SILENTIUM

Silentium är en latinsk term som betyder något i stil med: Håll Klaffen! Det är fortfarande vad som gäller för min del och nu börjar jag bli ganska frustrerad och faktiskt lite orolig eftersom det dessutom gör alltmer ont i stämbanden när jag försöker prata. 

R som hör ganska dåligt och jag med min obefintliga stämma har nu stora svårigheter att kommunicera och papper och penna får användas. Han lystrar dåligt till mina små tysta korta kommandon och även om jag pekar med hela handen så verkar inte budskapet riktigt gå fram.

Ärligt talat så är det rätt svårt att hålla humör och humor på topp. Att avboka jobb känns kymigt och det som händer är ju att man i stället skjuter saker framför sig. Enda fördelen är att jag nu får träna på att utveckla min lyssnande förmåga. Ni som känner mig vet att pratkvarnen är svår att stoppa. Tur också att jag kan skriva och förmedla mig på detta sätt.

Lägesrapport till kollegor och vänner: Väntar nu på att bli uppringd från VC igen dit jag skulle återkomma om eländet inte gav med sig. Hoppas att de har en bot för detta, och att jag får träffa någon som kan titta ned på stämbanden och se vad som egentligen har hänt.

Håll tummarna för att denna sörakus snart blir bra igen. Jag vill ha min röst tillbaka så jag kan sjunga och prata igen!!

Etiketter: , , ,

6 kommentarer

 1. Monica Lundqvist

  Jag tror jag ska hålla mig underrättad om ditt hälsotillstånd och se om det liksom följer någon mall…för det känns som jag går i dina fotspår just nu! Röstbortfall kan väl inte gärna smitta via bloggläsande?? 😉

 2. Gunnel Forsberg

  Svar till Monica Lundqvist (2009-10-12 11:04)
  Jojo! Jag läste om din heshet och tänkte detsamma. Gör inte som jag att prata för tidigt eller tvinga dig att prata om du är minsta hes. Drick mycket, håll klaffen, skriv lappar och viska inte. Om nödvändigt sätt en remsa silvertejp över pratkvarnen. Sköter du inte om dig så är du snart sjukskriven som jag. Var rädd om dig kvinna!!

 3. Karolina.G

  Jag håller tummarna för att det ordnar sig med rösten och att du snart är tillbaka hos oss i Äldrevårds teamet. Kryapådigkramar till dig från mig!

 4. Gunnel Forsberg

  Svar till Carina Nensén (2009-10-13 22:14)
  Honung är provat. Alla möjliga sorter. Det är ganska fantastiskt hur olika honung kan vara beroende på var den kommer ifrån. Tack för peppningen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.