Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Alla parametrar pekar mot att det blir en stenhård brexit.

Ju längre tiden går ju klarare framträder bilden av att det blir en hårdare brexit eller till och med en mycket hårdare och därtill smärtsammare brexit för Storbritannien än vad de trodde när en majoritet av britterna röstade för ett utträde ur EU.

Huruvida det faktum som nu uppenbarar sig kommer att leda till krav på en ny omröstning i frågan eller inte ska jag låta vara osagt men tron att så ska bli fallet ökar för varje dag som går och för varje besked som pekar mot en hård brexit.

Att de som förespråkade ett utträde ur EU förskönat vad ett utträde innebär och framförallt att de starkt mörkat vad ett utträde medför i form av konsekvenser ser ut att landa i britternas knä på ett sätt som mer eller mindre försätter dem i chock.

Den lärdom vi alla kan dra av de pågående brexitförhandlingarna är att det inte går att ha ett synsätt som innebär att man får behålla allt det som man ser som fördelar med ett medlemskap i EU och samtidigt slippa ifrån det man ser som nackdelar.

Är man med i en union, sammanslutning eller förening så får man leva med alla de eventuella konsekvenser som detta medlemsskap innebär – Bra likväl som dåliga.

Att som medlem arbeta inifrån en union och verka för en förändring av de saker man ser som en nackdel med medlemskapet är en framkomligare väg än ett utträde vilket nuvarande utveckling av villkoren för en brexit påvisar klart och tydligt.

Med det sagt så hoppas jag att alla som fram tills nu betraktat ett eventuellt svexit som en god idé och tanke tänker om och inser att ett fortsatt medlemskap är betydligt bättre än ett svexit för Sverige som är beroende av ett EU-medlemsskap för att överleva i en värld där vi utgör ett litet och exportberoende land.

Ett budskap jag framför allt sänder till alla svenska arbetare som röstade på eller i en framtid kan tänkas överväga att rösta på SD som är ett starkt EU-fientligt parti.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

12 kommentarer

  1. Bergis

    Sverige överlevde bra innan vi gick med i EU. Vi var faktiskt ett av de mest välmående länderna i Europa före 1996. EU vill straffa Storbritannien för att skrämma andra länder att inte gå ur unionen. Straffa inte Storbritannien för att dom vill gå ur säger jag bara.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det är dun syn på saken Krister – För egen del har jag en annan syn på saken vilket framgår av detta inlägg och flera liknande inlägg skrivna tidigare.

  2. Bergis

    Utan EU hade vi aldrig upplevt Greklandskrisen. EU har bara förstört länderna i Europas ekonomier eftersom deras valutor knutits till Euron vilket inte passar alla ekonomier. Vi som betalar skatt får se våra pengar gå till byråkrater i Bryssel som bara förstör och krånglar till våra liv. Jättemycket skattepengar går till flygresor och traktamenten till EU-politikerna.

  3. Erik

    … inte att förglömma VPK som också vill att vi lämnar den europeiska gemenskapen. Och frågan är om inte lejonparten av MPs sympatisörer också vill kasta in handduken.

  4. Brorson

    En företrädare från ett EU-land, som driver fram en hård brexit binder ris åt sin egen, eller rättare sagt sitt eget lands, rygg. En mjukt brexit och därmed chansen till ett mjukt swexit, är ett utmärkt påtryckningsmedel mot EU-byråkratin för önskvärda nationella undantag. Att som medlem i en union arbeta för en förändring inifrån unionen förutsätter att man har effektiva påtryckningsmedel. Men Anders Forss hoppas på att vi ska fråntas det mest effektiva påtryckningsmedlet. Jag kan inte se att det är av omsorg om Sveriges arbetare som Forss hoppas på ett hårt brexit. För övrigt är inte bara SD, utan även V motståndare till EU.

    Stötosten i brexitförhandlingarna är mig veterligt gränsen mellan Nordirland och republiken Irland och inte att EU vill ha ett speciellt hårt brexit. De tyska förhandlarna vill inte att EU ska uppfattas som Hitlers Stortyskland med andra medel. Anders Forss vill straffa ett medlemsland, som vill lämna, vilket vore djupt odemokratiskt – och skadligt för Sverige..

  5. Leif Andersson

    Vissa av de brittiska argumenten för att lämna EU var högst egendomliga. Ta det här med en stor mängd andra EU-medborgare som jobbade i landet och därmed betalade skatt dvs var nettobidragsgivare. Hur kan detta vara ett problem när man jämför med situationen i Sverige med brist på kompetens men en stor oanställningsbar arbetskraftsreserv huvudsakligen bestående av lågutbildade utomeuropeiska flyktingmigranter.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Publicerar som ett inlägg i debatten så att människor kan fundera på det du anför till debatten Leif.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.