Mammas bak luktar i hela huset

Häromdagen fick jag ännu ett fint recept. Denna gång handlar det om hembakta havrekex som vännen Åsa från Vännäsby skickat mig. Receptet har hängt med i 4 generationer och ska testas även här i Sörfors endera dagen.

1 liter standardmjölk

½ kg havregryn

2 hg smör

2 hg strösocker

1 kg vetemjöl

1 påse hjortronsalt

 

Blanda ihop allt i en bunke och låt det svälla en stund. Knåda sen degen och kavla ut till en tunn deg. Ta ut kex med ett runt mått av valfri storlek. Gräddas i ca 10 min i 200 grader. Låt kallna på galler och avnjutes med smör och ost!!

 

Etiketter: ,

6 kommentarer

  1. Gunnel Forsberg

    Svar till Ulrika Bertilsson (2009-12-05 17:00)
    Det låter bra! Jag håller preis på att baka kexen här oxå.
    Planen är att hinna med även ett mjuktunnbröd idag. Ha en mysig adventstid Ulrika!!

  2. Tim

    Skall bli spännande att testa. jag har letat efter nåt som smakar som min farmors havrekex i många år. Hon hann dessvärre gå bort innan jag blev intresserad av matlagning och bakning. Men är inte titeln lite olycklig? Inte ska väl mammas bak lukta i hela huset? Kan ju bli lite felsyftning mot viss kroppsdel.

  3. Gunnel Forsberg

    Svar till Tim (2010-01-28 11:37)
    Lycka till med bakningen. De är jättegoda! Ett tips bara – ta lite större mått – kanske som ett kaffefat, jag tog ett litet mått och det blev nästan ett evighetsprojekt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.