Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Nalin Pekgul har rätt – Det finns stora likheter mellan SD och islamska fundamentalister.

Det är rätt intressant att läsa hur Nalin Pekgul i en debattartikel i Expressen med stor träffsäkerhet pekar på varför SD och fundamentala islamister ägnar sig åt precis samma sak i sin kamp för att förtrycka Sveriges och världens kvinnor.

Hennes debattartikel kan du läsa genom att följa följande länk: https://www.expressen.se/debatt/jag-forstar-dig-mycket-val-du-som-rostar-pa-sd/

Nalin skriver bland mycket annat följande i sin debattartikel:

”Jag har känt mig både arg och förtvivlad över att politiker, journalister och myndigheter vägrade se det som drog i väg åt fel håll. Och jag förstår mycket väl din uppgivenhet och önskan att straffa dem som har haft makten att styra utvecklingen”. 

Att SD framställs som ett alternativ för de som känner så har hon dock ingen förståelse för då SD enligt hennes sätt att se på saken strävar åt samma håll som islamister därför att bägge strävar efter att begränsa kvinnors liv och leverne.

I artikeln skriver hon att det är viktigt att skilja på muslimer och islamister då islamister till skillnad från den gemene muslimen strävar efter att begränsa människors frihet och kvinnors rättigheter.

Att SD vill införa frivillig sambeskattning mellan män och kvinnor är enligt Nalin att motverka att kvinnor förvärvsarbetar och ett sätt att begränsa deras inkomster och bli beroende av sin make vilket helt och hållet följer uttalandet från islamska fundamentalister som på allvar menar att det enligt muslimsk tradition är så att det är mannen som ska försörja familjen.

Därutöver är Nalin Pekgul orolig över att SD hyllar auktoritära ledare såsom Orban i Ungern, Trump i USA och Putin i Ryssland vilket enligt henne visar vilken väg de vill styra den svenska politiken om de skulle komma till makten.

Allt det hon anför om SD håller jag med om och vill tillägga att SD:s förslag om att begränsa aborträtten från 18:e till 12:e veckan är ytterligare ett bevis på att SD har en stark vilja att begränsa kvinnors frihet att själva styra över sina liv och över sina kroppar.

Har du tänkt dig att rösta på SD i morgondagens val bör du därför tänka över sin röst en gång extra då en röst på SD är en röst på inskränkningar av kvinnors fri och rättigheter.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

38 kommentarer

      • Jonny Disenfeldt

        ”Fundamentalister hittar man i alla partier Jonny och sannolikt flest i SD.”

        Verkar inte så att döma av vad som rapporterats i media under åren, det är i första hand MP och V som verkar ha infiltrerats och i andra hand S och C.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Där har du helt fel Jonny – Därtill finns det inget parti som har lika många brottsdömda som SD.

  1. Anders Nilsson

    Frivillig inkomstomfördelning mellan makar ger den med lägre inkomst del i
    makens/makans pensionsavsättningar. Rättvist? Däremot ger det staten mindre
    skatteintäkter, lägre marginalskatt (outhärdligt för en socialist?).
    T ex Frankrike och Finland har fri abort fram till 12 veckor. Vad vet vi som man
    inte vet i dessa länder?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Abort fram till 18:e veckan har fungerat mycket bra och det finns ingen anledning till att som SD begränsa kvinnors rätt att bestämma över sina kroppar och sina liv Anders.

      Vad gäller del i makens pension så är den rätta vägen att skapa en lagstiftning som innebär att både de som är gifta och de som är sambor delar på intjänad pensionsrätt i lika delar så länge de är gifta eller sambor – Det är så man skapar jämlikhet och rättvisa Anders och inte genom att likt SD göra kvinnan beroende av mannen.

  2. Bergis

    Fake news som vanligt från lögnfabriken på Sveavägen. Jimmie vill inte sänka någon abortgräns. Det får du genom andra åtgärder, och inte i första hand genom att sänka gränsen för fri abort menar Jimmie Åkesson. Troligtvis syftar han på upplysningskampanjer. Att folk helst skall göra abort före vecka 12. Han ska inte förbjuda någon att göra abort efter vecka 12.

  3. Jocke

    Lägg märke till orden, frivillig sambeskattning. Vad kan det betyda? Jo att det är högst frivilligt om man väljer den lösningen.

    Finns det några fördelar och nackdelar?

    Ja en nackdel kan ju vara om det på något vis hindrar kvinnan till att jobba, men hur det skulle ske vet inte jag, vi bor ju trots allt i Sverige.
    Fördelen ärmed gemensam skatt, saxat ur en artikel.. ”Makarna delar lönen, skulder och allt annat lika, båda skattar för halva familjens totala inkomst vardera, och därmed får de lika pension. Föräldraledighet fördelas fritt inom familjen”.

