Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Åkesson försöker förneka sitt ansvar för SD.

I en artikel i DN framgår det hur Jimmie Åkesson försöker springa bort från sitt ansvar över partiet och dess politik genom att hävda att han inte har ansvaret över partiets kommunikationsavdelning.

Artikeln i sin helhet kan du läsa genom att följa följande länk: https://www.dn.se/nyheter/politik/akesson-efter-dns-avslojande-jag-har-inget-formellt-ansvar/

När DN efter många försök når Åkesson säger han i slutändan att han som partiledare inte har ansvar för partiets kommunikationsavdelning vilket givetvis är helt fel – Som partiledare och partiordförande har man ansvar för allt som händer i partiet.

Samma sak försökte Åkesson hävda häromsistens när 14 SD politiker avslöjades med att ha nazistiska sympatier och odla dessa på sociala media och på andra sätt – Vissa så länge som under drygt 20 år och att då som Åkesson hävda att man inte visste eller att man inte har något ansvar för detta fungerar inte.

Jimmie Åkesson var därtill mycket mjuk i sina kommentarer gentemot den taxifuskande och på egen begäran avgångne SD riksdagsmannen Stefan Jakobsson och dennes utspel om att ”plocka bort” utvalda tjänstemän i regeringskansliet som motarbetar och/eller är emot SD.

Hade Jimmie Åkesson varit en stark och handlingskraftig partiledare vilket han inte är skulle nämnde Jakobsson med omedelbar verkan ha uteslutits ur partiet efter att ha begått två så allvarliga fel – Alldeles speciellt så för det diktatoriska utspelet om att ”ta bort” de medarbetare på regeringskansliet som enligt honom är misshagliga. 

Jimmie Åkesson är mästare på att säga att han inte vet, inte är insatt i frågan eller vet vad som händer i partiet och under lång tid kom han undan med detta utan att vli ifrågasatt – Nu blir han ifrågasatt och det är med all säkerhet det som gör att SD stadigt förlorat i väljarstöd allt sedan mitten av sommaren och fortsatt.

Jag utgår från att SD:s fall nedåt i opinionen fortsätter och att SD:s nedgång blir så stor att partiet hamnar i närheten av de 10% +/- 2% som jag sedan länge förutspått ska bli SD:s slutliga valresultat.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

36 kommentarer

    • andersforss (inläggsförfattare)

      De har jag presenterat när jag gjorde förutsägelsen om hur det kommer att gå i valet och i morgon kväll/natt vet vi hur det gick i verkligheten Alexander.

  1. Jonny Disenfeldt

    André Bengtsson, född 1977, som ställer upp för Socialdemokraterna i Piteå kommun har dömts till fängelse i sammanlagt runt åtta år sedan 2003 för upp till 50 olika brott… ojdå …

  2. Jan

    Nå, du har ju kommit med flera bud. Runt spärren har du också sagt samt att S ska hamna kring 35-40 procent. Dessvärre är alla dina förutsägelser lika felaktiga. SD kommer att hamna kring 16-22 procent och S 25-28 procent. I bästa fall! Att du försöker tala ner SD hjälper inte saken. Det har LO och S försökt med i åratal nu. Varje gång ökar SD istället. En kontraproduktiv strategi således.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har sagt att SD ska hamna runt 10% i detta val på väg ner mot den nivå på runt 4% där de långsiktigt hör hemma. Vad gäller S har jag förutspått 35% + i detta val.

