Huvudet upp och fötterna ned….

Ni vet, den där frasen man slänger ur sig när någon frågar: Läget?? Egentligen är det bara floskler som inte säger någonting om hur det egentligen är.

Frågan som ställs är inte menad att svaranden ska börja med en utläggning om krämpor , livskriser och annat jobbigt. Den ställs bara i förbifarten. Svaret som ges säjer inte mycket mer än att man lever och är upprättstående.

Somliga dagar är lätta, vägen rak och utstakad, medans andra dagar känns krokiga som frågetecken. Det gäller att som fjällbjörken hålla koll på vad som är upp eller ned, vad målet är och att sträva mot ljuset. Tillsammans med likasinnade är det lättare.

Etiketter: , ,

8 kommentarer

  1. susanna

    jo man nog e d en typisk slängaursigkommentar……o egentligen e d mest för att man känner att man MÅSTE hälsa på personen i fråga..inte sant??? jag har faktiskt börjat tänka om och frågar istället…..hur är det med dig idag? då får man ju kanske nån kommentar om hur personen mår och om hon har krämpor eller haft en toppenkväll eller helg m m…när man själv känner av en sämre dag så e man ju inte heller så intresserad av nå långa utläggningar….då bli det kanske oxå mest hej!!!! så…dags och skrota LÄGET! om man inte tänker dyka!!!! god morgon

  2. Gunnel Forsberg

    Svar till susanna (2009-09-14 08:00)
    Klokt! I äldreomsorgen är det en klassisk situation – när man kommer in till en pensionär kanske bara för att lämna en dosett. Säjer man ”hur är det idag” – så måste man vara förberedd på att få höra hur det verkligen är, och sätta sig ned. Om man inte har tid att stanna och lyssna, så är det bättre att bara säja Hej!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.