En anda med förskräckelse

När jag fick höra vad R hade att förtälja direkt vid uppvaknandet i den arla morgonstunden fylldes mitt hjärta av dysterhet och en smula oro. Han berättade hur otroligt många andningsuppehåll jag har när jag sover. För en gångs skull hann jag i natt somna djupt innan han kom isäng och därför han hann höra hur jag lät. Han bedömde att 1/3 av tiden som han lyssnade – bestod av upprepade andningsuppehåll på 5-10 sek. Som tidigare snarkar jag, speciellt när jag är tät i näsan. Nu är jag visserligen en aning förkyld men det låter ändå inget vidare. Med tanke på min trötthet och mitt stundvis försämrade minne så kanske det hänger ihop.

Bäst att ringa farbror doktorn. Det här har varit på tapeten i flera år men jag har inte lyssnat på det örat tidigare. Nu har jag ju gått ned nästan 4 kg och SÅ tjock är jag väl inte att det enbart är fläskrelaterat. 

Jag ville helst inte sluta som en dålig Hannibal-Lecterkopia med Cpap, andningsmask och ett tröskverk intill sängen om nätterna, men på något sätt måste vi försöka få "lammet" att tystna. Det är viktigt att vi båda får vår nattsömn – annars blir livet tungt. Sova bör man!!!

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. Anne-Marie Mäkelä

    En bekant sover kopplad till någon ”andningshjälp”. Han sover jättegott nu för tiden och frun säger att det låter som havsbrus från maskinen så hon sover också väldigt gott! Var rädd om dig och sök hjälp. Kram!

  2. Gunnel Forsberg

    Svar till Carina (2010-02-15 16:52)
    Ajdå! Det lät långt! Bäst att man aktiverar sig i kön så fort som möjligt. Tror faktiskt att jag ska spela in hur jag låter och lyssna hur pass illa det är.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.