Snattren

Snattren, snottren eller hjortron – kärt barn har många namn. Nykokad sylt i långa rader väntar här på att få avnjutas med våfflor, vaniljglass eller en härlig tunnbrödsbryta. Nu när jag flyttar till Norrbotten så får jag väl träna mig att säga "smolanedi" istället för bryta. Översatt till ren svenska så betyder det helt krasst smula-ned-i. Bruttun har jag även hört att brytan brukar kallas för i Norrbotten. Hjortronsylten packas ned tillsamman med det övriga i flytten till Sandvikens Fjällgård. Den kommer där väl till pass att serveras till sugna förbipasserande som vill ha sig en våffla med hjortronsylt och vispgrädde och en kopp kaffe i tältkåtan. Visst blir du sugen? Välkommen!

Etiketter: , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Bettan Moritz!

    Hej ! Lycka till på din livs nya äventyr, var på cykeltur från Rovågern förbi Sörfors där en flyybil väntade på avfärd och någon söm förbättrade på färgen inför försäljinung ! Det har varit trevligt att följa alla dina äventyr, du har våga ta beslut om att hoppa från trampolinen !

  2. Gunnel Forsberg

    Svar till Bettan Moritz! (2010-07-30 21:49)
    Tack Bettan! Det var ingen dålig cykeltur!! Du skulle ha stoppat för något läskande:) Kul att du följer våra öden och äventyr, välkommen att fortsätta med detm och givetvis att komma in om ni kör Silvervägen norrut!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.