Akta lårbenshalsen

Ungdomar i min ålder och ännu äldre – lyd min uppmaning: Håll i hatten, gubben, närmsta vägg eller vad som kan finnas till hands när ni går utomhus nu i den såphalkiga tillvaron. Fäll ut tånaglarna och akta er för att trilla och skada ert sönderfallande skelett. Köp ett par präktiga broddar och försök hålla osteoporosen i schack. 

Det är bara att inse att benstommen med åldern sakta men säkert blir svagare och alltmer sårbar.  Mjölk, rökstopp, mörkgröna grönsaker och fysisk belastning – gärna lite hoppande och skuttande som belastar benstommen kan öka hållbarheten och bromsa krympningsprocessen. 

Fredagshälsning från syster Gunnel.

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. BIM

    Helen – håll i hatten – för nu är du ute i blåsväder!

    Brott på lårbenshalsen beror inte på vilka skor man har. Läs Gunnels inlägg en gång till och tänk efter! Det handlar om osteoporos – benskörhet.

  2. Gunnel Forsberg

    Svar till BIM (2009-12-05 00:08)
    Prio 1 när man börjar bli äldre och mer benskör blir att just att hålla sig på benen och akta sig för att ramla och bryta underarmar, överarmar, lårbenshalsar eller få bäckenfrakturer. Här handlar det om att förebygga genom rätt kost, motion och sist men inte alls minst BRA skor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.