Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Låt oss hoppas att demokraterna går vinnande ur det amerikanska mellanårsvalet.

Idag stundar ett oerhört viktigt val i USA i form av det så kallade mellanårsvalet som avgör huruvida republikanerna ska behålla makten i kongressen och senaten eller om demokraterna ska överta makten i den ena eller i bägge församlingarna och därmed begränsa Donald Trump’s makt som president.

Att detta val är smutsigt – Sannolikt lika smutsigt som presidentvalet och att det i valet sprids massor av fake news har stått klart och tydligt länge.

Att detta val är viktigt för alla inblandade parter speglas av att Donald Trump använder det mesta av sin tid för att resa runt i landet och kampanja för republikanerna medan demokraterna rustat och säkerställt att Barack Obama med flera gör densamma för demokraterna.

Min önskan är att demokraterna ska göra ett mycket bra mellanårsval och att de därmed ska vinna både kongressen och senaten och få den tid de behöver för att bygga upp sig inför nästa presidentval där vi förhoppningsvis kan byta ut katastrofen Donald Trump mot en demokratisk president.

Om jag får önska något så borde nästa amerikanske president heta Bernie Sanders alternativt Michelle Obama – Detta för att säkerställa att USA kan återvända till den sorts politik som över tid gör USA till ett bättre och mer jämlikt land.

Så här långt har Donald Trump varit en katastrof för USA och framför allt för världen i och med det handelskrig han startat med resten av världen.

I en hållbar värld är det viktigt att världens länderna lever i symbios med varandra och att handeln flyter på så smidigt det någonsin går utan onödiga handelshinder – Därtill att världens länder samarbetar fullt ut för att bekämpa skatteflykt och obskyra skatteupplägg.

Vidare är det viktigt att en amerikans president tar täten och ser till att världen samfällt stoppar företagens möjligheter att ägna sig åt den sorts skatteplanering och obskyra skatteupplägg vi får oss redovisade idag – Skatteupplägg vars enda syfte är att ta från de fattiga och ge till de redan rika.

Med allt detta anfört laddar jag för ett spännande mellanårsval i USA och under morgondagen får vi förhoppningsvis alla ta del av nyheten att det amerikanska folket tröttnat på Trump och hans utspel och därför säkerställt att han blir den lama anka som en förändrad majoritet i demokratisk favör i kongressen eller senaten kommer att innebära.

”Hemligheten til en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

 

 

6 kommentarer

  1. Alexander

    Anders

    Du behöver väl inte hoppas eftersom att du (som alltid) förutspått hur det ska sluta? Och du har ju aldrig fel…

  2. Bertil

    Otroligt du skriver direkt om det Amerikanska mellanårsvalet. men hur det Svenska valet går har du knappt nämnt. Inget fel med att nämna Amerikanska mellanårsvalet.
    Men jag ser det som märkligt du inte är med på vad som händer i Sveriges riksdag.

    Mellanårsvalet i USA är ett skämt. Ofta är valdeltagandet inte mer än knappt 40%
    Sen kan man ju logiskt räkna ut att de som röstar är inte de som har det sämst ställt utan folk som har det välordnat eller någotsånär välordnat.

    De som har det svårast har även svårast att överhuvudtaget få rösta. I delstaten Georgia har mer än en miljon potentiella väljare nekats att rösta sedan 2012. Även många amerikaner med intellektuell funktionsnedsättning får inte rösta.

    Jag tänker inte dra upp allt om hur odemokratiskt USA egentligen är .
    att rösta i USA är ingen självklarhet det är inte som i Sverige där vi får ett röstkort sen är det bara kort sagt rösta. Rösträtten är långt ifrån självklar i USA och den demokrati som härjar i USA är en rå kapitalistdemokrati där man lägger en röst på pest eller kolera.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag avvaktar det som sker i Sverige och ser ingen anledning att skriva om det när läget är låst och inte förändras Bertil. I övrigt publicerar jag din kommentar som ett inlägg i debatten med tillägget att ett amerikanskt val aldrig kan vara ett skämt därför att utfallet av det påverkar hela världen.

  3. Olle

    Trump kommer att sitta 4 år till efter nästa val , amerikanarna förstår inte sitt bästa. Du hade ju räknat ut honom för länge sen men han sitter orubbad än. Och de vindar som blåser mot invandring och stängda gränser okar överallt i världen. Befolkningen som byggt upp länder utan fattigdom vill ha det de byggt upp . Vi ger heller inte bort det vi samlat inom familjen .Det är som ett lotteri var vi föds och måste leva. Varför inte hjälpa de som har det svårt i sina hemländer istället . Detta är ju bäst ,eller ??

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har räknat med att Trump kommer att skapa sitt eget Watergate och det uttalandet kvarstår jag vid Olle.

      Just risken att han ska sitta kvar efter nästa presidentval är en stor anledning till att jag önskar demokratisk majoritet i övriga församlingar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.