  3. Erik

    I stället för att lägga krut på gissningar kring SDs framtida valresultat borde du fundera över en ny affärsplan för ditt eget parti. Det är mycket möjligt att SD i framtiden kan halka ner till de åtta eller tio procent som du surrat om. Definitivt kan detta ske den dagen då Åkesson slutar och att politikerna även klarat av att få till formeln 1+1= 3 när det gäller immigration och integration. Just nu finns en majoritet i landet mot en vidlyftning och ansvarslös invandringspolitik. Jag tror att ni kommer att vara ett tjugofemprocentsparti många år framåt. Och rimligen kommer något nytt parti in i riksdagen i framtiden. Nästa mandatperiod kan bli en utmaning för politikerna om aktiviteten i konjunkturen minskar. Och ska vi tro på Lövfen har vi nu haft högkonjunktur i åtta år. Och ska vi tro Lövin så hade vi lågkonjunktur när Alliansen regerade.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Affärsplanen för mitt eget parti har jag lagt fram många gånger och den jobba jag hårt på att få stöd för och införa Erik.

  4. Krister

    – Nu blir han ifrågasatt och det är med all säkerhet det som gör att
    SD stadigt förlorat i väljarstöd allt sedan mitten av sommaren och fortsatt.

    Du ljuger som en lokal centerpartist!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. Jh

    Du kommer få en oväntad överraskning serverad efter valet om du är naiv nog att tro på dina egna siffror!! Ang Åkesson så är knappast Löfven bättre. Han kan ju aldrig svara på något utan ständigt bortförklarar sig. Åkesson är bra mkt mera ärlig i sina svar än Löfven.

  6. Jocke

    Jag försöker förstå hur du menar nu, är det ungefär som när Löfven inte tar ansvar för hittepå-uppgifter skrivna på arabiska om SD och inte har någon kännedom om transportstyrelsens outsourcing av uppgifter om stridspiloters adresser och liknande? Eller om nazisten i partiet?
    Jag försöker hitta skillnaden förutom partitillhörigheten men jag lyckas inget vidare..

    Jag spår att SD hamnar mellan 25,5 – 31% Anders. Det torde väl vara helt otänkbart enligt dig, men vad sägs om att slå vad om resultatet?

    Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen, SD har den politik S borde ha. Men S vågar inte tala klarspråk och då blir det så här.

      • Jocke

        Den enda tänkbara lösningen är att du gör skillnad på folk Anders. Du tror att folk glömmer så lätt och inte har förmågan att se igenom propaganda.

        Transport-gate är något Löfven aldrig kommer ifrån. Tyvärr insåg de flesta medborgare aldrig hur allvarligt det egentligen var, att främmande makt fick tillgång till detta register. Och hur omfattande detta register faktiskt var. Att regeringen med Löfven hade blivit informerade men inte agerat.

        Men nu handlar det om SD så då är det ju klart att partiets ledare ska hållas ansvarig. Jag tycker att om man som du, begär att Jimmie ska hållas ansvarig, då bör man vara konsekvent och kräva detsamma av alla partiledare. Gör man inte det så riskerar man att det ses som hyckleri och rent av löjeväckande.

        På ett personligt plan måste jag säga att jag är besviken på Socialdemokraterna. En gång i tiden värnade de om det egna folket. Numera är partiet kapat och övertagit av globalister och karriärister. Jag kan bara hoppas att till nästa val så har stora förändringar gjorts, att sunt förnuft åter får råda.

        Jag hoppas att oavsett vilka partier som kommer att styra landet så bör vi få slippa höra de stå och säga att de varit naiva. De är ju vuxet folk i övre medelåldern som är i position att styra landet, då fungerar det nämligen inte att vara naiva och att använda det som ursäkt visar verkligen på att man inte är rätt person att leda något överhuvudtaget, minst av allt ett land.

        Men då man tror att svenska folket accepterar en sådan ursäkt, då får man det valresultat man förtjänar. Synd bara att det alltid går ut över vanligt folk för en framtid med Moderaterna slutar aldrig väl. Inte för andra än kapitalstarka elitistiska människor.

        Så du förstår Anders, jag håller S som ansvariga för detta. Ert misslyckande banade vägen för ”Nya Moderaterna” och båda blocken ses numera som att välja mellan pest och kolera, i ingen särskild ordning.

