Färganalys

Jag glömmer aldrig den där hemska men roliga dagen när mina väninnor inför min 30-årsdag kidnappade mig mitt i storstädningen. Svettig och ofräsch fick jag mundera mig i en outfit från Myrorna, en insvettad guldgrön ohyggligt tjock och stickig lamèklänning, grova strumpor, skor och en hemsk hatt därtill. Jag är inte den som luktar svett i första taget, men denna dag gick till historien. Så bar det iväg raka spåret till en "färganalys" som var så populärt på den tiden. Lite kul, men ganska hemskt att sitta där utstyrd på detta sätt. Jag blev i allafall en "sommar" utifrån den vetenskapen vilket innebar att jag fick en färgkarta med små tyglappar i rekommenderade färger. Provkartan är försvunnen men någonstans i bakhuvudet har jag ändå denna bild av mig själv – att jag är en "sommar" fortfarande. Rätt eller fel?? Ingen vet.

Idag står jag inför en klurigare färgvetenskap. Sonen har skrapat altan, balkong och broräcken och nu ska undertecknad bege sig till färgaffären och försöka hitta rätt sorts färg. Problemet är att jag inte har en aning om vilken typ av färg det målats med förut, om jag måste ta samma sort eller om det går bra med något annat. Jag tror att jag helt enkelt tar med mig en färgflaga till butiken. Ha en fin och solig semesterdag!

Etiketter: , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Ann-Kathrin

    Vad jag minns så var du riktigt fin i klänningen. Vi var kanske lite före oss i tiden, numera kallas det vintage…

  2. Gunnel Forsberg

    Svar till Ann-Kathrin (2010-07-08 10:22)
    Tackar allra ödmjukast *sss. Ja vi var definitivt före vår tid. Nu är hela ”vi” vintage eller semiantika som det så fint heter:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.