Nytta o nöje

I eftermiddag har jag haft förmånen att delta i ett av Kogertek arrangerat LEAN-spel som deltagare vilket var mycket intressant. Vår grupp lyckades öka produktiviteten 5 gånger på 3 omgångar. Kul och säkerligen användbart i de flesta verksamheter inklusive landsting och kommun. Och nej – det behöver inte enbart handla om besparingar utan faktiskt om förbättrad kvalitet. Fick råg i ryggen i min strävan att t ex synliggöra vad dygnet innehåller för en brukare för att kunna göra tillvaron bättre, ge rätt insatser på rätt tidpunkt av rätt folk. Klart intressant!

Avslutade kvällen med god middag på TC i trevligt sällskap. Helt ok avslutning på en mycket kort arbetsvecka.

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Anne-Marie Mäkelä

    Jag jobbar med Lean i mitt dagliga arbete och blev väldigt glad över att läsa ”det handlar inte om besparingar”. Helt riktigt så handlar Lean absolut inte om kostnader och besparingar utan om att öka värdet för kunden genom att minska slöserier och genom att ta vara på sina medarbetares kompetens. Många landsting arbetar med Lean på ett mycket positivt sätt redan idag och fler borde kunna ta till sig av detta tankesätt:)

  2. R(obban)

    Anne-Marie! Roligt att höra att det finns flera aktiva inom Lean här på bloggen. Vore roligt att komma i kontakt med dig rent profersionellt map Lean. Vi på Kogertek jobbar mycket ute på företagen med dessa frågor, bla Coaching, utbildning mm. Hör gärna av dig på gunnels mail med dina kontaktuppgifter så kan vi höras i ämnet.
    PS! Kika gärna in på våran hemsida kogertek.se

    Hälsningar R (gunnels livskamrat).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.