Snor, självömkan och sympatisjukling

Vaknade till en orgelsymfoni av täppta,och vindlande gångar i bihålor och huvdets innersta skrymslen. Skallebanken slog till, hårt och obevekligt. Gammkroppen producerar osannolika mängder av snor. Vart kommer allt ifrån? Utanför ligger drivorna vita – av snö. Intill sängen hopar sig drivor av pappersnäsdukar.

Med en kraftansträngning steg jag upp eldade, sopade broar, skottade det värsta, gjorde frukost och hämtade in ved för några timmars eldning. R fick sovmorgon. När frossan kom hade jag redan pälsat på mig allehanda underställ, fleecetröjor och tjocksockar. Det blir till att stanna i soffan så långt det är möjligt.

R har repat sig på revbensfronten men är inte riktigt pigg i huvudet han heller. Idag får han ändå huvudsakligen vara in charge, och så får vi hålla tummarna att detta är snabbt övergående, eller i allafall att vi inte blir däckade samtidigt. Ska ta min tillflykt till husapoteket. Vi är ju återförsäljare för diverse medikamenter nu gubevars. Gamla tiders Vademecum på sockerbit vore nog inte så dumt heller:)

Etiketter: , , , , , , ,

6 kommentarer

  1. Christin

    En annan bra beprövad huskur är kokande vatten några droppar vademecum i en handduk över huvudet och sniffandes över kastrullen.

  2. Gunnel Forsberg

    Svar till Christin (2011-01-09 18:52)
    Ja just ja! Det var ju en beprövad metod! Minns precis de svartgrå sträva fläckarna i baljans botten där den ljusgula emaljen nötts bort!

  3. Kina Levin

    Usch, då.
    Hoppas ni kryat på er lite till idag, måndag i alla fall.
    Nu finns mer bilder från rödingjakten:)
    jag hör av mej privat om myskan vi använde:p
    Mvh Kin@

  4. Gunnel Forsberg

    Svar till Kina Levin (2011-01-10 09:19)
    Vilket fiske ni haft! Jag är verkligen grön av avund. Vi kryar på oss för allt vad tygen håller. Längtar ut att fiska nu! Postar ditt pris i veckan:) Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.