Före och efter

Idag var det slutbesiktning hos logopeden. Mitt trista röstknarr som aldrig riktigt gett med sig efter den stora hesheten i höstas, har nu fått börja vika. Idag hade jag mitt sista logopedbesök och efter ett par månaders röstövningar andning, avslappningsövningar och medvetenhet så börjar jag få bukt med eländet. Ljudinspelningen ifrån april och den vi gjorde idag visade på stora skillnader och framsteg. Det känns så kul!

Nu är det bara upp till mig själv att fortsätta jobba för att få tillbaka min rätta ton och en förhoppningsviss knarrfri röst. Mina stämband är skitsnygga och friska och jag får lust att sjunga igen. Det känns bra! Istället för att skicka tramporgeln på tippen så ska den faktiskt få följa med till Sandvikens Fjällgård. Gissa vem som vill kunna spela och sjunga den gamla älsklingspsalmen "Morgon mellan fjällen" på riktigt och på plats åtminstone en gång. Om vi sen inte har plats för den så går det ju alltid att elda med den:)

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

  1. Eberth

    En morgon på 50-talet när pappa höll på att ställa upp mjölkkrukorna som skulle transporteras från Hemfjäll till mejeriet i Sorsele, så kom en buss med sångkunnigt folk. De stannade till, klev ur bussen och sjön för honom psalmen ”Morgon mellan fjällen”. Än i dag ser jag klart i mitt minne denna vackra sommarmorgon och jag minns hans strålande glädje när han kom in i köket och berättade vad som hade hänt.

    Självklart skall tramporgeln med till fjällen. Önskar att jag kan vara med när du och tramporgeln framför den vackra psalmen i dess rätta miljö.

  2. Gunnel Forsberg

    Svar till Eberth (2010-06-21 23:05)
    Vilken fantastisk berättelse Eberth! Den tar jag med mig i hjärtat och jag ska sjunga speciellt för dig när den dagen kommer – utan knarr:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.