Mer än hjärna

Något är inte riktigt som det ska. Det har varit svårt att hålla tankebanorna klara, att koncentrera sig, planera och få ett sammanhang i tanken senaste veckan. Huvudet känns mosigt och kroppen likaså, speciellt min vänster arm o ben. Stressen  över att allt inte går som på räls bränner i ryggraden. Det är frustrerande och en aning oroande. Man vill ju att allt ska rulla på i sin vanliga lunk.

I och för sig nyttigt att få känna på en liknande känsla som det måste vara i början av en demensutveckling. Det borde få mig att lättare förstå och leva mig in i känslan när hjärnkapaciteten börjar svikta, men om jag inte lyckas "vila i mig i form" denna helg, så får det nog bli ett besök hos farbror/tant doktorn. Jag ska på 50årskontroll till veckan i vilket fall som helst.

I dag har jag tagit ledigt, vi har landat i Gauto och här finns inga måsten just nu. Grå suddiga bomullsmoln  ligger lågt och kamouflerar fjällvärlden till oigenkännlighet, det blåser lätt och här i soffhörnet känns varmt och trivsamt.

Jag ska försöka mig på att "bara vara", fokusera på att vara här och nu. Hitta någon liten energidepå i själens gömslen, försöka tanka upp den. Kanske elda, skriva lite, fiska och vara ute i naturen om vädret och kroppen tillåter.

Kanske man lätt glömmer bort sig själv i alla omsorger om andra? Till dig som arbetar i vård och omsorg eller skola och har ett jobb där du ständigt ger av dig själv till andra – till dig och till mig själv vill jag rikta en omtanke och uppmuntra till att unna sig egen tid, påfyllande aktiviteter, kärlek och värme. Vi måste vara rädda om oss själva för att vi ska orka vara rädda om varandra.

 

 

Etiketter: , , ,

10 kommentarer

 1. annkristin

  Hej Gunnel!
  det är tydligen något som går…;)..har känt samma sak själv…visserligen har jag haft en inflammation i kroppen men känslan att hjärnan inte fungerar som den brukar är..frustrerande..:)..nu känns det bra…
  hoppas att en avkopplande helg för dig gör susen…
  o det är sant…vi som jobbar inom vården måste se till att ladda batterierna på ett bra sätt…själv har jag en arbetshelg framför mig nu…
  ha en skön helg…annkristin

 2. Nina

  Mitt i naturen med et spö i hande- världens bästa ”laddare”.

  Ock kommentar till annkristin i förra kommentaren- ALLA behöver ladda. Visst är vården en av dom viktigaste jobb som finns, men vi är alla små kugghjul som ska till för att allt omkring oss ska fungera.

  Själv ska jag ladda i en vecka från söndag i sällskap med herr kantarell och kansje spöet ochså kommer fram.

 3. annkristin

  ja självklart är ju alla kuggar i hjulet..:)…blev ju bara att jag skrev så efter vad Gunnel skrev…o det var nog närmast till hands att tänka på vården eftersom vi har varit kollegor ett tag..
  AllA behöver ladda batterierna..:)

 4. Gunnel Forsberg

  Svar till Nina (2009-08-28 14:45)
  Det låter härligt Nina! Ja vi behöver nog alla ”tanka” lite då och då för att orka med livet. Lyckans ost som ska plocka kantareller, de är verkligen skogens gula guld. Tyvärr finns inte en enda kantarell i den här dalgången vilket är litemärkligt med tanke på hur gott det är om dem i Tärnafjällen. Vet någon hur det förhåller sig i Ammarnäsfjällen?

 5. Gunnel Forsberg

  Svar till annkristin (2009-08-28 11:11)
  Tack AnnKristin!
  Hoppas att du får en bra jobbarhelg och orkar sprida värme omkring dig. Önskar dej en skön fredagskväll som ger lust och energi.

 6. Nina

  Jag har faktisk alldrig plokkat kantareller i sverige. ”Mina” kantareller hittar jag bara ett stenkast från husknuten i mitt barndomshem.

 7. Birgitta

  Gunnel!

  Låter inte bra… Känner igen mina egna stressymtom som fick mig att bestämma mig för att uppfylla min önskan att göra annat än att jobba. Du anar inte vad man klarar sig bra ”på kärlek och franska brö´n” som vi sa när jag var yngre 😉 Potatis och fisk har du ju!

  Det finns kantareller i både Ammarnäsfjällen, läs Kinnas blogg från Ammarnäs och vid Överstjuktan.

 8. Gunnel Forsberg

  Svar till Birgitta (2009-08-28 23:03)
  Kärlek och franska bröd…det gamla uttrycket hadejag glömt!! Inte dumt alls att leva av! Men idag måste man tänka på framtiden, och försöka jobba ihop till pensionen. Jag har så kul jobb.

  I o f s tror jag att alla sparade pensionpengar kommer att vara bortgamblade när det är min tur. Då är det bara att hoppas på hälsa till att orka fiska och sköta om pärlandet, men sedan blir det nog ättestupan misstänker jag. Om inte trisslotten räddar mig förstås..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.