Mammas marsipanrecept

1,5 dl vetemjöl
1 dl mjölk

Vispas slätt och upphettas i en kastrull under bearbetning tills det blir en slät klump
Låt den svalna

6 hg florsocker
1 hg malen mandel
3-5 drp bittermandelolja

Knåda i florsockret, mandeln och oljan i degklumpen till den käns smidig och ej kladdar.
Nu är marsipanen färdig att bakas. Använd din fantasi.

Mitt tips: Skär stavar av nougat, rulla in dessa i marsipanlimpor, pensla med god choklad så blir detta blir mozartkuleliknande godis. Jättegott. Dekorera med skållade mandlar och ringla smält blockchoklad över.

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Karin Johansson

    Hej
    Nu har jag skrivit av din mammas marsipanrecept så nu ska det testas nästa gång jag blir sugen på bakning. Hoppas att det blir snart. Jag älskar marsipan!!!
    Ha en mysig helg, Gunnel.

  2. Gunnel Forsberg

    Svar till Karin Johansson (2009-12-19 11:28)
    Hemgjord marsipan är överlägset godast! Idag gjorde jag en gebortslimpa som var dekorerad med choklad och sedan ringlad vit choklad över. Man kan sätta skållade mandlar i en rad ovanpå och lägga den på ett litet tårtpapper i en liten kartong så blir det en fin värdinnepresent. Ha en mysig helg du med!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.