        Om det nu visar sig att S gör ett katastrofval och SD hamnar på över 25%, är du då villig att fundera på vad jag sagt om att SD för den politik S borde föra?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Man kan säkert beskylla mig för både det ena och det andra Jocke men att beskylla mig för att göra skillnad på människa och människa tillhör inte detta då jag aldrig gjort det och aldrig kommer att göra det av den enkla anledningen at min grundmurade ideologiska övertygelse är att alla människor har lika värde.

          Jag har aldrig ryggat för att ställa samma krav på alla partiledare och det har jag alltid gjort historiskt och det kommer jag att fortsätta att göra även framgent.

          Att vi har alldeles för många karriärister och politiska broilers i politiken är vi helt överens om och hur den saken ska förändras har jag presenterat utförliga förslag för på denna blogg ett antal gånger Jocke.

  7. Bertil

    Du har varit som sämst när det har varit som viktigast Anders.
    Jag är väldigt besviken på ditt agerande före valet.

    Du har varit en frisk fläkt på sossebloggen, men när valet närmat sig har du blivit sämre sämre.

    Inte en blogg om vad sossarna vill och varför vi ska rösta på de.

    Faktiskt anmärkningsvärt. Istället har du
    lagt in bloggar om konstiga saker som skrivs om mellan valen.

    Trist att det blev sä.
    Men som sagt du väljer själv dina ämnen.
    Men nån politiker som skulle bliven frisk fläkt blev du inte.

    Hur som helst på söndag röstar jag vänster. Vi måste med socialismen gå mer MIT vänster för att få nån ordning.

    På måndag ökar kriget MIT svaga i Samhället detta när Kristersson och människofientliga tar makten och de kommer vara groteska mot utsatta grupper.

    Stackars även dagens inga med stora bolån o.s,v.
    De kommer råka oerhört illa till med den egoismnochvråa kapitalism som kommer växa fram med början på måndag.

    Måtte ett under ske så min tes faller.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Alla är fria att ha en åsikt i frågan Bertil och att försvara mitt parti lokalt så att vi kan göra ett bra val i Umeå är viktigt och på riksplanet har jag gjort mer än de flesta så jag har inget att skämmas för,

  8. Bergis

    Så här skriver Marcus Oscarsson politisk expert på sin Facebooksida. Bäddat för spänning på söndag kan man säga.

    SD är Sveriges största parti i YouGovs allra sista mätning före valet med 24,8%. Om partiet är lika underskattat som vid valet 2014 så kan det innebära att SD får 31,4% på valkvällen.

    ANALYS
    YouGov var ett av de mätbolag som var närmast när det gällde att pricka in SD inför valet 2014. I YouGovs sista mätning innan valkvällen fick SD då 10,2 av YouGov. När alla röster hade räknats landade slutresultatet på 12,9. Med andra ord låg SD:s slutresultat på 1,26 över YouGovs sista mätning.

    Om 24,8 multipliceras med samma faktor landar SD på 31,4% nu på söndag.

    Mätbolagen understryker att de förfinat sina modeller sedan valet 2014 men å andra sidan kan man anta att väljarnas missnöje med regeringens flyktingpolitik med mera är ännu större denna gång jämfört med 2014. Dessutom är SD-väljarna mer benägna än andra att avstå från medverkan i opinionsundersökningar.

    Det är med andra ord möjligt att SD överraskar kraftigt ytterligare en gång. Om SD får 31,4% på söndag lär jublet inte veta några gränser på SD:s valvaka.

    Spänningen stiger!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Detta stämmer inte denna gång om Yougov och det ligger säkert något i att de parametrar som användes hos de som gör opinionsundersökningar tidigare underskattade SD och nu överskattade dem – Hur det går vet vi i morgon kväll/natt.

  9. Bertil

    Jimmie Åkesson är en oerhört skicklig ledare för SD utan honom hade SD aldrig varit så stora. Tyvärr må man säga.

    Vad skulle ske om han skulle bli statsminister??
    Ja gudar vet men vi är redan i politiskt kaos i Sverige och hur det slutar vet ingen.

