Återinför spöstraffet omgående!

Det handlar om fiskespön – mitt ultralätta och mitt fina teleskopspö. Älsklingsspön för lättare och för tyngre fiske som följer mig i ur och skur – utifall att….

Jag packar alltid mina fiskegrejor själv. Utom igår. R ropade att han packade in min fiskeväska och eftersom han ställt bort mina fiskegrejor dagen innan så visste jag att han "visste" vart spöna fanns. Han gav intrycket att fiskegrejorna var medpackade och jag packade inne. En bra fördelning.

Efter halva vägen får jag en ond aning och frågar igen. Då visar det sig att han packat ETT spö. Ett FLUGSPÖ. Alexanders spö.

Jag är ingen flugfiskare.

Inget av mina kära spön var alltså medpackade  och vanmakten och katastrofkänslan dansade  polka där en stund i mitt bröst. Du som själv är fiskare förstår vad jag menar…

Det är viktigt att man har de grejor man är van vid och tycker om.

Det är sådana gånger en relation sätts på prov.

R menade att "nog finns det spön i Gauto" och syftade på sin fars reliker från bambueran. Stumma otympliga spön med kärvande gamla rullar, de som jag använt för att köra släplina och långedrag med.

Det var bara att gilla läget och nu försöker jag "hotta upp" en gammal öppen haspel med en tunn flätad lina som jag hade längst ned i fiskeväskan och det minst stumma spöet. Med lite tur kan det ordna sig "nassenär"

Under tiden vakar det hysteriskt i viken. Fisken verkar gå nära land. Håll tummarna!!!!

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

 1. Nina

  Tycker nog det skulle vara ett passande straff om han skaffade dej et fiskespö du kunde ha i Gauto hela tiden…..

  Sen vil jag tillägga att din blogg tillhör en av mina mysbloggar. Du skriver så bra att jag myser när jag läser och dina bilder från ditt vackra Gauto får mej att längta till fjällen.

 2. Thomas

  Jag googlade på laga spötopp och kom in på din blogg och fastnade liksom i din blogg å så kom jag till det här inlägget och då kan du räkna ut resten.. Ja, det var ett av mina älsklingsspön, ett Shimano Beastmaster, tämligen nytt, som jag haft sönder i spötoppen… så jag vet hur det känns att ha en relation till fiskegrejer…
  Saknar dock aktuella uppdateringar… Lägger till dig i favoriter så nu hoppas jag på att få läsa om härliga fisketurer…
  /Thomas från Karlstad

 3. Gunnel Forsberg

  Svar till Thomas (2009-10-24 20:12)
  Hallå Thomas!
  Kul att du hittade hir ända från Karlstad! Håll ut så kommer du att få läsa emellanåt om härliga fisketurer. Som du kanske ser har jag även en speciell kategori där jag lägger in fiskebloggar. Håller fortlöpande på att flytta fiskerelaterade inlägg dit men har ett 1000-tal osorerade ännu:) Välkommen hit!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.