    Gör ett sådant system SD till islamister och kvinnofientliga? Jag tycker inte det, snarare ett jämnare system. Passar det inte står det dig fritt att skatta som vanligt.

    Vad gäller 12 eller 18 veckor är mest att man ser livets utveckling olika. Däruttöver finns också orsaker som gör att även fortsättningsvis om skäl föreligger, möjlighet att göra abort till vecka 18.

    Jag ska erkänna att den här abortfrågan är jag lite kluven till, som man. Det är egentligen inte min sak att avgöra.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Faktum kvarstår Jocke – Nalin Pekgul har en stor poäng i det hon säger och likheterna finns där.

  4. Jan

    En falsk dikotomi. Man kan inte göra en sådan åtskillnad mellan islam och islamism. Islam i sig är kvinnofientlig. Sverigedemokraternas kritik handlar väl mer om en återgång till tiden före postmodernismen. Fortfarande inte i närheten av den muslimska kvinnosynen.

    Sverigedemokraterna kommer inte att kräva separata badtider, förbud för kvinnor att hälsa på män, svarta dukar att dölja kropp och ansikte med, separata avdelningar för kvinnor i kyrkor, förbud mot skilsmässor, förbud mot förhållanden före äktenskapet, dödsstraff om man lämnar sin religion. Med mera, med mera. Det är bara islam som gör det. Ingen annan religion eller politisk åskådning.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      I grunden och för majoriteten av alla muslimer handlar islam inte om att begränsa kvinnors rättigheter – Den linjen drivs av ett fåtal fundamentalister och dessas syn på kvinnan kan mycket väl jämföras med SD:s syn på kvinnor Jan.

      • Jan

        Du vet inte vad du pratar om. Du har fel. Islam är en kvinnofientlig religion. Skillnaden mellan islam och islamism är bara en gradskillnad. Inget annat.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Om du tror det så förstår du inte hur det stora flertalet av alla muslimer ser på sin religion. För merparten av dem är religion en privat sak därtill något som inte ska användas till att förtrycka kvinnor eller andra.

  5. Sven

    Intressant artikel. Brukar sällan hålla med henne med delar finns det poänger i.

    Själv tycker jag dock att https://www.expressen.se/kronikorer/alex-schulman/din-nya-vrede-ar-kuslig-kristersson/ är än mer träffande. Gjort av en skribent som jag själv ogillar och jag tycker har gjort översitteri till en konstform. Här träffar han dock rätt i moderatledaren syn på sin omgivning. Om och om visar han att lägenhetsaffären bara är ett sätt att se hur omgivningen ska utnyttjas för egen fördel.

  6. Bosse

    Ja, man kan se något nytt i Kristerssons blick nu….jag tänker osökt på Joakim Von Anka, när han vädrar pengar….
    Det borde ligga i Rikets intresse att han, senast måndag, förmåddes att sätta sig ned med en kopp kaffe och en kanelbulle, och att han stillsamt förmås att föreställa sig hur han står framför ett samlat mediauppbåd, skakande hand med Jimmie Åkesson…….

    Har han tänkt möta Sveriges medborgare med ett ”väkommen till Polen”, eller kommer han att nyktra till innan hans karriär börja rutscha utför….?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Publicerar som ett inlägg i debatten med följande tillägg – Att samarbeta med SD vore döden för M och helt klart ett sätt att få C och L att rösta emot den regeringskonstellationen.

  7. Bosse

    Efter att under många år (ja, jag är inte så ung längre) sturderat såväl svensk högerextremism- som den rena ”köksbordsrasismen” i landet, kan jag bara dra slutsatsen att den samlade insikten om Islam troligen är hämtad från serietidningsvärden och möjligen också Hollywood…….
    Några djupare referensramar än så kan jag tyvärr inte se.
    Och, detta gäller dessvärre även en betydande del av journalistkåren….

    Vi är fullständigt marinerade i okunskap och fördomar, och i dagens politiska klimat vill heller ingen lära sig något.
    Dystert…?….självklart…!

    Och javisst, islamister och högerextremister delar många grundvärderingar, och min förhoppning är båda en dag kommer att vandra hand i hand in i solnedgången, så att samhället får ägna sig åt mer konstruktiva saker…..

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Publicerar som ett inlägg i debatten med följande tillägg – Min bosättning och arbete i många länder bland dem många år i muslimska länder gör att jag vet hur vanliga människor tycker och tänker och muslimer i allmänhet tar ordentligt avstånd från den syn islamska fundamentalister uppvisar i frågan.