    -73 då hände nåt som ingen troddecskulle hända mandatfördelningen blev oavgjord 350 mandat fördelades lika
    Att man inte hade tänkt på att 350 är ett jämt tal som går dela i två fanns inte på kartan.
    Det som då blev var en lotteriregim
    Sen ändrades mandaten till dagens 349.

    Så hur jämt valet än blir så blir det aldrig oavgjort.
    Vad jag fruktar i framtiden är att Sverige blir som USA
    Två partier som folket får rösta på och bägge är höger. Ändå låtsas man kalla USA ett demokratiskt land och valdeltagandet är ofta inte mer än 60%
    Lågt valdeltagande gynnar höger i.o.m. de är trogna röstare.
    Så rösta på och rösta rött. Rösta även på MP de behöver stöd för att gynna en socialistisk regim.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      I Sverige går vi snarare i motsatt riktning mot USA Bertil då det blir fler och fler partier att rösta på och fler partier i Riksdagen. Den utvecklingen är inte bra sett ur ett regeringsperspektiv då det blir svårare för ett parti att få egen majoritet och mer än 50% av rösterna.

      • Jonny Disenfeldt

        ”I Sverige går vi snarare i motsatt riktning mot USA Bertil då det blir fler och fler partier att rösta på och fler partier i Riksdagen. ”

        Knappast, den odemokratiska 4%-spärren hotar alltmer flera partier som MP, L och KD, vi riskerar en riksdag där 10-15% av väljarnas röster inte ger representation i riksdagen.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Att ha en spärr är sunt Jonny och ett måste om vi vill ha en riksdag som fungerar och en stark och handlingskraftig regering. Att tillåta mycket små partier är ett hot mot demokratin.

  10. Alexander

    Här är Anders förutsägelse inför i morgon, bara att checka av och se om han är den fantom han utger sig att vara:

    Socialdemokraterna: Över 35%.
    Sverigedemokraterna: 8-12%.
    KD: Åker ur.
    MP: Klarar sig kvar.
    V+MP: 20%.
    Liberalerna: Ca 5%.
    Centerpartiet: 10%.
    Moderaterna:16-18%.
    Detta är den senaste förutsägelsen du gjort och du säger att du håller fast vid den.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Min förutsägelse är den jag givit tidigare Alexander och efter i morgon vet vi hur rätt eller fel jag hade i min förutsägelse.

  11. Alexander

    Anders

    För att kunna bedöma hur träffsäker du är måste vi ju veta vad du tippat. Är det så som jag angivit? Om inte så redovisa gärna de siffror du tror på.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Hur jag tippat har jag angivit för länge sedan så jag har full koll på hur det ser ut utan att upprepa mig.

  12. Bosse

    Hur kommer Alliansen – eller resterna av Alliansen – att hantera SD…? Mycket beror på just detta.

    Med tanke på SD:s illa dolda vurm för vissa öststater, samt Turkiets sätt att hantera medierna osv, riskerar Sverige nu att göra en påtaglig gir åt höger, när kohandlandet kommer igång.
    I frågor som av SD anses ”underordnade” (dvs alla frågor utom invandring och kultur), kommer de att sälja sig till högstbjudande, och det kan bli en svår frestelse för en maktsugen borgerlighet.

    Oavsett Socialdemokraternas exakta valresultat, kommer de att behövas nu…..om inte annat som en stabil barlast i kölsvinet, nu när oppositionens sprattelgubbar står upp i båten och gungar……

  13. Alexander

    ”Som partiledare har man ansvar för allt som händer i partiet”

    Varför låter då Löfven en f d nazist vara med på valbar plats?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om denne gjort avbön från sitt tidigare handlande och till skillnad från de nazister som fanns på SD:s listor inte aktivt jobbar för nazismen och bekänner sig till den ser jag inget fel i det då alla som ber om förlåtelse är värda att få förlåtelse och därtill en andra chans när de bevisat att ursäkten och ångern för det man gjort är genuin och äkta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.