Duktiga flickor

Det är mysigt att ha Bella hemma. Hon njuter av att ha semester efter en intensiv arbetsperiod. Idag blev hon dock rastlös och bestämde sig för att sticka en halsduk, fast slöjdkunskaperna kändes dammiga. Mamma fick visa och sedan dess jobbar hon flitigt på med sin stickning. Jag hör stickorna klirra från min filtrulle på soffan.

Tillbaka i minnenas värld till hemmet i Vindelgransele där mamma och jag under kulna och mörka höst och vinterkvällar satt framför öppna spisen i vardagsrummet och stickade och virkade. Jag lärde mig att göra hälsteget på stickestrumpor, och virkade för glatta livet kläder till mina dockor. En blå tjocktröja till barbie och långstrumpor, vantar och mössa till min babydocka.

Allt skulle gå i en rasande fart då jag var ganska otålig. Till julen virkade vi stjärnor och hjärtan att fästa i enriset. Mamma virkade stora vackra rutor av fiskgarn som skulle bli ett sängöverkast till dubbelsängen.

I spisen knastrade elden. Ingen teve eller radio störde. Det var bara vårt småprat och ljudet från våra flitiga händers arbete som hördes. En mysig stund innan sängdax. Lite så kändes det idag för mig och min flicka.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.