag för.

      Moa var på mötet tillsammans med 3 medlemmar som är aktiva och sitter i styrelsen för Gimonäs-Calshems S-förening och det räcker för mig då jag för stunden har lågt immunförsvar efter en cellgiftsbehandling och därför för stunden inte ska vistas i större församlingar.

      Det är mer än man kan säga om C som inte skickat en enda representant till mötet så vitt jag fåt mig rapporterat.

      • Fredrik

        Larsson & Axebro har ju redan pratat med föräldrar och känt deras oro. Det är kanske därför som de inte närvarade.

        Och varför närvarade Moa? Utredningen är inte klar än, och du har hävdat att man inte ska dra slutsatser som inte finns – men, tydligen gäller det enbart alla andra partier och inte S?

        Min åsikt i frågor om skolor i Umeå kommun är att S under ledning av Lindberg och Brydsten har dåliga erfarenheter. Man har bevisligen tidigare mörkat en utredning för att driva igenom en politik som passar partiet. Det innebär att risken är väsentligt mycket större idag 2018 att samma sak kan hända igen. Det är baskunskaper i sannolikhetslära Anders.

        Och då hjälper det inte att du agerar försvarare för den socialdemokratiska etiken genom att säga att partiet och dess företrädare lär sig av det man gör. Kunskapen är då extremt kortlivad Anders då detta med Bullmark inte är första gången partiet trampat i klaveret. Jag säger inte att andra partier inte gör det, men det är inte frågan här.

        Frågan är föräldrar som är oroliga. Och tydligen är de ord de fått av S före tisdagens möte inte tillräckliga då mötet ägde rum. Och då föräldrar man möter ute fortfarande än idag pratar om detta. Att man inte litar på någon politiker. Inte på någon. Det inkluderar S Anders.

        Till sist, allt det du skriver om på nationell nivå är Löfvén ansvarig för? Vet han om det? Varför pratar han inte om dessa saker då? Är du riktigt säker på att han vet om att han vill införa basinkomst på 10000kr/månad för alla resten av livet?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Hur Larsso & Axebro kan avstå från att delta på ett möte där föräldrar och representanter för andra politiska partier deltar vet bar de själva men att avstå som de valde att göra är inte snyggt rycker jag.

          Moa närvarade därför att föräldragruppen och övriga önskade det och det hon förmedlade är just att utredningen inte är klar och än mindre den medborgardialog som ska följa på den samt att inga beslut är fattade om någon flytt i dagsläget.

          Socialdemokraterna har inte mörkat några utredningar Fredrik det påståendet från dig är en ren lögn.

          Din sista mening är absurd Fredrik och att övertolka det jag framfört till Mattias om att han som ansvarig för partiet har ansvar för det som anförs av de kandidater som står på valbar plats för partiet på listan till kommunalvalet i Umeå. Med den sortens uttalanden gör du högst sannolikt bara dig själv en otjänst då jag är säker på att alla läsare genomskådar varför du påstår så och skrattar gott inombords.

  2. Tveksam

    Så den omtalade konsultrapporten gällande Bullmarks skola som inte fanns men som trots allt fanns är inte att mörka sanningen?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Till att börja med gäller det du tar upp Bullmark och inte påståendet att Robert Axebro ljuger och påstår att vi mörkar om en flytt av elever på Bräntis och Carlshöjdsskolan.

      Sedan är det viktigt att tillägga att det är den ansvarige tjänstemannen och inte socialdemokraterna som undanhållit rapporten varför det är fult att påstå att så är fallet.

      • Krister

        Vilken soppa det är i delar av den lokala Umeå-politiken.
        Och du kastar ut dig anklagelser om lögner etc.
        En sorglig händelsekedja.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.