  8. Jonny Disenfeldt

    Anders skriver ”Att lita på något som står på ledarsidorna.se är att lita på skrönor och fake news Jonny.”

    Oavsett vad du Anders Forss tycker om ledarsidorna.se så var det en undersökning gjord av tyska staten som ledarsidorna refererade till.

    Jag noterar att Anders Forss kallar detta skrönor och fake news, precis som hans syn på svenska myndigheters rapporter och studier, t.ex det som SCB presenterat…

    Du visar upp en total förnekelse inför verkligheten Anders.

      • Jonny Disenfeldt

        Anders skriver ”Tyska staten spår knappast valresultat i Sverige Jonny.”

        Nej,ingen som har påstått heller, men de har publicerat en studie rörande muslimer. En rapport som du kallade skrönor och fake news här ovan.. är det stressigt med valresultatet ?.

        ”En tredjedel av Sveriges sunnimuslimer vill inte integreras enligt stor forskningsstudie”

        ”I en studie beställd av den tyska regeringen 2015 tydliggörs hur många av de sunnimuslimska migranterna, både i första och andra generationen, som inte vill bli en del av det nya värdlandets kultur, lagar och ekonomi. ”

        ”ännu allvarligare är oviljan att bli integrerad och att fundamentalismen är hög i gruppen troende sunnimuslimer. ”

        https://ledarsidorna.se/2018/09/en-tredjedel-av-sveriges-sunnimuslimer-vill-inte-integreras-enligt-stor-forskningsstudie/

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Sorry svarade fel i hastigheten då jag såg vad du avsåg. Jag är långt ifrån säker på att detta gäller för Sverige då många av de sunnimuslimer jag känner ser religionen som en privatsak och inte är speciellt religiösa alls.

  9. Jonny Disenfeldt

    ”Sorry svarade fel i hastigheten då jag såg vad du avsåg. Jag är långt ifrån säker på att detta gäller för Sverige då många av de sunnimuslimer jag känner ser religionen som en privatsak och inte är speciellt religiösa alls.”

    Nu är det som så att denna studie som gjorts av ett av Tysklands mest välrennomerade forskningsinstitut (Wissenschaftzentrum Berlin für Sozialforchung) studerade länderna Tyskland, Frankrike, Nederländerna, Belgien, Sverige och Österrike.

    Dvs även Sverige!

    ”Förutom att över 60 procent av de intervjuade sunnimuslimerna hyser öppet antipatier mot homosexuella är de antisemitiska övertygelserna strukturella och omfattande. Mer än hälften av sunnimuslimerna menade att judar inte går att lita på. I gruppen som betecknar sig som praktiserande troende var siffrorna ännu högre, över 80 procent.

    Över 60 procent av de turkiska och marockanska sunnimuslimerna, såväl första som andra generationens migranter, ansåg att sharialag stod över respektive nytt värdlands lagar.

    Även de antisemitiska strukturella attityderna från BRÅ rapport från 2005 styrks. 45 procent av sunnimuslimska migranter hyser öppet antisemitiska åsikter i de studerade diaspororna, i den tyska studien. Den marockanska och den turkiska är de som studerats. …

    Oviljan att integreras in i den svenska samhällskroppen är tydlig hos mer än 30 procent av första generationens sunnimuslimska invandrare. I Österrike är situationen ännu allvarligare där så många som 55 procent av de nyanlända sunnimuslimer säger sig vilja stå utanför det österrikiska samhället och bilda enklaver med egen lagstiftning. Där Sharia, gudomlig lag, står över den östterikiska lagen. Precis som i Sverige där över 30 procent anser att sharia skall ha tolkningsföreträde före svensk lag. ”

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Fortsätt kasta skit på muslimer och sunnimuslimer om du känner för det Jonny – Jag känner många muslimer som är både sunni och shia och merparten av dem ser inte ner på människor överhuvudtaget och ser religion som en privatsak som inte ska påverka politiken och hur Sverige ska styras.

      • Jonny Disenfeldt

        Anders skriver ”Fortsätt kasta skit på muslimer och sunnimuslimer om du känner för det Jonny – Jag känner många muslimer som är både sunni och shia och merparten av dem ser inte ner på människor överhuvudtaget och ser religion som en privatsak som inte ska påverka politiken och hur Sverige ska styras.”

        Nej, jag kastar inte skit på muslimer, jag refererar till en statlig utredning gjord i Tyskland som även studerat muslimers åsikter i andra länder inklusive Sverige. Att verkligheten inte passar in i din världsbild är ditt problem, ett problem som du tydligen inte kan hantera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.