Sådd och vårkänslor

Som den gamla frögurka jag är, så är jag riktigt rädd att någon av alla de frön som ingår i frukostmuslin ska sätta fart och gro i strupen. Killar det inte redan lite skumt i halsen?  Utanför köksfönstret är gräsmattan nästan bar. Fåglarna är i gasen och idkar helt ogenerat kärleksliv mitt framför ögon på oss. R luftar en fråga som även jag ställt mig många gånger. Hur bär dom sig åt egentligen pipparna? Vad har dom under fjäderdräkten för equipment? Hur det än är ställt med den saken så är de skickliga i sitt hantverk om de får till det på den bråkdel av en sekund som själva akten pågår. Helt uppenbart är i allafall att de är uppfyllda av kärleksrus. Ganska fantastiskt egentligen hur livet fortgår för människor och djur, och hur våren påverkar hormoner och känslor.

Etiketter: , , , ,

6 kommentarer

 1. Karl-Gustav Sjöström

  Lustigt, Gunnel… vi hade precis samma fundering i går Peggy och jag. Och inte då minst över lokalisationen av deras ”equipment”, som du så klädsamt blygt kallar det. Men håll med om att de verkar aningen stressat såväl före, under som efteråt!

 2. My

  Fåglar har ingen ”utrustning” utan enbart en sk kloaköppning där allting sker…Hanen befruktar honan när de trycker öppningarna mot varandra. Låter inte så värst tjusigt men så funkar det!

 3. Gunnel Forsberg

  Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-04-28 08:00)
  Aj då…det lät ju himla trist med enbart kloaköppningar. Men skam den som ger sig! Tack för upplysningen iaf My!

 4. Gunnel Forsberg

  Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-04-28 08:00)
  Stressigt var ordet sa Bill, Jäktigt sa Bull! Visst känns det bra nu när vi fått lite ny kunskap Kalle;) Bättre sent än aldrig!

 5. Haspelrullen

  Intressant fundering, här kommer lite mer lärdom.
  Kloaköppning ja, men andåglar och strutsar har penis.
  Och ännu märkligare… hos buffelvävaren (Afrika) har både hanen och honan snopp. Hur får de till det???
  Många fågelarter har extremt stora testiklar. De har ett sådant flöde att de kan skölja bort eventuella rester från tidigare besökare.
  Tjingeling

 6. Gunnel Forsberg

  Svar till Haspelrullen (2010-04-28 23:24)
  Alla vägar bär till Rom…ett gammalt talesätt som verkar passa här. Fort vare gjort! Eller: Dit hä bär – dit bär hä. Hur gör djur….den frågan tycks ha en massa olika svar:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.